Jump to content

Vox

Medlem+
 • Posts

  1 693
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Everything posted by Vox

 1. Högtalarna är mycket riktigt Avantgarde Acoustic och modellen heter Uno Fino Edition. Den aktiva basen har inbyggd DSP-kontroll.
 2. Så här ser den i monterat tillstånd.
 3. Tack, ja det är något speciellt med dem. De ger ett ljud som verkligen passar mig. Det som tomten kom med är alltså en Koetsu Urushi Tsugaru. Jag har under en tid använt en Koetsu Black Goldline som är instegsmodellen till Koetsuvärlden. Köpte den begagnad. Mycket nöjd med den, men när jag av en händelse fick möjlighet att prova en så gott som ny Goldline insåg jag att min var lite "trött". Funderade på att skicka in den på "service", men blev avskräckt av kostnaden. Så istället blev det en Urushi Tsugaru. Den är inkopplad till mc-steget i mitt Thöress-försteg. Lasten är 500 ohm. Kan välja mellan 100, 200 och 500 ohm. 500 passade mig bäst för Goldline så jag valde att börja med samma last till Urushi Tsugaru.
 4. I år passade tomten på att komma medan vi har snö. Det har varit lite si och små med det de senaste åren. Något stort och tungt paket hade han inte med till mig.
 5. Jag letade på Tale Spinnin' i skivhyllan och kan inte komma ihåg att jag tidigare lyssnat på den. Vilket får ses som ett stort misstag då den är mycket bra, men nu har jag i alla fall en "ny" skiva att lyssna in mig på.
 6. Weather Report kom in i mitt liv under andra halvan på 70-talet via låten Birdland på skivan Heavy Weather. Sedan dess har de hängt med och detta utan att ägna tanken på gruppens och dess medlemmars bakgrunder. Stort tack @Bebopför din historieinformation. Nu kommer jag ha lättare att hitta intressant musik.
 7. Dagens inköp hos den lokala skivhandlaren.
 8. Dagens morgonmusik. Svänger härligt!
 9. Inspirerad av trådämnet snurrar nu den här skivan på tallriken. Inspelad 1972-73.
 10. Nu har jag Marc Jordan på besök i gubbskrubben.
 11. Ni får ursäkta om jag är tjatig, men jag får inte ihop det här. Hur kan ni prata om en skivspelares ljudliga karaktär utan att ange vilken tonarm som används/använts?
 12. Är det kombinationen Bardo och Brinkmanns tonarm som du inte tycker passar bra med Lyra Etna?
 13. En fundering från en Bardoägare. När du @SOUND BY VINYL skriver "modellen Bardo" menar du då kombinationen med Brinkmanns tonarm eller oavsett tonarm?
 14. Det ska bli intressant att få ta del av din upplevelse av kabeln.
 15. Där har jag lyssnat på många skivor i slutet av 70-talet. De hade en lång disk med lyssningsplatser. Har för mig att det var två par hörlurar kopplade till resp vinylspelare som i sin tur stod på insidan av disken och hanterades av personalen.
 16. Visst är det örat som har det slutliga ordet, men att använda sig av en "blank" skiva blir så otroligt mycket närmre det optimala läget än att följa tonarmstillverkarens instruktion för inställning av antiskating.
 17. Problemet med "vänsterkanalsknastret" är löst. Vid felsökningen med antiskatingen som utgångspunkt gjorde jag en del upptäckter. T.ex. var tonarmen av någon okänd anledning felinställd av mig. Avståndet mellan "spindle" och "pivot" ska för min Kuzma tonarm vara 212 mm, men det var inte. Efter inställning till 212 mm gjorde jag också en noggrann inställning av pickupen. Därefter justerades nåltrycket och avslutningsvis ställde jag in antiskating med hjälp av en "blank" vinylskiva. På med en av "problemskivorna" och vänsterknastret är som bortblåst. "Det är de små, små detaljerna som gör det." Tack för tipsen om antiskatingen som ledde mig vidare.
 18. Förutom pickupen så påverkar riaa-steget dynamiken en hel del. Men som med mycket annat inom den här "sporten" så är det matchningen mellan de olika delarna som gör helheten.
 19. Ett första test med att justera antiskatingen verkar lovande. Blir mer testande någon av de närmaste dagarna.
 20. Tack för era inspel. Jag börjar med att justera antiskatingen.
 21. När jag spelar vissa vinylskivor kommer det lite knaster från vänster kanal, men så gott som aldrig från höger. Vad beror detta på? Felaktig pickupinställning? Vad göra åt knastret?
×
×
 • Create New...