Jump to content

Neve

Medlem
 • Posts

  154
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Neve last won the day on October 9

Neve had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. för det första; oerhört läckra bilder👍. Och den där low, medium, high funktionen verkar perfekt att ha. Som sagt, vid olika typer av lyssning. Watt är väl egentligen bara arbetseffekten förstärkaren klarar innan signalen får en given % distorsion. Tror man får skilja på antal watt och gainstruktur. Watten är inte alltid i korrelation till gainen i en konstruktion. Om jag förstått rätt så är det spänningen som ligger mot effektförstärkaren som avgör hur hög gain, eller hur hög volym som levereras ut mot lasten(högtalarna). Och strömstyrkan ger kraft/dynamik etc. Vid låg last(färre ohm) måste mer ström till och därför fler watt. Högre watt ger inte per definition bättre ljud. Men en förstärkare som kan lämna högre ström vi samma spänning och last utan för hög distorsion har då högre watt/effekt utan för hög distorsion. men då skulle jag vilja fråga någon mer påläst; enligt ohms lag så ger en viss spänning mot en viss last en given strömstyrka. Vad gör att en ”kraftigare” förstärkare kan ge mer kraft vid samma spänning och last?
 2. Jag skulle vilja börja med att för bara ett par år sedan var jag helt säker på att jag aldrig skulle vandra denna väg, med horn och fleawatt, även om det alltid fascinerat mig så har jag alltid dragits åt låg verkningsgrad och muskelsteg. Kanske är det åldern… Avantgarde är troligen Hifi-forumens absolut mest hatade och älskade högtalare. Så, nu har de varit uppe ett par dagar. Det kommer att ta ganska lång tid innan jag kan utvärdera fullständigt. Tillverkaren säger att de bör spelas 40 timmar innan seriös lyssning. 200 brukar ju vara något slags standard. Sen är det många erfarna Avantgardister som påstår att de släpper riktigt efter först ett par tusen timmar, vilket spontant känns orimligt, men jag har ju tvivlat förr… Dessutom är mitt steg inte bra matchning då det är alldeles för högljutt på tomgång vilket gör ”enkel”, naken musik i princip olyssningsbart pga surr. Dsp/x-over är på 0 etc. Varning! Risk att låta som en försäljare nu Slänger på Trentemöller för att värma upp systemet lite. Jag har många oj och wow genom åren, men inget riktigt haktapp sedan jag hörde Linn’s tyngsta system på tonläget och själv ägde Mirage, perreaux och McGormack. Men där var det. Det berömda haksläppet. Enormt och massivt. Botten jag tidigare gnällt på att den saknats..nu skakar rummet. Men det som slår mig mest, eftersom jag bara lyssnat på AG i butik och jag läst såå många som klagat på hård/vasshet, är hur sammetslent ljudet är, samtidigt som mängden av detaljer är slående. Detaljer jag bara hört en förnimmelse av är nu självklara. Killgissar lite nu men mjukheten är snarare renhet. Har nästan bara lyssnat på elektronisk musik hittills då jag inte kan sluta + att akustisk musik inte funkar lika bra pga surret, tänkte köra lite rock idag. Med Responsen hade jag en fantastisk ljudbild, nu har jag en hel ljudvärld. Hittills är de väldigt grandiosa i ljudet och trots renhet/mjukhet finns oerhört med dynamik när det behövs. Inga blyga violer direkt. De spelar stort, rent och väldigt detaljerat och oerhört luftigt, samt dynamiskt. Lyssnade på ”Grimasch om morgonen” med Vreeswijk efter ca 1 timme. Gitarren fantastisk, men rösten hård, vass och kantig(blir nervös, älskar denna genrer). Lyssnade igen nu imorse efter 10-12 timmar och nu låter även rösten fantastisk(puh). Jag har som sagt en resa innan jag kan utvärdera och landa ordentligt. Innan kände att systemet fick jobba lite för hårt när jag spelade högt. Spelar jag högt nu känns det totalt effortless. En spontan och grov jämförelse mellan dessa och response är att med responsen är musiken hemma i vardagsrummet, och nu är jag framför scenen på konsert. På gott och på ont.
 3. Är det den vita stående ”sagemcom” månne? Har jobbat mycket mot den. Rena skämtet i dagsläget i.m.h.o. De har fått iordning på många barnsjukdomar och den har säkert sina fördelar. Men kompabiliteten och stabiliteten har varit mycket problematisk. Jag kör med den gamla technicolor xtreme vilken jag tycker är den bästa de haft.
 4. Jag har inte ännu lyssnat på Airpods max. Tänkte prova för att ge frugan till jul ev då hon bara använder on-ear. men jag har haft de ”vanliga” airpodsen sen de släpptes. Ljudet är, med tanke på att de är pyttesmå lurar med inbyggda förstärkare oerhört bra. Jag använder dem rätt många timmar varje dag, både på jobbet och hemma och stabiliteten har alltid varit klanderfri, vilket för mig är bland det viktigaste. Vi har bara äpple-produkter hemma. Enda problemet för mig har varit att barnen stjäl/lånar dem permanent för att de tycker om dem.
 5. Tack så mycket! Ja, de blir kvar här. Men nu måste det till med ny förstärkare. Nuvarande är matchat för 83db/w/m och hornen har ju som bekant 107.
 6. 😆Många säger det. De är ju ganska ”Avantgarde”
 7. Stämmer😋. Första monterad. En kvar.
 8. Marcus från perfect sense ska ha en stor eloge för förstklassig hjälp👍🙏🏻 Äntligen har sista paketet kommit och jag har börjat knussla ur högtalarna. Man bara måste älska högkvalitativ industridesign: nu måste jag tillbaka till jobbat. Återkommer när jag har lyfthjälp för vidare montering.
 9. Och det där är bara provisoriskt patchat😭😄
 10. Skönt när det tänks till👍. Det är en verkligt magnifik pjäs alltså.
 11. Det är ursprungligen ett garage, numera ett förråd. Till våren planerar jag att få till en liten verkstad/snickeri i väldigt modest skala. det är ett varmgarage så bilen får stå i carporten.
 12. Det händer tydligen en hel del här på forumet på höstkanten. Här dök det upp 4 paket på sammanlagt ett kvarts ton:
 13. Våldsamt spännande. Imponerad av bänken du gjort också👍
 14. Visst är det så. Rent fysiologiskt slappnar man ju av när du njuter av musiken. Även muskler i bl.a mellanörat som har till uppgift att dämpa ljud till innerörat, vilket i sin tur ger att man hör den bättre. Dessutom utsöndras det bl.a dopamin som belöning vilket än mer gör att man upplever att det låter bättre.
 15. Forskning visar att musik/ljud som man upplever som behagligt eller njutningsfullt kan man spela väldigt högt utan att det medför skador, medan musik/ljud som man upplever som obehagligt och/eller stressande kan orsak skador vid relativt låga nivåer. så njuter du är det bara att brassa på
×
×
 • Create New...