hbgot

Medlem
 • Content Count

  66
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

1 724 profile views
 1. hbgot

  letar ny förstäkare

  Jag har nu kommit till nästa steg i uppgraderingsfasen och tänker börja leta efter högtalarkabel jag skulle behöva 2x3m. någon som har en kabel att rekommendera?
 2. hbgot

  letar ny förstäkare

  Då har en Audionet SAM G2 anlänt första vinylen spelad det blev Van Halen 1984
 3. hbgot

  letar ny förstäkare

  någon som har erfarenheter av Copland?
 4. hbgot

  letar ny förstäkare

  En sak som jag inte har lagt ned någon tid på egentligen är rörförstärkare. har aldrig ägt någon men det finns ju många som fastnar för detta. vilka alternativ bör jag ha med i utvärderingen. prisklass upp till 50 000kr
 5. hbgot

  letar ny förstäkare

  Jag har tidigare erfarenheter med en Thule hembioprocessor som havererade efter deras konkurs. Det slutade med att skicka den på tippen och skaffa annat. Jag är tveksam till att ge mig in i samma sits en gång till. Men situationer som denna med konkurser är ju svåra att förutse, även om allt ser bra ut på ytan så kan ju finanserna bakom ha stora problem.
 6. hbgot

  letar ny förstäkare

  jag har försökt att gå in på Audionets hemsida för att läsa lite om deras produkter, jag möts bara av en flik där jag måste ange användarnamn och lösenord för att komma vidare. finns det någon alternativ hemsida eller är den stängd för uppgraderingar?
 7. hbgot

  letar ny förstäkare

  Jag visade bilder på ett axplock av alternativa förstärkare för frugan. Pathos Logos blev totalsågad då hon hävdar att jag är för dålig på att städa för att hålla en sådan ren.
 8. hbgot

  letar ny förstäkare

  i helgen så har jag plockat ner min Naim Nait5i från vardagsrummet för att spela i biosalongen. den är helt klart roligare att lyssna på än Arcam förstärkaren. problematiken som jag ser det är att byta till bättre förstärkeri utan att tappa spelglädjen. jag har ingen nytta av något som är super högupplöst om spelglädjen försvinner. till viss del så påverkas även valet av förstärkeri att jag på sikt även skall skaffa en bättre streamenhet och funktionaliteten där emellan.
 9. hbgot

  letar ny förstäkare

  det jag har som är inhandlat på Hifiklubben är köpt i Växjö, Vimmerby är samma restid som till Göteborg för mig. jag reser en hel del i jobbet så jag brukar passa på att hoppa in för kortare demo ibland när jag är ute på resa men då kommer jag ju inte tillbaka för att lämna tillbaka lånade prylar.
 10. hbgot

  letar ny förstäkare

  problemet för mig att låna produkter är att jag bor mitt i Småland och har inga hifi butiker i närheten så de flesta av mina prylar kommer från Göteborg och dit har jag 2h enkel resa.
 11. hbgot

  letar ny förstäkare

  Larsen kör personligen med Gamut Di150 som jag har hört en hel del, han har även nämnt att när han har åkt runt i butiker och gjort demo så har de integrerade från Hegel fungerat bra men han är inte lika impad över Hegels dyrare separata för och slutsteg, om det är ställt i relation till priset eller något som inte matchar lika bra vet jag inte.
 12. hbgot

  letar ny förstäkare

  Jag måste väl inse mina ekonomiska begränsningar nypriset kan nog inte överstiga 60 000kr. Kan jag hitta något som låter bra för 20 000 så får jag pengar över till andra prylar. det väsentliga är ju att det låter bättre än min AVR600 annars blir ju investeringen meningslös.
 13. hbgot

  letar ny förstäkare

  Jag skall driva ett par Larsen8 så det är ingen extrem högtalare men har väl lite för dålig känslighet för mindre rörförstärkare. när det gäller val av märken budget eller lyx så vill jag väl ha så mycket prestanda som möjlig för pengarna men vissa produkter kan kännas bättre att ha i racket. jag var ett tag inne på att satsa på en Pathos Logos bara för att den är vacker,har dock aldrig hört någon.
 14. hbgot

  letar ny förstäkare

  jag har inte satt någon budget utan den får anpassas om jag hittar något som känns rätt. jag har även lyssnat en hel del på Gamut Di 150 men den har väl alltid varit utom räckhåll för mig.
 15. Hej jag har så smått börjat leta efter en integrerad förstärkare för att komplettera min Arcam AVR 600 bioreciver med. jag kommer att koppla Vinylspelare och streamer till den Analogt och den bör ha hembio pass through så att jag slipper ställa om nivåer om jag kör film via 600. jag har hittills ett par på listan Naim Nait XS2 , Supernait 2 och Audionet SAM G2 tar tacksamt emot erfarenheter om dessa samt ytterligare modeller som kan övervägas.