Jump to content

Vox

Medlem+
 • Posts

  1 541
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by Vox

 1. Den var den första CD jag köpte. Året var 1986.
 2. Skaffa en "Magic hole maker"! Magic hole maker "Vet i fan hur det fungerar, men jag tror det är något elektronisk"
 3. ”Och här kommer ABBA i kläder av plastLika döda som sillkonserverDe skiter också i allt vill göra snabba stolDet pyr i mina franska nerver” Doin' the omoralisk schlagerfestival av Nationalteatern.
 4. Hififorum är uppe och snurrar sedan ett antal dygn.
 5. Upptäckte igår kväll att det inte funkade
 6. Pink Floyd - The Wall Vinyl.
 7. Jag har idag hällt ut batterivatten från Biltema och istället införskaffat dito från Kemetyl. Första tvätten i kombinationen Degritter-Kemetyl genomförs nu. Tack Peo för din undersökning. 👏
 8. Jag placerar inte Kohlswa i Bergslagen. 🤔
 9. Tack för att du stöder min lokala skivhandlare. 🥰
 10. Sven Boenicke använder massivt trä i sina fantastiska högtalare. https://boenicke-audio.ch/
 11. De flesta skivorna jag har två spår. Ett på respektive sida.
 12. Pink Floyd - The Wall Degrittertvättad vinyl!
 13. Stacey Kent - The Boy Next Door
 14. Just nu är det så, men tänk om.........
 15. Jag har inte gjort någon regelrätt test av maskinerna. Det jag visade var något som jag inte hade räknat med. Att trots att skivorna tidigare var tvättade med hjälp av Audio Desk och/eller Kuzma fastnade så pass mycket smuts i filtret.
 16. När jag började använda den så blev skivorna inte riktigt torra. Det blev några droppar vatten kvar. Det finns tre sätt att lösa detta. Endera förlänga torktiden eller höja torkeffekten (ger högre ljud) alternativt en kombination av tid och effekt.
 17. 28 kSEK Samma pris som en signalkabel i den prisklassen. Audio Desk ligger på +30 kSEK
 18. Noterbart är att Degritter har ett lägre pris än Audio Desk.
 19. 1985 släppte Michael B Tretow låten "Den makalösa manicken" som ovanstående strof är tagen från. Nu skriver vi 2021 och jag har investerat i en makalös manick - vinyltvättmaskinen Degritter. Degritter är den fjärde vinyltvätten jag äger och helt klart den bästa. Den rengör skivorna endast med ultraljud. Min förra maskin från Audio Desk hade en kombination av ultraljud och borstar, men var inte i närheten av tvätteffekten som Degrittern har. Efter 50 tvättar, vilket nåddes idag, kom det upp ett meddelande på färgdisplayen att det var dags att göra rent filtret. Till vänster ser ni hur filtret såg ut när det var nytt och till höger är filtret efter tvätt av 50 skivor. Cirka 45 av dessa skivor var tidigare tvättade i Audio Desk tvättmaskinen. Helt klart gräver Degritter djupare ner i spåren och avlägsnar smutsen som finns där. Det märks på att skivorna blivit "tystare" och musik framförs på ett naturligare sätt. Som ni förstår är jag mycket nöjd med investeringen. Information om Degritter
 20. Mikael Ramel - Till dej Vinyl från tidigt 70-tal
 21. Kornet - Fritt fall Svensk jazzrock när den är som bäst.
 22. Ekseption - 5 Ekseption var mina stora idoler en period under 70- talet.
 23. Donald Fagen - Morph the Cat
 24. Nils Landgren - Sentimental Journey
 25. Jag handlade från UK i slutet av förra året och betalade då VAT. Trots detta fick jag betala svensk moms när varan äntligen levererades via FedEx. Men säljaren var snäll och betalade tillbaka det jag betalade i VAT.
×
×
 • Create New...