Ampalang

Medlem+
 • Content Count

  688
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Ampalang last won the day on February 22

Ampalang had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

10 959 profile views
 1. Ampalang

  Ampalangs snigelresa...

  Hornen står på avbytarbänken och jag spelar på Burmester igen, jäklar vad de kan spela de där stativarna.
 2. Ampalang

  Vad lyssnar du på just nu?

  Snubblade över den här skivan och jäklars vad bra jag tycker att det är, spår två har satt sig på trumhinnan rejält. Emily King - Sides
 3. Ampalang

  Ampalangs snigelresa...

  Det var ett väldigt bra tips @Bebop, det mjuknade en hel del och framförallt hör jag potential. Det går lite nätverkskablar genom vänstra hornet som just nu begränsar hur mkt det går flytta, funderar på att ställa upp dem som traditionella högtalare för att höra hur det blir. Funderar på om jag skulle kunna dämpa ivern i de övre registren med Roon, alltså mäta upp rummet och peta in Convolution filer. Någon som har koll på sådant?
 4. Ampalang

  Youtube favoriter

  Riktigt bra, Max Richter är en helt fantastiks kompositör.
 5. Ampalang

  Ampalangs snigelresa...

  Jupp, Pass tillhör de förstärkare som skulle kunna fungera. Har även fått tips om att cirkltotronkopplade förstärkare (tex steg från BAT) kan fungera bra. Som helhet är försteget garanterat viktigt men hur viktigt är det när det kommer till själva drivningen av högtalarna?
 6. Ampalang

  Qobuz HighRez Streaming

  Vet inte vad jag gjorde men nu fick jag igång ett konto som fungerar. Man ska ha tur i skicklighet som dom säger, eller är det skicklighet i tur man ska ha?
 7. Ampalang

  Qobuz HighRez Streaming

  Jag har någon inställning vägen som gör att jag inte kommer in på Qobuz, typ svart skärm och jag landar på https://close/se-sv. Alltså när jag loggar in hamnar jag där. Hur löser jag det? vpn hjälper inte btw.
 8. Ampalang

  Vad lyssnar du på just nu?

  Det här var bra. 😀
 9. Ampalang

  Ampalangs snigelresa...

  Jag har ingen prestige över hur jag kopplat (friskt kopplat hälften brunnet), mer regel än undantag att något är kopplat fel efter att jag varit där och ändrat eller flyttat runt något. Alla kablar verkar sitta som det ska. 😀 Har 3 funktionella avstånd jag lyssnar på varav ett (5.5m) av dem är lite flexibelt och där jag primärt sitter och lyssnar. De andra är på 4m och 7.5m. Kommer eventuellt kunna flytta isär högtalarna ytterligare en meter efter renoveringen men då har jag också förlorat ett riktigt hörn till förmån för ett falskt. Rummet är 4m brett idag. Våren närmar sig med stormsteg, då lockar också andra aktiviteter som att neutralisera hjärnan med skogens alla intryck.
 10. Ampalang

  Ampalangs snigelresa...

  Idag står det högtalarplacering på menyn.
 11. Ampalang

  Livemusik

  Är det en sådan här tråd du är ute efter?
 12. Ampalang

  Ampalangs snigelresa...

  Räknade på det och jag har spelat +600h på dem.
 13. Ampalang

  Ampalangs snigelresa...

  Jag är första ägare på dessa och de har spelat sedan i somras, AK5 är modellnamnet har jag för mig. Och med illa menar jag ungefär att de låter kalla, hårda, skrikiga, ofokuserade, emellanåt lite nasala och utan någon som helst spelglädje eller stampatakten. Tänkte ställa fram stativarna i veckan för att höra hur de låter efter några månader med horn.
 14. Ampalang

  Ampalangs snigelresa...

  Tack så mkt @niclaspa, det är tungrott just nu men jag kämpar vidare, resten av livet står inte still det heller. Inlärningen har fått sig en törn efter en fallolycka (hjärnskada) och eftersom jag inte har en susning om vare sig impedansdrivning av högtalare eller hur olika rörförstärkare beter sig har jag ett gediget arbete framför mig. Jag förstår övergripande vilken typ av förstärkare som skulle kunna passa mina högtalare, jag har dock oerhört svårt för att omvandla det till något praktiskt i jakten på en specifik förstärkare. Tar små steg och gör det bästa av situationen utan att stressa fram. Du har ett spännande system, hur coolt som helst att ha byggt allt själv.
 15. Ampalang

  Ampalangs snigelresa...

  Japp, det är Klipschornen som låter illa, oavsett vad jag drivit dem med. Line Magnetic fungerade sämre än min integrerade burmester (051) vilket förvånade mig. Stativarna (Burmester 022) låter jättebra, men hade ju tänkt gå vidare till något annat...