wintermute

Medlem+
 • Content Count

  365
 • Joined

 • Last visited

About wintermute

 • Birthday 1973-07-27

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Kyrkotorp, Karlskoga
 1. Sett i relation till dåvarande månadslön måste nog den Linn Mimik som jag köpte när jag gjorde lumpen vara dyrast (pris ~11000, månadslön ~3000).
 2. Om det som låter bättre inte mäter bättre, beror det på att man mäter fel sak. Jag vill minnas att det var en sak som Lavardin arbetade med på 90-talet, när de skapade en egen definition på distorsion, som var närme kopplad till hur vi förnimmer distorsion. Däremot har jag svårt att se att man kan skapa ett högupplöst mätetal som är oberodende av vilken lyssnaren är.
 3. Sätt igång! Att lyssna igenom alla sina skivor (men var lite försiktig... det kan komma att förändra ditt sätt att se på skivorna...)
 4. Ett underarmskast ifrån Kjugekull som sägs ha Sveriges bästa bouldering (=klättring på stenblock).
 5. I DN kan man läsa att det finns en tydlig koppling mellan musiksmak och personlighet. Det står däremot ingenstans att folk med konstig musiksmak är bättre än andra (vilket jag har fått för mig).
 6. hmmm... i just det här fallet kan det vara så att jag är Übermench; men i andra fall, där jag också avviker ifrån normen, kan det vara så att jag bara är konstig Det kanske är så att man skall dra öronen åt sig om man märker att man ligger i mittfåran; däremot finns det inga garantier för att man är på rätt spår bara för att det känns ensamt och ödsligt! Hursomhelst betvivlar jag att listan skulle se likadan ut om kanalen hade varit t ex P1 i stället för P4.
 7. För min del går/gick det till så att jag tittar in på svensktoppens hemsida (se länk i startinlägget). Där finns 10 stycken låtar på listan och fem bubblare, som inte är på listan ännu. Efter att ha lyssnat igenom den, hittar jag mina tre favoritlåtar, som jag rangordnar och röstar på. Låtarna tycks vara av två sorter. Sådana som ligger, eller nyligen har legat högt upp på försäljningslistor och sådana som bara spelas på P4. På hemsidan kan man konstatera att Helen Sjöholm och BAO har legat på topp 10 i 216 veckor. I drygt fyra år har en försvarlig andel av de som röstat tyckt att "Du är min man" är en "klämmig bit". För mig känns den slätstruken och nästan en parodi på svensktoppsmusik. På samma lista kan man finna att 4 av de 10 låtar som legat längst på svensktoppen har en tydlig koppling till Benny Andersson. Kusligt. Ju mer jag tittar på listan och lyssnar på låtarna desto mer undrar jag vad placeringen på listan är mätetal på; för det tycks finnas en diskrepans mellan framgång på svensktoppen och försäljningsframgång. Detta i sin tur är en indikation på att den genomsnittlige svensken inte köper speciellt mycket musik. De låtar som ligger på listan skrämmer till stor del mig. Om det här är resultatet av folket mening och vilja; vad säger det då om mig, som inte tycker likadant? Äpple och Marabou hade troligen förhöjt upplevelsen.
 8. För några veckor sedan fick jag en kallelse till att vara med i Svensktoppsjuryn. Det lär vara så att Svensktoppsjuryn utgör ett tvärsnitt av befolkningen och i ett sådant kan tydligen jag ingå. Nästföljande söndag knappade jag in mig på Svensktoppen. Jag lyssnade igenom låtarna och konstaterade att det fanns två olika sorters musik på listan. Har någon av forumets övriga deltagare suttit jury? Jag återkommer med vidare iaktagelser!
 9. Ett intressant och bra program (jag har inte lyssnat igenom hela , men det jag hörde var bra...)! Ett bra val av verk att snöa in på. Finns det någon här på forumet som har gjort en motsvaramnde insnöing (eller vad det kan heta)? Tack för tipset!
 10. "Den slutgiltiga uppgraderingen" låter dramatiskt. För övrigt kör jag Bi-wire och har långt kvar till den slutgiltiga uppgraderingen.
 11. Vad gäller sandfyllningen är det nog mer fysikaliskt att modellera den som en ökad densitet för rören. Då blir den fördelad över hela rörets längd. Kul och ambitiöst projekt!
 12. mmm... FEM... det vankas Galerkin. Nu kan du dessutom kolla hur egenvärden förändras om du köper dig ett tyngre slutsteg; eller flyttar slutsteget till mitten av hyllplanet...
 13. Calle jr: när jag ser dina tjusiga pilar för att visa vyer och snitt, önskar jag att jag också vore byggare (till skillnad från maskinare, som jag är; varför jag ritar fula pilar ). Har jag gissat ditt skrå rätt?
 14. Jag får (speciellt när jag tittar på den röda volvolastbilen) en disitinkt känsla av 180/2.8. På andra bilder hade jag snarare gissat på 105/2.5. Är jag på rätt spår?