Vox

Medlem+
 • Content Count

  1 231
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Vox

 1. Som jag nämnt i annan tråd så är jag på jakt efter andra högtalare än min Magnepan 3.7i. För att inte bli tokig i brist på musik har jag köpt ett par golvare att ha tills nya högtalare är på plats. Högtalarna är köpta direkt från den svenska importören/generalagenten då de är demoex och modellen inte längre ska tas in i Sverige. Efter leverans och installation slår jag mig ner för lyssning och de spelar bra. Rent ut sagt mycket bra, men det är inte ljudet som är problemet. Då jag alltid spelar utan frontskyddet syns ju de elementen hela tiden. Min blick hamnar titt som tätt på elementen och något ser konstigt ut. Efter en stund ser jag vad det är som stör mig. De tre Elementen är inte centrerade på fronten. Jag tänker först att det ska vara så, men inser att så inte är fallet när jag jämför med den andra högtalaren. Från och med nu så ser jag detta hela tiden. Problemet meddelades till importören som svarar att ingen som lyssnat på dem har sett detta. Fick även svar om att ”det ska nog vara så då det låter bättre om det inte är samma avstånd till båda kanterna pga reflexer från hörnen”. Mätning med skjutmått mellan lådkanterna och elementkanterna har gett följande värden. Högtalare 1 Diskant 40 mm, 42 mm Mellanreg 9,6 mm, 10,8 mm Bas 10 mm, 10,7 mm Högtalare 2 Diskant 41 mm, 41 mm Mellanreg 9,4 mm, 10,7 mm Bas 9,5 mm, 10,3 mm Måtten och bilder skickades till tillverkaren via importören, men i tillverkarens svar hänvisar de endast till olika nomer när det gäller tillverkningstoleranser m.m. För mig är detta en kvalitetsfråga. Inte ens på de billiga högtalarbyggsatser jag satte ihop som tonåring på 70-talet hade så dålig kvalitet på håltagningarna. För mig är det en gåta hur leverantören kan skicka iväg högtalare från fabriken i det skicket. Jag trodde först det var andrahandssortering jag fått, men så var inte fallet. Frågan till er är om ni anser detta vara ett kvalitetsproblem eller om det bara är jag som är för petig och gnällig. Högtalarna har ett riktpris på 30 kSEK I Sverige.
 2. Jag har begärt att få dem utbytta, men importören säger att det inte går eftersom han inte längre kommer den aktuella modellen. 🤬
 3. Vox

  Trådarna tenderar till att...

  Tack för att du delade med dig av din test @P-pan. Dock har jag en hatkärlek till att läsa om kabeltestning. Kärleken för att det är intressant och kul att ta del av produkterna, metoden och resultaten ❤. Hatet för att det föder dyra tankar hos mig 😈. Tänk om det kan bli bättre hemma hos mig genom kabelbyte?
 4. Vox

  Ny bas-skiva

  Lycka till! The Nearness of You är en höjdarskiva. Ser fram emot vinylen och analogband.
 5. Vox

  Peo's prylar

  Nu satte du griller i huvudet på mig @Peo Får nu ta en allvarlig funderare på om jag ska skicka in mitt PS.30RDT för uppgradering till ”Special Edition” eller inte.
 6. Vox

  byZan - Nytt i stugan #7

  Elbolagen kan mer eller mindre eliminera riskerna för elavbrott orsakade av stormar. Om de ser till att göra ordentliga ledningsgator där inga träd kan falla på ledningarna så är problemet till övervägande del löst. Men de är inte villiga att ta de kostnaderna för detta. Istället blir vi abonnenter drabbade av avbrotten samtidigt som elbolagen får betala enorma summor pengar till de entreprenadföretag som är ute och röjer och återuppbygger ledningarna.
 7. Jag har lovat min fru att skaffa mig hörlurar för ”tyst” lyssning, men jag förstår inte hur jag ska lösa det rent tekniskt. Följande apparater/källor är i dagsläget kopplande till försteget. Ingen av källorna har hörlursuttag. Riaa-steg Cd-spelare Rullbandspelare Streamer TV (inom kort) Driftkraven med hörlurar är som följer. Lyssna på musik via någon av ovanstående källor Lyssna på musik när TV används Följande skall införskaffas. Slutna hörlurar Hörlursförstärkare Frågor. Vilken typ av hörlursförstärkare ska jag välja och hur ska den kopplas för att klara driftkrav 1 utan att ljudet kommer ut i högtalarna? Jag inser att det inte kommer att gå att lyssna i lurarna via försteget nät tv är vald ingång. Men vilken typ av hörlursförstärkare ska jag välja för att t.ex. koppla in den till streamern? Hoppas ni förstår vad jag är ute efter.
 8. På streamern har jag både xlr och rca ut. Xlr är kopplad till försteget, men rca är lediga. Kan jag ha båda anslutna samtidigt? Om så är fallet skulle friftkrav 2 kunna lösas så.
 9. Efter 23 år i samma hus, varav av de sista 3 åren utan några hemmavarande barn, har jag och min hustru flyttat till ett annat hus. I det gamla huset hade jag min ”gubbskrubb” där jag ensam bestämde om möblering och hifiprylar. I det nya boendet har jag ingen gubbskrubb utan musikrummet i källarvåningen skall delas med min hustru. Det är nu kompromissandet börjar. 🤔 Det ska finnas en tv för bl.a. filmtittande vilket jag kan finna mig i, men nu till det stora problemet alternativt utmaningen/möjligheten. Hon säger tvärnej till mina högtalare, Magnepan 3.7i, som jag gillar väldigt mycket. För tillfället ligger de nerpackade och lagrade i ett mellanförråd tillsammans med bl.a. alla mina vinylskivor. Med åren har jag lärt mig att välja mina fajter och det här är en fajt som inte är värd att ta. 😅 Planen är att byta till ett par kompetenta stativare eller golvare och även en hörlursanläggning. Men vad finns det för högtalare som kan kan mäta sig med Magnepan ljudmässigt? Prisnivå runt 50 kSEK. Om det blir någorlunda lättdrivna högtalare kan jag även tänka mig att byta ut mina monoblock, April Music Eximus S1, till rörslutsteg. Vad har den blandade expertisen för förslag?
 10. Tack! Än så länge är inga inspel för sena.
 11. Utifrån era inspel har jag agnat på lite olika ställen. Hoppas det nappar snart för att lyssna via ett par Boston HD7 är inte kul, men bättre än inget. 😝
 12. Tanken med Zero har slagit mig, men den ligger tyvärr långt över dagens budget.
 13. Min fru är (i dagsläget) nöjd med att de stora "svarta dörrarna" fösvinner och att det kommer in en tv i rummet.
 14. Finns tyvärr inte plats för ett Attefallshus på tomten då den endast är på 159 kvm. Och då står det hus där också. 😀
 15. Du får gärna utveckla vad min frus intressen har med valet av högtalare att göra. 🤔
 16. Tack för er input så här långt. Ser ut att finnas en del att välja på.
 17. Prata med Kenth på Skivbörsen i Västerås. Han har en person som hjälper honom med skivspelare, förstärkare etc som han säljer i butiken.
 18. Vox

  The Queen of Soul är död.

  Vi ska alla den vägen vandra. Det är det enda vi med säkerhet vet.
 19. Följande längder är av intresse. 0,5 meter 0,75 meter 1,0 meter I första hand med xlr, men även rca är intressant. Svar via PM eller e-post till gustafsson.eric@hotmail.com
 20. Vox

  Vad lyssnar du på just nu?

  Just nu lyssnar jag på björkarnas sus........
 21. Vox

  Begagnade hifiprylar

  En och annan pryl säljs även på det här forumet!
 22. Vox

  minoman presenterar sig

  Kul med fler västeråsare! Välkommen hit!
 23. Vox

  Qvison Clean Power Supply

  Det där stämmer väl inte? Om apparaten blir strömförande och jag tar i den med ena handen och den andra handen i jord så blir det en strömkrets igenom mig. I det läget skulle en jordfelsbrytare kunna rädda mitt liv.
 24. Vox

  Sweetspot 2018

  Högtalarna tror jag kommer från Intelligent Sound i Kungsängen.