Vox

Medlem+
 • Content Count

  1 287
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by Vox

 1. Vox

  byZan - Nytt i stugan #7

  Via länken nedan hittar du några färdiga paket med rör anpassade för din Ref 10. https://www.thetubestore.com/shop-by-amp/home-audio-tube-packages/audio-research-amps/audio-research-reference-10-preamp
 2. Vox

  Dungeons and Dachshunds

  Hur kan diamanten på en pickup bli sliten? Ett av de starkaste materialen som finns mot en vinylskiva.
 3. Vox

  DN idag

  När min systerson för ett antal år sedan för första gången såg en vinylskiva utbrast han. ”Whow, vad häftigt! Det går att spela båda sidorna!” Sånt uppvaknande kan det bli för de som är uppväxta under cd-åldern.
 4. De är inte ensamma att tycka om dem. Finns mängder av positiva recensioner på nätet. Med tanke på hur små de är så spelar de fantastiskt stort.
 5. Efter 23 år i samma hus, varav av de sista 3 åren utan några hemmavarande barn, har jag och min hustru flyttat till ett annat hus. I det gamla huset hade jag min ”gubbskrubb” där jag ensam bestämde om möblering och hifiprylar. I det nya boendet har jag ingen gubbskrubb utan musikrummet i källarvåningen skall delas med min hustru. Det är nu kompromissandet börjar. 🤔 Det ska finnas en tv för bl.a. filmtittande vilket jag kan finna mig i, men nu till det stora problemet alternativt utmaningen/möjligheten. Hon säger tvärnej till mina högtalare, Magnepan 3.7i, som jag gillar väldigt mycket. För tillfället ligger de nerpackade och lagrade i ett mellanförråd tillsammans med bl.a. alla mina vinylskivor. Med åren har jag lärt mig att välja mina fajter och det här är en fajt som inte är värd att ta. 😅 Planen är att byta till ett par kompetenta stativare eller golvare och även en hörlursanläggning. Men vad finns det för högtalare som kan kan mäta sig med Magnepan ljudmässigt? Prisnivå runt 50 kSEK. Om det blir någorlunda lättdrivna högtalare kan jag även tänka mig att byta ut mina monoblock, April Music Eximus S1, till rörslutsteg. Vad har den blandade expertisen för förslag?
 6. Aha, men stämgafflar är det likväl. 😀
 7. Ni har väl sett Yamahas koppling till musiken i deras logotype? Tre korslagda stämgafflar.
 8. Ja, det är mycket nytänkande och intressanta lösningar i de här högtalarna. Sven Boenicke (grundare, ägare och utvecklare) skriver på deras hemsida; "Perhaps I have spent more time in concert halls recording live music than most other loudspeaker manufacturers. Wherever I go, the tone of real instruments is with me. In my memory, in my body - and I promise you can hear it in our products."
 9. I basicutförandet står högtalarna på tre fötter. En fram och två bak. Med innehållet i paketet kommer högtalarna bak att hänga i två wirar. Fram kommer de att stå på en stålkula. På så sätt blir högtalarna nästan helt avkopplade från underlaget. Dett märks framför allt på att basen blir bättre definierad.
 10. Vox

  Det ständiga sökandet

  Engelska Whest har ett antal riaa-steg som du bör lyssna på.
 11. Ja, det är en väldig skillnad på akustiken. Till det bättre. Mitt gamla rum var en liten betongbunker. Här är det också betongväggar och tak, men de är gömda bakom distanserade träväggar och trätak. Och rummet är större.
 12. Kom ett litet paket igår.
 13. Här är några fler bilder.
 14. Vox

  Vad lyssnar du på just nu?

  Bo Kaspers Orkester - Amerika Vinyl!
 15. Vox

  Vad lyssnar du på just nu?

  Pink Floyd -The Wall