Jump to content

Transient Design

Branschmedlem
 • Posts

  1 454
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by Transient Design

 1. Kul att se en HANA Umami Red sitta i en sådan fin kringutrustning! Ska bli intressanta att få läsa vad ni tycker om den framöver. En kort notering om LAB12 Melto2 (träffade i helgen grekiske konstruktören Stratos på mässan i Warszawa) som är en ren rör-riaa där de jobbat extremt länge på att få nätdelen tyst nog utan att begränsa musikaliteten. Men för MC-ingången ansvarar ett par trafosar från Lundahl (som jag också bjöd på en öl och talade med i Warsawa...) men det är inte den "bästa" varianten från LL som sitter monterade i detta riaa. Så för er som är uppe i den högre skolan rekommenderar jag att köra hans LL1931 (eller 1933...) utanför och sedan MM -ingången för bästa möjliga upplösning. LL säljer numera ett smidigt kretskort som gör det busenkelt att koppla in och använda / växla mellan de olika lindningarna vilket jag varmt rekommenderar. Och räcker inte det så finns de ju även att beställa med silver-tråd! Klart dyrare men säkert också en helt annan upplösning. Thomas Meyer i Tyskland menar att silver låter mycket bättre än koppar pga sin egenskap att mycket hårdare "koppla" magnetiskt till lindningarna. Har själv inte testat detta än. Och jo, original rör som sitter i Melto2 är OK men den låter mycket bättre (!) med lite finare NOS!
 2. Det finns även flera mycket pedagogiska filmer som iFi har lagt upp på YouTube som visar hur man kopplar in enheten och ansluter till Wifi mm.
 3. Detta finns massor att skriva om NEO Stream men om jag lägger upp allt här så blir det närmast en D-uppsats så jag länkar istället gärna vidare intresserade till hemsida: https://ifi-audio.com/products/neo-stream/
 4. I helgen på mässan så visade vi upp en kul nyhet: NEO Stream från iFi Audio. Detta känns som en extremt genomarbetad produkt och de initiala intrycken är mycket goda. Pris till kund i Sverige blir 15 000kr med inbyggd DAC och den separata optiska LAN-anslutningen medföljer utan extra kostnad.
 5. Igår fick jag en första leverans av en helt ny lampa (!) som vi kommer att lagerföra i vitt och svart i Alingsås. Denna lampa utvecklades av Reliable Corporation i Kanade från början till arbetare som sitter och syr och urmakare osv som behöver mycket bra ljus för att kunna se och jobba. Men då ägaren till fabriken i Kanada även är en stor entusiast av Hifi så satte han en av dessa lampor vid skivspelaren hemma och upptäckte att han mycket lättare kunde se damm och smuts på skivor! Så han skickade ett ex till Michael Fremer på Stereophile och fick en mycket entusiastisk test och resten är historia som man säger. 600 Lumen / 3W Inställbar i 3 olika "temperaturer" dvs olika färg på ljuset (4000K, 2700K och 5500K) samt 3 olika styrkor. Lampans hals är mycket enkelt justerbar i alla omöjliga vinklar och stannar kvar i den positionen trots vibrationer mm. Modellen vi säljer i Sverige är INTE samma som säljs i USA / Amerika. Vi säljer en CE-godkänd variant med RoHS och en nätdel för vår EU-marknad. Så ja, vi blir lite dyrare i jämförelse. Pris till kund i Sverige blir 1290kr. https://reliablecorporation.com/collections/lighting/products/3200tl
 6. I år så kommer vi att visa rykande färska högtalare från EPOS! Hoppas jag.... För de har ännu inte kommit fram hit än. Jag kommer även att sälja 5 drickabackar av min egen skivsamling på mässan! 40kr /st eller 5 st för 100kr. På lördagen. På söndagen så tar vi 10 kr/st för det som ännu finns kvar. Dyrgriparna är bortsorterade men jag tror ännu det finns många fynd där att göra för den med öppet sinne och intresse för musik. Vi ses där!
 7. Hifiman släpper nu ännu en sluten hörlur. Denna gång byggd på storsäljaren Sundara. Träkåpor och ett pris på 5300kr så kommer den till Sverige i början av oktober.
 8. En uppdatering: De kablar som vi bygger våra TPHC-kablar av har nu ersatts av en bättre variant från vår tillverkare som låter klart bättre än innan. Men den har även bytt färg! Lite dyrare har den också blivit men återkommer om nya priser framöver.
 9. Kom ut i ljuset och låt dig belysas av detta forums alla starka stjärnor! :-)
 10. Det kan ju vara att de fixat detta nu? Men jag talade länge med dem om detta för ca 1 år sedan och då visade de inget intresse av att ändra / åtgärda något för detta. Jag erbjöd mig även att sända dem blyfritt lödtenn som jag använder men den högre smältpunkten oroade dem och deras tidigare tester av dylikt hade inte varit utan problem. Jag förstår ju att många varumärken från USA (och Kina) inte tar detta med CE eller RoHS på allvar. Men jag vet också att i Tyskland så var det flera importörer som angav och stämde varandra pga detta. Så där har de blivit mycket mer restriktiva med att sälja sådant som de vet inte verkligen är CE och RoHS. För givetvis är det relativt enkelt att själv fixa fram små lappar som säger sätt saker och limma på lådor och enheter... För vem kollar upp detta och kan se skillnad? Nej, detta är en fråga som inte är så svartvit som många tror idag.
 11. Ja, synd bara att ingen av deras produkter varken är CE-märkta eller RoHS...
 12. Impedance - 8 Ohm Frequency response - 35 Hz - 20 kHz Nominal power - 140 W Maximum power - 220 W Efficiency - 91 dB Dimensions [W x H x D] 200x1066x413 mm Weight 25 kg / piece Tweeter: Pylon Audio PST 25PO.8 Woofer: The Pylon Audio PSW 32.8 CS (12inch) Grille - Yes Felt feet - Yes Available colors: - American walnut, PURE oil
 13. Pylon släpper nu en ny modell i Retro-stil: Jade 20! Listpris i Sverige ca 30 000kr. Endast i Amerikansk oljad valnöt.
 14. LAB12 har redan idag en modell med parallell single ended KT-150 rör som heter Suara och lämnar 50W klass A per kanal. Pris i Sverige är 45 000kr till kund. Vi har sålt ett ex till kund i Sverige så här långt och kunden var mycket nöjd trots att han redan hade flera andra mer kända förstärkare att jämföra med.
 15. Här är en bild jag vill dela med er! LAB12 visade upp en prototyp på mässan som jag gillade. Med 4 st KT-170 -rör i parallell Single End per mono-steg så blir detta något alldeles extra. Pris kommer att ligga på ca 10 000 Euro och ett passande försteg är också under utveckling för ca 6000 Euro till kund.
 16. Lokalen vi hyr för kontor och lager har bytt ägare och samtliga hyresgäster måste flytta ut och så även jag. Så jag måste rensa lite i förråden och försöka att sälja bort sådant som bara står i sina lådor här innan flytten efter sommaren. Följande varor finns att köpa till 50% rabatt : Hörluren CrossZone CZ-1 (listpris 35 000kr) nu 17500kr. Made in Japan och med 3 element per sida i Beryllium. Burson Conductor USB-DAC / Försteg / hörlursförstärkare listpris 17500kr nu 7500kr Burson Soloist försteg / hörlursförstärkare med stegad / fasta motstånd -volym listpris 9000kr nu 4000kr Burson Soloist SL hörlursförstärkare med "vanlig volympot" listpris 7000kr. Nu 3000kr Burson Timekeeper slutsteg (går att bryggkoppla) Listpris 35 000kr. Nu 17 000kr iFi Audio iDSD PRO 4.4 (ny i kartong!) listpris 34 000kr nu 25 000kr
 17. Årets nyhet från iFi Audio på mässan i Munchen. Go bar! Stor som en cigarett-tändare men packad med teknik. 3590 kr till kund med svensk moms. Annons i nästa Hifi & Musik. Se alla detaljer på hemsidan : https://ifi-audio.com/products/go-bar/ Det kommer även en limiterad utgåva GOLD BAR. Samma enhet men lådan byggd i koppar och sedan förgylld. ca 5200kr till kund. Vi får endast några få av dessa! Så först till kvarn...
 18. Kul att se någon mer från Eskilstuna som lyckades lämna stan vid liv... Jocke gick i samma klass som syrran på S:t Eskils. Mitt enda "claim om fame"! :-)
 19. Syskonet till M1T ovan är modellen Bremen B1T som har antenn för både Bluetooth och Wi-Fi och digitala utgångar. 5500kr. Men denna modellen har inte samma möjligheter till lagring via USB utan är mer en optimerad streamer. På bilden visas modellen B1 med analoga RCA-utgångar som också finns i sortimentet för 5800kr.
 20. På helgens mässa i Stockholm så hade vi smygpremiär på Silent Angel M1T vilket är en liten streamer för 8000kr med 4 GB arbetsminne. (Modellen finns även att få med en inbyggd DAC för 13 000kr.) Med tanke på vilken uppmärksamhet denna enheten fick på mässan så tror jag detta kan bli en storsäljare framöver och har beställt hem 20 st till i nästa leverans. Digitala utgångar är XLR (AES/EBU), RCA (SPDIF), i2S med HDMI kontakt och USB Audio ut (max 100 mA ström). 3 ytterligare USB-portar för anslutning av externa SSD och lagring. Ingen Wifi eller blåtand. Drivspänning 5V / 2A och kan med fördel uppgraderas med en bättre nätdel som tex deras egen LPS-Forrester F1-EU för 5000kr.
 21. Efter en lång helg av Hifi i Stockholm så tackar vi för denna gången! Med en stark insats (150 mil enkel väg!) av team Babak och Armin från Avantgarde på plats med de enorma Tri G3 så var vi alla trötta men nöjda och glada. Från vänster jag (Lasse), Jan Lundberg från Tur-Pex Finland, Babak från Avantgard Tyskland, Janne Banan från Stockholm och Egil från Stockholm. Bakom oss alla ovanpå basarna står Armin från Avantgarde Tyskland. Tack även till Jonas Egehult för den fina bilden och bärhjälp!
 22. Hej Vänner Nu släpper Silent Angel en proffs-version av sin populära Bonn N8 switch kallad PRO! Helt klart så är denna typ av produkt het på marknaden idag då många kunder upplever en ljudförbättring genom att uppgradera sitt nätverk med nya nätdelar och switchar, LAN-kablar mm. Pris till kund med moms: 11500kr UTAN extern klock-ingång. 14700kr MED extern klock-ingång. 1. Ännu med 8 st LAN-portar men nu placerade på lite större avstånd till varandra än tidigare för mindre störningar dem emellan. Guldpläterade. 2. De blinkande LED lamporna vid varje utgång går att manuellt stänga av på en brytare på baksidan för att minimera risken för negativ inverkan av dessa. 3. Nya N8 PRO innehåller nu en inbyggd avancerad strömförsörjning av mycket bra kvalitet ("Radar Grade") men för den användare som ändå vill fortsätta att använda sin egen favorit nätdel (iFi Audio Elite Power?) så finns ändå möjligheten att göra detta med en 12V DC ingång som helt kopplar förbi den interna nätdelen. 4. World Clock. Nya PRO använder en TCXO (Temperatur kontrollerad kristall oscillator) klocka av mycket hög klass med endast extremt låga 0,1 ppm (parts per million) avdrift /fasbrus. 50 ggr lägre jitter än innan. 5. N8 PRO kommer i två smaker: MED eller UTAN den exklusiva externa klocka-ingången. De få kunder som redan har en extern master-klocka kommer älska denna möjlighet! 6. Dedikerad guldpläterad jord-skruv som fungerar med banan-kontakter. För att ansluta din Entreq jord-burk som absorberar högfrekventa störningar på jordplanet. Eller för att ansluta det galvaniskt flytande jord-uttaget på en iFi AC iPurifier som också dämpar störningar på jorden. Eller båda två på samma gång! 7. Inuti enheten så ligger speciella EMI-absorbenter för att minska störningar mm. Se film och bilder och mer specifikationer på deras hemsida nedan: https://silentangel.com/n8-pro/
 23. Jag kan ännu inte garantera att vad jag säger här kommer att hända då det finns okända parametrar i detta ännu, men.... Jag fick just svar att 2 st mycket vänliga tyskar kommer att med lastbil köra 150 mil upp till mässan i Stockholm 2-3 April för att visa upp senaste versionen / helt nya modellen av Avantgarde Trio G3. Och nej detta är inte vilken högtalare som helst. Och nej, det är inte "samma" högtalare som de alltid visar i Munchen varje år. Detta är en helt ny modell där i princip allt om ombyggt och omgjort. Och kanske det mest nya är att de nu går att driva helt aktivt med inbyggda förstärkare. Och det är inte vilka förstärkare som helst heller! Avantgarde har provat massor av olika förstärkar-konstruktioner och kommit fram till att om de bygger en liten balanserad klass A och anpassar utgångsimpedansen till varje specifikt element (ström-förstärkare!) så fick de ett helt annat ljud. Men det fungerar endast om de drivs aktivt vilket också är orsaken varför man nu har gjort dem fullt aktiva denna gången. Enligt folk som jag talat med säger att detta gör ljudet till något helt annat än innan. Men de går även att driva dem passivt för dem som istället vill det. Missa inte möjligheten att få höra dessa på HEM-mässan!. Det kan bli den enda möjligheten att någonsin får att höra dem i Stockholm. Nedan bild visar Stefan på Akkelis Audio vid besök på fabriken i Tyskland där han provkör ett par.
 24. On the outside, the Hana Umami Red has a gorgeous-looking, glossy-red, Japanese Urushi-lacquer finish with a front inlay of ebony wood. Inside, the Umami Red gets the premium treatment with a duralumin-alloy body, nude-diamond microline stylus, boron cantilever, and high-purity copper coils. Furthermore, the front yoke, rear yoke, pole piece, and 24-karat gold-plated terminal pins are all cryogenically treated. From a sound perspective, this cartridge has exceptional overall balance, such that it allows the musical timbre of instruments and vocals to present themselves truthfully no matter what genre of music is being reproduced. Couple these attributes with excellent micro/macro-dynamics, the ability to easily unravel harmonic complexities, an ever-so-slight tilt towards overall warmth, and buttery smooth yet extended high frequencies, and you have a superb combination. Consistently producing deliciously enjoyable class-leading performance, the Hana Umami Red (designed by Excel Sound Corporation’s Masao Okada-san) instantly moved towards the front of the pack when compared with cartridges in the same price range. The Hana Umami Red is the best-sounding cartridge reviewer (and analog maven) Andre Jennings has experienced from the Excel factory, and he’s heard a number of them, including some posh OEM models. https://www.theabsolutesound.com/articles/2021-product-of-the-year-awards-phono-cartridge-of-the-year
×
×
 • Create New...