Jump to content

Amund

Medlem
 • Posts

  141
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Amund last won the day on March 8 2020

Amund had the most liked content!

About Amund

 • Birthday 1976-12-20

Contact Methods

 • ICQ
  31012776

Recent Profile Visitors

2 654 profile views
 1. Tack Calm! Lite inställningar behövs så jag ska försöka lära mig lite nya saker också, vilket är kul
 2. Jag har lyssnat runt hos både vänner och handlare sista månaderna utan att kommit till skott. Men för ca 2v sedan så tipsade en vän i Schweiz mig om en lokal begagnad Kuzma Stabi. Spelaren hade stått i samma system sedan ny och inte fått så mycket speltid genom åren. Så nu står här en svart Stabi med separat PS. Armen är även den en Kuzma, Stogi Reference med VDH tonarmskabel. Monterat sitter en Audio Technica AT-OC9(Första versionen). Allt i mycket fint original skick. Stort tack för er hjälp och information i tråden! Nu har jag min "ingång"
 3. Låter som alla uppgraderingar är substantiella. När du säger den "tyngre tallriken" är det den som kallas för bla dubbeltallrik på Internet? Men den vetskapen du har nu, vad skulle första uppgraderingen vara av en Stabi/Stogi S? Ja den väljer jag bort då det blir för låst. Jag vill gärna ha det någorlunda uppgraderingsbart.
 4. Igår fick jag tips om en Mini Basis av en hifivän i Norge, En MKII med en ägare ägare sedan ny. Den var så pass billig och jag ska ändå över till grannlandet så jag köpte den. Nu kommer jag ha en möjlighet att ev testa skivspelare hemma utan att behöva låna hem ett riaa. Det gör jag gärna framöver, så det kommer jag hålla dig till ? Du pekar på en av dom stora sakerna som gör att jag gärna sneglar åt Kuzma hållet, jag älskar saker som är, och förmedlar kvalité och precision i sin konstruktion. Oavsett om det är en strålkastare, verktyg eller skivspelare Du har väl haft din Stabi S och "hottat" den allt eftersom om jag läst rätt? Har du lust att beskriva vad som du tycker har gett vad under dina uppgraderingar av den?
 5. Idag så fick jag lyssna på Vertere MG-1/SG-1 med dynavector PU och Vertere Phono-1. Eftersom det igen var ett för mig helt okänt system så var det svårt att uttala sig. Men det spelade bra och engagerande. Väldigt "snabbt" och dynamiskt där rytm och tajming kom i framkant. Det mest intressanta, eller kanske irriterande? var när det byttes tonarmskabel, från D-fi till Pulse R. Med Pulse R inkopplad kändes D-fi direkt tråkig, det var markant skillnad där Pulse R öppnade upp och gav både mer kropp och lyster till allt. Imorgon hoppas jag hinna åka in till Vinylbutiken och Veteranhifi?
 6. Tack för tipset! Hur är karaktären på Shiraz? Jag har alltid gillat Touraj's filosofi, musiken först! Tack calm! Tycker du det är stor skillnad på basis och exklusive? Är det samma grund karaktär? Mirres butik låter helrätt för mig!
 7. Som ni säger så är det matchning och lyssning som gäller och just där hjälper alla era tips ni kommer med? Veteranhifi hade jag inte koll på, ska försöka ta mig dit i samma veva som Vinylbutiken. Jag har kvar en del skivor sen ungdomen och även en del av farsans. Men jag har länge tänkt på att investera i en skivspelare så jag har köpt på mig en del, när jag stött på något intressant. Kan inte kalla mig för samlare och har endast några få "audiofil" skivor. Men tror att det blev 7 olika skivor i november i år i alla fall. Du har säkert rätt och min grundtanke, som ingen kommenterat hittils, är att lägga större delen av den på ett bra verk och arm med tanken att RIAA och PU går att uppgradera allt eftersom. Vet inte om jag är ute och cyklar där? Som sagt så står ASR Mini Basis och Gold Note PH-10 högt på listan utefter vad jag läst. Jag uppskattar att ni skriver! Personliga åsikter är alltid det, men det är ju professionella recensenters också. Jag snappar upp lite här och där och får lite bättre förståelse allt eftersom. Det är även kul att skriva av mig lite i sökandet?
 8. Jag också väldigt nöjd med mina gamla Krellar, Inget annat har fått mina högtalare att blomma ut som Krell FPB. Roligt att jag inte är ensam om att tycka att dessa inte är förlegade reliker ? Jag använder mig av en liknade lösning som dig sedan några år tillbaka. Har provat en del olika fötter och hos mig och mitt lite fladdriga golv har SD fötter gett bäst resultat. https://drive.google.com/file/d/1RQhOqqkQAL90RoVgi3bBrdzDCdO5XN6A/view?usp=drivesdk https://drive.google.com/file/d/1RPhEITQj-6MbOgnhz7LRfXZKoAt9JlJH/view?usp=drivesdk Edit: Ligger en bild i länken, Jag lyckades bara inte få den så dom visas i inlägget utan att klicka på dem?
 9. Tack! Jag ska försöka ta mig till Vinylbutiken på Torsdag, hoppas kunna bilda mig en en uppfattning. Grovt förenklat låter det då som jag söker något av en kombination av Tom Fletcher och Linn, eller allra helst alla 3? Alltid svårt att sätta ord på ljud, men jag uppskattar musikaliskt driv och tajming, värme och dynamik framför analytiskt och sterilt. Men jag vill inte heller offra detaljer, skärpa och kontraster. Tack för tipset.
 10. Idag blev det en sväng till VinylCenter. Där var det en väldigt trevlig herre som demade Stabi S/Stogi S med en Benz Ace. Och för att få någon typ av referens om hur det kan låta när man kliver upp ett par steg så lyssnade vi även på Oracle Delphi med tillhörande Oracle/SME 345 och en Hana M. Det jag lärde mig idag ät att det här är svårt, för att inte tala om nästintill omöjligt. Visst lät Delphi markant bättre, men vad det berodde på blir ju en rena gissningar? Hur stor skillnad hade det varit om Hana M var monterad på Stogi, etc. Hur skulle det låta hemma hos mig med högtalare som har en helt annan filosofi bakom konstruktionen? Just nu känns det som det bästa jag kan göra är att leta upp ett så bra pris som möjligt på en "valfri spelare" på begagnatmarknaden och hoppas på det bästa. Passar det inte så får man bara sälja vidare och börja om på nytt? Men för att avsluta det här inlägget på en positiv not. Vilket otroligt hantverk och smycke Oracle Delphi är, klocknörden i mig såg många likheter
 11. Vox, Jag glömde att jag inte svarat, beklagar. Jag har sett annonsen, säkert en jättefin spelare, dock så tilltalar den inte mig riktigt.
 12. Tack för tipset! Förstår att det är egna uppfattningar, det är det alltid, men det uppskattas! Jag ska börja med att åka till Vinylcenter som YYX tipsade om då jag såg att dom även har Kuzma Stabi/Stogi för demo. Ska höra om det finns möjlighet att höra dem samma system. Synd att dom har stängt på måndagar
 13. Ja Vertere DG-1 är ju ett någorlunda färdigt koncept, men med lite arm och pickup möjligheter om jag vill ändra tror jag. Rega har jag inget förhållande till alls, dom "känns" inte så tilltalande. Kvalité är viktigt så tackar för dina personliga tankar om den delen! Mofi hade jag inte en aning om, men det blir istället för låst när man inte ens kan byta pickup. Hon har fått många chanser här hemma, men vi connectar inte Riia tänkte jag kanske kunde vara en sådan del som jag kunde uppgradera i framtiden då det är förhållandevis enkelt att prova hemma? Som utgångspunkt hade jag tänkt att prova ASR Mini Basis och Gold Note PH-10. Av det jag har läst så verkar dessa kunna vara en bra utgångspunkt för mig. Kul att du nämner Feickert, Kuzma mfl, dessa är verkligen spelare som tilltalar mig estetiskt! Tror att Perfect Sense har en Blackbird med arm hemma. Akkilies såg jag hade en Feickert men utan arm, och då är jag direkt vilsen då jag har för lite kunskap. Begagnat står det en Gert Pedersen Orbe/309 kombination i Norge för vad som verkar vara vettiga 24k? Men hur tycker du att Dr Feickert, Kuzma och Michell Gyrodec och Orbe låter sinsemellan? Jag gissar att dom har någon typ av "grundton" i sina spelare?
 14. Technics är något jag tänkt lite på, men då som något tillfälligt. Kanske förutfattat av mig?
 15. Många bra kommentarer, tack! I det större systemet så lyssnar jag via MBL 101E, Krell och dCS. I vardagsrummet, som egentligen bara var tänkt som något väldigt enkelt, spelar ett par Blumenhofer Big Fun 17 med Naim 202/200 och Squeezebox med Spotify som primära källa. Men egna samlingen spelas via Roon här också. Som ni ser, väldigt olika tankegångar bakom produkterna Med musik smaken så så märker jag själv hur det skiljer sig beroende var jag lyssnar. Lyssnar jag i mitt dedikerade rum så tenderar det att spelas mer musik som verkligen behöver ett bra system för att uppskattas. Lyssnar på det mesta förutom metal och dagens pop al'a Lady Gaga I vardagsrummet spelar jag gärna bra musik, men som lider av dåliga inspelningar. Blumenhofer/Naim är så förlåtande men samtidigt engagerande och kul! Om jag ska lägga in önskemål i ljud så vill jag hellre ha lite "romans och sötma", som du skriver P-pan, än analytiskt. Mer laidback. Men jag är lite känslig för när det blir grötigt, speciellt i toppen av registret vill jag ha "luft och krispighet".
×
×
 • Create New...