Jump to content

TheToobs

Medlem
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Givet ditt val av fötter här kanske det Pagode Master Reference MkI som ligger ute på hifitorget kan vara något? Ser ut att vara bra pris och fyra hyllplan så all härlig Pass-elektronik går in.
 2. ... och någon ny översiktsbild? 😍 Det känns på det hela taget som att du gör djupt förnuftiga val i anläggningen så jag är lite nyfiken på vilket kablage du nyttjar.
 3. Tillfälle att njuta av den nyuppgraderade digitalriggen? Hur gick det förresten med färg/finishmatchningen?
 4. Måste vara ett Luxman CL-38uC och vidare till ett par Thöress 845... väl? 😁
 5. Tack för detta reportage. Fantastiska system (och foton på dem).
 6. Tack för titten! Stämmer in i kören här. Det ser klart trevligt ut. Får vi veta lite om maskineriet? Jag tycker mig se en Innuos-produkt på andra hyllan, men din CD och DAC är jag inte bekant med. Spännande förstärkeri också!
 7. Fantastisk comeback @juha! Jag är själv och kollar på de danska produkterna, men då långt närmare instegsmodellerna. Är det Aavik D-180 och I-580 som skymtas på de svartvita bilderna?
 8. Känns som det fina med en hobby. Man blir ibland lycklig, ibland less, men aldrig klar. Ang. storleken på bänken är väl frågan om inte en bred och relativt hög pjäs som i skissen stjäl en del av din totala ljudbild. Jag hade själv planer att ställa ett stort skåp mellan högtalarna, men efter att ha sett en video med PS Audios Paul McGowan fick jag en tankeställare. (titeln säger TV, men han kommer in på andra objekt mellan högtalarna) Här råder såklart delade meningar och det säkraste är väl att testa i rummet och/eller ta in en akustiker.
 9. Innan allt vill jag bara tacka för trevlig läsning och gratulera till två sagolika anläggningar. Kan tro att det låter som det ska i både hem och stuga! Med det sagt; Kul med rackfunderingarna och en lätt övning för oss som slipper det fysiska. Så till det subjektiva: Nån sa tidigare att du kanske klarar dig på två sektioner och vore det inte både rätt och rimligt att kröna dessa med dina absoluta elektronikjuveler? Jag tänker alltså två sektioner låga RoS med Dan D (i nivå) up top på fjädrande kryssen och utan toppskiva. Sätt sedan så många andra kryss/hyllor under som de perifera enheterna kräver och häng ett skynke (eller rullgardiner som Apexorca) framför dessa så har du bara ögongodis i blickfånget. Elefantbandaren i rummet skulle jag rullat undan mellan sittningarna. Se Bebops systemtråd för en lösning på hjul som verkar både estetisk och praktisk. edit: Ursäkta storlek på typsnittet. Klistrade in. edit2: Bebops bandare rullade visst inte i den bemärkelsen, men ändå klart tilltalande (tycker jag).
 10. Följer det hela med bibehållet intresse. Ang. tri-amping kanske en framtida variant kan vara tre 400cx? Kan tänka mig att det finns ägare av sådana som är villiga att byta mot monoblock och Nordost kan säkert dela ditt långa par Valhalla i två och terminera om för ökad enhetlighet i högtalarkablaget.
 11. Låter som en sund förhållning. Utan soffbord har man heller ingen plats att ställa flytande tweaks. Jag har själv ett litet runt bord och märker inte direkt någon skillnad av att flytta undan det.
 12. Ett riktigt trevligt rum @Audionet! Kan bara drömma om hur bra det låter. Ser att du nämner både streaming och analoga källor i tråden. Har du någon bild på hur du löst den fysiska placeringen av dessa?
 13. Grattis till en mycket lyckad renovering @octavia rs! Apparaterna synliga men ur vägen får sägas vara ett extra läckert grepp. Tänkte på det du senast skrev om att testa täcka TVn. Har du testat täcka eller rentav flyttat undan soffbordet och sett om det ger någon akustisk vinning?
 14. Tack @Apexorca som tar oss med på den här resan! Mycket intressant läsning i den här tråden och även om jag inte haft nöjet att lyssna till det här systemet har jag haft tid att göra några observationer ur ett estetiskt/praktiskt perspektiv. Det ska sägas att jag uppskattar din approach till välljud över antal apparater, men eftersom du jobbat lite med det estetiska och praktiska tänkte jag ändå erbjuda några tankefrön. På intet sätt kvalificerade, men kanske finns här något att fundera över: • TV/projektion - Kollat in Samsung ”The Frame” (2022)? I rätt storlek och ram smälter den in i din fotovägg och ersätter förutom TV även projektor/duk. Kan visa konst/fotokonst ist. för en svart glansig yta när inget videomaterial rullar. Kommer med en breakout-box, men denna bör gå att väggmontera eller på annat vis gömma undan. • Hembioutrustning - Möjligt att koppla digitalt (optiskt) ut från TV till DAC ist. för till nuvarande receiver? Detta skulle medge att all hembioutrustning (inkl den lilla centern) med tillhörande kablage kan fasas ut och lämna gott om dyrköpt plats och luft i (och bakom) racken. • Rack - Möjligt att banta bort en hylla per rack och kanske därtill byta hörnstolpar till nya ”Full Length”? Detta för ökad rigiditet i racken, friare placering av hyllplanen och viktigast; mer luft runt slutstegen. Sidohyllor kan hängas på för smala enheter (ex. RöNt och PhoenixNET). • Slutsteg - Den här är nog känslig, men vad tror du om tanken att fasa ut 350Mc och köra 450Mcx till låg/mellanbas samt 400cx till mellanreg/diskant (båda via CAST)? Stegen kan då flytta in i racken och frigöra golvet. Som extra bonus enklare ströminstallation och två färre grova strömkablar bakom racken samt inget behov att blanda in XLR som signal eller extra högtalarkablage (från SR).
×
×
 • Create New...