Ampalang

Medlem+
 • Content Count

  680
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Ampalang

 1. Ampalang

  Ampalangs snigelresa...

  Jag har ingen prestige över hur jag kopplat (friskt kopplat hälften brunnet), mer regel än undantag att något är kopplat fel efter att jag varit där och ändrat eller flyttat runt något. Alla kablar verkar sitta som det ska. 😀 Har 3 funktionella avstånd jag lyssnar på varav ett (5.5m) av dem är lite flexibelt och där jag primärt sitter och lyssnar. De andra är på 4m och 7.5m. Kommer eventuellt kunna flytta isär högtalarna ytterligare en meter efter renoveringen men då har jag också förlorat ett riktigt hörn till förmån för ett falskt. Rummet är 4m brett idag. Våren närmar sig med stormsteg, då lockar också andra aktiviteter som att neutralisera hjärnan med skogens alla intryck.
 2. Ampalang

  Ampalangs snigelresa...

  För lite mer än ett och ett halvt år sedan gick jag tvärt emot mitt sunda förnuft och investerade i ett crouwdfundingprojekt Nu är alla delarna äntligen hemma. Jo, jag lämnade en liten ledtråd för den som mot all förmodan vill gissa lite...
 3. Ampalang

  Ampalangs snigelresa...

  Idag står det högtalarplacering på menyn.
 4. Ampalang

  Livemusik

  Är det en sådan här tråd du är ute efter?
 5. Ampalang

  Ampalangs snigelresa...

  Räknade på det och jag har spelat +600h på dem.
 6. Ampalang

  Ampalangs snigelresa...

  Jag är första ägare på dessa och de har spelat sedan i somras, AK5 är modellnamnet har jag för mig. Och med illa menar jag ungefär att de låter kalla, hårda, skrikiga, ofokuserade, emellanåt lite nasala och utan någon som helst spelglädje eller stampatakten. Tänkte ställa fram stativarna i veckan för att höra hur de låter efter några månader med horn.
 7. Ampalang

  Ampalangs snigelresa...

  Tack så mkt @niclaspa, det är tungrott just nu men jag kämpar vidare, resten av livet står inte still det heller. Inlärningen har fått sig en törn efter en fallolycka (hjärnskada) och eftersom jag inte har en susning om vare sig impedansdrivning av högtalare eller hur olika rörförstärkare beter sig har jag ett gediget arbete framför mig. Jag förstår övergripande vilken typ av förstärkare som skulle kunna passa mina högtalare, jag har dock oerhört svårt för att omvandla det till något praktiskt i jakten på en specifik förstärkare. Tar små steg och gör det bästa av situationen utan att stressa fram. Du har ett spännande system, hur coolt som helst att ha byggt allt själv.
 8. Ampalang

  Ampalangs snigelresa...

  Japp, det är Klipschornen som låter illa, oavsett vad jag drivit dem med. Line Magnetic fungerade sämre än min integrerade burmester (051) vilket förvånade mig. Stativarna (Burmester 022) låter jättebra, men hade ju tänkt gå vidare till något annat...
 9. Ampalang

  Ampalangs snigelresa...

  Nämen hejsan 😀 Strömrenaren har jag inte hunnit sakna än, hur fungerar den hos dig?
 10. Ampalang

  Ampalangs snigelresa...

  Vart jag bor kommer i PM vid förfrågan, kan inte lägga ut det här pga olika omständigheter. En varningens finger, det låter inte roligt alls.
 11. Ampalang

  Ampalangs snigelresa...

  Har nog aldrig varit så här vilsen när det kommer till vad stereon presterar. Blir till att bjuda in till en liten lyssningsträff vad det lider, för själv vet jag inte vilket ben jag ska stå på längre.
 12. Ampalang

  Ampalangs snigelresa...

  Det är ett steg fram och tre tillbaka just nu så det gäller att hålla fokus på målet. 🤔
 13. Ampalang

  Ampalangs snigelresa...

  Jag är inte dum, jag har bara otur när jag tänker... Har kört med högtalarkablar på löpmeter I några år i väntan på att börja hitta rätt och med 6m längder har det varit fritt att möblera som andan faller på. Beställde något bättre som landade för ett tag sedan, tänkte att runt 2.5m borde räcka... 😀 Det visade sig vara de kortaste 2.5 meter jag varit med om för de räckte ju inte ända fram. 🤔 Kände mig sådär lagom dum när jag insåg att högtalarna kommer i vänster och högerutförande och jag hade ställt dem i fel hörn. 🤪 Jag han nästan byta dem mot längre kablar innan poletten trillade ner. 😶
 14. Ampalang

  Ampalangs snigelresa...

  Nu har jag internet igen och det digitala musikförmedlandet är stabilt, oerhört tacksam för hjälpen AlfaGTV. Kopplade in den turnerande rislådan idag och jäklars vad det spelar. #pris/prestanda Högtalarna är vääääääääldigt avslöjande, minsta lilla förändring i signalkedjan gör väldigt stor skillnad i ljudet.
 15. Ampalang

  Vad lyssnar du på just nu?

  Blev väldigt stressad av det initiala pianospelet och skulle precis stänga av när basen kom in och sen blev jag sittandes, riktigt bra så här långt (spår 4 började precis).
 16. Ampalang

  Ampalangs snigelresa...

  Hela anläggningen är under långsam omvandling, siktet är inställt på minimalism och musikalitet ( På digitalsidan har även ”stabilitet” hög prio). Det står förstärkarprovning på menyn framöver men... Just nu bråkar det digitala så det haltar lite i utvecklingen och eftersom min hjärna inte riktigt vill ta till sig ny kunskap för tillfället och i brist på tålamod med mig själv lägger jag ut en blänkare om jag möjligtvis kunde få lite hjälp av någon/några här på forumet. Skulle behöva lite support med att konfigurera min router (Asus 4G-Ac55U), behöver bara fungera tills i sommar höst för då kommer fibern och nya nätverket installeras. Jag har konfigurerat den själv tidigare men nu får jag inte till det längre. (Vill hjärna men har ingen) En Roon endpoint baserad på en Raspberry Pi / motsvarande skulle jag också behöva hjälp att få ihop. Tack på förhand
 17. Ampalang

  Roon 1.7 ute nu.

  Är det ändå inte skillnad på pc och pc när man inte kör typ Windows utan ett mer specifikt OS baserat på linux/motsvarande så som tex Roon?
 18. Ampalang

  Ampalangs snigelresa...

  Funderingarna över ett par högtalare som inte behöver stå mitt i rummet började redan 2004, närmare bestämt här.
 19. Vill bara tillägga att min Esoteric P05 (en cd/sacd drive) var rejält mkt sämre på att spela upp digitalt material än dåvarande datorlösningar.
 20. Ampalang

  Ampalangs snigelresa...

  Fokus har flyttats från en resa med ett bestämt mål till en nöjesresa för resandets skull, här ska det bli åka av. Har letat efter ”rätt” par Klipschorn sedan i julas och i somras hittade jag ett par helt nya från 70-års jubileet. Mitt emellan betalning och leverans kom Stereophiles recension av senaste utgåvan och den gjorde mig minst sagt nervös över mitt köp. https://www.stereophile.com/content/klipsch-klipschorn-ak6-loudspeaker Nu har dock farhågorna lagt sig angående drivning och det här kommer bli svinbra. Lite miss i planeringen är det samtidigt då huset ska byggas om och mina två hörn ska bli ett. Det är inget som direkt oroar mig ljudmässigt och jag tänker mig att det blir bra ändå eftersom jag ändå har högtalarna med i beräkningen när det ska göras ritningar. Någon som känner till en bra och smidig arkitekt i Göteborgsområdet förresten?
 21. Ampalang

  Ampalangs snigelresa...

  Visst är det så
 22. Ampalang

  Ampalangs snigelresa...

  Livet tar ibland de snårigaste vägar men nu är i alla fall riktningen i stora drag utstakad. En ”större” minimalisering är på intåg.
 23. Ampalang

  Fototråden

  En svalkande öl i värmen.
 24. Ampalang

  Roon 1.7 ute nu.

  Du har DSP igång. Läs mer här http://kb.roonlabs.com/DSP_Engine