Jump to content

Ampalang

Medlem+
  • Posts

    1 124
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    10

Everything posted by Ampalang

  1. Härligt! 🥳 Grattis och tack för att ni delar med er.
  2. Jag är alltid nyfiken 🥸 Tack för tipset! Förövrigt har jag nästan lagt ner att ”leasa” digital musik på livstid, visst streamat jag men det svarta guldet passar min spelstil väldigt mkt bättre.
  3. Hmm, har legat vaken och ”drömt” om att renovera högtalare halva natten. 😵‍💫 Nackdelen med det är att jag idag är för trött för att ta mig till Bengans och hämta Talk Talk - Spirit Of Eden som anlände dit idag. 🥱 Den skivan hade även undgått mig tidigare. 🧐
  4. Det blev ett par Kef 104. Initialt inspirerad av @MatsT, googlande och youtubande gjorde resten. Finns både element och delningsfilter att få tag på, både nya ersättningsvarianter och original. Också lätt att uppgradera till 104ab vilket kommer ske småningom.
  5. Herr Thöress är fåordig när det kommer till det. Det är samma krets men olika utgåvor typ, största skillnaden ska vara brantheten på volympotentiometern pga att jag skulle driva 105db högtalare. Mer än så vet jag inte.
  6. Galet hur mkt sväng och stampa takten en kan få ur ett par högtalare från början av 70-talet. Och ser en till priset på strax över 1k så blir det hur galet som helst. Visst spretar det lite här och var men det här är ju också bara början.
  7. Tack för youtubeklippen @parsifal 👍 Du är också högst ansvarig till det här genom att du inspirerat med din egen resa från exklusiva högtalare till vintagegrejer 😜 TL-III verkar inte göra bort sig 👍 Jag har varken verkstad eller verktyg (än) för att renovera/bygga högtalare men yngsta barnet beger sig till högskolan i höst och då blir det ett rum över i gillestugan som jag tänkt använda mig av. Eventuellt får någon annan såga och fräsa och jag sätter ihop det hemma ”bara”. Men som sagt, jag får nog renovera några vintagehögtalare först. Jag ska göra mitt bästa för att inte ha bråttom på den här resan. Brukar bli bäst så.
  8. Spanandet efter vintagehögtalare började för ett bra tag sedan, gäller bara att bestämma sig för lämplig nivå. Första paret slank mig ur näven, andra paret ska jag åka och titta på på måndag. Tänkte att jag inte skulle börja med att ta mig vatten över huvudet.
  9. Spelar Cande y Paolo nu på morgonkvisten och inser att jag varit lat… Skivan kom med endast pappinnerfodral ”eller vad det heter” och jag slarvade med att inte sätta den i ett riktigt innerfodral på direkten. En lär så länge en lever men det känns lite surt. Jag får trösta mig med att det inte hörs vid avspelning 🤪
  10. Just det ja, tips på mätutrustning vore också på sin plats. 🧐
  11. Har planer på att bygga mig ett par av Troels Gravesens högtalare framöver men behöver suga i mig lite kunskap först. Tar tacksamt emot tips på lättförståeliga böcker om hur en läser/tolkar/förstår kopplingsscheman till delningsfilter. Jag är trots allt dyslektiker, inte för att det har hindrat mig tidigare men ändå. Tänkte börja med att renovera delningsfilter på några vintagehögtalare dels för att förstå och dels för att lära mig löda. Har endast flamlödat tidigare. Tips på vettig nivå på lödstation vore också bra.
  12. Fantastiskt roligt, stort grattis till en fantastisk puppa 🏆 Tack återigen för att ni delar med er av eskapaderna!
  13. Kan varmt rekommendera den här kursen, handlar inte bara om Higgs bosonen utan ger även grundläggande kunskaper i kvantfysik för att förstå vad det handlar om. Går igenom ovan nämnda egenskaper på ett bra och informativt sätt. https://www.audible.com/pd/The-Higgs-Boson-and-Beyond-Audiobook/B00SJIXBP6?qid=1652080701&sr=1-7&ref=a_search_c3_lProduct_1_7&pf_rd_p=83218cca-c308-412f-bfcf-90198b687a2f&pf_rd_r=3FXG73KPJ05NXKVNTZMR
  14. Det här passar mg riktigt bra, tack för tipset! Landade igår och har redan snurrat några gånger.
  15. Förmiddagsmys med kaffe och vinyl
  16. Glömmer ibland av att jag har silverdiscar också…
  17. Alternativ 1 samt filma och lägg på hemsidan/youtube.
  18. En härlig morgon när det svänger lite hårdare
  19. Den här landade idag, eftersom jag ville ha med hästen utan namn blev det en japanpress från 1980.
  20. Det finns adaptrar att köpa men då jag ändå hade en extra balanserad kabel till lurarna (HD650) samt att jag var otålig så kopplade helt enkelt ur kontakten i förstärkare änden. Har bara lyssnat några timmar än men det här är lätt det bästa ljud jag har haft ur Sennheiser och eventuellt även det bästa ljud jag hört ut dem. Minnet drar mig tillbaka till Balance i Jönköping och när jag hörde Hd650 med HeadRoom BlockHead headphone amplifier. https://www.stereophile.com/headphones/614/index.html Sedan är ju just HD650 ingen direkt höjdarlur men nu tror jag de spelar så bra de kan i alla fall.
  21. Läser recensioner på lite olika lurar och sprang på några trögdrivna där de helt sonika kopplade in dem på utgångarna i vanliga förstärkare. 🤔 Så det var jag tvungen att prova 🙃
×
×
  • Create New...