hbgot

Medlem
 • Content Count

  76
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

1 760 profile views
 1. hbgot

  På jakt efter ny digitalkälla

  Rent toretiskt skulle jag kunna norpa min rega dac från vardagsrummet och köra den i biosalongen och endast focusera på källan men jag har nog siktet högre ställt än så på slutlösningen. Men det skulle säkert fungera något år innan vidare uppgraderingar blir nödvändiga.
 2. hbgot

  På jakt efter ny digitalkälla

  En perfect match skulle vara Audionet ART G3 då min fjärr styr även denna samt att jag skulle kunna koppla in en streamer senare till ART dac. tyvärr tillåter inte min ekonomi detta alternativ.
 3. hbgot

  På jakt efter ny digitalkälla

  Ok för att förtydliga mina förutsättningar så har jag sedan 8 år en Arcam AVR600 hembioreciever som har skött allt i min anläggning fram tills i vintras då jag skaffade en Audionet Sam G2 som numer tar hand om 2kanalslyssnandet och Arcamen sköter flerkanalsanvändandet. så det som jag söker är en ren källa och det skulle kunna vara allt från ren cd , transport streamer med eller utan dac. allt med inbyggd förstärkare går bort då detta redan finns.
 4. hbgot

  På jakt efter ny digitalkälla

  I nuläget så har jag inget omedelbart behov av digitala ingångar men om jag får för mig att skaffa en cd transport eller liknande källa framöver så känns det ju surt att behöva skaffa ytterligare en dac. Sedan har jag ju en ekonomisk smärtgräns, som det känns idag så är nog 40' gränsen om jag inte vinner på lotteri.
 5. hbgot

  På jakt efter ny digitalkälla

  jag tar gärna emot dina erfarenheter av Lumin D2 och T2 då dessa är på min lista över aktuella alternativ tillsammans med Auralic Altair G1 och Vega G1 samt Naim ND5XS2 jag har även lyssnat på flera av Linns streamers men de är inte aktuella då de verkar satsa på allt i ett lösningar och jag har redan komplett förstärkare. Auralic och Naim spelarna har jag inte hört alls, Luminspelarna har jag haft en kort jämförelse av men mer input tas tacksamt emot
 6. hbgot

  På jakt efter ny digitalkälla

  efter lite funderande så har jag nog också kommit fram till att streamer är den väg som jag skall gå. då är frågan med eller utan dac. jag har en rega dac i vardagsrummet som jag skulle kunna låna ned till biosalongen tills vidare för att uppgradera denna längre fram men den är väl inte riktigt på den nivån som jag siktar på så det kanske är en omväg i längden.
 7. hbgot

  På jakt efter ny digitalkälla

  I mitt fall så skulle ju källan vara en rippad fil av cdn. Streamtjänster har jag i bilen.
 8. hbgot

  På jakt efter ny digitalkälla

  Ok Marcus om du skulle jämföra CEC TL5 med t.ex Lumin U1 mini och utgår från samma cd vilket alternativ ger bäst ljud?
 9. hbgot

  På jakt efter ny digitalkälla

  Jag har dålig koll på hur bra mina rippade cd skivor är kvalitetsmässigt då de flesta är gjorda för ganska många år sedan och då på en ganska ordinär dator och mjukvara. detta gör ju att jag inte vet säkert om filerna håller optimal kvalite. bekvämligheten med en streamer talar ju till dess fördel då man når hela skivsamlingen från soffan. cd transportens fördel är ju att man inte är beroende av wi-fi och surfplatta för att kontrollera det hela. sedan är väl det viktigaste fortfarande hur man uppnår bäst ljud för pengarna. att sreamtjänsterna har varierande kvalitet får man väl leva med.
 10. Jag har börjat leta efter ny spelare för att spela min cd samling. jag har sedan länge rippat alla skivor så de ligger lagrat på nätverket och spelas för närvarande via mina Sonos connect i olika rum. nu har jag tänkt satsa på en bättre lösning till mitt biorum och då är frågan vilket sätt som ger bäst ljud antingen en cd transport eller en nätverksstreamer. jag har läst en del om C.E.C. Tl5 cd transport som har fått grymt bra kritik i tester och anses ge bättre ljud än nätverksstreamers. jag tar gärna emot tips och erfarenheter på olika lösningar av båda teknikerna.
 11. hbgot

  letar ny förstäkare

  Jag har nu kommit till nästa steg i uppgraderingsfasen och tänker börja leta efter högtalarkabel jag skulle behöva 2x3m. någon som har en kabel att rekommendera?
 12. hbgot

  letar ny förstäkare

  Då har en Audionet SAM G2 anlänt första vinylen spelad det blev Van Halen 1984
 13. hbgot

  letar ny förstäkare

  någon som har erfarenheter av Copland?
 14. hbgot

  letar ny förstäkare

  En sak som jag inte har lagt ned någon tid på egentligen är rörförstärkare. har aldrig ägt någon men det finns ju många som fastnar för detta. vilka alternativ bör jag ha med i utvärderingen. prisklass upp till 50 000kr
 15. hbgot

  letar ny förstäkare

  Jag har tidigare erfarenheter med en Thule hembioprocessor som havererade efter deras konkurs. Det slutade med att skicka den på tippen och skaffa annat. Jag är tveksam till att ge mig in i samma sits en gång till. Men situationer som denna med konkurser är ju svåra att förutse, även om allt ser bra ut på ytan så kan ju finanserna bakom ha stora problem.