Jump to content

AlbertHall

Medlem
 • Posts

  56
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by AlbertHall

 1. Så brukar det vara, en dåligt lödd konjugatlänk, typ, eller nada. Ni som köper sådan kablar; fråga vad boxen innehåller, och framförallt hur den skulle påverka ljudet. Mer "svärta", mer 3D, mer holografi, mer "musikalitet", vad fan är det genom en kabel??? Är en kabel mer musikalisk än någon annan? Kom igen grabber. Det här är ju kul!
 2. Atkinsson använder en AP 555, vilket idag är standard. Jag äger själv ingen sådan. Så visst finns där en "felkälla".
 3. Fysikhandboken tar väl inte upp något så trivialt som en högtalarkabel.
 4. Vad menar du med transient verkningssätt. Menar du att en normal kabel inte skulle klara det hastighetsmässigt? Då lever vi i en farlig värld.
 5. Det där med varmare ljud ska du nog se som en av alla HiFi-anekdoter som florerar. Byston har aldrig haft som mål att tillverka slutsteg som ger ett "varmare" ljud. Vad är det? En rejält avrundad diskantkurva, eller en pumpad bas. Nej så resonerar inte Brystons tekniker. Kolla frekvenssvaret så ser du ju själv. En recensent som hörde ett slutsteg för 10 år sedan, och som idag hör efterföljaren kan aldrig avgöra något sådant. De spelar ju bara några plattor och tycker lite.
 6. Ja, de nya cuberna mäter bättre. Men om de låter bättre är svårt att säga. I teorin är det ju så, men förbättringar från så redan låga nivåer, tror jag kan vara svårdetekterade. Ingen aning.
 7. Som sagt, jag gillar folk med riktigt höga anspråk. Men du är lite basskygg tycker jag.
 8. Det ska såklart också vara en impedanskurva som aldrig går under 16 Ohm. 3 watts rörhäck ska ju kunna driva dem.
 9. Du menar såklart med rak frekvensgång då också. Fladdermöss faller döda ner när du drar på. Men varför blygsamma 15 Hz som nedre gräns. Det finns ju orglar som är mätta till 7 Hz. Det vill du inte missa.
 10. Haha 75KHz det var en jävla rigg du listar. Jag gillar när folk har riktigt höga anspråk.
 11. Jossa, jag har en del synpunkter och tips på hur du kanske kan optimera din anläggning. Ditt rum vet jag inget om, men lite info där vore bra. Jag menar då längd/Bredd/Höjd/Fönster/Dörrar osv.
 12. Ja, den stackars Anzuskillen fick kanske inte så mycket kött på benen. Ofta är det mer än att lyssna, t ex handhavande och mycket mer som skall stämma.
 13. Genom att mäta frekvensvaret före och efter, samt om det har tillförts något brus.
 14. Gymnasiets räcker. Kanske t o m grundskolans. Visst får man väl fortfarande en fysikhandbok? Även om man ibland tvivlar.
 15. Ja, det är ju ärligt såklart. Heder åt dem. Men jag tycker kabelns parametrar borde varje tillverkare våga ange.
 16. Du är hemma på kabelsidan Strmbrg. Inget mer att göra där. BNC är utmärkta kontaktdon. Stabilt, de har jag själv använt förr när det krävdes. Egentligen är de helt överlägsna digital coax/RCA som väl bara används i ljudsammanhang. Lite förlegat rent tekniskt. Men gör nog inte så stor skada. XLR-industristandard, borde allt vara. Testläsning helt meningslöst i de publikationer som normalt är tillgängliga. Det är som någon skrev bara anekdoter. Vi har väl ett skräckexempel på hemmaplan, HiFiMusik. De lyssnar och tycker lite så där. Inga relevanta uppgifter om olika apparater. Vill inte stöta sig med annonsörerna. Undvik! Stereophile, bra mätningar av John Atkinsson. Användbart i allra högsta grad. Lyssningsintrycken, nej. Något audioforum som tar återgivningen på allvar då: Ja, kanske REG:s audioforum. REG står för Robert Edward Green. Tidigare skribent i "The Absolute Sound", som är seriös, vilket TAS inte är med få undantag. Rekommenderas. Varning! Detta forum handlar mer om musikåtergivning än om apparater. Du får inte veta hur en specifik kabel låter osv. Däremot mycket om hur många högtalare beter sig i rummet. Vad som är förutsättningen för att återge en orkester trovärdigt. Klangbalans, dynamik och holografi. Mycket nöje. https://groups.io/g/REGsAudioForum
 17. Där har du köpt en riktigt fin högtalare. Perfekt för ett litet rum. Underbar rösthantering/instrumenthantering och ljudbild. Men glöm inte bort rumsanpassningen.
 18. Rätt så. Jag hatar att köpa nya prylar när jag upptäcker brister någonstans. Det är ju därför som neutralitet/transparans är riktmärket. Det är ju nu det blir kul på riktigt. Jämföra olika inspelningar/orkestrar/konserthus osv. Musiken är ju målet. Inte att byta ut grejer och testa. Jag ser ibland annonser. Det kan vara en strömkabel 50.000:- som säljes!! Eller en högtalarkabel för samma belopp. Då undrar man ju lite försiktigt, vad gick snett? Upptäckte man att den inte gjorde någon skillnad, eller uteblev kreditgivningen. Ja ja, jag vet, jag köper ju klockor för sexsiffrigt. Men jag inbillar mig inte att de visar tiden bättre än atomuret i Braunschweig. Den blir inte bättre än atomurets. Det är ok med kablar för samma belopp, men inte blir återgivningen bättre. Förhoppningsvis blir den heller inte så mycket sämre.
 19. Ytterst få kabelnasare skickar ju ens med ett datablad där de för signalen viktiga parametrar anges. Varför inte? Det är väl inget att hymla med. Elektronik och högtalartillverkare gör ju oftast det. Om en högtalare dippar under 1,0 Ohm, vilket tyvärr har förekommit, så är det ju lätt att välja förstärkning utifrån det. Det blir dock i det fallet få valmöjligheter.
×
×
 • Create New...