Jump to content

mdr30

Medlem
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

 1. Vad skiljer varianterna? Bra att veta om jag går på rörjakt. Håller för övrigt på att renovera förstärkaren med nya och bättre kondingar, bland annat. Den har gått flitigt sedan den tillverkades 2009 så det kan vara dags nu. Om intresse finns kan jag ta några bilder under arbetets gång.
 2. Körde ett GE 6BQ7 i går och det lät väldigt bra, bland de bästa ingångs-/driverrör jag testat i hörlursförstärkaren. Det får bli kvar någon vecka för utvärdering. På den här OTL-förstärkaren kan man köra utgången antingen från anod eller katod, eller från båda ("balanserat") som jag gör. Med anodspänning på 126V och katodmotstånd på 330 ohm borde det ligga inom 6BQ7:s arbetsområde. Klingar fint gör det i alla fall, dynamiskt och detaljerat.
 3. Beklagar att jag kom med oriktiga uppgifter - blandade i hastigheten ihop ECC85 med ECC86 (frame grid). Tror inte 6BQ7 är optimalt anpassat till kretsen i min hörlursförstärkare men jag ska testa - har ett par i mina lådor. Tack för rättelse och tips.
 4. Min hörlursförstärkare är designad för ECC83 som ingångs/driver-rör men det blir aningen för mycket gain när jag kör den balanserad så ECC81 passar bättre, även om det kanske inte är världens bästa konstruktion (tämligen enkel). Har även testat 12AV7 med fint resultat. Men frågan är om inte ECC85 låter bäst, lagom gain och fin stuns i klangen. Här ett Siemens NOS från 1969 som jag köpte för 15 spänn på Tradera för 8-10 år sedan. Med adapter för ECC83-sockel. ECC85 lanserades 1954 och har liksom ECC88 frame grid.
 5. Tack för intressant och initierat svar, ska bli spännande att följa utvecklingen. (Ett av världens alla rör det inte lär bli någon brist på...)
 6. Har gallrat en hel del i min lilla rörsamling för att endast behålla det som kan tänkas komma till användning, men har marknaden märkt av att Ryssland stoppat rörexporten? Eller finns det rör så det räcker?
 7. Här en lektion i rörtillverkning av den franske radioamatören Claude Paillard. Bara att ta på kavajen och börja:
×
×
 • Create New...