Richard

Admin
 • Content Count

  2 318
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  42

Posts posted by Richard


 1. 36 minutes ago, calle_jr said:

  Än mer intressant då att se etiketten :tongue:

   

  Hehe
  Ja, man kan ju alltid hoppas på riktiga rariteter. Jag är själv pinsamt dålig på detta. Jag hittade en Decca med svart etikett men det tar vi en annan gång..

   

  untitled.jpg 

   

  35 minutes ago, Bebop said:

  Den kanske mest klassiska av alla inspelningar av Patetique

  Ja, den var bra.

  Trodde faktiskt jag hade den på disk men så var icke fallet.

   


 2. Äntligen höst och kyla så att man förhoppningsvis kan komma igång med att lyssna på musik på riktigt igen :). Alltför snålt med det den senaste tiden.  
  Fått ett gäng vinylplattor av barnens mormor för ett tag sedan, skulle annars gått till tippen :o. Dags att börja lyssna igenom. De gick igenom tvätten i helgen...
  Först ut är:

  R-6804400-1426974966-6529.jpeg.jpg


 3. Testade just med en julplatta som ligger utanför j rivers bibliotek Körde analysen i J River efter att ha lagt in den i biblioteket och jämförde  i tagningen på filen och det låg inlagt som metadata på filen. Snyggt!:thumbsup:


 4. 22 hours ago, Bebop said:

  Jag kan inte ge något rättvisande omdöme men jag kollade Roon lite flyktigt hos @Richard för något år sedan. Det gav också mig ett rörigt intryck men jag förstod att det är en del att skruva till innan man får det som man vill. I rättvisans namn skall ju nämnas att det även gäller JRiver som har många inställnings- och programmeringsmöjligheter om hur man vill ha sina bibliotek presenterade. Via JRiver kan man också köra TV-kanaler från hela planeten, Blue-Ray osv. Då blir det riktigt krångligt och mycket att sätta sig in i.


  Jag är benägen att hålla med Bebop i detta. Jag hade licens för Roon i ett eller ett par år samtidigt som jag använde J River. Hamnade hela tiden tillbaka till J River främst för att den visade precis som jag taggade mina filer. Roon, upplevde jag, hittade på en hel eget med en förskräcklig massa subgengres. Tror absolut att detta går att ordna om man lägger ner lite energi och får väl erkänna att jag var lite lat i frågan. Det är IOFS jäkligt coolt med databasen som byggs med ex.vis alla inblandade på en platta och man kan komma vidare för att se vart dessa är involverade på andra plattor man har. 
  Jag hamnade iaf tillbaka till J River men det hela är inte hugget i sten. 

  Jag gjorde inga ljudliga jämförelser så i den frågan passar jag tills vidare. 


 5. 31 minutes ago, Peo said:

  Vem vet, jag kanske skriver en redogörelse för hur det har gått.

   

  Detta ser vi verkligen fram emot !! :)

  Dina redovisningar är alltid lika spännande.


 6. 8 hours ago, jaxho said:

  Vet inte om det är rätt ställe för detta inlägg men jag har problem med inloggningen sedan ett par veckor. Jag hamnar på fönstret "ditt användarnamn finns inte" och jag måste gå via "forgot your password" och min mejlsida. Återställningen fungerar och jag kommer in (använder samma password). Jag vet inte om det är nån inställning i datorn eller om det är hemsidan som trilskas.

   

  Vänligen Jaxho


  @jaxho , detta problem känns igen sedan tidigare. Använder du Jaxho som användarnamn när du loggar in? Innan vi uppgraderade för några år sedan hade man ytterligare ett användarnamn men detta försvann vid uppgraderingen. Jag kan inte redogöra för det hela i detalj eftersom jag helt enkelt inte minns. Men om du använder ett annat försök istället med jaxho. 
  //Richard 


   


 7. Euphonia låg nere en stund i eftermiddags. Det var en databasserver hos vår leverantör som krånglade. Det hela är nu (uppenbarligen :-)) åtgärdat. Man var tydligen tvungna att rekonstruera från backuper och  möjligen kan få poster i skarven gått förlorade. Om jag förstår det rätt så låg servern nere i ett par timmar. 

  I morgon ska internetleverantören göra planerad service på ett antal servrar, det är osäkert om vi blir påverkade men om så är fallet kommer euphonia ligga nere ytterligare ngn timme.


 8. Taket taget från högtalarsidan.
  DSC_6047_edited.jpg 

   

  Bakvägg med diffusor utanpå stor helmholtzresonator. Denna är tudelad med varsin öppning på vardera sidan. Den vänstra finns bakom den svarta vertikala från golv till tak.   

  DSC_6060edited.jpg


  Hemmagjord diffusor på väggen, ovan, på sidorna och under den, HH-resonatorer. 

  DSC_6075_edited.jpg

   

   


 9. Har just kollat detta och kan inte hitta något sätt att lösa det hela. Precis som calle_jr påpekar ovan finns det extra behov för vissa grupper att kunna ändra silent men det skulle kunna ställa till problem om man kan göra detta lång tid senare utan att det syns att posten är editerad. 
  Däremot skulle det välkomnas att man hade den funktionaliteten i några minuter för att, precis som du skriver, rätta ev. stavfel. 

  Nedan visas gruppen "Medlem+"

   

  edit.PNG

   

  Vi får bevaka denna issue vid framtida uppgraderingar. 
   


 10. On 2018-10-02 at 18:48, calle_jr said:

   

  Funderar på att göra en poll med lite fler frågor om alla orkar fylla i en gång till :question:

   

   

  Det finns hjälpmedel för att ta hänsyn till hur öppningar mm påverkar den akustiska volymen.

  Men i detta fallet ser jag ingen anledning eftersom m2 ändå är ett för trubbigt mått.

   

  Visst orkar vi det!!


 11. Bebop har andra rättigheter så det är inte representativt. 

  Har talas om detta tidigare vid ngt tillfälle men då var det inte möjligt att sätta någon sådan inställning. Ska kolla detta till helgen, ska iväg några dagar. Påminn mig om jag inte svarar.


 12. Snacka om att väcka en gammal tråd till liv... 11 och ett halvt år.. :D. Får se om nån hakar på.

  7,9 x 4,4. x 2,2    8 X 4,2 X 2,2 meter är mitt rums dimensioner. I detta spelar jag på Focal Scala V2. 2 subbar (diy) 15-tums bak frontarna och 2 mindre Elac-subbar baktill i rummet.