Jump to content

Ampalang

Medlem+
 • Content Count

  729
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Reputation Activity

 1. Like
  Ampalang reacted to Bebop in Mat till vardag och fest - recept och tips   
  Gammal ”hederlig” husmanskost tycker jag är en delikatess om den görs med lite kärlek och omsorg. En sådan rätt är fläskorv och senapssås på äkta Slotts originalsenap. Här är ingredienserna så när som på mjölk och kycklingbuljong.
   

   
  (För 2 vuxna)
  Kok upp vatten med lagerblad, kryddpeppar och en halv kyckling- eller grönsaksbuljongstärning. Lägg i fläskkorven (vattnet skall precis täcka korven) och låt sjuda svagt i 20 minuter.  Efter 10 minuter lägger du även i lökklyftorna Låt potatisen koka parallellt och när 5 minuter återstår lägger du i morötterna med potatisen. Ta upp korv och lök och lägg på ett fat efter 20 minuter. Skiva korven i ca 1,5 cm skivor. Häll ur lite av korvspadet, eller ännu bättre, reducera ner spadet så att du har kvar ca 1,5 - 2 dl och red en sås med mjöl upplandat i mjölk. Lägg i 1-2 msk senap (efter smak). Peppra (vitpeppar) och salta efter smak. Servera på ett fat och krydda extra med senap på korven En öl till smakar jättefint. Voilà!


   
  Enkelt, billigt och smakar alldeles utmärk... en klassisk rätt i många svenska hem under min uppväxt. Idag lite underskattad.
   
   
 2. Like
  Ampalang reacted to calm in To stream or not to stream, that´s the question!   
  Tack för tipset @VoicesInMyHead , jag var nästan inne på samma linje, men kanske för att det blir mindre jobb den vägen. Om inte Netgear-switchen har någon negativ inverkan oavsett om den sitter nära efter routern eller precis innan "finswitchen" så kan jag mata alla delar strömmässigt från min P10 och då sannolikt undvika joordloopar. En fundering är dock var jag skall sätta mitt linjära PSU som jag haft liggande? Till routern eller Netgear eller inte alls. Blev lite fundersam efter Youtubeklippet om väggbulors inverkan på störningar. Har väl misstänkt detta men inte kunnat belägga. I lösningen att köra Netgearen och dess väggbula på sin nuvarande plats, vore att man kunde lägga en armerad betongvägg mellan denna och anläggningen i övrigt för att om möjligt minimera störningarna. Nätaggregatet till finswitchen, vilken den nu blir får nog sitta på anläggningssidan och direkt in i P10:an. Kom på att jag har en del nätverkskablar liggande som jag testade i samband med MBS:n. Dessa kommer kanske till användning nu istället och en del var lite mer påkostade än andra. Inga långa kablar max 1 meter, sannolikt kortare. Skall bli spännande att testa olika lösningar och se vilken som funkar bäst. Nästa vecka kan jag hämta lite finswitchar för hemlån.
   
  Calm
   
 3. Like
  Ampalang reacted to Bebop in En hifinörds bekännelse   
  Jag använder Ortfons rengöringsborste i stort sett alltid före varje avspelning. Ibland missar jag men i snitt blir det kanske eftrr varannat album. Den är mycket effektiv. Ett par drag bakifrån och fram räcker. Absolut inga vätskor. Jag följer Ortofons rekommendation och riskbedömning om att vätskan kan lösa upp limmet och dessutom leta sin i gummibussningen vid felhantering.
   

   
  När jag köpte begagnad vinyl tvättade jag alltid. Nu köper jag bara nypressningar och känner inget behov. Men ibland kör jag temaveckor typ spela bara Blue Note. En del av dessa köpte jag på 70-talet och har kanske inge spelat på 20-30 år. Då händer det att jag kör igenom ett antal i tvätten. Det är rätt mysigt. Då sitter jag i min bodega och spelar gamla konserter jag har på kassetter i min vintageanläggning.
 4. Like
  Ampalang reacted to calle_jr in Mat till vardag och fest - recept och tips   
  Jag hörde om en influencer som torrfastade (måste ärligt talat vara livsfarligt), men i övrigt äter de flesta.
   
  Här är en instruktion till vad jag gjorde igår;
  - Ställ ugnen på 200 grader.
  - Strimpla 1kg potatis, två stora gula lökar och två vitlöksklyftor samt hacka en chili och en paprika.
  - Olja en form och lägg i hacket. Salta och peppra samt klicka över smör. 
  - In i ugnen i ca 30min. Rör om då och då så att det mesta av potatisen får färg.
  - Stek fyra biffar hastigt i smör. Jag använde kalvkotlett men det funkar med entrecote, ryggbiff eller flankstek.
  - Lägg över biffarna i en egen form.
  - Tillsätt kalvfond och några dl rödvin i pannan och låt sjuda på spisen tills den reducerats.
  - Sänk ugnstemperaturen till 100 grader (obs ej varmluft) och ställ in de fyra biffarna med potatisen ytterligare en timme.
  - Servera med en sallad.
   
  Bör serveras med ett rödvin eller en öl, men vi drack vatten på måndagskvällen.
   
  Tog inget foto eftersom jag inte visste om tråden
   
 5. Like
  Ampalang reacted to VoicesInMyHead in Mat till vardag och fest - recept och tips   
  Jag tror det kan bli trevligt så länge det inte tar överhand, kaffetråden är väl ett bra exempel där det funkat bra, dvs att matgrejer håller sig i denna tråden. Det är trots allt ett hifi forum och EN tråd kanske man kan ignorera om man nu inte är intresserad av mat, men om det börjar bli flera stycken så kan det lätt bli grötigt(!).
   
  Jag tror även en sådan här tråd skulle må bra av lite bilder, så kämpa inte emot för mycket på den fronten...  
 6. Like
  Ampalang reacted to byZan in Mat till vardag och fest - recept och tips   
  Jag fick en ide om att starta en tråd om mat och då allt från den enklare vardagsmaten till festmåltiden.
   
  Anledningen till en ev. tråd är att det säkert finns personer här som även sitter inne med kunskaper i ämnet mat eller bara vill försöka förkovra sig eller kanske få eller ge inspiration och tips, vad vet jag? Jag är själv ingen matlagare av rang men kan tycka att det är lite kul ändå.
   
  Några exempel på vad som fick mig att tänka på en tråd om mat:
  - Jag är ingen matlagare av rang men vill ändå försöka bli bättre
  - Jag tycker att det kan vara roligt att laga lite mat då och då
  - Nyfiken på om jag kommer att ta till mig av råd och rön eller om jag faller tillbaka till det invanda
  - Vill ha nya recept då det annars är lätt att fastna i gamla vanor och tillaga det man vet att man kan och vet att det blir bra
  - Våga testa nytt, våga misslycka
  - o s v, o s v…...
   
  ….funderingarna är många och säkert recepten för att blidka mina och förhoppningsvis andras smaklökar och ge inspiration till nya rätter eller annorlunda kryddningar e t c men framförallt till vardagsmaten (husmanskost gillas) för egen del.
   
  Jag har inte ens testat ångfunktionen i spisen och inte heller varmluftsugnen, så då vet ni att min nivå inte ligger på topp, även om jag enligt min fru är fantasifull nog för att kunna göra en enklare rätt på vad det nästan tomma kylskåpet har att erbjuda.
  Men jag saknar mormors kroppkakor, söndagsstek, farsans stångkorv special, köttfärslimpa, morsans alla fiskrätter, farmors konst att koka soppa på en spik, jag vill försöka återuppleva de smakminnena.
   
  Hur ska recept, tips och råd presenteras för att det ska vara enkelt att hitta och söka på om man vill ha ett viss rätt eller recept? Går det att få till någon typ av enklare sökfunktion?
   
  Oj, det börjar kanske bli övermäktigt nu och varför drog jag igång detta? Det ska ju inte bli en receptbok (det finns ju redan hur många som helst) utan en inspirationstråd till att försöka få nya smakupplevelser och inspiration till att lära sig mer om konsten att tillaga mat för hifi-entusiaster.
   
  Ja ja, frågar man inte så får man inga svar!
   
  Kom med synpunkter, bu eller bä?
   
  /byZan
   
   
    
 7. Like
  Ampalang reacted to AlfaGTV in Vad lyssnar du på just nu?   
  Det här vågar jag förbehållslöst rekommendera dock:

  Gillar du Muse, The Pineapple Thief och kanske mera mainstream som Radiohead o Coldplay, prova detta!
 8. Like
  Ampalang reacted to Simon76 in byZan - en tänkt pensionärsresa fr # 1275   
  Off topic kan vara både trevligt och farligt.
  Kan man kanske förbjuda politiska diskussioner? 
 9. Like
  Ampalang reacted to calle_jr in byZan - en tänkt pensionärsresa fr # 1275   
  Föreslår att starta en sådan tråd i Nostalgiforum.
  Ser inga problem att döpa om den forumdelen till "Nostalgi & Off topic".
  Nu är mat och dryck iofs aldrig riktigt off topic
   
   
 10. Like
  Ampalang reacted to byZan in byZan - en tänkt pensionärsresa fr # 1275   
  Äh fan, det gick inte att somna så jag fortsätter att skriva av mig lite.
   
   
  Jag är färdig med systemet för denna gång, däremot har jag tweakat bland porslinet och vilken skillnad det blev, det låter t o m otroligt bra från hustrun.
  Jag tog bort sådant som aldrig används här hemma och byter ut en del mot gammalt i stugan, resten erbjuds till barnen, men om jag känner de rätt så blir det nog till att åka till återvinningsstationen?! 
  Fick ta en diskussion med frugan och jag fick gehör ganska omgående - varför ha fint porslin, vaser, uppläggningsfat, glas etc stå i ett skåp 363 dagar per år och äta/dricka på sk vardagsporslin resterande dagar? Nä fr o m nu blir det till att använda det sk. ”finporslinet" i princip varje dag i vardagen och njuta av det som vi betalat dyrt för en gång i tiden, det ska användas och går det sönder någon del så gör inte det något heller för vi har i princip 12 delar av allt. Hon accepterade mina tankar och nu är allt placerat lättåtkomligt och i någon typ av struktur när det gäller åtkomlighet och användarvänlighet.
   
  Ska bli kul och käka pannkakor på ”finporslinet” om någon timma, men dricka mjölk ur vinglas, där går gränsen för egen del, nope!
   
  /byZan
 11. Like
  Ampalang reacted to calm in byZan - en tänkt pensionärsresa fr # 1275   
  @byZan
   
  Kan det vara att du saknar din ECM-maskin och att vanligt kaffe inte räcker för att pigga upp dig längre? Övergången till pensionärslivet är heller ingen dans på rosor. Igår en eftertraktad yrkesman och vd, imorgon vadå???? Det gäller att hitta en ny identitet. Själv fyllde jag glappet med lite intressanta universitetskurser så att i vart fall inte hjärnan helt skulle becka igen. Nu känner jag bara att man kan njuta utan några som helst måsten och ta dagen som den kommer. Tyvärr blir det ofta inte pyspunka utan tvärtom ofta en dramatisk förändring.
  Tänker nu, åter efter skärgårdskarantän, pyssla lite med och tweaka systemet i stan. Jag har lite idéer på vad jag skall göra, vi får se......?
   
  Calm 
 12. Like
  Ampalang reacted to byZan in byZan - en tänkt pensionärsresa fr # 1275   
  Helt plötsligt igår så blev det inget roligt att sitta i sweetspot längre, tröttnade bara sådär! Spelade både nya och gamla skivor i olika genrer, höjde volymen, headbanga lite, lyssna till favoriter, jag försökte verkligen njuta som innan men inga knep hjälpte hur jag än försökte. Jag tror att jag deppat ihop, sommarbilen avregistrerad, vintertid, pandemin som verkar ta ny fart, frugan som sa att hon saknar att få krama barnbarnen (jag med), bara eländes elände känns det som. Gick och la mig tidigt för att som vanligt vakna tidigt (04.00), ett par koppar kaffe till frukosten och fundering kring hur jag/vi ska göra som pensionärer tog fart. Nu har jag listat några projekt som vi både vill och som måste göras, några är klart avhängda på utvecklingen av pandemin.
  Men livet går vidare och jag kan inte egentligen inte deppa, utan det säkert bara lite negativa tankar som tog över och som fick mig att ”deppa ihop”.
   
  Just nu i skrivande stund så mår jag jag bra igen och det kan kanske tillskrivas Bob Dylan’s senaste som jag lyssnade på för någon timme sedan? Kanske inte de muntraste texterna men jag gillar det jag hör och ja, jag är ett fan. När jag nu avslutar skrivandet så ska jag rensa och sedan flytta ett skåp med finporslin och sedan rensa upp bland papper i ett annat rum som ska få lite ny färg på väggar och golv senare. Känner att skriva listan var bra för inspirationen och tyst…………..jo det låter bra när bakgrundsmusiken spelar från någon radiokanal med jazz.
   
  Jag tror att jag är eller närmare bestämt känner att jag på G igen, skönt!
   
  /byZan
   
   
   
   
   
 13. Like
  Ampalang reacted to AlfaGTV in Mickes Musikrum   
  Idag har en utflykt resulterat i en utökning av ett par till en trilogi, och en riktigt trevlig sådan! Har under flera år hållit span efter Pioneers serie från slutet av 00-talet, de med de konstiga produktnamnen.

  Idén är att dessa skall hamna i stugan så småningom, men det hinner ändra sig vartefter. De spelar för övrigt på de små, men riktigt uppkäftiga Aurelia Magenta för närvarande. De här passar fint ihop, med mycket tydliga hifiparametrar och go underhållning. Men, jag känner att jag inte kommer kunna låta bli att prova Pioneer-trillingarna med Wilson Sasha också!  
   
  Även om den inbyggda DAC'en inte är av någon anmärkningsvärd kvalitet fungerar det förvånande väl och även SACD och Tuner låter helt godkänt i mina öron.
   
 14. Like
  Ampalang reacted to calm in byZan - en tänkt pensionärsresa fr # 1275   
  Nej det tycker jag inte heller och eftersom jag hört den i två så eminenta system som Klarsunds och ByZans och sedan  i mitt eget så börjar jag fundera på om det inte är dags för lite teknikuppgradering istället.   Sagt som ett skämt., eftersom ironi kan vara svårt att förmedla i text. ( För tydlighetens skull).
   
  Calm
   
   
 15. Like
  Ampalang reacted to VoicesInMyHead in En hifinörds bekännelse   
  När jag bestämde mig för att ge mig in i vinylträsket så var jag ganska tydlig med mig själv om att det aldrig kommer bli min primära lyssningskälla igen, det skulle bara vara ett komplement. Dessutom vet jag vis av erfarenhet att det kan bli ganska beroendeframkallande att köpa skivor så jag ville försöka hålla tillbaka lite på den fronten också, inte samla på mig för mycket skivor.
   
  Nu sitter jag här med vinylspelaren som ENDA lyssningskälla, vilket man kanske minst sagt kan kalla det primära, om än bara fram till jul men ändock! Jag har även beställningar på skivor som trillar in från både höger och vänster. Ett skivköp leder gärna till ett annat, "jag glömde ju den där och när jag ändå håller på så...", det är lite mysigt ändå! 
   
  Jag ska villigt erkänna att jag var lite orolig och fundersam kring hur roligt jag egentligen skulle tycka det var, skulle det bli nyhetens behag och sen skulle jag tröttna, skulle grejerna bli ståendes och samla damm? Det är lätt att läsa på forum om alla som spelar vinyl och tycka att det verkar trevligt, men var det något för mig, eller hade jag egentligen fastnat ganska rejält i det digitala? 
   
  Jag tycker så här efter att lite tid passerat. Det är verkligen roligt, jag har spelat väldigt mycket vinyl, jag valde vinylen även när jag fortfarande hade en DAC tillgänglig men när skivor är bra pressade, bra inspelade, bra mastrade osv, då låter det riktigt riktigt trevligt, och här kommer ett ord som man kanske faktiskt får använda nu, det låter annorlunda, det låter analogt och härligt! Allt blir dock inte automatisk bra bara för att det är vinyl, så är det bara, oavsett format. Men det finns bra skivor och det måste verkligen inte vara svindyra audiofilpressar, när man hittar dessa så blir det lite extra magiskt bra.
   
  Jag är också väldigt nöjd med alla de val jag gjorde, jag tror att jag la mig på precis rätt nivå för mig själv både pengamässigt och ljudmässigt. Jag visste att jag behövde steppa upp lite från att bara skaffa mig en vinylspelare, det behövde ändå vara på en nivå som skulle kunna konkurrera och fånga mitt intresse. Jag inser ju att i sammanhanget så valde jag ändå en ganska billig skivspelare, men jag gillar den verkligen, jag tycker den är rolig, den spelar på ett charmigt och underhållande sätt. Visst knastrar och sprakar det lite som det gör med vinyl, men överraskande lite måste jag ändå säga, musiken är helt klart i fokus. Kanske var pickupen lite i dyraste lagret, men det är verkligen inget jag ångrar idag, det blev en bra balans totalt sett.
   
  Jag fortsätter att förvånas och upptäcka skivor jag trodde att jag kände utan och innan, till och med skivor som jag spelade precis i början när jag hade packat upp allting kan jag finna låter på ett helt annat sätt nu. Lite inspelning kan verkligen göra underverk och här kanske också är en risk om man vill prova på vinyl att man kanske inte har tillräckligt med tålamod. Kanske har det hjälpt att jag jobbat hemifrån under denna tiden och kunnat lyssna väldigt mycket på musik på dagarna.
   
  Hur som helst så är jag glad att jag tog steget och tog mig över "barriären", vilket jag förmodligen aldrig hade gett mig in på om jag inte läst om alla er andra som sitter där ute med era vinylspelare. Visst hade jag tänkt att nån gång återkomma till vinylen, men nu kändes det nästan som det var närmre att göra sig av med skivorna än att ta steget tillbaka. Det känns iaf inte just nu som att det här är något jag kommer tröttna på igen, det känns som jag bara har fått ännu en lyssningskälla att välja mellan.
 16. Like
  Ampalang reacted to Apexorca in Målet är ingenting, resan är allt   
  Ge dig nu, det är värt det på sååå många sätt.
 17. Like
  Ampalang reacted to VoicesInMyHead in En hifinörds bekännelse   
  Jag trodde du skulle säga ännu en anledning att ha direktdrivet, men man kan såklart utesluta grundproblemet också om man vill...   Jag skulle dock säga att vi tillhör den där seriösa skaran, så det är inte riktigt aktuellt för oss.
 18. Like
  Ampalang reacted to byZan in byZan - en tänkt pensionärsresa fr # 1275   
  En lite annorlunda presentation är det definitivt nu när jag har kopplat tillbaka TaraLabs även hemma och fått lyssna in mig. Är svårt att sätta fingret på? Nja, AQ vinner nog med att jag tycker att de presenterar en bättre bas och därmed blir det mer analogt mellan mina öron, en mer balanserad framställning. Kan kanske vara så att jag blir mer avslappnad eller att det blir så balanserat och fint att jag inte sitter och lyssnar på skillnaderna. Nåja, livet går vidare och visst saknar jag AQ för stunden på båda systemen men hoppas glömma de snart och så har jag sparat mycket pengar, det är väl så jag får se det när jag väger för och emot.
   
  /byZan 
 19. Like
  Ampalang reacted to VoicesInMyHead in En hifinörds bekännelse   
  Vår ena katt upptäckte precis att en remdriven skivspelare är mycket roligare än direktdriven. Det kanske inte är det smartaste att ha en gul rem som drar uppmärksamheten till sig. Tyvärr hade jag inte riktigt lugnet att föreviga det hela på bild, men inga remmar eller katter kom hur som helst till skada.  Det värsta är att han nu tycker den där gula remmen är jätterolig, och så har han lärt sig att husse "väldigt gärna" leker med honom för att få honom att tänka på något annat när han närmar sig skivspelaren.
 20. Like
  Ampalang reacted to Apexorca in Målet är ingenting, resan är allt   
  Jag börjar med bi-amping. Det är nära nu. Hoppas och gissar att det blir ett första test om en vecka. Det kanske blir tri-amping senare om frugan tjatar för att det är så snyggt. 
 21. Like
  Ampalang reacted to calm in byZan - en tänkt pensionärsresa fr # 1275   
  Hade den stora glädjen att besöka ByZan igår för en enskild session. I dessa Corona-tider får man vara överförsiktig då jag befinner mig i riskgruppen i fler än ett avseende.
   

   Ljuset räckte inte riktigt till för skarpa bilder utan stativ så det får bli lite i hastigheten avlossade reportagedito. Här uppställningen översiktligt med Lumin i toppen och det nya förstärkeriet därunder.
   

   
  Vad man direkt slås av är den gedigna byggkvaliteten i d´Agustino-combon. Det inte bara ser tungt ut med kopparflänsarna utan även är det.
   

  Försteget med volymratten som ligger runt volymmätaren i lysande grönt. Häftigt och lite spejsat och snyggt.
   

   
  Lumin X1 med sitt PSU.
   
   
   
  Calm
 22. Like
  Ampalang reacted to VoicesInMyHead in En hifinörds bekännelse   
  Jag var inte heller så förtjust i designen på min Chord 2Qute (tror jag den hette?) kan jag känna så här i efterhand, just det här med färgerna kändes klart märkligt, men sen vet jag inte om det egentligen spelade så stor roll heller just mer än när man testar något. En annan sak var väl att den var så väldigt liten och vägde lite för lätt, det kändes inte tillräckligt stabilt för en stationär pryl. Ljudmässigt så var den väl helt okej i segmentet däromkring som jag bytte DAC:ar på den tiden, det var väl lite för mycket "sidograderingar" för min del och inte några rejäla kliv uppåt, TT'n kändes ju lockande men var utom räckhåll för mig där och då.
   
  Apropå DAC:ar så fick jag lite rapporter inifrån fabriken i Polen häromdan... oj oj oj... det här kommer bli bra...  kan inte den hemska snön, kylan, vintern och julen komma snabbare i år?!?!?
 23. Like
  Ampalang reacted to VoicesInMyHead in byZan - en tänkt pensionärsresa fr # 1275   
  Jag tycker bytet från Vivaldi stacken till Lumin X1 är minst sagt coolt och det säger inte så lite om hur bra den är heller. Monoblocken till ett rejält slutsteg är också ett bra steg såklart. Måste ändå kännas väldigt skönt att ha skalat ner på det här sättet, även om det kanske inte behövdes av utrymmesskäl i slutändan. Riktigt kul projekt att följa och som föll väl ut till slut, och resan dit är halva nöjet som sagt.
   
  Har vi förresten nånsin fått se en före-efter bild sida vid sida?
 24. Like
  Ampalang reacted to byZan in byZan - en tänkt pensionärsresa fr # 1275   
  Nu har person två och tre varit och lyssnat också, de får väl skriva om sina intryck i tråden om de så önskar, här kommer mina intryck.
   
  Att jag skulle minimera antalet burkar var för att vi i första hand funderade på att skaffa en lgh och i andra hand för att jag tröttnade att se alla burkar framför mig. Det sista en sanning med modifikation då jag egentligen gillade Lumin X1 bättre än dCS Vivaldi vid jämförelse. Lumin's "plug 'n play" passade mig bättre handhavande mässigt då alla inställningsmöjligheterna blev färre och ljudmässigt så låter den mycket mer analog genom mina öron. dCS Vivaldi är eller skulle kunna blivit bättre genom mina öron om jag orkat sitta och testa alla inställningar, kanske bytt kablar etc men det var inget alternativ för mig, såldes till Frankrike och den nya yngre ägaren är supernöjd, så
  m a o allt gott!
  Lumin X1 passade mig perfekt på alla parametrar och jag är supernöjd med ljudet där den nu står på plats.
   
  Under testandet av Absolare’s Signature hybridmonoslutsteg och försteg så framkom ett ljud som gjorde att jag började fundera på jag kanske inte skulle byta den delen av elektronik också? Jag hade ju haft lite andra funderingar innan det blev kombon Krell/ARC, dessa funderingar återupptog och jag började läsa på tillverkarnas sidor, i forum och även kontakta vänner/kompisar/kontakter både hemma och utomlands, personer som jag kan ljudidealet på, personer som kan mig och personer som tar förutsättningarna med sig i diskussionerna som ska leda till något nya inköp. Trots att vi känner varandra och kan varandras ljudideal och förutsättningar så var vi inte överens gällande produkter/märken som diskuterades. Integrerat, sälj högtalarna också, skala ner ordentligt, bara rör rakt igenom hela systemet, gör något helt nytt etc. Så gick diskussionerna eller så kom det förslag på i samtalen vi hade. Nagra, Solution, CH Precision, DartZell, Kondo, Accuphase, Boulder m fl diskuterades och spånades det om. Kul som f*n, men när jag sa Dan d’Agostino då? Då blev det ganska tyst i diskussionerna ”alla" började läsa på och ”alla” kom tillbaka med positiva och t o m mycket positiva inputs. En del hade t o m hört olika combon av märket ifråga, ”alla” med idel lovord men också tillkortakommanden genom deras öron, jag kunde läsa av dem ”alla” och översätta det till mig och mina funderingar. Ni ska också veta att Dan d’Agostino var redan aktuellt när Krell/ARC tog plats och det var bara för att jag fick den combon till ett pris jag inte kunde/ville avstå.
  Monoblock nej, integrerad nej och det efter att ha fått så mycket positiva vibbar om deras HD-Amp och därtill S-250 (stereoslutsteg) som en bra kraftkälla, en bra och välljudande kombo sas det. Okej då! Jag köpte den kombon och visste att detta inte kommer att bli fel utan det kommer bli bättre ljudmässigt. Nu efter kanske 150 timmars spelning så kan jag bekräfta att jag visste rätt. Är jättenöjd och anser att jag ljudmässigt har fått ett lyft, ett lyft som kanske är svårt att gradera, men om jag säger att tillsammans med mina TAD R1 så somnar jag ganska snabbt i sweetspot när musiken flödar, då kanske ni förstår hur bra jag tycker att det blev.
  Det blev annorlunda och bättre, bättre än jag faktiskt egentligen trodde från början vilket känns skönt när man köper grisen i säcken!
  Däremot så kommer jag att behålla mina TaraLabs även om jag tycker att AudioQuest lät bättre eller snarare kanske snyggade till det lite i alla frekvenser, men jag tar inte den kostnaden för det lilla, inte nu iaf. Angående kablarna så tror jag att jag föll in i nyhetens behag och blev imponerad av den stora skillnaden jag tyckte mig höra, men efter återinkoppling av mina TaraLabs så insåg jag att jag har förbaskat bra bra kablar redan och att de presenterar ett litet annorlunda sätt men fullt tillräckligt för att kunna sova i sweetspot. Jo, en sak till! Allt det positiva jag tidigare skrivit och upplevt med AudioQuest inkopplade är sant och skillnaderna likaså, kan rekommendera att att lyssna på dessa om ni får tillfälle.
   
  Så nu är det lugnt för min del när det gäller nya pinaler för nu!
   
  Har ni något ni undrar över så ställ frågan så ska jag försöka svara, iaf så gott jag kan!
   
  /byZan
   
   
 25. Haha
  Ampalang reacted to Apexorca in Målet är ingenting, resan är allt   
  Det har min gjort länge. Det är då man hamnar i min hifikostnadsekvation. Den är viktig att använda för en hållbar och långsiktig hobby och en investering i den mentala hälsans.
  Den sörjer för långsiktighet i hobbyn.
   
  Total Kostnad (TK)
  Kostnad HiFi (KH) 
  Frugan Kompenseras  (FK). Kan vara tex väskor, skor  resor, smycken, klockor och annat som en fru kan tänkas gilla. 
   
  KH < FK (alltid). Alltså om HiFi kostar 100Kkr är FK mer än 100Kkr.
   
  KH + FK = TK
  I princip är 2KH = TK
   
  Om man får kompensera för detta i efterhand pga att man handlat utan att vara överens eller i smyg blir det alltid dyrare samt att man troligen får byta frun till en bättre fru eller HiFi-prylen till en sämre beroende på vad man gillar bäst. En ofta underskattad risk är att frun byter dig. Sällan kommer man ut på pluss-sidan om man ser till totalen. Så använd hifikostnadsekvationen alltid.
×
×
 • Create New...