hbgot

Medlem
 • Content Count

  107
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

1 844 profile views
 1. hbgot

  Bygge av stereobänk

  Jag är i planeringstadiet för att bygga en ny stereobänk och skulle vilja ha tips på ställbara fötter som går att fästa i en träskiva. helst skall det vara med låg höjd då den skall stå under bioduk.
 2. Det var ju så deprimerande så det får bli cd skivor ikväll
 3. hbgot

  På jakt efter ny digitalkälla

  Idag så kom ett paket. steg ett är nu hemma och det blev en C.E.C TL5 cd transport som jag i nuläget kör till min gamla Rega dac för att spela cd samlingen. nästa steg blir att byta regan mot bättre dac eller dac med streammöjlighet men kommer att avvakta lite med att gå vidare.
 4. hbgot

  På jakt efter ny digitalkälla

  min tanke är bara att mångfalden av nätverksspelare är mycket större än renodlade dacar så man har fler alternativ om man flyttar lagringen till NAS än om man lagrar i musikserver. sedan har ju många nätverksspelare digitala ingångar så att man har både och men det känns onödigt att ha streamfunktion både i lagringsenheten och i dacen.
 5. hbgot

  På jakt efter ny digitalkälla

  Om man tittar på utbudet idag så verkar majoriteten av tillverkare gå på lösningen med nätverksspelare som skall hämta filer från NAS på nätverket till skillnad från t.ex. Innuos och Melco som lagrar i enheten. om man läser teorierna bakom varför intern lagring är att föredra så köper jag argumenten i stort men hur skall man bygga en nas för att i så stor utsträckning som möjligt minimera störningarna i en sådan lösning om jag skall ha med detta som ett alternativ?
 6. hbgot

  På jakt efter ny digitalkälla

  Det är så mycket variationer på funktionalitet mellan olika produkter och samtliga är mer eller mindre kompromisser att jag snart är tillbaka på en cd transport igen
 7. hbgot

  På jakt efter ny digitalkälla

  Det är väl som jag kör mina Sonos idag att använder jag Sonos appen så får jag upp både det som är lagrat på nätverket och Spotify parallellt men jag kan ju även välja att starta direkt från Spotify appen.
 8. hbgot

  På jakt efter ny digitalkälla

  går det att använda InnuOS mjukvaran för att spela upp musik numer eller måste man skaffa Orangecrush eller iPeng för att göra detta?
 9. hbgot

  På jakt efter ny digitalkälla

  Jag har inte testat alla själv utan kollat en del på youtube och liknande Att gå på roon i en förlängning ser jag som en livlina om det skulle bli aktuellt.
 10. hbgot

  På jakt efter ny digitalkälla

  Mina alternativ nu inför slutrundan är Aurender N100h Melco N1a och Innuos Zen. skall försöka att ta beslut närmaste dagarna.
 11. hbgot

  På jakt efter ny digitalkälla

  Går det att styra mina Sonosenheter via roon eller är de låsta i sitt system?
 12. hbgot

  På jakt efter ny digitalkälla

  Om en Nucleus kan koppla in en cd rive via usb och rippa den direkt så är man ju nära funktion från Innuos och då med full roon funktionalitet så börjar det låta som ett alternativ men det är väl liknande med en Innuos som kör roon core eller har jag missuppfattat något?
 13. hbgot

  På jakt efter ny digitalkälla

  Jag har nu försökt läsa på lite om Melco N1 efter sprudels rekomendation men har svårt att hitta vilka streamtjänster som den är kompatibel med går det att köra Tidal och Spotify connect direkt från enheten eller måste man koppla den till en nätverksstreamer för att lösa denna funktion? de tester som jag har hittat på nätet lovordar ju ljudkvaliten men smidigheten att sköta systemet verkar ligga en bit efter Innuos.
 14. hbgot

  På jakt efter ny digitalkälla

  Jag tänker bara på youtubetestet av John Darko på Innuos Zen mk3 där han säger att det låter bättre när han spelar musik från den inbyggda hårddiscen jämfört med att han spelar från sin roon Nucleus server via nätverk. sedan kan ju dessa upplevelser vara annorlunda med annan utrustning.
 15. hbgot

  På jakt efter ny digitalkälla

  Om jag går på alternativet med nätverksspelare med inbyggd dac så behöver jag även ny nas , usb ansluten cdrom då mina datorer med inbyggd är väldigt gamla samt mjukvara typ dbpoweramp för att göra jobbet vilket jag gissar kommer att kosta ca 5000 kr sedan kostnaden för spelaren. om jag går för en musikserver bör den även kunna rippa filerna typ Innuos sedan kan jag använda min gamla rega dac tills det blir dags att uppgradera den. så andra alternativet blir lägre kost att komma igång. min förhoppning är att inte behöva roon då endast biosalongen skall hanteras resten av huset blir Sonos. jag tilltalas av en lösning där man kopplar lagring till uppspelning då bör vär risken för störningar i nätverket vara minimala