Jump to content

Transient Design

Branschmedlem
 • Posts

  1 450
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Transient Design last won the day on February 18 2020

Transient Design had the most liked content!

Recent Profile Visitors

10 278 profile views
 1. Igår fick jag en första leverans av en helt ny lampa (!) som vi kommer att lagerföra i vitt och svart i Alingsås. Denna lampa utvecklades av Reliable Corporation i Kanade från början till arbetare som sitter och syr och urmakare osv som behöver mycket bra ljus för att kunna se och jobba. Men då ägaren till fabriken i Kanada även är en stor entusiast av Hifi så satte han en av dessa lampor vid skivspelaren hemma och upptäckte att han mycket lättare kunde se damm och smuts på skivor! Så han skickade ett ex till Michael Fremer på Stereophile och fick en mycket entusiastisk test och resten är historia som man säger. 600 Lumen / 3W Inställbar i 3 olika "temperaturer" dvs olika färg på ljuset (4000K, 2700K och 5500K) samt 3 olika styrkor. Lampans hals är mycket enkelt justerbar i alla omöjliga vinklar och stannar kvar i den positionen trots vibrationer mm. Modellen vi säljer i Sverige är INTE samma som säljs i USA / Amerika. Vi säljer en CE-godkänd variant med RoHS och en nätdel för vår EU-marknad. Så ja, vi blir lite dyrare i jämförelse. Pris till kund i Sverige blir 1290kr. https://reliablecorporation.com/collections/lighting/products/3200tl
 2. I år så kommer vi att visa rykande färska högtalare från EPOS! Hoppas jag.... För de har ännu inte kommit fram hit än. Jag kommer även att sälja 5 drickabackar av min egen skivsamling på mässan! 40kr /st eller 5 st för 100kr. På lördagen. På söndagen så tar vi 10 kr/st för det som ännu finns kvar. Dyrgriparna är bortsorterade men jag tror ännu det finns många fynd där att göra för den med öppet sinne och intresse för musik. Vi ses där!
 3. Hifiman släpper nu ännu en sluten hörlur. Denna gång byggd på storsäljaren Sundara. Träkåpor och ett pris på 5300kr så kommer den till Sverige i början av oktober.
 4. En uppdatering: De kablar som vi bygger våra TPHC-kablar av har nu ersatts av en bättre variant från vår tillverkare som låter klart bättre än innan. Men den har även bytt färg! Lite dyrare har den också blivit men återkommer om nya priser framöver.
 5. Kom ut i ljuset och låt dig belysas av detta forums alla starka stjärnor! :-)
 6. Det kan ju vara att de fixat detta nu? Men jag talade länge med dem om detta för ca 1 år sedan och då visade de inget intresse av att ändra / åtgärda något för detta. Jag erbjöd mig även att sända dem blyfritt lödtenn som jag använder men den högre smältpunkten oroade dem och deras tidigare tester av dylikt hade inte varit utan problem. Jag förstår ju att många varumärken från USA (och Kina) inte tar detta med CE eller RoHS på allvar. Men jag vet också att i Tyskland så var det flera importörer som angav och stämde varandra pga detta. Så där har de blivit mycket mer restriktiva med att sälja sådant som de vet inte verkligen är CE och RoHS. För givetvis är det relativt enkelt att själv fixa fram små lappar som säger sätt saker och limma på lådor och enheter... För vem kollar upp detta och kan se skillnad? Nej, detta är en fråga som inte är så svartvit som många tror idag.
 7. Ja, synd bara att ingen av deras produkter varken är CE-märkta eller RoHS...
 8. Impedance - 8 Ohm Frequency response - 35 Hz - 20 kHz Nominal power - 140 W Maximum power - 220 W Efficiency - 91 dB Dimensions [W x H x D] 200x1066x413 mm Weight 25 kg / piece Tweeter: Pylon Audio PST 25PO.8 Woofer: The Pylon Audio PSW 32.8 CS (12inch) Grille - Yes Felt feet - Yes Available colors: - American walnut, PURE oil
 9. Pylon släpper nu en ny modell i Retro-stil: Jade 20! Listpris i Sverige ca 30 000kr. Endast i Amerikansk oljad valnöt.
 10. LAB12 har redan idag en modell med parallell single ended KT-150 rör som heter Suara och lämnar 50W klass A per kanal. Pris i Sverige är 45 000kr till kund. Vi har sålt ett ex till kund i Sverige så här långt och kunden var mycket nöjd trots att han redan hade flera andra mer kända förstärkare att jämföra med.
 11. Här är en bild jag vill dela med er! LAB12 visade upp en prototyp på mässan som jag gillade. Med 4 st KT-170 -rör i parallell Single End per mono-steg så blir detta något alldeles extra. Pris kommer att ligga på ca 10 000 Euro och ett passande försteg är också under utveckling för ca 6000 Euro till kund.
 12. Lokalen vi hyr för kontor och lager har bytt ägare och samtliga hyresgäster måste flytta ut och så även jag. Så jag måste rensa lite i förråden och försöka att sälja bort sådant som bara står i sina lådor här innan flytten efter sommaren. Följande varor finns att köpa till 50% rabatt : Hörluren CrossZone CZ-1 (listpris 35 000kr) nu 17500kr. Made in Japan och med 3 element per sida i Beryllium. Burson Conductor USB-DAC / Försteg / hörlursförstärkare listpris 17500kr nu 7500kr Burson Soloist försteg / hörlursförstärkare med stegad / fasta motstånd -volym listpris 9000kr nu 4000kr Burson Soloist SL hörlursförstärkare med "vanlig volympot" listpris 7000kr. Nu 3000kr Burson Timekeeper slutsteg (går att bryggkoppla) Listpris 35 000kr. Nu 17 000kr iFi Audio iDSD PRO 4.4 (ny i kartong!) listpris 34 000kr nu 25 000kr
 13. Årets nyhet från iFi Audio på mässan i Munchen. Go bar! Stor som en cigarett-tändare men packad med teknik. 3590 kr till kund med svensk moms. Annons i nästa Hifi & Musik. Se alla detaljer på hemsidan : https://ifi-audio.com/products/go-bar/ Det kommer även en limiterad utgåva GOLD BAR. Samma enhet men lådan byggd i koppar och sedan förgylld. ca 5200kr till kund. Vi får endast några få av dessa! Så först till kvarn...
 14. Kul att se någon mer från Eskilstuna som lyckades lämna stan vid liv... Jocke gick i samma klass som syrran på S:t Eskils. Mitt enda "claim om fame"! :-)
×
×
 • Create New...