Ampalang

Medlem+
 • Content Count

  723
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Ampalang last won the day on June 26

Ampalang had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

11 133 profile views
 1. Ampalang

  Hos mig

  Ni hittar den troligtvis inte pga ett skrivfel, låten heter Draw your swords. Här är albumet.
 2. En annan sak som också behöver matcha är volympoten, det blir fort väääääldigt högt.
 3. Vad är det för bänk?
 4. Jupp, det är ganska precis så jag menar. Eller, när det ändå finns så mkt musik kan jag lika gärna köpa en förstärkare som kan spela allt. (En snabb tanke, blev inte nödvändigtvis rätt) Har planer på att sakta ner och njuta av ett långsammare media men först ska högtalarna ha drivning. Sedan ska jag bara...
 5. Det har varit fler förstärkare här än vad som fastnat på bild. Spec är en av dem som lyckas koppla ordentligt till hornen. Aktiv drivning är intressant men det blir för mkt att lära sig i dagsläget, kanske framöver när livet lugnat sig lite. Förr lyssnade jag mkt aktivt och trodde mig veta precis hur jag ville att det skulle låta, numera litar jag mer på mitt beteende. Alltså på vad och hur mkt jag lyssnar, försvinner jag in i musiken eller sitter jag och analyserar. Zappar jag eller spelas det skiva efter skiva. Speciellt nu också när det finns så ofantligt mkt musik tillgänglig via streaming behöver i alla fall jag gripas av det jag lyssnar på.
 6. Det är onekligen svårt att sätta ord på hur det låter här hemma med de olika förstärkare jag provat. Art Dudley summerar det så här i slutet av sin recension av AK6orna. ”And my time with the Klipsches was a sobering reminder: Amplifiers and loudspeakers—especially low-power amplifiers and ostensibly easy-to-drive speakers—require careful matching. If the output characteristics of the former don't suit the impedance characteristics of the latter, it doesn't matter if both components offer Class A performance under optimal conditions: The sound won't get off the ground. (I shudder to think how many great products have been poorly reviewed by gurus who condemned them merely for not performing well with their references.) It's tempting to think that very sensitive speakers in general, and horns in particular, will sound great with virtually any low-power tube amp—but it just ain't so.” https://www.stereophile.com/content/klipsch-klipschorn-ak6-loudspeaker Jo, jag har AK5or men det äpplet faller inte långt bort känner jag. Har provat förstärkare från ett tiotal olika märken, endast två av dem har lyckats med att få till ett homogent ljud där skillnaderna handlar om tycke, smak och personliga preferenser. Läser ni om min frustration tidigare i tråden om hur ”illa” det lät med Burmester och Line Magnetic så är vi i de bollparkerna med hur det låter vid dålig matchning. Har släpat fram mina stativare bara för att dubbelkolla så det inte är något fel på själva förstärkarna men där spelar det på som bara den även om de i vissa fall hade behövt mer effekt för att blomma ut. Ingen av förstärkarna känns på något sätt dålig, det handlar enbart om missmatch enligt mig. Detta är tankar och känslor som förstärkts genom att ha provat med mina andra högtalare. Har en förstärkare kvar att utvärdera...
 7. Nätdelen till dacen och den trasiga kabelsnutten har varit ute och rest lite också, efter en sväng till @AlfaGTV och tillbaka spelar det som aldrig förr. Insåg inte riktigt hur mkt jag saknat den förrän jag kopplade in den igen. Jag är oändligt tacksam för att det finns så många hjälpsamma människor här på forumet (och ute i vårt avlånga land) som ställer upp med sin kunskap och expertis. Tack åter igen @AlfaGTV!
 8. Storleken är väääääldigt tilltalande i mina ögon.
 9. Detta är ytterligare en bubblare för mig, hade precis som med SPEC inte haft en tanke på att prova den här typen av förstärkare till hornen. Det vita är ett A4-ark för perspektiv.
 10. SPEC åker vidare idag, dags för nästa utmanare...
 11. Har inga problem med att erkänna mina förutfattade meningar och det är utan tvekan att tekniken går framåt. Tänker att det i dagsläget går att bygga fantastiska förstärkare oavsett vilken väg konstruktören väljer att gå.
 12. Beslut fattas efter att innehållet i de andra två lådorna som anlände på samma pall packats upp och lyssnats på. Denna åker vidare nästa vecka redan, de andra stannar lite längre.
 13. Själv hade jag aldrig kommit på tanken att prova något med klass D, skönt att det finns människor med öppnare ögon än jag som kan komma med rekommendationer.
 14. Det är en RSA-M99 som hittat hit. https://spec-corp.co.jp/e/audio/RSA-M99/index.html
 15. Devore och Audio Note? Spännande!