Jump to content

Vox

Medlem+
 • Content Count

  1 498
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by Vox

 1. e.s.t. - from gagarins point of view 2 x vinyl
 2. Santana - Moonflower 2 x vinyl
 3. En Moore från Mio finns även hos mig. Dock har jag med vippfunktion som ger en mycket skön lätt tillbakalutad lyssningsposition.
 4. Skönt att ha en egen gubbskrubb som min fru låter mig husera fritt i. 😁
 5. Otur, men det kan hända även den bäste. Mig har det två gånger. ☹️
 6. Även Copland har det. Om de har det på alla modellerna vet jag inte, men i alla fall på några.
 7. Sorgen och Glädjen - Leif Strands Kammarkör
 8. Kanske dags för en ny programserie i inspelningens fotspår när omständigheterna tillåter.
 9. Säljer min vinyltvätt. Se länk https://hifitorget.se/visa_annons.php?id=116789 Forumrabatt kan ordnas.
 10. Nils Landgren - Christmas With My Friends V
 11. Nils Landgren - Christmas With My Friends III
 12. Carola - Jul i Betlehem Jag klarar normalt inte av att lyssna på Carola, men den här julskivan är både bra producerad och har ett bra ljud.
 13. Det byggs, och planeras för fler, kraftledningar från norr till söder, men från beslut att bygga tills det är klart kan det ta 10-15 år. En av orsakerna till detta är att det är en mängd markägare som det ska kommas överens med och det ska göras miljökonsekvensutredningar med mera. Alternativet är att göra som i bland annat Kina där staten bestämmer att här ska vi bygga en kraftledning utan att ta hänsyn till boende etc. Tyvärr går inte behov och tillgång hand i hand. En av orsakerna är att vi har en energipolitik som sätter käppar i hjulen för snabb och effektiv utbyggnad.
 14. Ett av problemen är kapacitetsbrist i överföringskapaciteten då produktionen oftast sker långt från konsumenterna. Tills överföringskapaciteten är åtgärdad är det viktigt att hålla ner energiförbrukningen.
 15. Streaming kan på intet sätt anses vara ”grön”. Det går åt mängder med energi för att hålla alla servrarna igång. Facebooks datahallar utanför Luleå drar mer energi än SSAB’s järnverk i Luleå. Så med tanke på hur många som idag streamar och alla de som tar klivet dit kan vi se en ökad energianvändning för streamingtjänsterna. Var dessa servrar står vet jag inte, men det finns stor risk att de är strategiskt placerade i något eller några länder med lågkostnadsenergi från mindre miljövänliga energikällor. ”Gröna” hifi-prylar ska helst vara närproducerade för att minska transportko
 16. Idag dök det upp några nya varianter. Detta passade mig bra då min ZYX-pickup pajade här om dagen. Då jag inte har bestämt mig för vad för pickup jag ska skaffa valde jag att slå till på en Kontrapunkt A tillsvidare.
 17. I skrivande stund är det ut som att det fortfarande finns Windfeld att tillgå.
 18. Brother Jack McDuff - Down Home Style
 19. Nils Landgren - Christmas With My Friends V
×
×
 • Create New...