Jump to content

Vox

Medlem+
 • Posts

  1 609
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by Vox

 1. "Det är dom små, små detaljerna som gör’et" Povel Ramel
 2. Japp, i slutet av förra året blev det en liten uppgradering.
 3. Quincy Jones - The Dude Vinyl
 4. Dire Straits - Dire Straits Vinyl inhandlad utgivningsåret 1978
 5. Moonica Mac - Stark & Sårbar Vinyl
 6. Långfredag = Tradition att lyssna på Jesus Christ Superstar. Vinyl x 2 från 70-talet.
 7. Mycket intressant reportage och en västeuropeisk tillverkare som har så mycket tillverkning "in house". Mängden siffror i deras priser blir lättare att förstå för mig.
 8. Santana - Moonflower Vinyl x 2 inhandlad 1977
 9. Nils Landgren Funk Unit - Paint it blue Vinyl x 2
 10. Nils Landgren Funk Unit - Funky ABBA Vinyl x 2
 11. Bo Kaspers Orkester - Vilka tror vi att vi är Vinyl, för att hos mig låter det bäst.
 12. Igår lyssnade jag på en dubbel-lp med gruppen Rymden. Det var ett tag sedan jag lyssnade på den skivan, men efter ett tag insåg jag varför det var länge sedan jag senast lyssnade på den. Det var ingen musik jag gillade. Trots det lyssnade jag på alla fyra sidorna. När sista sidan var spelad och jag tog av skivan från skivtallriken såg jag något märkligt - på skivetiketten stod det 45 rpm. Inte konstigt att jag inte gillade musiken då jag spelade skivorna på 33 rpm. Så kan det gå!
 13. Jag upptäckte att det var jag själv som var boven dramat. Efter att lyssningsfåtöljen byttes från en tygfåtölj till en skinnfåtölj försvann problemet med statisk elektricitet vid skivbyten. Så tydligen var det jag som ”laddade” skivorna.
 14. Lyssna - Lars Arvidsson tolkar Börje Ring
 15. Zero RCA levereras i en mjuk väska tillsammans med ett mätprotokoll för den levererade kabeln. Kablarna är något styva så det måste finnas utrymme för att hantera eventuella böjar. Mina kablar är inkopplade mellan för-och slutsteg och ersatta ett par kablar från Zu Audio. Då jag alltid är lite ivrig att testa nya prylar när de kommer så blev det till att lyssna på musik direkt. DIrekt hördes det en skillnad mot mina kablar från Zu Audio. Musiken flödade ur högtalarna och det som direkt dök upp i huvudet var Luft Närhet Öppet Naket Timing Live Bredd Djup Det var inte frågan om några "nytvättade fönster" utan här var fönstren helt borttagna så det var raka rör. Hur @Anders65har lyckats få till ett par så öppna kablar går utanför mitt förstånd och för priset är de inget annat än ett brakfynd. Jag kommer att beställa ett par till Zero RCA.
 16. I Torsdags vid lunchtid landade ett paket från Regal Technology i min brevlåda. Någon som kan gissa vad paket innehöll?
 17. Plexiglaset kommer inte att dra åt sig damm efter några ”skott”, men det hindrar inte damm från att lägga sig på huven. Du får skaffa en huv som du sätter över huven för att skydda den från damm osv. Många huvar blir det.
 18. Har inte alla vinylägare an Antistatpistol?
 19. Var hittar jag ett bra recept på "pajen"?
 20. Jag skulle säga att det beror på vilka som är din målgrupp. Vill du att att flugfiskare och snowboardåkare ska bli intresserade av dina högtalare så kan en reklamfilm som fokuserar på deras intressen vara vägen till dem.
 21. Jag blev mycket förvånad över arbetsförhållandena hos Magnepan. I mitt tycke saknas det skyddutrustningar vid ett flertal moment. T.ex. vid målning, kokning etc.
×
×
 • Create New...