Jump to content

Ampalang

Medlem+
 • Posts

  960
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Everything posted by Ampalang

 1. En halv clubstek, en sallad på spetskål, friterad sqashblomma och friterad blomkål.
 2. Vår källare är fortfarande övervägande just källare, tänker att en behöver mer vin i den för att kallas vinkällare och vi är bara i början på förädlandets resa. Här lite blandat smågodis som åkte ner i veckan.
 3. Vi har planen att leva mer efter säsong när det kommer till vad vi äter. Just nu är det säsong på jordgubbar tex, då gäller det att bunkra i både frys och skafferi för resterande år. Har efter 45år och några veckor i Covid upptäckt hur fantastiskt gott det kan vara med jordgubbar. Oftast är det ganska frustrerande att smaklökarna fått sig en törn men med det här blev det ändå rätt bra.
 4. På andra sidan floden var det... En ny bekantskap för mig, på gränsen till för blommig när den kommer upp i temperatur men väl kyld funkade den fint.
 5. Går det snabba upp tiden emellan sökningarna? Frustrerande när en inte hittar tråden på förstasidan (av resultaten alltså) och klickar till sida två, då görs ”en ny” sökning och till den räcker tiden alltså inte till. Svamlar jag eller gör jag mig förstådd?
 6. Dagens lunch En omelett på ägg, dill, kallrökt lax och färsk sparris.
 7. Passade fint till dagens smashburgers och fortsatt sippande under kvällen.
 8. Fortsätter bekanta mig med distriktet Gigondas, väldigt trevligt får jag nog säga. Till det en t-benstek med primörer från trädgården (spetskål, blomkål, potatis). Edit: Ser nu att jag är till hälften i fel tråd...
 9. Försteg och diverse annat har gått att välja hela tiden eller missförstår jag er?
 10. Lite lerigt vatten landade häromdagen också, väldans tyst bortsett från musiken då.
 11. Förutom att behovet av en skivtvätt ökar med varje (begagat) köp så klarade den sig fint.
 12. Tråk när paket packas dåligt för att sedan misshandlas av transportören... Den här landade efterlängtat idag efter en liten (en månads) rundresa nere på kontinenten. Tack för tipset @calle_jr
 13. Där kunde jag lätt visat mer än vad t o m jag anser brukligt. 🤣
 14. Japp, grönkålen satte vi inomhus i januari så skörden är redan igång.
 15. Lite hemkokad jordgubbskräm och grädde satt inte så fel.
 16. Har inget tips om vad du ska köpa men jag skulle i alla fall kunna rekommendera dig att INTE köpa ett par Sony wh-1000xm4. Har väldigt svårt att förstå hur denna produkt kunnat slinka igenom funktionstesterna i 3 generationer tidigare, denna 4e generation känns på sin höjd som ett halvdant första försök. Det mesta jag stör mig på gäller handhavandet och ”smarta funktioner” men om en undviker alla ljudförbättrande mumbojumboinställningar så låter de OK, har de bra batteritid och brusreduseringen är oslagbar.
 17. Den här grillar vi till, passade väldigt fint då jag även håller på att bekanta mig mer med distriktet Gigondas.
 18. Gårdagens rester till lunch. Generellt anser jag ju bättre kött ju lägre temp, den här fick följa med till 55C. Köttet vändes med fördel i het panna vid värmning medans grönsakerna får åka micro.
×
×
 • Create New...