Jump to content

Ampalang

Medlem+
 • Posts

  1 222
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Everything posted by Ampalang

 1. Vad har ni för högtalare förresten? Att tillverkaren är Avantgarde ser jag t o m utan glasögon men vilken modell?
 2. Ser ut att vara trogen samma tillverkare på pickupen, hur stort kliv blev det?
 3. Det där popupfönstren är väl sådär oavsett om jag tittar med telefon, eller dator. Eller är tanken att en ska skriva ut dem?
 4. Kanske Peos tråd kan vara till hjälp angående vatten, han verkar ha provat en del.
 5. Inbillar mig också att vissa kan tycka att vinyl verkar "krångligt och svårt" och då kan en sådan här överkonstruerad spelare kanske tilltala dem och få in dessa människor i spåret så att säga. Visuellt är den riktigt najs.
 6. Ett youtubeklipp om första generationen, generation 2 verkar inte långt ifrån när det kommer till handhavande i alla fall.
 7. Kanske är så att den visa hur mkt den dämpar? Alltså att 0 är fullt ös och ju högre siffror ju mer dämpar den.
 8. Det här väcker minnen från grungens storhetstid. Bush - The Art Of Survival
 9. Har ju lagt ut hornen till försäljning och då funderar jag lite över hur jag ska göra med förstärkeriet. Något modest prismässigt och kanske vintage tills livet lugnar ner sig lite kanske vore något?
 10. Och där kom rösterna med, tycker inte den gör bort sig alls om jag ska vara helt ärlig.
 11. Gräver rätt djupt ur spåret tycker jag, röster och uppåt låter en anings grumligt och toppen spretar lite och lägger en till vad den kostar i ekvationen finns det inget alls att klaga på tycker jag.
 12. Kloss an väggarna skulle göra att de står 45° in mot rummet.
 13. Har sedan jag köpte Kuzman haft problem med en rejält brummande motorstyrning, hade den tidigare i ett skåp men nu står den framme i väntan på vad framtida stereobänkar har att erbjuda. Häromdagen tänkte jag således fråga forumet här om någon hade en smidig lösning på mitt problem. När jag böjde mig ner för att fota så låg det några mjuka hifikuddar i en hög brevid och jag tänkte för mig själv att det kanske var ”snyggare” att ha dem under den istället. Döm av min förvåning när den blev helt tyst operationen och inte har den gjort ett knyst ifrån sig sedan dess heller. Jag som inte ens tror på mjuka nonamekuddar av det slaget 😅
 14. Åh, en obegränsad skivspelare. Hur känns den?
 15. Säljer mina drömhögtalare pga att jag inte får dem att spela ut ordentligt i något av mina rum. Är första ägaren och de har varit hos mig i lite mer än tre år. De finns i Göteborgsområdet. Nypris 225k Nupris 89k De har några märken från en kattunge samt ena toppen har ett islagsmärke från en dörrkarm därav priset.
 16. Jo men precis Brusade på runt 95 decibel. Har ingen bättre mikrofon än men det låter ungefär som det ser ut, alltså inget som sticker ut.
 17. Frekvensmässigt funkar det rätt bra för att bara kånkat in dem och börjat spela.
 18. Det är mkt riktigt ett eluttag i hörnet bakom det högra hornet men eftersom jag spelar på längden i rummet blir det lite för mkt ”toe-in” om jag ställer dem kloss an väggarna. Hade kanske fungerat på långsidan men det går just nu inte av andra orsaker. Sedan min årsmodell är bashornen numer stängda vilket medger friare placering.
 19. 12m2 och en har sig ett par rejäla hörlurar 🤣
 20. För mig är det härligt att det finns så många olika vägar för oss musikälskare att ta, oavsett om en har köpt 1000-tals album eller bara några få så spelas det bara musik och det uppstår njutning så är en på rätt väg.
 21. Är inte det farligt med tomma platser i racket? 🤔 En kan ju lätt få idéer… 🤠
 22. Jag har aldrig haft speciellt många skivor, inte ens på CD-skivans storhetstid. Jag har alltid haft en förkärlek för att lyssna på samma plattor igen, igen och om igen, tycker verkligen om att bli intim med ett album. Kan eventuellt ha att göra med mitt förflutna som musiker där det ibland spelades samma låtar/stycken in i absurdum. Det går såklart i perioder med upp och ned även för plattor som är bra men för mig händer det något speciellt när en verkligen kan ett album/stycke musik utan och innan. Tänker att det sker någonstans efter de klassiska +1000h, när en känner stycket så bra att en har tid på sig och kan leka med musiken även mellan tonerna. När en själv spelar handlar även till viss del också om samspel med andra musiker som är på liknande nivå men jag verkligen älskar att känna musiken utan och innan oavsett om jag själv spelar eller inte. Känner att jag är på väg tillbaka till vad som är kärnan i musiken för mig nu när jag förpassat Qobuz till telefonen och endast kör CD och vinyl i anläggningen. Det handlar inte om flest plattor för mig, det handlar om att spela musik. Sedan är det alltid härligt när en hittar plattor att fylla ut den lilla samlingen med till vrakpriser, 10kr st är en ovanligt rimlig summa om ni frågar mig.
 23. Hmm… Har för mig att du har bättre musiksmak än så men det är klart, saker förändras ju med åren. 🤔 Apropå skruvmejsel tidigare så kontrade Ortofon med att skicka en sådan här. Härligt snabba på att svara på mail och den här verkar t o m lite smidigare i handhavandet än den andra.
 24. Måste ha fått nya grannar på andra sidan skogen (1km bort), ingen vidare musiksmak men nyss spelade de Dancing Queen (Abba) och nu kör de I Wanna dance with somebody (Whitney Huston). Verkar ha bra krut i stereon i alla fall, hörs klart och tydligt vad de spelar även om det saknas lite i basen på det här avståndet.
×
×
 • Create New...