Jump to content

Transient Design

Branschmedlem
 • Posts

  1 394
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by Transient Design

 1. Jag var lite rädd att denna typ av bärbar blåtands DAC spelat ut sin roll då "alla" köper Air Pods och liknande produkter med allt inbyggt i en liten ärta (som är lätta att tappa bort, svälja eller kliva på och krossa...) men till min stora glädje så har redan beställningarna från butiker börjat rulla in nu och snart är hela första leveransen om 50 st sålda.
 2. Hos Jens och Tomas på Ljudshopen i Skellefteå så snart vi får in leveransen från fabriken till Sverige! Lite osäker på exakt datum idag men de bör inte vara längre bort än 2-3 veckor. Vi tar in alla våra leveranser med tåg till Europa (det mest miljövänliga transportmedlet) men vårt avtal gör att vi inte alltid vet vilket tåg som våra lådor kommer med. I mån av plats liksom är det som gäller. Tack för ditt intresse!
 3. Lite kort nedan det viktigaste: Pocket-size DAC/amp delivers heavenly headphone sound on the go Connect wirelessly to phones, tablets and computers via high-definition Bluetooth Separate Bluetooth, DAC and amp stages – individually optimised for maximum performance Balanced analogue circuit design delivers captivating sonic power and finesse Fully balanced and S-Balanced outputs make the most of all headphone and earphone types Whatever the source device – Android, iOS, PC or Mac – GO blu delivers maximum sound quality over Bluetooth Advanced Bluetooth module with QCC5100 handles every HD format Supported codecs include: aptX, aptX HD, aptX LL, aptX Adaptive, LDAC, HWA/LHDC, AAC, SBC Hi-res DAC stage with ultra-low jitter and customised digital filter Amp stage with twin-mono signal paths and Direct Drive technology ensures ultra-low distortion Precision rotary volume control with auto-gain – adjusts output to match your headphones Delivers up to 5.6V of power – drives even tough headphone loads with ease Two headphone outputs: 4.4mm Pentaconn fully balanced and 3.5mm S-Balanced S-Balanced output cuts distortion by 50% with single-ended headphone connections XBass and XSpace – tailor sound to suit your headphones and personal sonic taste Built-in mic for hands-free calls when paired with your smartphone Can also be used as a Bluetooth receiver in a speaker-based audio system (via the 3.5mm output) or as a USB DAC/headphone amp (via the USB-C charging port) Battery life – approximately eight hours (varies according to volume level and the power demands of the connected headphones/earphones)
 4. Idag så släpper iFi Audio en ny pytteliten bärbar blåtands hörlursförstärkare som heter: GO blue. 55x34x13mm och endast 26 gram! Givetvis med toppenljud och alla tänkbara högupplösta BT-format, bra med effekt ( upp till 5,6 Volt ut) och äkta balanserat ut med både 4.4mm Pentaconn och 3.5mm ut. Ca 8 timmars batteritid och inbyggd mikrofon så att samtal enkelt kan föras utan att plocka upp telefonen ur väskan. Pris till kund ca 2000kr iFi hemsida med all info och mer bilder: https://ifi-audio.com/products/go-blu/?mc_cid=83296b8a08&mc_eid=5673a97a50
 5. Lite olyckligt så verkade Hifi & Musik tro att dessa är byggda med magnetostater liksom många av deras övriga lurar i sin test nyligen. Trots (eller tack varje?) så får de mycket bra kritik och verkar vara det par som de tycker bäst om av alla modeller som de provade.
 6. Efter en hel del e-post fram och tillbaka så verkar det som om den första info som jag fick inte helt stämmer... Bilden ovan är på en prototyp så i praktiken så har den endast 2 st ingångar. Men en SUB utgång. Ej heller är det någon Triod/ Pentod brytare kvar så det är fast konstant 12W som gäller. Hörlursutgången ska dock vara kvar! Och fjärr. Priset in är faktiskt klart högre än vad den dubbelt så tunga och mycket starkare LM-34 är. Vilket jag först trodde att de måste ha räknat fel på... Men tydligen så är det rätt så jag får placera den på samma pris till kund som LM-34 dvs 17 000kr så får kunder lyssna, jämföra och välja den som de tycker låter bäst till sina högtalare. Som det ska vara med andra ord!
 7. Nu släpper Line Magnetic en helt ny konstruktion av rörförstärkare som jag personligen efterfrågat en lång tid: Push-Pull EL-84 med "vanliga" dubbeltrioder på ingången. Fjärrkontroll av volymen, hörlursutgång på fronten, valbart mellan triod-koppling eller Ultra-linjärt och både 4 Ohm och 8 Ohm utgång till högtalare. Precis exakt vad jag ville att de skulle bygga. 12 kg och 2x 12W. Endast i Svart. Så om den bara låter så bra som jag hoppas kommer den att vara ett litet fynd för dig med lite högre verkningsgrad på högtalarna. Och LM lovar att den är tyst nog att användas även till högtalare med 100 dBs känslighet! Jag beställer 10 st i en första order men då den går via båt så kommer den nog inte hit förrän om tidigast 6-8 veckor.
 8. Vi skickade igår ut 40 st enheter till butiker i hela Sverige och vid leveransen igår till Akkelis i Göteborg så brast Stefan ut förvånat: "Men den fungerar ju direkt?" när han kopplade upp trådlöst via Wi-Fi till deras nätverk i butiken och började spela musik över Roon och Zen Stream kopplad till en USB-DAC. Det var jätteskönt att få det bekräftat att den är snabb och enkel att koppla upp utan en massa krångliga installationer, nerladdning av mjukvaror mm. Då alla sålde slut direkt så har jag själv inte ens någon enhet kvar här att prova och lära mig den men ser fram emot feedback från de butiker som nu idag kopplar upp och provar och testar alla dess olika möjligheter. 100st fler är redan beställda från iFi och lär komma i slutet av Juli om inte UPS slarvar bort dem på vägen. Och ja, en iFi iPower medföljer i lådan på köpet (värde 750kr) så den låter riktigt bra redan original utan extra uppdateringar. Här finns all info du önskar veta om enheten i detalj: https://ifi-audio.com/products/zen-stream/
 9. Detta är en från grunden upp designad enhet för att maximera prestanda vid ljuduppspelning och dataöverföring. Helt digital utan några analoga utgångar så passar den enkelt och snabbt för att få din anläggning att koppla upp sig till nätet och kunna streama Spotify, Tidal, Quobuz med högsta upplösning till din DAC via USB eller SPDIF. Pris i Sverige blir 4200kr till kund.
 10. I kulisserna hos iFi så visste jag att en febril verksamhet pågått under en längre tid för att ta fram en enkel, prisvärd och välljudande streaming lösning för "vanligt folk". Och så på midsommarafton släppte de nyheten till slut: iFi Audio Steam.
 11. Redan idag så har vi den större golvmodellen Jasper 25 hemma i demo. Just nu finns den modellen att höra på i Örebro hos Thomas Audio.
 12. Idag fick jag info om att Pylon släpper en ny stativ-modell som kommer att heta Jasper 18 och som kommer att kosta 25 000kr till kund i matt svar eller vit. 28 000kr för högblank vit eller svart. Jag har beställt demo ex i blank svart. Men de kan även tillverka / lacka i alla tänkbara olika färger för den som så önskar. Nedan kommer lite smakprover i olika utförande:
 13. iFi släpper nu en ny och modifierad variant av sin mycket populära blåtands-mottagare Zen Blue enkelt kallad "V2". Vissa av de interna chipen är utbytta mot nya modeller som har en högre prestanda och lägre jitter-nivåer. Den klarar liksom innan marknadens alla olika typer av format "högupplöst" Bluetooth. Visuellt är det dock den nya antennen som ska förbättra räckvidden med upp till 80% som man ser skillnad på. Jag har inte ännu kunnat jämföra och prova detta men det ser ju lovande ut på pappret. Priset har gått upp lite från 1700kr till 1890kr till kund. Finns i lager om ett par veckor. Liksom tidigare balanserad analog utgång och både koaxial RCA och optisk digital ut.
 14. Ja. Fick svar från mina kollegor som bygger kablarna: De kan tillverka "special order" efter kunds önskan i olika längder mm. Men räkna med ca 2 veckors längre leveranstid. Priset för en kabel på 1,2m och med 4-pins XLR ligger på ca 1100kr till kund med moms. Den går även att få med Furutech kontakter rakt igenom och kostar då 2000kr.
 15. Efter flera kontakter med iFi i England igår kväll så går de idag ut och återkallar alla kablar för att säkerställa att alla exemplar verkligen är rätt kopplade. Kablarna är alla testade på fabrik och fungerar utan problem oavsett om de är "fel" kopplade eller ej. Men troligen så låter de snäppet bättre om de är rätt byggda så vi ska returnera alla kablar tillbaka till iFi och istället få nya där 100% är korrekta i nästa leverans. Mycket olyckligt att detta kunde hända men jag misstänker att kablarna byggs hos en underleverantör till iFi i Kina och informationen om exakt hur den skulle byggas försvann nog i översättningen... Gör om, gör rätt som vi brukar säga! För dig som redan köpt en Nova eller SupaNova -kabel och använder hemma så är den inte farlig och fungerar och låter bra ändå. Men vill du så har du rätt att återlämna den till butiken där du köpte den så skickar vi ut nya så snart som vi får in nästa leverans från iFi. Vi beklagar djupt att detta alls kunde hända och att ingen upptäckt detta tidigare men det viktiga är att iFi nu står för detta och ser till att rätta till det så snabbt och smidigt som möjligt för alla inblandade. Vi kan vara säkra på att alla kablar nu kommer att kontrolleras noga framöver... :-)
 16. Hmm. Bortsett från att jag inte rekommenderar kunder att själva plocka isär varken kablar eller elektronik utan specialistkunskaper så låter det ju inte alls bra om iFi nu har tillverkat kablar så att de inte är kopplade som de ska vara. Då jag är importör av iFi i Sverige så vill jag mycket gärna föra denna info vidare till tillverkaren så att de på största allvar kollar upp detta och ser till att det aldrig händer igen. Från vilken butik köpte ni kabeln? För jag har inte hört något om detta tidigare vilket förvånar mig.
 17. Här en bild på TPHC Premium med Furutech kolfiber-kontakter. 4.4mm till dubbla 3.5mm.
 18. Denna bild visar en TPHC Basic i 2m längd och med 6,3mm anslutning till signalkälla / förstärkare. Pris 1100kr
 19. Nu har vi fått vårt eget sortiment av kablar till hörlurar, som vi kommer att lagerföra och säljas via alla våra butiker. TPHC (Transient Premium Headphone Cable) finns i följande modeller och priser (med moms till kund): 2m 6,3mm Basic 1100kr 3m 6,3mm Basic 1300kr 2m 4.4mm Basic 1200kr 3m 4.4mm Basic 1400kr 2m 4.4 Premium 2800kr 3m 4.4 Premium 3100kr Dessa handbyggs åt oss i Finland och vi har ännu inte haft en enda retur på dem. Själva kabeln som används är från NeoTech och är en Litz-kabel som kräver rätt person för att termineras. Mantel i snygg väv. https://diystore.fi/products/nech-3001-up-occ-copper-headphone-cable Kontakterna är på Premium-modellerna från Furutech med kolfiber och på Basic-modellerna så sitter det lite enklare i mässing med guldplätering. På alla modeller som vi lagerför nu så sitter det dubbla 3,5mm (i luren) men 2,5mm finns att beställa special för den som önskar. Och för den kund som vill sitta i soffan och lyssna med 4 meter kabel eller längre så kan vi beställa även detta (mot extra kostnad). Men räkna med 2-3 veckors leveranstid. Vi anser att alla dessa kablar är av bättre kvalitet än Hifimans egna kablar. Både hållbarhets-mässigt och ljudmässigt. Hifi & Musik testade för en tid sedan en av dessa kablar och ansåg att det var ett stort lyft i jämförelse med original kabel. Fler bilder kommer snart
 20. Hej LPL: Berätta gärna vilken som är världens första aktivt brusreducerande nätkabeln i så fall? Och som aktivt dämpar störningar från fas, nolla och jord? Om du vill veta mer så finns det mycket att läsa om AC iPurifier och vilka frekvenser och hur många dB som den kan undertrycka störningar. Att dämpa störningar aktivt på jorden var tidigare endast en fantasi då referensen till detta normalt är jorden vilket gör det lite klurigt (jag har försökt...). Att dämpa störningar på en kabel passivt har många gjort i många år med mer eller mindre framgång på olika sätt. Men här finns inget passivt filter eller geometri för att bromsa störningar. Det aktiva brusreducerande filtret som sitter på kabeln sitter parallellt med ledarna (precis som AC iPurifier) och bromsar eller hindrar inte strömmen på något sätt. Då all dynamik bibehålls eller förbättras. Och det är ju möjligt att det går att bygga en ännu bättre kabel än detta. Men till priset var den kostar så tror jag att denna just nu är klart bäst då den teknik de använder är unik och extremt prisvärd då de gör massproduktion så att priserna kan hållas ner. Och visst kan vi spekulera allt vi vill men iFi jobbar med hårda fakta när de utvecklar sina produkter idag och har stora mätsystem där de kontrollerar att de fungerar som utlovat under utvecklingen. Men visst, hur bra en brusreducerande funktion än är så kan den inte ta bort alla typer av störningar. Så ofta är en kombination av aktiv och passivt det bästa om man hittar rätt. En undertryckning av "brus" / störningar med 20 dB är rejält mycket men visst finns det kvar skräp som går att förbättra ytterligare med andra produkter. En enda SupaNova kabel löser inte alla problem. Men den hjälper absolut till. Och i kombination med deras uttagslist Power Station (som också har en AC iPurifier inbyggd) blir det ännu bättre. De skriver inte exakt vad det är för isolering på ledarna men de säger detta: " Polymer matrix unaffected by moisture, amorphous, dimensional accuracy, low dielectric constant. "
 21. Och som vanligt så visar kabeln om den är rätt (fas) kopplad och om det finns en jord i ditt vägguttag. Men även om den är kopplad i fel fas och / eller jord saknas så fungerar detta filter ändå! Jordade uttag är därför inget krav för att den ska fungera. Även om givetvis jord är att rekommendera oavsett. Tystare bakgrund i musiken, mjukare diskant och bättre dynamik utlovas enligt de första rapporterna.
 22. De första rapporterna från butiker som snabbt testat dem i veckan är mycket positiva! De både ser ut och presterar klart över prisklassen. Och det är ingen slump. Som vanligt när iFi tar fram en ny produkt så skapar de en produkt från grunden och undersöker alla variabler. Detta har resulterat i ett antal unika egenskaper: - Jorden ligger i centrum av kabeln. Ground Zero som iFi kallar detta. Det gör att inget magnetfält kan påverka den internt och att jorden hålls ren från störningar. - Alla ledare är skärmade separat från varandra för att minimera störningar i kabeln. - Lindningen är helt symmetrisk med dubbla fas och nolla vilket ger den konstant impedans oavsett hur man böjer eller vrider kabeln. SupaNova har i tillägg ett aktivt filter inbyggt på kabeln vilket gör den till världens första aktiva brusreducerande nätkabel. Tekniken dämpar störningar på både fas, nolla och jord separat vilket gör kabeln till den tystaste som går att köpa idag. Och med inbyggda överspänningsskydd på max 10 000 Ampere vid 775V så är den en extra försäkring om olyckan skulle vara framme.
 23. Idag släpps de första nätkablarna från iFi Audio: Nova och SupaNova. Nova är en passiv kabel och kostar 2000kr med moms till kund. SupaNova har en inbyggd AC iPurifier mitt på kabeln och kostar 4000kr. https://ifi-audio.com/products/supanova/
×
×
 • Create New...