Jump to content

SeqPro1

Medlem
 • Posts

  17
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

SeqPro1 last won the day on February 7

SeqPro1 had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Göteborg

Recent Profile Visitors

278 profile views
 1. Den funkade efter en timme igen efter ett antal omstarter. Har kommit på en start ordning som fungerar. Innan Pien sätts igång så väljs en annan ingång än usb på dacen, annars riskerar dacen att få en signal från Pien vid uppstart som gör att den inte skakar hand ordentligt. 1 Dac 2 Nuc 3 Pie Ger du din Pie 5.1V?
 2. Har du ställt in rätt parametrar i Roon för dacen, så du vet vad den klarar av? Som sagt Ropieee är asynkront...
 3. Kan en nätverksswitch för 28K förbättra ljudet?
 4. Nu testas Ferrum Hypsos, linjär nätdel till Ropieee.
 5. Uttag i Guld. Säljer 6 st. för 1.000:- Pris hos Svalander 340:- /st. Finns i Göteborg https://svalander.se/shoppen/kontakter/naetkontakter/vaegguttag/furutech-fi-e30-g-1 deoder ( a ) hotmail . com
 6. Med den här prylen (Flirc USB) går det att styra Roon med vilken fjärr som helst. Jag programmerade fjärren till försteget. Praktiskt med play/pause och nästa låt på samma fjärr som volymen. Krävs att man ställer in i både Roon och Ropieee. Funkar sen klockrent.
 7. Bara testat Pie med VitOS och RoPieee hittils. RoPieee gör allt rätt även om det bara rör sig om några procent av ljudet jämfört med dacen. Har du testat VitOS?
 8. Det är helt OK, bara roligt med diskussion.
 9. Tänk på att skaparen av RoPieee precis kommit med en uppdatering där han gjort ett helt nytt operativsystem. Jag tar det säkra före det osäkra och installerar det nya på nytt sd-kort och behåller det gamla, så det är lätt att byta om det nya inte skulle låta lika bra. Testade Ferrum Hypsos linjärnätdel till nuc, utan Pie. Det var trevligt. Riktigt kul att spela musik. Nu med separat endpoint säger Roon själva att fram till endpointen spelar det ingen roll vad man har tack vare RAAT. Det blir inte bättre än lossless helt enkelt. Sen vet ju alla att tillverkare inte kan ha koll på allt. Ström går ju åt båda håll.
 10. Du menar kanske inte "now playing" vyn?
 11. PC, när bilder visas klicka inställningar längst upp till höger, sen är den längst ner.
 12. "Album art: Cycle through gallery"
 13. Håller helt med dig. Allt annat är sekundärt till akustik och högtalare. Det som skrivs i den här tråden om streaming gör några procent av ljudet i jämförelse. Det är först med bra akustik och för mig rätt högtalare som det verkligen gått att börja testa saker. Har varit trogen Respons i 20 år. Det finns andra, t.ex. stativare med bättre släpp. Separata subbasar som går ännu längre ner osv. Men gillar hur Respons återger helheten på ett naturtroget sätt. Inget som förskönar. Med en kass inspelning låter det kasst. Det har blivit många uppgraderingar under åren. Det var framförallt en uppgradering som förbättrade den rejält där en port gjordes på baksidan av mellanregistret. Rumsinformationen blev kanske 50% bättre av det. Med akustiken har det blivit mer dämpning. Nu går det knappt att se tak och väggar. Upplever att ljudet kommer närmare inspelningen. Vilket kanske inte är så konstigt. Hur ska det gå att höra inspelningsrummet när det finns två rum att lyssna på? Det blir grötigt och tar ut varandra. Tycker att diffusering ger ett kallare och mer oinspirerat ljud. Är dock inte ute efter någon konstgjord värme. Är inspelningen kall ska det låta kallt. Finns det värme på inspelningen ska det komma fram. Här är dacen otroligt viktig och gör betydligt mer än streaminglösningen. Har aldrig velat ha ett visst sound i systemet heller, där samma typ av sound låter oavsett vad som spelas. Bara tröttsamt!
×
×
 • Create New...