Jump to content

Linkan

Medlem
 • Posts

  37
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Linkan

 1. Bättre än din Soundsmith eller vilken du har monterad? Delos är väl uppföljaren till Dorian som Alfa köpte av mig antar jag.
 2. ja du ser otroligt stressad ut, lyssnar mest på alp-joddling nu eller
 3. Har inte lyssnat på min nya PU speciellt mkt under sommaren då jag varit hemma typ 3 dagar totalt och då var det för varmt för att fokusera på att spela något alls. Men efter gårdagens lyssning hos Figge så kom äkta sug tillbaka och har plöjt en del plattor under gårdagen och idag. Nu krävs det säkert några timmar till innan Hana´n är färdigbakad men det låter bra tycker jag. Inser att jag behöver tvätta vissa skivor igen och glömde ta med vår samägda skivtvätt från Figge så får väl åka förbi nån dag och hämta den. Ska även börja fundera på nytt RIAA, tror Hana kan leverera mer än med nuvarande Heed Questar.
 4. Valet av kaffe var helt avgörande när det gällde hur de olika RIAA-stegen lät, andra bönor annan vinnare kanske Suverän lunch och bra musik med två lite olika ljudideal och tror att Figge kan sitta lugnt i båten då hans nuvarande RIAA låter minst lika bra som Keces.
 5. Tror att kvarnen behöver inspelas då det är nya bönor
 6. Gringo är mitt favoritmärke av kaffebönor, brukar köpa Daily Espresso, Brutal Espresso samt Sertao Bourbon Espresso och göra en egen blandning av dessa innan malning. Vi får väl se på vilket kaffe som bjuds på idag då vi ska lyssna på olika RIAA-steg hos Figge: Keces och Trllogy. Trilogy har ju funnits med några år medans Keces är en helt ny bekantskap, kan vara intressant att låna hem denna då mitt RIAA ska bytas ut under hösten troligen. Undrar om frun bakat rabarberkaka
 7. När jag gjorde om mitt badrum för några år sen bad jag elektrikern dra in jordade uttag i vardagsrummet men fick besked att det inte skulle gå då kablarna inte låg i rör i väggarna vilket jag har svårt att tro då huset byggdes 1965, tror nog att rör användes även då fast kanske av "pansarrörs"-variant. Tanken var just att få en dedikerad lina till anläggningen men det blev inte så tyvärr. Upplevde att det blev bättre med en PSAudio P12 som matar hela anläggningen.
 8. Okunnig inom området och köpte en beggad LessLoss Reference för några år sedan, kan inte säga om den är bättre eller sämre än andra kablar men hos mig så tyckte jag att Harmonix som köptes något år senare är bättre. Har testat Ansuz, Vertere samt Isotek och där tyckte jag att Isotek gav det bästa resultatet. Numera så har jag en PSAudio P12 som matas via en Supra DC-blocker och LessLoss och Harmonix matar olika enheter från denna. Rätt nöjd men det finns säkert massor att förbättra även inom detta område. Har även en Entreq jordbox ansluten till skivspelare och RIAAt men där vet jag inte om det märks något alls.
 9. Gregory Porter tolkar Sting´s "It´s probably me" från Polarprisgalan, har tyvärr inte hittat den annat än via Youtube men grymt bra! Gregory Porter tolkar Stings "It´s probably me"
 10. Blir nog inte att spela in PU:n under juli tror jag, alldeles för varmt att vara inne då men sen så
 11. Saknar en streamer, den var ju inbyggd i Vitusen och nu är jag utan denna vitala funktion. Saknar att kunna sitta och jobba och välja musik via telefonen och pausa då det varit möten. Får titta på detta senare, hade några alternativ men de blev aldrig aktuella då nya versioner var/är på g.
 12. Du får väl spela in den snart så att jag kan testa Kece också
 13. Vilken är favoriten av dessa, eller är det helt beroende på vad som för dagen passar bäst till Infected Mushroom
 14. Kul att den fortfarande funkar bra och inte agerar jordfräs i skivspåren Har inte hunnit lyssna på Hana som ersatt denna speciellt mycket, har varit lite för varmt för att vara inomhus men nu är ju hösten här så nu ska det lyssnas.
 15. Eftersom jag blev av med min DAC som satt i Vitusen så blev det en Rockna Wavelight i samband med köp av Rivieran.
 16. Ja, det blir uteslutande att lyssna i klass A, tycker det låter bättre och med mer pondus.
 17. Jag gillar det ljud den levererar, väldigt bra drag i den och det gillar jag
 18. Fick även ett infall (uttråkad ) och lyssnade på Riviera Levante hos Perfect Sense och kort därefter så står den här
 19. Min fotograf har visst lagt upp en bild på nya PU:n
 20. Eftersom jag jobbat hemma sen förra april så har det blivit mkt lyssnande via Tidal då jag kunde sköta det mesta via telefonen, det var bara justering av volymen som krävde annat än telefonen. Kul att hitta massa bra musik men då det ska finlyssnas så har det varit via cd, lp eller usb. I våras så bestämde jag mig för att byta pickup, Lyra Dorian skulle bytas och det blev en Hana ML istället.
 21. Lånade bild på högtalarna
 22. Har spenderat helgen i småländska skärgården där det fiskats, badats och setts på fotboll samt kanske fuktat strupen med något kallt.
 23. och så levde han nöjd resten av sina dagar och allt var frid och fröjd.....eller inte Hösten 2019 tyckte jag att det var dags för nya högtalare och lyssnade runt en hel del och hittade en del intressanta möjligheter, tog med min Vitus till Uppsala och lyssnade på Sonus Faber Olympica Nova III och V samt Audiovector R3. R3 lät bättre i mina öron så med det i bakhuvudet så åkte jag till Perfect Sense och lyssnade på 5 olika högtalare varav R3 var en. Men den stod sig slätt mot mot Wilson Benesch Precision så det blev till att beställa ett par sådana men Corona gjorde att det tog lite längre tid att få dem. När de väl kom så ersatte de Avalon Indra och det är 2 helt olika högtalare men visst saknar jag röståtergivningen från Indra som är magisk.
 24. Ja, det blir ju så varmt så man måste fukta strupen oftare då man kör klass A
×
×
 • Create New...