Jump to content

PLandgren

Medlem
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

  1. Jag sitter och funderar över hur det skulle fungera att lyssna "bak-och-fram"? Jag tänker att om man sitter mitt i soffan som står framför högtalarna och lyssnar med ryggen mot. Skulle det funka om man kopplat om höger-vänster kanal? Bara spekulerar lite... /Peter
  2. Hej, jag har en Accuphase DP-65v till salu på Hifimagasinet: http://www.hifimagasinet.com/annonsDetalj.asp?annonsID=16504 Jag räknar med att gå över till datorbaserad uppspelning och tänkte därför sälja min juvel. Hör av er om det är intressant! /Peter
  3. När det gäller D2000 så är jag beredd att hålla med dig. Basen kändes svulstig och okontrollerad på något vis. Körde någon rockigare låt och då tyckte jag det funkade, men inte annars. Faktiskt är det så att första lilla anläggningen är spikad (om allt går som planerat dvs). Det kommer att bli ett par Denon D5000 som jag beställde från Hifi-klubben igår. Hifi-klubben vid Hansakompagniet i Malmö gör verkligen inte de lurarna rättvisa... tur att jag gav dem ett nytt försök i en annan butik. Till detta har jag beställt en begagnad Corda Cantate.2. Tycker att jag hittade en till rätt pris och eftersom den stått på min lista över intressanta alternativ så slog jag till. Utifrån detta så får jag sen utvärdera om hur mycket mer lyssnat det faktiskt blir och där är jag faktiskt hoppfull. Blir det stor succé så finns det ju mycket att se fram emot när det gäller uppgraderingar och jämförelser med andra lurar och förstärkare. Fast det jag tänkte just nu är att jag kommer att bli väldigt nöjd med denna lösning.
  4. Misstänkte nog lite att USB-DACen i X-CAN v8 inte var allt för hög nivå. Hade faktiskt själv också tänkt tanken med MusicStreamer+... Fast DP-65v har ju digital ingång (och en duglig DAC) så jag har funderar lite på typ en Squeezebox i stället. X-CAN verkar vara kraftig nog helt klart. Tror basen i Denon har nytta av att hållas under kontroll. Två andra alternativ jag tittat lite på är Harmony Design Ear 90 och Meier Audio Corda Cantate.2... synpunkter på dessa? Jag håller med om att man kan tycka att det är lite skumt att det skiljer så mycket i pris mellan D2000 och D5000, när det är samma element. Om skillnaden är motiverad utifrån produktionskostnad vet jag inte, men ljudmässigt så är det värt det för mig i alla fall. Det hårdare "kabinettet" gör uppenbarligen underverk för akustiken i luren... Är det inte Audiovector som jobbar mycket med uppgraderingar på sina högtalare där flera av stegen handlar just mycket om stadga i lådorna och rätt dämpning? Sitter just nu och lyssnar på D5000 direkt ur min Macbook... kanske inte riktigt rättvist. Måste bestämma mig i morgon om hur jag ska göra.
  5. Jag fick en liten stund över idag och samtidigt fick jag ett infall att lyssna på Denon-lurarna en gång till. Åkte därför till Hifi-klubben på Trelleborgsvägen (i Malmö) i stället och fick där lyssna med lurarna kopplade direkt i en hörlursförstärkare. Fortfarande en billig sådan, men det gjorde en väldigt stor skillnad. Tycker nog jag kan skriva under på att skillnaden mellan D2000 och D5000 är ganska stor. På något sätt gör träkåporna att basen blir tightare, vilket ger bättre plats för resten så att man upplever det som om lurarna ger bättre detaljer. Det bar sig inte bättre än att jag har hemma D5000 på lån fram till fredag. Att det är stängda lurar gillar jag. Har suttit sidan om dottern i hennes "myshörna" (eller skrubb som vi kallar den) och lyssnat samtidigt som hon tittat på film. Båda två var nöjda med den lösningen! Det lutar väldigt mycket åt att jag beställer mig ett par D5000 så nu är väl frågan vilken förstärkare jag ska satsa på? Kombinationen med X-can8 verkar populär... Gillar tanken på att ha möjlighet till USB, men har nog ändå tänkt koppla den till min CD så det är inte superviktigt.
  6. När det gäller drivning/förstärkare så har jag suttit och läst en stund. Mycket på Head-fi. Helt klart verkar det som om man kan få K701 att lyfta ordentligt, dels genom att spela in dem och dels med en rejäl förstärkare. Faktiskt har jag också hittat flera som gillat dem med just Woo Audio WA6 som jag av någon anledning också intresserat mig för... dock helt utan att ha hört just den förstärkaren så klart.
  7. Har funderat lite runt det där med öppna lurar. Jag menar, har man två små barn hemma så är det inte svårt att gissa hur ljudnivån är hemma. Fast å andra sidan har jag nog sett framför mig att jag lyssnar mest efter att de somnat, problemet är kanske inte så stort ändå. Hur skiljer det sig i ljud mellan öppna/slutna? Visst är det väl något med att slutna lättare ger mer bas, men är det alltid på bekostnad av upplösning? När jag lyssnade på AKG K701 så var det tillsammans med en rörförstärkare från Vincent. Den verkade riktigt seriös, men trots detta upplevde jag det som att jag saknade väldigt mycket bas. Inte för att jag vill ha väldigt mycket bas, bara att jag saknade den mycket. För er som bor i närheten så var jag på Malmö Hificenter. Hur inspelade deras lurar är har jag inte koll på. (kanske har någon annan?) Jag lyssnar gärna på hörlurar på jobbet (öppet kontorslandskap) och sätter faktiskt på mig mina AKG K450 någon gång vid datorn hemma också. Just nu känner jag mig riktigt sugen på att ha en skaplig anläggning för hörlurar, men det är klart att några garantier finns det ju inte. När jag var på Malmö Hificenter så lyssnade jag på två lurar från Grado, men jag gillade dem inte. Basen var mycket bättre än AKG, men ljuden kändes vasst. S-ljud osv. Lite bättre på modellen för 10k, men inte riktigt trevligt ändå. Sen var de inte ett dugg sköna att ha på heller... Denon 2000 var intressant att höra om. Jag har läst att de är samma lurar förutom kåporna, men på annat ställe har jag också läst om någon som tyckte prisskillnaden upp till 5000 var klart värd kostnaden. Hur är det med hörlursförstärkare då? MF X-can verkar populär, men vad finns det för alternativ? Har läst en de om Corda/Meier Audio och till exempel WA6 från Woo. Problemet är att på förstärkarfronten saknas inte alternativ. I alla fall inte om man tittar utomlands, typ USA och Kina.
  8. Jag har en skaplig anläggning hemma där kronjuvelerna är Thiel CS2.4 och Accuphase DP-65v. Mitt stora problem är att jag allt för sällan har tid att lyssna på musik. 2 små (men också väldigt underbara) barn tar sin tid och det blir inte mycket tid över. När det sen väl finns en liten stund på kvällen så konkurrerar stereon med TVn och då blir det sällan lyssnat på musik heller. Jag drömmer om ett rum där stereon inte har konkurrens, men just nu finns inte utrymmet för det. Efter att ha varit på vippen att sälja delar av anläggningen så insåg jag hur mycket jag saknar musiken och jag har därför börjat fundera på om jag kanske inte borde skaffa mig en liten hörlursanläggning... Samtidigt som budgeten inte är obegränsad så vill jag ju ha ett rimligt bra ljud för att det ska vara kul att lyssna. Stor konflikt så klart, ungefär som att köpa en bil med stor motor, men som också ska vara bränslesnål. Helst skulle jag vilja få något för runt 6000 kr, men 10000 kr får vara absolut max. Jag ska försöka lista några kandidater på lurar och hörlursförstärkare. Sen hoppas jag att jag med er hjälp och med eget lyssnande ska komma fram till en bra kompromiss. (för kompromiss räknar jag med att det kommer att bli) Lurar jag redan lyssnat på: (förstärkare kommer senare) AKG K701 (är väl samma som K702 fast utan löstagbar sladd?) Beyerdynamic DT990 Grado 325 Grado GS1000 Lurar jag tänkt lyssna på: Sennheiser HD800 Sennheiser HD650 Ultrasone Gärna Beyerdynamc T1 (även om den är för dyr) Av dem jag redan lyssnat på så är DT990 min favorit. K701 har mer detaljer och när den är bra så är den riktigt bra. Problemet är bara att den saknar djup helt. Jag har också lyssnat på Denon 2000 och Denon 5000. Problemet var bara att det var igenom Sonos och säkert både MP3 och långa kablar. Stod mitt i butiken och det lät inte något vidare. Finns det fler lurar jag borde leta efter? Tycker det verkar vara ett fåtal tillverkare som det pratas om hela tiden... inte alls lika mycket variation som med högtalare. Och tror ni ens på konceptet? Kommer det att ge den avslappning jag söker eller är det bara tråkigt/dåligt/onaturligt?
  9. Om du tänker på det jag skrev i mitt alt #3, så var det kanske en dum formulering. Jag hoppades på input och den som eventuellt tycker att NuForce är dåliga kan då alltså välja att föreslå det alternativet. Inte så att jag tycker att de är dåliga. Mitt största problem är väl egentligen att jag har begränsad erfaranhet av att lyssna på bra anläggningar och att jag därför kan ha svårt att säga vad det är som är bra/dåligt. Ännu mindre kan jag säga vilken komponent som står för det bra/dåliga. Jag tror nog det förnuftiga svaret är att välja att gå vidare med försteget från Classé och i stället bygga vidare med lite förnuftiga kablar osv. I den processen kan jag säkert också lära mig mer om hur olika delar i anläggningen påverkar ljudet. Sen på lite längre sikt så kan ju allt hända. Det finns ju som sagt alla möjligheter att uppgradera längre fram. Nu är ju då den stora frågan: vilket kablage ska jag börja med att byta ut? (och till vad?) Sanningen är den att både Jorma JPC 2.5 och den balancerade kabeln från Van den hul inte är mina, även om de så att säga är till salu. Hur långt kommer man egentligen med en enklare förgreningsdosa från Supra (med filter) och deras nätkablar? Jag vill ju helst inte köpa det i panik för att snart byta ut dem igen. Och ja, jag kan se att signalkablarna mellan försteg och slutsteg ska bytas! Jag tar tacksamt emot tips på passande RCA-kabel.
  10. Nu tycker jag det är dags för en liten uppdatering.... Efter att ha gått länge och väl och funderat på vad jag egentligen skulle köpa så har jag nu något som står och spelar här hemma. Först var jag inne på en större integrerad typ Gryphon Callisto, men fick sen kalla fötter och kände att jag inte riktigt hade någon referens att jämföra med om jag nu skulle prova en dyrare förstärkare hemma. Det jag hade var så mycket sämre att allt i den prisklassen skulle vara mycket bättre. När jag sen inte riktigt kom fram till något så blev det bara tråkigare och tråkigare att lyssna på musik hemma. Veckan före jul så kändes det helt plötsligt som om jag såg klart! Planen var att skaffa något begagnat och relativt billigt, men som ändå skulle vara ganska bra. I samband med detta så dök jag på ett par NuForce Ref 8 (tydligen uppgraderade till moderkort från Ref 9, men med mindre nätdel) som jag slog till på. Priset kändes rätt och jag kan ju alltid använda dem till surround eller sälja dem senare. I mellandagarna gick så jakten vidare på försteg... det finns ju en hel del att välja på. Jag var på Hifistället och klämde på ett McIntosh C-45, men även om priset var nedsatt på ett demoex, så kändes det som en stor investering. Till min räddning kom så en gammal vän från studietiden och sa att han hade ett Classé CP-35 till övers. Jag lånar nu detta försteg och har det hemma för test. Vi har också "förhandlat" ett pris som känns helt överkomligt. Jag har nu lite olika funderingar som jag hoppas få era kommentarer till. #1: Ska jag köpa Classé-försteget och sedan skaffa mig bättre signalkablar, nätkablar och nätfilter? #2: Ska jag söka efter ett dyrare försteg som jag sen kan bygga vidare på med matchande slutsteg före jag investerar i kablage? #3: Ska jag börja om helt med slutsteg också för att de där NuForce och Class D inte är något vidare? Tanken är väl att OM jag väljer alternativ #1 så kan jag mer i lugn och ro leta vidare och låna hem olika produkter för provlyssning. Frågan är väl mest hur bra det kan bli med den kombinationen? Till saken hör att jag förutom till försteget och högtalarna har eländiga kablar. Jag har valt att vänta med den delen tills de stora sakerna kommit på plats... Ni får lova att inte säga det till någon, men detta är i alla fall mina kablar: CD-->Försteg: Van den hul (beteckning okänd, men kanske den vänliga utlånaren kan ge mig ett tips?) Försteg-->Slutsteg: Billlig kabel köpt för 200 kr på Arken. (Den ser "fin" ut :-), men inte precis någon high-end-kabel) Slutsteg-->Högtalare: Transparent The Wave (inte heller den så förfärligt dyr...) Nätkabel Försteg: JPC (Jorma) Nätkablar slutsteg och CD: standard! Grendosa: 20 kr på IKEA! Ehh, ja det finns lite att jobba med. Frågan är bara om det är dags att hugga tag i "smågrejorna", eller om förstärkarjakten ska pågå lite till... Vad tycker ni? Avslutningsvis så måste jag säga att jag tycker att det låter väldigt trevligt här hemma nu redan! Visst har jag hört bättre anläggningar, men nu är det i alla fall kul att lyssna!
  11. Jag fortsätter och hoppas att någon kan hjälpa till trots att jag inte vet mycket om låten... Det är en man som sjunger/pratar. Mycket dynamik. Ni ska få lite nyckelord som jag tror hjälper: - Johannesbuuuurg - cole train - Africa Låten spelades på det stora YBA-systemet, det är jag nästan helt säker på. Jag är ganska säker på att jag hört den på mässor tidigare, så jag räknar med att det är en känd demo-låt. Hjälp!
  12. Jag tror de kunde ha varit mumma för mina strömtörstande Thiel. Går de konstant i klass A, eller finns det någon omkopplare??
  13. Jag tycker du ska slå dig ner och lyssna. Det är du värd. Eller skit i det förresten, jag är helt enkelt allt för sugen på att höra hur de låter för att orka vänta på fler bilder... ...det estetiska kan vänta lite!
  14. Finns det inte någon hemsida eller liknande där man kan se vilka som ställer ut? Det är lite svårt att få ett intryck av om detta blir en stor eller liten mässa. Inte för att jag kan hålla mig borta ifrån mässan, men det är intressant att höra lite om vad man kan förvänta. Någon som vet mer??
  15. Vad tror ni om ett alternativ som Copland? Man ser det inte mycket, och när man gör det så är det mest deras CD eller deras integrerade rörförstärkare. Det jag mest tänkte på är deras försteg med rör i kombination med deras transistor-slutsteg på 2x125W. Finessen är att man kan köra dem bryggat eller balanserat och få ut 1x250W, vilken jag tror mina högtalare skulle tycka var mumma. Jag tycker mig också ha läst att de försökt få några av fördelarna med rör i sina slutsteg, lite väl precis som Lavardin? Lavardin är för övrigt en liten favorit i prisklassen, men problemet är ju att den har lite för lite effekt (och ingen fjärr).
×
×
  • Create New...