Jump to content

Neve

Medlem
 • Posts

  89
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Neve last won the day on June 24

Neve had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det är en del av mitt yrke. Både läskigt och härligt. Kanske bör tillägga att detta definitivt inte bör utövas utan certifiering, godkänd skyddsutrustning samt tillstånd från mastägare.
 2. 🧐😆ok. Ibland flummar han kanske till det väl mycket. Men överlag gillar jag sättet att framföra vanligen tradig info.
 3. Norra bullaren. 45m upp i en radiomast
 4. Måste säga att jag gillar hur de lägger fram informationen. Normalt sett tycker jag ofta att det bara är teknisk rådata som inte säger oss dödliga något. Här känns det som man förklarar väldigt mycket hur och varför och den faktiska funktionen.
 5. Det kan jag gott tänka mig. Sitter som på nålar😄👍
 6. Hur spelar accuphase mot AR mot luxman? Blir oerhört nyfiken
 7. Det är fruktansvärt. Det är en fröjd med batterister som kan bibehålla känslan och samtidigt hålla igen anslaget. Även val av virvel och cymbaler kan göra stor skillnad.
 8. Sant! Men det är skillnad på en virveltrumma, eller stark cymbal på scen och ute i salong eller mixplats. samma virvel och cymbal är, vid lyssningsplats i salong eller mixplats behagliga. I en liten lokal brukar plexiglas-skärmar funka bra. Vilket musikerna oftast uppskattar dessutom. jag tycker att man hemma i soffan ska kunna spela högt utan att det blir obehagligt. Som att någon slår rätt på trumhinnan. Däremot ska det vara tillräckligt hög dynamik så man känner ljudtrycket. Man ska känna virveln, men inte göra ont. Det är så jag alltid mixat och och vill ha det hemma.
 9. Vega 2.1 som försteg: Det säger väldigt lite då jag inte lyssnat på alltför många DAC’ar som försteg, och de har alla låtit rätt illa, Men definitivt bästa jag hört i den kategorin. Det är rent, snyggt, bättre svärta och nästan våldsamt dynamiskt emellanåt. Ibland för dynamiskt. Den som säger att det aldrig kan bli för dynamiskt har aldrig stått på en scen utan hörselskydd med en alltför entusiastisk trummis. Men det blir lite väl analytiskt. I ”Once” av Zelmani kan man nästan höra att de inte sjunger tillsammans samtidigt, utan i olika mickar och mixade olika. Skimret, eller magin har lite försvunnit. I efterhand läste jag om en som spelade högeffektiva horn med BAT vk75 och upplevde framförallt röster som alltför analytiska(aldrig hört annars. Om detta spelar in ska jag låta vara osagt. Spelade ca4 dagar i sträck. Både direktlyssning och medan jag gick runt och gjorde annat. Imponeras av hur snyggt det låter. Men tråkigt, en del av spelglädjen är borta och jag får inte sug efter lyssna mer och mer. Har nu satt tillbaka försteget och glädjen och magin är tillbaka. Jag får helt enkelt leva utan fjärr ett tag till.
 10. Du är verkligen flitig. Hur skulle du beskriva klipschen? Är det någon form av legering mellan/bas är gjord av?
 11. Har alltid haft en vision, ett ideal hur det ska låta. Även när jag mixar liveband. Högtalare har jag aldrig bytt om de inte vart bättre på alla parametrar, mer åt min vision. Däremot kan jag idag ångra att jag valde perreaux monos istället för ett underbart VAC steg. Och jag kan även sakna ett integrerat antique soundlab som lät underbart.
 12. Närapå! Sjuntorp 1,5mil norröver.
 13. Aah!👀Det var därför det inte fungerade för mig👍 Den är inte dålig, sökfunktionen. Bara lite bortskämd från spotify. Kan ju också vara så att sökfunktionen i DS haltar lite pga att den gör det både i tidal och qobuz!?
×
×
 • Create New...