Jump to content

hbgot

Medlem
 • Content Count

  128
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

2 178 profile views
 1. Jag har själv haft lite olika modeller av Von Schweikert och Audiovector tidigare men har sedan ett par år lite olika Larsen modeller och har inte ångrat mig en sekund då jag fått ett par kvadratmeter extra golvyta att tillgå.
 2. Varför letar du alternativ till Larsen/Carlsson om du vill placera nära vägg? Är det designen eller ljudet som inte faller i smaken?
 3. ett begagnat alternativ är helt klart aktuellt, hur mycket meckande är det med en LP12? jag har sett sprängskisser på youtube och det är ju en helt annan komplexitet innanför skalet skalet än på min P7.
 4. Jag har även någon form av skivtvätt i planerna för nästa år så att musikskatten håller sig fräsch.
 5. både tonarm och pickupp verkar ligga vågrätt men när jag bytte pickup hos Akkelis så justerade dem den med den tunna mattan. det var en goldring pickup på från början som sonen bröt av och då användes rega mattan tidigare.
 6. testade att byta till Regas ullmatta men kom på ett av problemen som detta för med sig, tjockleken gör att tonarmslyften inte lyfter tillräckligt högt utan pickupen hugger i skivan även i upplyft läge. det sitter en liten insexskruv i toppen av lyften som har kontakt med armen men den känns som att den bara lossar översta plasten och inte medger att man höjer positionen. någon som vet om det går att justera?
 7. OK jag hade en Thorens TD146 tidigare och jag saknar halvautomatiken att den lyfter tonarm (bra att ha om man somnar i soffan) som jag förstår det så ska man köra Rega så ska man gå all in på det och inte blanda så mycket annars leta andra lösningar. jag såg att Linn Majik LP12 kommit i nytt utförande med ny Linn tonarm som ligger i samma prisläge som Thorens 1600 även denna med flytande upphängning. problemet som jag ser det med Linn är deras komplexa konstruktion och att det finns mängder av olika utgåvor av varige komponent men de har ju överlevt länge i branschen så någ
 8. Jag har en Oyaide One skivmatta som lades på samtidigt som pickup byte för ett par år sedan. Någon som testat music hall korkmatta? Min spelare har nog aldrig fått någon olja i lagret,kan nog vara idé.
 9. Är P7 bra nog för att göra Cadenza blue rättvisa eller bör man även byta spelaren för att få balans?
 10. Jag har funderat på Cadenza red men jag har dålig koll på skillnader mellan de olika varianterna. Är det olika karaktär dem emellan?
 11. Jag har Audionet Sam G2 förstärkare som driver Larsen 9 högtalare CD skivorna spelas upp på en CEC tl5 CD driver och en Aestetix Pandora dac sköter omvandlingen. Jag kör ett Är mini basis mk3 riiasteg som jag tänkt fortsätta med tillsvidare.
 12. Jag har egentligen inga problem med vad P7 presterar,föredrar spelglädje framför analysredskap då jag mest har gamla rockplattor som inte är direkt högupplösta. Valde P7 en gång i tiden för att den har enkel konstruktion som inte kräver massa underhåll. Jag har dock bytt allt annat i min anläggning senaste 2 åren så det kanske finns lite mer att hämta även på vinylsidan. Har inte satt någon budget ännu då jag vill nå en klar förbättring om jag skall göra något annars får jag avvakta.
 13. Jag har en Rega P7 med en Ortofon quinted bronze som jag har funderat på att uppgradera. Någon som har förslag på något som gör skillnad så att det blir ett kliv upp antingen på verk eller pickup
 14. Hej hbgot

   

  Har du gjort någon stereobänk ännu? Jag har en som jag skall göra mig av med!

   Mycket tid och pengar har jag lagt på den. Kanske kan vara något för dig?

   

  Mvh Anders Svenningsson

   

   

  1. hbgot

   hbgot

   Hej

   Jag behöver lite speciella mått för att passa under min duk dvs väldigt låg bänk,men jag har inte börjat än.

  2. Govinda

   Govinda

   Hej hbgot

    

   Den är inte så hög men kan ju vara för hög för dig ändå!

    

    Om du vill kika hör av dig :-)

    

   Mvh

×
×
 • Create New...