Jump to content

AlbertHall

Medlem
 • Posts

  56
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Så brukar det vara, en dåligt lödd konjugatlänk, typ, eller nada. Ni som köper sådan kablar; fråga vad boxen innehåller, och framförallt hur den skulle påverka ljudet. Mer "svärta", mer 3D, mer holografi, mer "musikalitet", vad fan är det genom en kabel??? Är en kabel mer musikalisk än någon annan? Kom igen grabber. Det här är ju kul!
 2. Atkinsson använder en AP 555, vilket idag är standard. Jag äger själv ingen sådan. Så visst finns där en "felkälla".
 3. Fysikhandboken tar väl inte upp något så trivialt som en högtalarkabel.
 4. Vad menar du med transient verkningssätt. Menar du att en normal kabel inte skulle klara det hastighetsmässigt? Då lever vi i en farlig värld.
 5. Det där med varmare ljud ska du nog se som en av alla HiFi-anekdoter som florerar. Byston har aldrig haft som mål att tillverka slutsteg som ger ett "varmare" ljud. Vad är det? En rejält avrundad diskantkurva, eller en pumpad bas. Nej så resonerar inte Brystons tekniker. Kolla frekvenssvaret så ser du ju själv. En recensent som hörde ett slutsteg för 10 år sedan, och som idag hör efterföljaren kan aldrig avgöra något sådant. De spelar ju bara några plattor och tycker lite.
 6. Ja, de nya cuberna mäter bättre. Men om de låter bättre är svårt att säga. I teorin är det ju så, men förbättringar från så redan låga nivåer, tror jag kan vara svårdetekterade. Ingen aning.
 7. Som sagt, jag gillar folk med riktigt höga anspråk. Men du är lite basskygg tycker jag.
 8. Det ska såklart också vara en impedanskurva som aldrig går under 16 Ohm. 3 watts rörhäck ska ju kunna driva dem.
 9. Du menar såklart med rak frekvensgång då också. Fladdermöss faller döda ner när du drar på. Men varför blygsamma 15 Hz som nedre gräns. Det finns ju orglar som är mätta till 7 Hz. Det vill du inte missa.
 10. Haha 75KHz det var en jävla rigg du listar. Jag gillar när folk har riktigt höga anspråk.
×
×
 • Create New...