Jump to content

zood

Medlem+
  • Posts

    1 299
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    37

Posts posted by zood

  1. Tyvärr så blir mina egna intryck ganska begränsade då det var 100% Nagra som spelades initialt under tiden jag var på besök.

     

    En sak som är säker är att detta system verkligen är fintrimmat ner på minsta beståndsdel för att lira optimalt som helhet.

     

    Så en förändring av hårdvara kan lätt ge en direkt hörbar skillnad där bara tycke o smak avgör.

    När det sedan skulle skiftas till Horizon så blev det lite meck för att få ihop det med kablar som räckte till i längd. Vilket förde med sig att Horizon inte kunde lira med exakt samma uppsättning kablage som för Nagra dac:en.

     

    Men skam den som ger sig och efter en stund så var det ljud i stugan på nytt och det första som noterades för egen del var att det blev en förändring i lägsta oktaverna. Kanske att det blev en gnutta mer kött i det området men fortfarande väldigt luftigt och definierat i hela basregistret.

     

    Mellanregister och diskant var i mina öron inte fullt lika magiska som med Nagra under min sittning, då jag tyvärr behövde avvika efter en ganska kort stund och vad jag gissar var lång stund före Horizon nått optimal arbetstemperatur och stabilitet.

    (Manualen talar om att den behöver ett dygn för att bli ”sig själv” igen efter att ha transporterats eller dyl)

     

    (så det känns inte helt rättvist att ge något mer avancerat utlåtande)


    Jag är helt övertygad om att detta är en överjävligt välljudande dac och hade gärna lyssnat en gång till efter att den fått stått till sig helt och hållet.

     

    Det var fler än jag på plats som jag tror var kvar längre och kanske vill fylla på med intryck😊

  2. Då har även jag fått komma på återbesök till Eitan efter att han både flyttat och bytt högtalare sedan sist vi sågs.

    Inga mängder av bilder från detta besök dock.

    Men åtminstone någon. För att, om inte annat i alla fall visa upp någon ytterligare besökare från kvällen, utöver mig själv.

    Kan ju inte heller låta bli att visa upp kronjuvelen som är så fin att den tål att delas om och om igen

     

     

    Johan_Stephan_X-T5-5222.jpg

  3. 1 hour ago, lindome said:

    Organiskt med mycket känsla och bra klipp när det behövdes. Här finns det minsann inga frigolitbitar som gnider sig mot varandra:grin:

     

    Du får hojta om du vill besök av Technics/vinyldoktorn nån dag:rolllaughing:

    Frigolitbitar😂 
    Nej för bövelen, det materialet är strängeligen förbjudet i mitt system😆😅

     

    Ja! Men det vore riktigt intressant att ta ett besök av vinyldoktorn.

    Det tar jag gärna emot en helg här framöver.

    Vore superkul!

    Kanske inte lika kul när du lämnar igen dock😬


    Hur lirade Prince på vinylen förresten?

    Grymt många bra låtar på det albumet som du hade köpt. 

    Helt galet bra faktiskt👌🏻😃

     

  4. 12 minutes ago, sprudel said:

    Njae, vet inte om du är ensam. Min kusin har samma modell och den är också uppgraderad, men det var några år sedan. Spelar väldigt fint med en stor Primare-rigg. Han var duktig Stridbeck och mysig att knalla in o tjöta lite med under Chalmerstiden.

    Men fasiken vad kul! att det finns fler ex av detta utförandet, har han också fått 10" inpressat i lådan? 

    Monteringsringen går bokstavligt talat till ytterkant på lådan:rolllaughing:

     

    Han var otroligt duktig och med ett ljudideal som lirar väldigt fint med mitt eget:smile:

     

    Bor du i Gbg trakten så får du gärna komma över på en kopp och lyssna till hur de lirar hemma hos mig med

    (Du är givetvis välkommen även om du bor längre bort med..)

  5. On 2024-02-17 at 14:54, Sammy said:


    Det är alltid en utmaning att veta var man ska börja när man försöker beskriva en sådan fantastisk ljudupplevelse. Johans anläggning är verkligen en imponerande skapelse som engagerar lyssnaren på ett sätt som många skulle finna svårt att förstå om de inte själva hade upplevt det. Trots att högtalarna kanske inte direkt sticker ut till utseendet, levererar de en ljudkvalitet som är en perfekt blandning av Respons och Verity. Jag finner det oerhört behagligt att lyssna på, och jag känner att inga frekvenser stör mig; allt låter precis som det ska. Dessutom har jag märkt att @zood anläggning klarar av vissa aspekter bättre än min egen anläggning hemma.

    När vi sedan diskuterade kablaget kunde jag inte låta bli att bli ännu mer imponerad. Trots att ström- och högtalarkablarna kostar mindre än en enda av mina Fututech-kontakter, levererar de en ljudkvalitet som är helt enastående i denna anläggning. Det är verkligen en bedrift att uppskatta och beundra.

    Som sagt hade jag med mig min dac, på plats var även  @Fatii @ishoot och @kasra dom skämtade lite om min roll som "Sladd junior", som reser runt och demonstrerar min dac. När jag står inför @zood anläggning inser jag @zood har skrapat en anläggning som verkligen spelar musik som engagerar istället för en anläggning som spelar mer åt det tekniska hållet här får man närvaro med en härlig fart, silkeslen upplösning med en trevlig punch i basen med fina konturer av ljudåtergivning.

     

    Som tidigare nämnt hade jag med mig min dac, och vi hade också tillgång till två andra dacar som kostar ungefär 50 000 till 70 000 kronor vardera. Alla tre dacarna erbjöd en trevlig ljudupplevelse, men jag skulle nog säga att de två andra möjligen erbjöd en något mer detaljerad teknisk återgivning. Efter en diskussion med @zood kom vi fram till att en av de viktigaste funktionerna hos en dac med rörteknik är dess förmåga att rena ljudsignalen från upplevd digitalt brus som inte hörbart men som på nått sätt känns som finns där fast vi inte har belägg på detta men detta verkar ändå påverkar upplevelsen. Om jag skulle försöka beskriva det skulle jag säga att rördacar tenderar att avrunda de skarpa onaturliga kanterna jämfört med de andra två dacarna vi testade. Det verkar som att en dac utan rör har en otroligt snabb start och stoppförmåga, vilket kanske kan ge en känsla av onaturlighet och klinisktljud när man lyssnar på instrument som piano. Toner och utklingningar kan verka mer abrupta avbrutna med en icke-rördac, medan en rördac tillåter ljudet att klinga och sväva ut på ett mjukare och mer naturligt sätt.

    Under våra tester experimenterade vi också med olika typer av rör och kom fram till att Mullard-rören presterade bäst i @zood anläggning. Kombinationen av Mullard-rör och @zood system spelade på ett helt otroligt sätt och återgav ljudet med en omisskännlig vinylkvalitet som vi alla var överens över. Vi upplevde en fantastisk organisk upplösning, där rösterna var förförande och detaljerade, med en silkeslenhet och snabbhet som gjorde musiken både förförande och otroligt realistisk, som att lyssna på liveframträdanden. Vi hade en oerhört trevlig kväll fylld med högkvalitativt ljud med musik och entusiastiska diskussioner om Hi-Fi. Att kunna dela den typen av passion med likasinnade är verkligen något speciellt. Det är sådana tillfällen som gör Hi-Fi-hobbyn så berikande och minnesvärd. Jag hoppas vi får fler liknande tillfällen att njuta av framöver!


     

    Men oj, vilken fin beskrivning av hur du upplever mitt system och hur det spelar hemma hos mig.

     

    Där beskrev du det väldigt likt hur jag själv skulle ha uttryckt mig om jag skulle försöka mig på det.

     

    Väldigt kul att både höra hur du delade min uppfattning på plats samt ta del av dina intryck här. 

     

    Det är verkligen den musikaliska och engagerande musikupplevelsen som jag hela tiden sökt mig emot och med denna för mitt system nya dac på plats så blev det verkligen pricken över i:et utifrån vad jag söker i ”ljudväg” 

     

    Som du skriver så hade jag även två andra väldigt fina dac:ar att jämföra med där båda två gjorde ett riktigt bra jobb. Men när din dac kopplades in så hände något med mig som det bara gör när allting verkligen stämmer. (Allt som oftast när rör kommer med någonstans i signalvägen😇) 

    Med La Scala inkopplad så spelar det rakt in i hjärtat och jag bara sveps med in i musiken och glömmer allting annat.

     

    Och det där med detaljer och upplösning är lite intressant.

     

    För även om denna rördac vid första intryck inte upplevs lika upplöst så plockade den ändå fram fler detaljer, men på ett sätt som bara känns organiskt och helt naturligt.

    Just den naturligheten tror jag är det som ibland kan göra att man inte upplever en komponent lika ”upplöst” fast det i själva verket finns mer detaljer / innehåll i ljudet.

    Men som inte ”pockar” på uppmärksamhet, utan bara finns där som en beståndsdel.

    Ofta den beståndsdel som får håret på armarna att resa sig. (På mig, ska tilläggas)

    Nu ska jag bara få fatt i ett par egna Mullard rör med, så är även den sista lilla pusselbiten på plats:smilingeyes:

    Sedan kommer det en inbjudan @Apexorca :smile:

  6. On 2024-02-17 at 15:33, parsifal said:

    Det var ett fantastiskt fint omdöme. Är dessa Stridbeckhögtalarna one of a kind eller är de serietillverkade - under vilket modellnamn? 

     

     

    Hej,

     

    Modellen är 66x (har jag för mig) och mitt ex är uppgraderat av Stridbeck himself.

     

    Det som gjordes var att det uppgraderades till 10” bas, Raal diskant samt nya komponenter i delningsfiltret.

    (mellanregister tror jag är samma som original) samt lådans finish fick lite kärlek vilket gjorde gott rent visuellt😃

     

    Vet att grabben Stridbeck (Harmony Design) erbjuder liknande uppgraderingar idag. Om man sitter på modellen. 
    (dock inte med 10” bas som det ser ut på hans hemsida)

    Så jag gissar att jag är väldigt ensam om just detta utförande😊

  7. Mycket riktigt så är det en Aqua La Scala mkII Optologic som landat på bänken hemma hos mig.

    Hade bestämt mig för att utforska vad en extern dac ev skulle kunna tillföra mitt system och i samband med att jag hade en annan dac hemma för utvärdering så var min vän @Sammy så vänlig att han tog sin dac under armen för att komma hem till mig så att vi direkt kunde jämföra denna La Scala med den andra dacen.

     

    Resultatet av hur detta gick ser ni här. Ibland blir det bara så himla bra matchningar att man inte behöver fundera / leta längre. 

    Detta var ett sådant tillfälle och @Sammy får gärna komma med sina intryck med då jag kanske är en gnutta partisk utifrån mitt system. 

    Men jag ska givetvis försöka formulera mina egna intryck av denna uppgradering med :smilingeyes:

     

    Johan_Stephan_X-T5-4471.jpg

×
×
  • Create New...