Jump to content

Fredd3

Medlem
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. @AlfaGTV ja, i princip är det en https://bryston.com/digital-audio/bda-314/ Fast inbyggd i ett försteg tror jag. Så "hjärtat" för streaming är raspberry-pi med manic moose operativsystem. Det ser på bilderna ganska basic ut, men ska tydligen fungera väldigt bra när de är konfigurerat och klart. Sedan har dom utlovat uppgraderingar på det operativet, lite oklart när de kommer bara. Men de jag läst är snack om att modernisera gui och sånt.
  2. @Neve När jag lyssnat på försteget BP-17^3 har de varit med min DAC NAD M51 och till den roon inkopplat via USB. Det tyckter jag gav ett fantastiskt ljud. De är något med tystnaden i BP-17 som får musiken att komma fram riktigt bra... Den nya som jag beställt har jag faktiskt inte hört ännu men enligt Bryston ska den vara de bästa försteg dom byggt, så har dom också integrerat sin bästa dac+streamer i den, så jag har höga förhoppningar.
  3. Hej, Jag har senaste året varit på jakt efter nytt försteg, använder idag min DAC som försteg (NAD M51) vilket fungerar bra men jag tänkte ändå uppgradera till nyare och bättre gärna med streaming och DAC inbyggt. Jag lånade hem och testade Auralic Vega g2.1 för en tid sedan. Det är en väldigt välljudande DAC och streamer lösning som fungerar bra. Den fungerar även fint med ROON om du använder det. Det som jag tyckte var negativt med denna var att de saknades fjärrkontroll och att iaf för mig så försvann möjlighet att styra den med app då man bytte till analog ingång för att spela skivspelare. Det saknades även fjärrkontroll till denna men går att programmera den att fungera med vilken fjärr som helst.. men för mig var de lite buggigt. Ibland när jag skulle höja volym trodde den att jag ville byta ingång.. Jag kan tro att om man hittar en lämplig fjärr så kan man nog få det att fungera bra. Eller om man främst tänker använda den via roon/deras app. Då kan man styra allting via appen inkl volym. Mitt val blev att istället beställa ett Bryston BR-20 försteg. Det kommer som standard med streamer och Dac inbyggt, samt fjärrkontroll. Fördelen med detta är ju att den har ett flertal ingångar både digitala och analoga, så att man kan uppgradera, streamer / dac efterhand som de inbyggda blir omoderna. Jag tror också att bryston själva har en god historik av att erbjuda uppgraderingar av både HW och mjukvara. Jag har idag ett Bryston slutsteg och har tidigare lånat hem och testat BP-17^3 försteget vilket låter fantastiskt bra, men saknar både streaming och bra dac i den. därför så blev de inget köp av den för några år sedan. MVH Fredrik
×
×
  • Create New...