Jump to content

hbgot

Medlem
 • Posts

  133
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

2 381 profile views
 1. Såg att Ortofon hade inbyteskampanj och funderade på om det skulle vara en bra uppgradering att byta min quinted bronze mot en Cadenza bronze på min Resa P7 någon som har erfarenheter att dela med sig?
 2. Jag har heltäckningsmatta på gjutet golv. Lägst budget är att återvinna mina spikes från ett par gamla högtalare men något som är lite snyggare är att föredra.
 3. Jag har planerat att bygga en ny hifibänk,då bänken kommer att stå under bioduk så måste den vara ovanligt låg pga detta så är min tanke att använda 2 ST köksbänkskivor i massiv ek som sågas till önskat mått av överblivna bitar så kapar jag mellanstagen till rätt höjd. Nu behöver jag tips på några lämpliga fötter och var man kan köpa dessa så kom med idéer.
 4. Tänkte mest på att man inte blir av med så många av de gamla albumen som man lyssnar på ibland som inte finns i skivsamlingen
 5. För en som inte provat Qobuz ännu hur mycket album finns på Qobuz jämfört med Spotify?
 6. Jag har själv haft lite olika modeller av Von Schweikert och Audiovector tidigare men har sedan ett par år lite olika Larsen modeller och har inte ångrat mig en sekund då jag fått ett par kvadratmeter extra golvyta att tillgå.
 7. Varför letar du alternativ till Larsen/Carlsson om du vill placera nära vägg? Är det designen eller ljudet som inte faller i smaken?
 8. ett begagnat alternativ är helt klart aktuellt, hur mycket meckande är det med en LP12? jag har sett sprängskisser på youtube och det är ju en helt annan komplexitet innanför skalet skalet än på min P7.
 9. Jag har även någon form av skivtvätt i planerna för nästa år så att musikskatten håller sig fräsch.
 10. både tonarm och pickupp verkar ligga vågrätt men när jag bytte pickup hos Akkelis så justerade dem den med den tunna mattan. det var en goldring pickup på från början som sonen bröt av och då användes rega mattan tidigare.
 11. testade att byta till Regas ullmatta men kom på ett av problemen som detta för med sig, tjockleken gör att tonarmslyften inte lyfter tillräckligt högt utan pickupen hugger i skivan även i upplyft läge. det sitter en liten insexskruv i toppen av lyften som har kontakt med armen men den känns som att den bara lossar översta plasten och inte medger att man höjer positionen. någon som vet om det går att justera?
 12. OK jag hade en Thorens TD146 tidigare och jag saknar halvautomatiken att den lyfter tonarm (bra att ha om man somnar i soffan) som jag förstår det så ska man köra Rega så ska man gå all in på det och inte blanda så mycket annars leta andra lösningar. jag såg att Linn Majik LP12 kommit i nytt utförande med ny Linn tonarm som ligger i samma prisläge som Thorens 1600 även denna med flytande upphängning. problemet som jag ser det med Linn är deras komplexa konstruktion och att det finns mängder av olika utgåvor av varige komponent men de har ju överlevt länge i branschen så något gör de ju rätt, har dock aldrig lyssnat på en LP12 själv.
 13. Jag har en Oyaide One skivmatta som lades på samtidigt som pickup byte för ett par år sedan. Någon som testat music hall korkmatta? Min spelare har nog aldrig fått någon olja i lagret,kan nog vara idé.
 14. Är P7 bra nog för att göra Cadenza blue rättvisa eller bör man även byta spelaren för att få balans?
 15. Jag har funderat på Cadenza red men jag har dålig koll på skillnader mellan de olika varianterna. Är det olika karaktär dem emellan?
×
×
 • Create New...