Jump to content

Ampalang

Medlem+
 • Content Count

  725
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by Ampalang

 1. Japp det knittrar på bra här med.
 2. Jag upplever samma som @octavia rs dvs att det är lite buggigt och det gäller att ha tålamod mellan tryckningarna.
 3. Ni hittar den troligtvis inte pga ett skrivfel, låten heter Draw your swords. Här är albumet.
 4. En annan sak som också behöver matcha är volympoten, det blir fort väääääldigt högt.
 5. Vad är det för bänk?
 6. Jupp, det är ganska precis så jag menar. Eller, när det ändå finns så mkt musik kan jag lika gärna köpa en förstärkare som kan spela allt. (En snabb tanke, blev inte nödvändigtvis rätt) Har planer på att sakta ner och njuta av ett långsammare media men först ska högtalarna ha drivning. Sedan ska jag bara...
 7. Det har varit fler förstärkare här än vad som fastnat på bild. Spec är en av dem som lyckas koppla ordentligt till hornen. Aktiv drivning är intressant men det blir för mkt att lära sig i dagsläget, kanske framöver när livet lugnat sig lite. Förr lyssnade jag mkt aktivt och trodde mig veta precis hur jag ville att det skulle låta, numera litar jag mer på mitt beteende. Alltså på vad och hur mkt jag lyssnar, försvinner jag in i musiken eller sitter jag och analyserar. Zappar jag eller spelas det skiva efter skiva. Speciellt nu också när det finns så ofantligt mkt musik ti
 8. Det är onekligen svårt att sätta ord på hur det låter här hemma med de olika förstärkare jag provat. Art Dudley summerar det så här i slutet av sin recension av AK6orna. ”And my time with the Klipsches was a sobering reminder: Amplifiers and loudspeakers—especially low-power amplifiers and ostensibly easy-to-drive speakers—require careful matching. If the output characteristics of the former don't suit the impedance characteristics of the latter, it doesn't matter if both components offer Class A performance under optimal conditions: The sound won't get off the ground.
 9. Nätdelen till dacen och den trasiga kabelsnutten har varit ute och rest lite också, efter en sväng till @AlfaGTV och tillbaka spelar det som aldrig förr. Insåg inte riktigt hur mkt jag saknat den förrän jag kopplade in den igen. Jag är oändligt tacksam för att det finns så många hjälpsamma människor här på forumet (och ute i vårt avlånga land) som ställer upp med sin kunskap och expertis. Tack åter igen @AlfaGTV!
 10. Storleken är väääääldigt tilltalande i mina ögon.
 11. Detta är ytterligare en bubblare för mig, hade precis som med SPEC inte haft en tanke på att prova den här typen av förstärkare till hornen. Det vita är ett A4-ark för perspektiv.
 12. SPEC åker vidare idag, dags för nästa utmanare...
 13. Har inga problem med att erkänna mina förutfattade meningar och det är utan tvekan att tekniken går framåt. Tänker att det i dagsläget går att bygga fantastiska förstärkare oavsett vilken väg konstruktören väljer att gå.
 14. Beslut fattas efter att innehållet i de andra två lådorna som anlände på samma pall packats upp och lyssnats på. Denna åker vidare nästa vecka redan, de andra stannar lite längre.
 15. Själv hade jag aldrig kommit på tanken att prova något med klass D, skönt att det finns människor med öppnare ögon än jag som kan komma med rekommendationer.
 16. Det är en RSA-M99 som hittat hit. https://spec-corp.co.jp/e/audio/RSA-M99/index.html
 17. Devore och Audio Note? Spännande!
 18. Jag började lyssningen med den här...
 19. Livet går vidare... Idag landade en efterlängtad pall med godsaker som varit på villovägar i en vecka. Det positiva med att inte riktigt ha återhämtat sig från covid-19 är att jag inte orkar vara utomhus i värmen utan håller mig inne i behagliga 22C på dagarna och då passar det ju utmärkt att prova några förstärkare.
 20. Den lilla Allon jag köpte är hur stabil som helst, det enda som krånglat är min egen hjärna vid felsökning och då var det inte ens bryggan som krånglade. 🤪 Väldigt diskret där den ligger i kabelhögen är den också. Edit: Det är alltså den lilla svarta lådan till vänster i bild som avses.
 21. Lånar gärna musiktips från hifirecencenter, det här passade mig som handen i handsken.
 22. T+A V10 eller vad skådar mitt norra öga?
 23. Ja, det låter som samma företag.
 24. Bortsett från att jag grävde ner mig rätt mkt mentalt i det här så fick jag faktiskt höra hur mina högtalare ska låta, och det var inte fy skam.
×
×
 • Create New...