Jump to content

zood

Medlem+
 • Content Count

  1 097
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Posts posted by zood

 1. 7 hours ago, bfjohansson said:

   

  Så var det. Kent spelade förvisso på den då helt nya modellen W16, som var alldeles för dyr för mig. Han hade dock en Wadia 6 som hade gått som demo. Den stod snart hemma hos mig och ersatte min gamla cd, försteg och DAC.

   

  Jag tyckte Wadia var fantastiskt. De lät så mycket bättre än allt jag då hört från en cd. Den var byggd som en pansarvagn och vägde väl in på nästan 20 kilo. Wadia, i några olika skepnader,  stannade i min anläggning i 22 år.

  image.png


  Se där, kul!

  ja jösses vad fina Wadias prylar var. Både i byggkvalitet och ljudmässigt.

   

  Tror att de agerat referens för väldigt många genom åren. Inkl mig själv.

   

   

 2. 8 hours ago, bfjohansson said:

  1994 lyssnade jag sedan för första gången på det som sedan hängde med längst i mitt hifiliv. Jag minns det som en ganska omtumlande upplevelse. Kent Melin hade agenturen och spelade balladversionen av "Hemma vid ett hav" och jag hade aldrig nånsin hört cd låta så bra.


  Vet inte varför, men jag kom att tänka på Wadia av någon anledning

 3. On 2020-12-15 at 18:04, plind said:

   

  Gratulerar!  Ryktet förtäljer oxå att den blir än bättre med NOS-rör och bättre konding på utgången:winktongue: Sitter en Mundorf M-Cap supreme där nu som förstås är bra men det finns bättre..

   

  Hade faktiskt möjligheten att gå på en sådan variant, men den i orignalutförande (dock uppgraderad med JJ ecc802s goldpin)var den som verkligen stämde fullt ut i matchning för mig. 

  Har läst många som bytt ut det du skriver och fått väldigt fina resultat, men hos mig vart det full pott med originalet. Sedan kan hända att jag kommer labba lite med smårören som idag är JJ ecc802s goldpin, som sagt. Dessa rör är tusan inte dåliga och det blir först den dagen jag får ett sug efter att göra något som jag kommer testa några andra rör.

 4. On 2020-12-15 at 17:14, VoicesInMyHead said:

   

  Grattis! :smile:

   

  De gamla visdomsorden om att man inte ska låna hem saker man inte har råd att köpa gäller fortfarande. kan bli jobbigt att fortsätta leva om man MÅSTE lämna tillbaka.

   

  Som jag förstår det kan du välja transistor eller rör på utgången på LM'n? Har du testat och jämfört, eller känns det inte ens intressant? :think:

   

  Du har förstått helt rätt, det blir helt klart en skillnad om jag slår om tills transistor och det är möjligt att det kan vara något som blir riktigt bra vid en viss matchning av övriga produkter. Hos mig funkar det nästan mer som ett sätt att kunna visa vilken jädra magi rören medför. Jag kommer enbart köra via rör då det är här som det verkligen uppstår magi av sällan skådat slag hemma hos mig.

 5. Mycket riktigt är det en LM-32 Dac från Line Magnetic som hittat hit.

  Men... (inspirerad av @VoicesInMyHead )

  så skulle jag bara testa den för att se hur det kunde bli med en dac som innehöll rör nu när jag helt plötsligt bytt till trissor i förstärkarväg. 

   

  Lånade denna dac ett antal dagar och spisade massort med musik. Tyckte den var helt fantastisk på att lira musik med själ och känslor.

  Det bara flödade musik, allt ifrån litet och intimt till större orkestrar till tung klubbmusik osv. osv. Sällan varit så kul att lyssna på musik.

   

  Kopplade sedan ur den och åkte tillbaka till butiken med den, för att bli helt sänkt. Var inte alls samma upplevelse här hemma nu.

  Kunde det verkligen vara den skillnaden??

   

  Blev så förvirrad av mina intryck att jag efter några dagar bad att få låna samma dac igen, för att se om samma intryck skulle uppstå.

  Det vart precis samma visa på nytt, det spelade så "organiskt" och lättflytande och med en sån nerv att det det var bara till att ge efter, inte ens intresserad av att testa något annat. Stämmer det så stämmer det... och resten är historia som man säger i branschen. Så ja, det blev visst en familjemedlem till i bänken här hemma.

   

  Johan_Stephan_Gfx-6246.jpg

 6. 22 hours ago, VoicesInMyHead said:

   

  Ohh, jag brukar tydligen ha dåligt inflytande på mina vänners barn då de har en tendens att säga och göra som jag... :think:

   

  När det kommer till hifi så känns det dock bara som en ära om man kan inspirera till nyfikenhet och testande... :smilingeyes: Hehe...

   

  Line Magnetic alltså.... :thumbsup:

   

  Då kan du vara nöjd, hade ju vart fint om det stannade vid att testa...:grinquint:

 7. 22 hours ago, P-pan said:

  Ahhh, till den där har jag jättefina gamla rör som passar :app:

   

  Vill du ha min adress?

   

  9 hours ago, plind said:

  Den där låter väldigt bra:satisfied:  Antar att det är samma ex som jag nyss haft hemma till låns medan min AMR varit inne på reparation.

   

  Säkert så att det var samma ex som jag lånade. Den gjorde samma sak med mig som Rega gjorde när jag lånade den utan att ha några direkt förväntningar..

 8. 21 hours ago, P-pan said:

  Vertere Acoustics... :39:

   

  Skulle man ju kunna tro eftersom jag skyller allt på @VoicesInMyHead men nä, här är något annat. 

  Något som innehåller någonting som jag nyss helt otippat gick ifrån, men ovan nämnd person har i sin tråd fångat mitt intresse och fick mig att se nya möjligheter inom det digitala. När dessa tankar började gro så vart det mycket läsning som gällde för att sedan låna hem och testa ett lämpligt objekt. 

   

   

  Johan_Stephan_Gfx-6247.jpg

 9. 2 hours ago, Daniel said:

   

  Grattis till en kul och snygg förstärkare. För många år sedan hade jag en Rega HAL (försteg) och 4 Exon (monoblock). De var riktigt kul! Och jag älskade designen, Rega clam-shell på den tiden. Misstänker att de nya är ännu bättre, men fortfarande lika engagerande. 

   

  Tackar!

   

  Ingen aning om eller hur den står sig mot tidigare modeller, men en sak är säker... Den lirar musik så det både räcker och blir över :smile:

×
×
 • Create New...