Jump to content

Neve

Medlem
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har kikat igenom trådarna en del oh jag kan inte hitta ett enda argument mot trafo. I varje vettig studio jag jobbat/mixat i har separat strömförsörjning och skiljetrafo varit en självklarhet. Även i livemixning har de stora mixerborden separat trafo. i början när det började komma lite dedikerade hifi-strömkablar testade och köpte jag och en god vän några stycken vilket gjorde susen. De flesta tyckte vi var knäppa som betalade dyra pengar för nätkablar(ca3000) och man skrek ormolja. Idag när det är accepterat så kostar sjysta nätkablar 10’-30’. Det känns som om det gått in
 2. En tanke; skulle inte en bra skiljetrafo i princip eliminera behovet av tokdyra nätkablar/lister??
 3. Tack alla 🙏🏻 jag håller på att downsiza(eller hur man skriver) men kommer inte att köra all-in-one lösning. Lite pyssel vill jag ha kvar😆. Jag älskar Linn och en av mina första riktiga hifi-upplevelser, som fick mig att börja jakten hade jag med Linn. Men jag har aldrig fått dem att lira ihop med mina grejer. Nu generaliserar jag järnet, men det känns som Linn funkar bäst med Linn!?? Blir allt mer nyfiken på Bryston. Ska försöka att lyssna på dem om jag kan. jag kollar @Perfect sense hemsida regelbundet. De för mig intressanta burkarna i nuläget är bortom mi
 4. Härligt! Välkommen till mina trakter
 5. Jag gick från Vienna till Respons Grand. Jag kunde också uppleva Vienna som lite hård i diskanten ibland och saknade lite i basområdet. Fantastiskt fina högtalare dock.
 6. Jag har haft lite kontakt med audioconcept och de föreslog i en diskussion Torus power avr skiljetrafos. Jag har läst på lite och måste säga att de verkar högst intressanta. Är det någon som har erfarenhet av just dessa? Fridens liljor!
 7. Tonkontroll/eq påverkar ljudet genom att förvränga signalen därav är många tveksamma. Det finns väldigt bra eq’s men de kostar skjortan. huruvida det är bra eller dåligt, rätt eller fel är upp till var man/kvinna. Och även en ekonomisk fråga. Personligen har jag skapat ett system där jag inte haft behov av eq utan det har låtit bra med det allra mesta. De inspelningar som låtit för dåligt skulle inte blivit bättre av en eq. Skit in=skit ut som ljudteknikern brukar säga. men allt beror på vad man är ute efter och det viktigaste är att man själv är nöjd.
 8. Tack @Fredd3. Bryston borde jag kunna lyssna på i Göteborg.. Hur skulle du beskriva den i karaktär gentemot vega2.1? som det ser ut nu så lutar det mot Vega 2.1 men sonderar fortfarande terrängen. Viktigast för mig just nu är DAC funktionen. Extern streamer går att alltid att köpa till och därmed uppgradera. Och framtiden blir nog integrerad vad det lider. @Hans-Tommy Den fanns där inte häromdagen. En klart intressant rival. Ska kika vidare på den och ta och lyssna på den. @new order Theta!? Känns bekant. Var inte de ganska stora på 90-talet inom den digitala sektor
 9. En fantastisk tid jag kommit tillbaks till verkar det som. hade för dryg vecka sedan en uppenbarelse då jag fick 3 mån gratis tidal som test. A-B testade mot spotify. Stor skillnad. Och dyker qobuz till Sverige😄. Nu ska jag bara få hem en streamer och testa qobuz och tidal parallellt.
 10. Now we’re talking 🤓. Kul om det blir av och isf få läsa om det
 11. Tack @Terminator . Härlig läsning. Älskar entusiasmen och börjar längta lite tills jag själv kommer igång. Skulle varit kul att lyssna på ditt system, B&W är en av favoriterna och jag är bra nyfiken på NAD’s nyare produkter.
 12. Ja, han har gjort många bra produkter. Men jag har också hört att han lämnat konsumenterna vind för våg. Det var någon streamer som det inte går att ladda ner appen längre för att styra den, och att enda sättet är om man redan har den på sin enhet. Och det är minst lika viktigt, att jag kan använda streamer om 10-15 år om jag har den kvar.
 13. Tack för tipset. Jag har enbart hört mycket gott om TAD. Härligt att höra att det finns DAC med bra försteg. Beklämmande att de ligger på den prisnivån😆. Det är tyvärr över min nuvarande budget. En streamer på det så är jag långt över. Då skulle jag också kunna fördela budgeten annorlunda. Jag kommer att hamna därikring till slut men vill inte stå naken tills jag fått ihop budgeten.
 14. Tack @calle_jr! Ja, skivsamlingen är faktiskt det enda jag saknar. Resten är bara saker. Och tack för research🙏🏻. Jag har faktiskt köpt hem en sån, men inte fått det att fungera. Jag har påbörjat en dialog med dem men inte hunnit reda så mycket i det än. I värsta fall tänkte jag försöka ut i forum i andra delar av världen och kolla om någon som har ett Eclipse kan förbarma sig över mig genom att programmera en fjärr(som jag skickar) och sända mig, mot en slant givetvis. Men fram tills jag har en lösning räknar jag bort steget.
 15. Jag förstår. Ja, då kanske inte källan är prio. själv är/var jag helt nöjd. Har ett par Respons Grand D, ombyggda från Art, utav Reidar. Hade det inte varit för att skivsamlingen försvunnit och försteget vart ute ur leken hade jag nog bara satsat på en ok streamer. Känns lite surt, men samtidigt kanske kan jag toppa det lite om jag har tålamod.
×
×
 • Create New...