Ampalang

Medlem+
 • Content Count

  666
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Ampalang last won the day on February 26 2019

Ampalang had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

10 848 profile views
 1. Ampalang

  Vad lyssnar du på just nu?

  Blev väldigt stressad av det initiala pianospelet och skulle precis stänga av när basen kom in och sen blev jag sittandes, riktigt bra så här långt (spår 4 började precis).
 2. Ampalang

  Ampalangs snigelresa...

  Hela anläggningen är under långsam omvandling, siktet är inställt på minimalism och musikalitet ( På digitalsidan har även ”stabilitet” hög prio). Det står förstärkarprovning på menyn framöver men... Just nu bråkar det digitala så det haltar lite i utvecklingen och eftersom min hjärna inte riktigt vill ta till sig ny kunskap för tillfället och i brist på tålamod med mig själv lägger jag ut en blänkare om jag möjligtvis kunde få lite hjälp av någon/några här på forumet. Skulle behöva lite support med att konfigurera min router (Asus 4G-Ac55U), behöver bara fungera tills i sommar höst för då kommer fibern och nya nätverket installeras. Jag har konfigurerat den själv tidigare men nu får jag inte till det längre. (Vill hjärna men har ingen) En Roon endpoint baserad på en Raspberry Pi / motsvarande skulle jag också behöva hjälp att få ihop. Tack på förhand
 3. Ampalang

  Roon 1.7 ute nu.

  Är det ändå inte skillnad på pc och pc när man inte kör typ Windows utan ett mer specifikt OS baserat på linux/motsvarande så som tex Roon?
 4. Ampalang

  Ampalangs snigelresa...

  Funderingarna över ett par högtalare som inte behöver stå mitt i rummet började redan 2004, närmare bestämt här.
 5. Vill bara tillägga att min Esoteric P05 (en cd/sacd drive) var rejält mkt sämre på att spela upp digitalt material än dåvarande datorlösningar.
 6. Ampalang

  Ampalangs snigelresa...

  Fokus har flyttats från en resa med ett bestämt mål till en nöjesresa för resandets skull, här ska det bli åka av. Har letat efter ”rätt” par Klipschorn sedan i julas och i somras hittade jag ett par helt nya från 70-års jubileet. Mitt emellan betalning och leverans kom Stereophiles recension av senaste utgåvan och den gjorde mig minst sagt nervös över mitt köp. https://www.stereophile.com/content/klipsch-klipschorn-ak6-loudspeaker Nu har dock farhågorna lagt sig angående drivning och det här kommer bli svinbra. Lite miss i planeringen är det samtidigt då huset ska byggas om och mina två hörn ska bli ett. Det är inget som direkt oroar mig ljudmässigt och jag tänker mig att det blir bra ändå eftersom jag ändå har högtalarna med i beräkningen när det ska göras ritningar. Någon som känner till en bra och smidig arkitekt i Göteborgsområdet förresten?
 7. Ampalang

  Ampalangs snigelresa...

  Visst är det så
 8. Ampalang

  Ampalangs snigelresa...

  Livet tar ibland de snårigaste vägar men nu är i alla fall riktningen i stora drag utstakad. En ”större” minimalisering är på intåg.
 9. Ampalang

  Fototråden

  En svalkande öl i värmen.
 10. Ampalang

  Roon 1.7 ute nu.

  Du har DSP igång. Läs mer här http://kb.roonlabs.com/DSP_Engine
 11. Ampalang

  Youtube favoriter

  Det här är bra, det är riktigt bra.
 12. Härligt med luft runt högtalarna
 13. Ampalang

  Vad lyssnar du på just nu?

  Måste bara få tacka för all inspirerande musik, det är här den mest inspirerande tråd när det kommer till att introduceras för ny musik jag någonsin stött på under mina 19 år på diverse olika forum. Den här skivan har snurrat friskt sedan den släpptes för några dagar sedan. https://www.jsondara.com