Jump to content

Transient Design

Branschmedlem
 • Posts

  1 394
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Transient Design last won the day on February 18 2020

Transient Design had the most liked content!

Recent Profile Visitors

9 516 profile views
 1. Jag var lite rädd att denna typ av bärbar blåtands DAC spelat ut sin roll då "alla" köper Air Pods och liknande produkter med allt inbyggt i en liten ärta (som är lätta att tappa bort, svälja eller kliva på och krossa...) men till min stora glädje så har redan beställningarna från butiker börjat rulla in nu och snart är hela första leveransen om 50 st sålda.
 2. Hos Jens och Tomas på Ljudshopen i Skellefteå så snart vi får in leveransen från fabriken till Sverige! Lite osäker på exakt datum idag men de bör inte vara längre bort än 2-3 veckor. Vi tar in alla våra leveranser med tåg till Europa (det mest miljövänliga transportmedlet) men vårt avtal gör att vi inte alltid vet vilket tåg som våra lådor kommer med. I mån av plats liksom är det som gäller. Tack för ditt intresse!
 3. Lite kort nedan det viktigaste: Pocket-size DAC/amp delivers heavenly headphone sound on the go Connect wirelessly to phones, tablets and computers via high-definition Bluetooth Separate Bluetooth, DAC and amp stages – individually optimised for maximum performance Balanced analogue circuit design delivers captivating sonic power and finesse Fully balanced and S-Balanced outputs make the most of all headphone and earphone types Whatever the source device – Android, iOS, PC or Mac – GO blu delivers maximum sound quality over Bluetooth Advanced Bluetooth module with QCC5100 handles every HD format Supported codecs include: aptX, aptX HD, aptX LL, aptX Adaptive, LDAC, HWA/LHDC, AAC, SBC Hi-res DAC stage with ultra-low jitter and customised digital filter Amp stage with twin-mono signal paths and Direct Drive technology ensures ultra-low distortion Precision rotary volume control with auto-gain – adjusts output to match your headphones Delivers up to 5.6V of power – drives even tough headphone loads with ease Two headphone outputs: 4.4mm Pentaconn fully balanced and 3.5mm S-Balanced S-Balanced output cuts distortion by 50% with single-ended headphone connections XBass and XSpace – tailor sound to suit your headphones and personal sonic taste Built-in mic for hands-free calls when paired with your smartphone Can also be used as a Bluetooth receiver in a speaker-based audio system (via the 3.5mm output) or as a USB DAC/headphone amp (via the USB-C charging port) Battery life – approximately eight hours (varies according to volume level and the power demands of the connected headphones/earphones)
 4. Idag så släpper iFi Audio en ny pytteliten bärbar blåtands hörlursförstärkare som heter: GO blue. 55x34x13mm och endast 26 gram! Givetvis med toppenljud och alla tänkbara högupplösta BT-format, bra med effekt ( upp till 5,6 Volt ut) och äkta balanserat ut med både 4.4mm Pentaconn och 3.5mm ut. Ca 8 timmars batteritid och inbyggd mikrofon så att samtal enkelt kan föras utan att plocka upp telefonen ur väskan. Pris till kund ca 2000kr iFi hemsida med all info och mer bilder: https://ifi-audio.com/products/go-blu/?mc_cid=83296b8a08&mc_eid=5673a97a50
 5. Lite olyckligt så verkade Hifi & Musik tro att dessa är byggda med magnetostater liksom många av deras övriga lurar i sin test nyligen. Trots (eller tack varje?) så får de mycket bra kritik och verkar vara det par som de tycker bäst om av alla modeller som de provade.
 6. Efter en hel del e-post fram och tillbaka så verkar det som om den första info som jag fick inte helt stämmer... Bilden ovan är på en prototyp så i praktiken så har den endast 2 st ingångar. Men en SUB utgång. Ej heller är det någon Triod/ Pentod brytare kvar så det är fast konstant 12W som gäller. Hörlursutgången ska dock vara kvar! Och fjärr. Priset in är faktiskt klart högre än vad den dubbelt så tunga och mycket starkare LM-34 är. Vilket jag först trodde att de måste ha räknat fel på... Men tydligen så är det rätt så jag får placera den på samma pris till kund som LM-34 dvs 17 000kr så får kunder lyssna, jämföra och välja den som de tycker låter bäst till sina högtalare. Som det ska vara med andra ord!
 7. Nu släpper Line Magnetic en helt ny konstruktion av rörförstärkare som jag personligen efterfrågat en lång tid: Push-Pull EL-84 med "vanliga" dubbeltrioder på ingången. Fjärrkontroll av volymen, hörlursutgång på fronten, valbart mellan triod-koppling eller Ultra-linjärt och både 4 Ohm och 8 Ohm utgång till högtalare. Precis exakt vad jag ville att de skulle bygga. 12 kg och 2x 12W. Endast i Svart. Så om den bara låter så bra som jag hoppas kommer den att vara ett litet fynd för dig med lite högre verkningsgrad på högtalarna. Och LM lovar att den är tyst nog att användas även till högtalare med 100 dBs känslighet! Jag beställer 10 st i en första order men då den går via båt så kommer den nog inte hit förrän om tidigast 6-8 veckor.
 8. Vi skickade igår ut 40 st enheter till butiker i hela Sverige och vid leveransen igår till Akkelis i Göteborg så brast Stefan ut förvånat: "Men den fungerar ju direkt?" när han kopplade upp trådlöst via Wi-Fi till deras nätverk i butiken och började spela musik över Roon och Zen Stream kopplad till en USB-DAC. Det var jätteskönt att få det bekräftat att den är snabb och enkel att koppla upp utan en massa krångliga installationer, nerladdning av mjukvaror mm. Då alla sålde slut direkt så har jag själv inte ens någon enhet kvar här att prova och lära mig den men ser fram emot feedback från de butiker som nu idag kopplar upp och provar och testar alla dess olika möjligheter. 100st fler är redan beställda från iFi och lär komma i slutet av Juli om inte UPS slarvar bort dem på vägen. Och ja, en iFi iPower medföljer i lådan på köpet (värde 750kr) så den låter riktigt bra redan original utan extra uppdateringar. Här finns all info du önskar veta om enheten i detalj: https://ifi-audio.com/products/zen-stream/
 9. Detta är en från grunden upp designad enhet för att maximera prestanda vid ljuduppspelning och dataöverföring. Helt digital utan några analoga utgångar så passar den enkelt och snabbt för att få din anläggning att koppla upp sig till nätet och kunna streama Spotify, Tidal, Quobuz med högsta upplösning till din DAC via USB eller SPDIF. Pris i Sverige blir 4200kr till kund.
 10. I kulisserna hos iFi så visste jag att en febril verksamhet pågått under en längre tid för att ta fram en enkel, prisvärd och välljudande streaming lösning för "vanligt folk". Och så på midsommarafton släppte de nyheten till slut: iFi Audio Steam.
 11. Redan idag så har vi den större golvmodellen Jasper 25 hemma i demo. Just nu finns den modellen att höra på i Örebro hos Thomas Audio.
 12. Idag fick jag info om att Pylon släpper en ny stativ-modell som kommer att heta Jasper 18 och som kommer att kosta 25 000kr till kund i matt svar eller vit. 28 000kr för högblank vit eller svart. Jag har beställt demo ex i blank svart. Men de kan även tillverka / lacka i alla tänkbara olika färger för den som så önskar. Nedan kommer lite smakprover i olika utförande:
 13. iFi släpper nu en ny och modifierad variant av sin mycket populära blåtands-mottagare Zen Blue enkelt kallad "V2". Vissa av de interna chipen är utbytta mot nya modeller som har en högre prestanda och lägre jitter-nivåer. Den klarar liksom innan marknadens alla olika typer av format "högupplöst" Bluetooth. Visuellt är det dock den nya antennen som ska förbättra räckvidden med upp till 80% som man ser skillnad på. Jag har inte ännu kunnat jämföra och prova detta men det ser ju lovande ut på pappret. Priset har gått upp lite från 1700kr till 1890kr till kund. Finns i lager om ett par veckor. Liksom tidigare balanserad analog utgång och både koaxial RCA och optisk digital ut.
×
×
 • Create New...