Jump to content

Josaa

Medlem+
 • Posts

  444
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  24

Josaa last won the day on July 14

Josaa had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Uppsala och Roslagen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

About Me


Jag heter Johan och är garanterat audiofil. Och nörd. Tror många audiofiler också har ett nördigt drag som för mig innebär en förmåga och drivkraft att  gå ”all in” i en domän. Ett annat begrepp som är närliggande för mig är konnässör som innebär att inte nöja sig med vad som helst utan man är medveten om skillnader. Jag tycker att alla begreppen är neutrala men man kan nog uppfattas som snobbig för man inte gillar Sonus eller konstig för man vet vad ekernipplarna väger på ens MTB...
 

För mig började det med musik. Uppväxt i musikaliskt hem med trumpet, piano, trummor blev det musikskola och sedan klassisk gitarr. Jag ”låste” på gitarr och spelade mycket och lärde mig svåra stycken men brydde mig inte särskilt om olika gitarrer, strängar, nagelbandsoljor eller nagelfilar - det kom långt senare. Påverkad av min pappa och det faktum att vi bodde granne med en hifihandlare som hade en son i min ålder så utvecklades audiofilin ganska snabbt också. Riktig fart tog det under Chalmerstiden på slutet 80/början 90. 
 

Jag ser det nog som att jag inom detta område har tre relaterade hobbies: spela gitarr, annan musik (innefattar lyssna på musik, läsa om musik, pyssla med skivor, gå på konserter mm) och hifi (köpa/byta hifiprylar, meckla med stereon men även bygga och mäta, läsa om hifi, mm). Att själv spela musik hjälper mig att förstå musiken och man tränas i att uppfatta små skillnader medan hifi hjälper mig uppleva musik bättre. Hur jag fördelar min tid mellan dessa varierar mycket men jag tror jag mår bäst när det fördelas ganska lika.

×
×
 • Create New...