Jump to content

SOUND BY VINYL

Branschmedlem
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by SOUND BY VINYL

 1. Jag har spelat med både stativaren och golvaren under några månader och jag tycker att det är svårt att säga vilken av dem jag gillar mest, med det lutar nog åt Electa Amator III för jag har alltid roligt med den. Maxima Amator gräver så klart lite djupare i basen, men ändå upplever jag den som mindre ”basig” och aningen mer korrekt och stram neråt, vilket ju är bra, men Stativaren har något extra som är svårt att förklara. Känslorna går igång!
 2. Mycket bra och intressant beskrivning! De formulerar verkligen i ord styrkorna med denna högtalare. Jag gillar speciellt hur killen i keps lägger fram beskrivningen och trycker extra gällande detta med hur viktigt det är med en bra ton och tonklang. Utan detta är det svårt att till exempel uppleva storleken på ett instrument.
 3. Ja, det gäller att välja rätt pickup till rätt drivverk och tonarm. Jag brukar ofta rekommendera Lyras pickuper, men just till modellen Bardo från Brinkmann kan jag tycka att det finns bättre val. I detta fall en Benz.
 4. Vi använde Aurora Vida MKII till alla spelarna/pickuper. Till Lyra (Delos och Kleos) och Goldenberg användes 240 Ohm och till Benz 410 Ohm. Detta kan lätt ställas om med en ratt på baksidan.
 5. Mycket snyggt! Skön lyssningsmiljö.
 6. Hej, och välkommen till detta forum! Här finns massor av intressant information och kunskap. Extra kul att du verkar sikta in dig på en specifik vinylspelare! Ska bli spännande och intressant att se vad det blir.
 7. Jag har under många år varit inne och läst på detta audioforum, men själv inte lagt ut eller skrivit något, analog som jag är . Ska försöka bättra mig. Det hela kanske beror på att jag gillar att jobba i bakgrunden, trummis som jag är. Höras, men knappt synas.
 8. Jag har testat många olika pickup-fabrikat på olika modeller från Nottingham, och Lyra är alltid fantastiska på dessa spelare. Det känns som att NAS och Lyra är gjorda för varandra. Det finns vissa modeller från andra pickup-tillverkare som också spelar riktigt bra på NAS, men när det gäller Lyra så kan man välja vilken modell som helst.
×
×
 • Create New...