Jump to content

Ampalang

Medlem+
 • Content Count

  729
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Ampalang last won the day on June 26

Ampalang had the most liked content!

About Ampalang

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

11 242 profile views
 1. Japp, jag klickar då på länken ”Show Reply” och då hoppar inläggen snyggt in i tråden.
 2. Den var det fart i, nästan lite omtumlande emellanåt. Min personliga favorit är annars... Inte heller att förglömma Max Richters helt fantastiska rekompossition. Tanken är att uppleva den igen som om det var första gången.
 3. Mer tur än skicklighet, två av dem är loppisfynd för en femma styck. Brukar nöja mig med en bra utgåva per verk annars men det är också intressant att ibland höra andra tolkningar än de jag rankar högst.
 4. Här spelas det Vivaldi på löpande band, förberett öronen med tidigare utgåvor och har en sida kvar innan jag sprättar senaste tillskottet.
 5. Japp det knittrar på bra här med.
 6. Jag upplever samma som @octavia rs dvs att det är lite buggigt och det gäller att ha tålamod mellan tryckningarna.
 7. Ni hittar den troligtvis inte pga ett skrivfel, låten heter Draw your swords. Här är albumet.
 8. En annan sak som också behöver matcha är volympoten, det blir fort väääääldigt högt.
 9. Vad är det för bänk?
 10. Jupp, det är ganska precis så jag menar. Eller, när det ändå finns så mkt musik kan jag lika gärna köpa en förstärkare som kan spela allt. (En snabb tanke, blev inte nödvändigtvis rätt) Har planer på att sakta ner och njuta av ett långsammare media men först ska högtalarna ha drivning. Sedan ska jag bara...
 11. Det har varit fler förstärkare här än vad som fastnat på bild. Spec är en av dem som lyckas koppla ordentligt till hornen. Aktiv drivning är intressant men det blir för mkt att lära sig i dagsläget, kanske framöver när livet lugnat sig lite. Förr lyssnade jag mkt aktivt och trodde mig veta precis hur jag ville att det skulle låta, numera litar jag mer på mitt beteende. Alltså på vad och hur mkt jag lyssnar, försvinner jag in i musiken eller sitter jag och analyserar. Zappar jag eller spelas det skiva efter skiva. Speciellt nu också när det finns så ofantligt mkt musik ti
 12. Det är onekligen svårt att sätta ord på hur det låter här hemma med de olika förstärkare jag provat. Art Dudley summerar det så här i slutet av sin recension av AK6orna. ”And my time with the Klipsches was a sobering reminder: Amplifiers and loudspeakers—especially low-power amplifiers and ostensibly easy-to-drive speakers—require careful matching. If the output characteristics of the former don't suit the impedance characteristics of the latter, it doesn't matter if both components offer Class A performance under optimal conditions: The sound won't get off the ground.
 13. Nätdelen till dacen och den trasiga kabelsnutten har varit ute och rest lite också, efter en sväng till @AlfaGTV och tillbaka spelar det som aldrig förr. Insåg inte riktigt hur mkt jag saknat den förrän jag kopplade in den igen. Jag är oändligt tacksam för att det finns så många hjälpsamma människor här på forumet (och ute i vårt avlånga land) som ställer upp med sin kunskap och expertis. Tack åter igen @AlfaGTV!
 14. Storleken är väääääldigt tilltalande i mina ögon.
 15. Detta är ytterligare en bubblare för mig, hade precis som med SPEC inte haft en tanke på att prova den här typen av förstärkare till hornen. Det vita är ett A4-ark för perspektiv.
×
×
 • Create New...