Jump to content

Ivery

Medlem+
  • Posts

    455
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    5

Reputation Activity

  1. Like
    Ivery reacted to Sammy in Hemma hos Sammy   
    Ja Viborg är ett intressant märke. Trodde själv också att det var danskt märke men vad jag förstår så är det ett kinesiskt märke, det stämmer att man kan köpa dem från Audiophonics men jag köpte mina från en svensk leverantör.
     
    När det gäller kvalitén så är dom väldigt fina men Furutech har fortfarande liiiite bättre kvalitet på sina dyraste när det gäller detaljkvalité på hölje och goods medan Viborg har Smartare tänk och lösningar på sina kontakter. Själva kontakterna jag köpt har kontaktledarna helt i solid silver.
     
    Vi har testat olika modeller av Viborgs kontakter och det är rätt så förvånande med de stora ljudliga skillnaderna på vilken legering man väljer.
    Du kan höra av dig till mig på PM och du skulle vilja köpa något i Viborgs utbud och inte har lust att beställa från Audiophonics så kan jag kolla med min svenska kontakt.
  2. Like
    Ivery got a reaction from Sammy in Hemma hos Sammy   
    Väntar med ”spänning” på vad det kan bli av detta.
     
    Viborg som märke tycker jag verkar intressant. Ser ut att vara hög kvalité men till lägre kostnad än t.ex. Furutech.
    Audiophonics.fr har en hel del produkter jag inte sett tidigare. Var det därifrån du beställde?
    Är det ett danskt märke som namnet antyder?
  3. Like
    Ivery reacted to Sammy in Hemma hos Sammy   
    Fick ett paket till mitt kabelprojekt som jag håller på med!
     

  4. Like
    Ivery reacted to P-pan in Rock'na roll med Style... us   
    Den nästan ständiga frågan... Hur lät det då ?
     
    Ja säg det 
    Vad lät och vem/vilken del etsade mest signature i  ljudspåret ?
     

     
    Jag går inte in på några detaljer utan nöjer mig med att det lät riktigt bra sett som en helhet.
    Den "a/b-test" som utfördes var att skifta server... Rockna servern mot en Roon Nucleus...
     

     
    "Nucken" står faktiskt lite där den hör hemma, på golvet, eller lite som i skamvrån.
    Det var inga milsvidda skillnader men både bas och diskant, främst sibilanter, skilde klart på ett hörbart plan tyckte jag.
     
    Ni som redan rest runt i den streamade ljudåtergivningens värld har säkert redan koll på vad som kan skilja olika digitala signalpolerare
    men att Rocknan var åt ett mer hifi-betonat håll stod för mig utom tvivel.
    Basen blev mer väldefinerad och skarp i konturen och en lite essig äldre vokal-jazz inspelning fick klart mer s-betonade kanter att mjukna då
    Rockna's server fick sköta sitt.
    Prisskillnaderna vet jag inget om men som vanligt får jag väl antaga att Rocknan's hifi-hemma-hörighet gör att den är dyrare i inköp ?
     

     

     
    Jag var ju mest intresserad av Rockna Wavelight dacen.
    Den får jag naturligtvis försöka låna hem för test innan jag kan kommentera.
    Min akustik, högtalare, förstärkning, strömkvalité o.s.v spelar ju strörre roll än vad jag kan utröna i en nästan okänd stack med andra tillverkare
    så därav att jag inte gjorde några dac-analyser under denna sittning.
     
    Det var faktiskt en grej till som fastnade i mitt medvetande denna dag och det var bänken från Beaudioful.
    Riktigt snyggt hantverk där man tydligen kan custombygga en del som jag förstod det.
    Den tål att tänkas på för egen del är jag rädd 
     

     
    @Daniel har kanske något att tillägga så jag säger - Varsågod om så är fallet 
     
     
  5. Like
    Ivery reacted to Lasse in Lasses   
    Nytt namn, nytt rum, samma griniga gubbe 🥸
     
    Var hemma hos @AlfaGTV på musikafton häromdagen och blev inspirerad.
     

     
    När de övriga deltagarna åkt hem grävde han lite bakom en hylla och fram kom en likadan Kuzma som han hjälpte mig införskaffa för några år sedan. jäklars vad den spelade berörande musik.
     

     
    Delos passade den verkligen perfekt så när jag kom hem var det bara att montera min egen som legat i avbytarlådan en tid.
     

     
    Inställningarna behöver justeras lite till då den spårar dåligt men gött köttigt ljud såhär spontant när jag bytte från Cadenza Black.
     
     
     
     
  6. Like
    Ivery reacted to conan in En djupdykning i Huntingdon, England   
    Den här patienten har stora bekymmer med rynkor och skavanker men med gott om tid, tålamod och experimenterande ska det nog kunna bli bra.
     
  7. Like
    Ivery reacted to Fatii in Eitans delikata system.   
    Japp. Det lät helt makalalöst bra igår. 😊
    En liten högtalar justering noterades. Tyckte lyftet från sarastro va stort. Men igår hände ngt som sagt. Ska bli väldigt intressant och roligt att följa/höra detta nya kapitel. 
  8. Like
    Ivery reacted to calm in Våren började i moll och kanske slutar i sprittande dur till hösten eller kanske en ny vår. Eller är jag redan i mål????.........   
    Ytterligare ledtråd kan vara detta lilla linjära spänningsaggregat som jag hittade i mina gömmor.
    5v ytterligare en.
    Calm
  9. Like
    Ivery reacted to calm in Våren började i moll och kanske slutar i sprittande dur till hösten eller kanske en ny vår. Eller är jag redan i mål????.........   
    Lite kabelpyssel på förmiddagen för att göra en anslutning som jag inte testat tidigare i mitt system. Så fram med lilla lödutrustningen för att slippa släpa fram den riktiga lödstationen. Men ändå så viktigt med omsorg och noggrannhet så. Så varför inte vara petig i varje detalj? En NO Qb4 för jordstabilitet, en Shunyata Venon-X EF för bästa strömtillförseln garanterar rätt förutsättningar för kolven så viktiga temperaturen 😁😂Kallödning finns inte på kartan efter lött AXE-växlar på ackord på Ericsson på Telefonplan som mitt första och sista industrijobb.
    Calm
  10. Like
    Ivery reacted to AlfaGTV in Mickes Musikrum   
    Jag drar nytta av @Richard med flera, deras övningar har inspirerat att fortsätta denna resa. Så det är väl bara positivt om vi kan dela med oss!
     
    Jo, det oväntade med den separata strömmingen var att jag fick så pass markant skillnad i tonalitet?!? Jag upplever nu det digitala förvånande tydligt mycket bättre i bas och midbas (mera tyngd och struktur). Även uppe i mellanregister tycker jag klangfärgerna blivit mera mättade?
    Jag tycker inte det "bör" göra ngn sådan typ av skillnad... 
     
  11. Like
    Ivery got a reaction from AlfaGTV in Ett hifi-rum i hemmabiokläder   
    Klockan har varit med ett tag.
     
    Det är källan till den gröna dioden som är ny.
     
    Akasa-chassiet blir knappt ljummet. EtherRegen är däremot så varm att jag har satt en kylfläns ovanpå den. Kan du rekommendera en tyst fläkt @AlfaGTV för att leda bort lite av värmen? Hade tidigare en gammal datorfläkt där jag splajsat ihop svart och röd ledare med svart och röd ledare från en kapad USB-kabel. Dock lät den lite för mycket och dessutom behövdes den ännu bättre för att flytta varmluft från PS5:an kopplad till TV:n i vardagsrummet.
  12. Like
    Ivery reacted to AlfaGTV in Mickes Musikrum   
    Besök i musikrummet ikväll! Och då blev det dags att lyfta fram en gammal favorit som inte spelat med Soulnote tidigare, även om jag fick höra en liknande kombo i förra veckan!

    Den gamla Kuzma Stabi S med Stogi S tonarm gör ingen besviken, och jag är så glad att jag köpte den gamla goa Delos för många år sedan. Still going strong!💪🏻 
  13. Like
    Ivery reacted to conan in Musik och prylar hos Conan   
    Kunde inte låta bli att inhandla den här maskinen nu när den inte blev såld första gången men lades ut nu igen på Blocket. KI-modellen av SA7001 har ringkärnetrafo, ombyggt chassi samt bättre komponenter lite här och där. Låter fint och så. Ett annat skäl var naturligtvis att kunna serva den ena om den andra går sönder. Mycket av innehållet är gemensamt mellan modellerna.
     
  14. Like
    Ivery reacted to P-pan in Mat till vardag och fest - recept och tips   
    Pan'en Baren serverade planka till middag idag igen...
     

  15. Like
    Ivery reacted to musicus in Vad lyssnar du på just nu?   
    Har dn på vinyl, men gillar kontinuiteten på cd 
     
    Tool "fear Inoculum" expanded book edt!
     

     
    mvh
  16. Like
    Ivery reacted to LPL in Hos LPL - Sökandet fortsätter   
    Jag hade lovat att återkomma angående mina intryck av Ideon EOS DAC och Soulnote D-1N.
     
    DACarna blev kvar ett bra tag så många skivor jämfördes fram och tillbaka och DACarna fick sitta inkopplade över lite längre tid. Både EOS och D-1N har sina styrkor men som synes på översikten ovan så står May DAC KTE fortfarande för D/A-konverteringen.
     
    Det är lätt att dras med och tycka att nya prylar låter bättre när presentationen är annorlunda och kanske inte lika lätt att uppskatta det man redan har och lyssnat på under lång tid. Efter nyhetens behag var det dock ingen tvekan om vilken DAC jag föredrar och jag blir påmind om hur jäkla bra May DAC KTE är, den sticker inte ut och imponerar kanske inte som andra DACar när man först kopplar in den men ingen annan DAC jag testat gör att jag lika enkelt försvinner in i musiken och slutar att lyssna på olika detaljer. Här kommer nog Aqua La Scala närmast av de DACar jag testat som också råkar vara en R-2R DAC, men det mesta är ju tycke och smak då det rör sig om så pass bra DACar som dessa.
     
    Jag hade tänkt att skriva lite mer ingående om DACarna men då det är högst personligt vilken presentation man föredrar nöjer jag mig med att konstatera att både EOS och D-1N är bra DACar och båda skulle säkerligen passa fint i många anläggningar lite beroende på de egna preferenserna.
     
    Jag ska dock beskriva mina intryck kortfattat nedan.
     
    Ideon EOS DAC
    Utförande: Gedigen låda och riktigt minimalistisk design som jag gillar. Displayen är rätt cool men ett stort minus att den inte går att släcka eller ens att justera ljusstyrkan, enligt utsaga så ska det komma i en uppdaterad version.
     
    Lyssning: Det första som slår en är basen, det är tydligt att basen och rytmen prioriteras, det låter ”punchigt” jag har t.ex. aldrig hört baskaggen framträda så tydligt tidigare med andra DACar. Det är med andra ord mer energi i botten och jag upplever den både som kontrollerad och lite rund på samma gång. De översta registerna klingar klart och förhållandevis ljust. Överlag låter det riktigt bra men det känns inte som den bästa matchningen i min anläggning, det blir lite för mycket bas och botten samtidigt som det klingar lite för ljust i toppen i mina öron. Med det sagt så kan det nog bli en perfekt matchning i en anläggning som mår gott av extra energi i botten och en klar klang i de övre registerna.
     
    Soulnote D-1N
    Utförande: Första intrycket var det riktigt tunna plåtsvepet som utgör sidor och lock, det exemplar jag testade hade en blank svart lack som inte föll mig i smaken. I övrigt är det ett fint bygge och positivt med den centralt placerade foten/spiksen i centrum på trafon. Jag som mest spelar DSD kan störa mig på reläet som ljudligt klickar till i lådan varje gång jag startar musiken, något som jag inte noterat i samma utsträckning på andra DACar som jag testat. Sedan har jag aldrig förstått varför man sätter strömbrytaren på frontpanelen och drar 230V genom hela apparaten, vem använder en strömbrytare på en DAC? Jag saknade faktiskt en display, även om jag vanligtvis har den släckt på min DAC. Nu är detta bara mina personliga hang ups och har säkert ingen större betydelse för de flesta😊
     
    Lyssning: Jag dras lätt med i ljudet och gillar direkt det jag hör, den har alla klassiska hifi-parametrar som dynamik, upplösning, separation och svärta. Det är balanserat från basen till toppen med naturlig tonalitet och det finns ett djup i basen men inte riktigt den energi som jag hört med andra DACar. Soulnote lutar åt det lättare luftigare ljudet mer än åt det kraftiga varma ljudet. Det jag tycker mest karaktäriserar D-1N är betoningen på detaljerna, det låter utsträckt och upplöst men aldrig direkt hårt, dock upplever jag att vissa sämre inspelningar låter lite skränigare än jag är van. D-1N har en stor och bred ljudbild och kommer nästan upp i samma nivå som May DAC KTE.
     
    För den som vill fördjupa sig upptäckte jag att alla tre DACarna rätt nyligen recenserats i HomeCinemaMagazine även om det inte direkt finns någon jämförelse dem emellan.
     
    Ideon EOS DAC
    https://allhomecinema.com/review-ideon-audio-eos-dac-d-a-converter/?id=100485345053
     
    Soulnote D-1N
    https://allhomecinema.com/review-soulnote-d-1n-d-a-converter/?id=98515311955
     
    Holo Audio May DAC KTE
    https://allhomecinema.com/review-holoaudio-may-kte-dac-a-sonic-masterpiece/?id=101176734485
     
  17. Like
    Ivery reacted to LPL in Hos LPL - Sökandet fortsätter   
    Förutom att testa DACar har jag under längre tid testat om det går att få ännu bättre ljud ur min streamingsetup genom optimeringar i nätverket. Jag har bland annat testat English Electric och iFi Audio’s LAN isolatorer, EE1 respektive iSilencer och vad dom tillför på olika ställen i mitt nätverk.
     
    På bilden syns testobjekten förutom en iSilencer som jag skickade till @octavia rs Även lite cable management som är nog så viktigt skymtar på bilden där signalkablarna vilar på sin egna hylla😊
     

     
    Sammanfattningsvis kan jag rekommendera att testa vad det kan ge, även om det lät riktigt bra innan så låter det ännu lite bättre nu.
    Vilka LAN isolatorer man väljer att testa och var i nätverket de gör mest nytta överlåter jag till var och en att avgöra.
    Jag har otvetydigt kommit fram till att denna konfiguration låter bäst i mina öron här hemma.
     

     
     
  18. Like
    Ivery got a reaction from calle_jr in Ett hifi-rum i hemmabiokläder   
    Iverys ranking av Red Hot Chili Peppers studioalbum
    Här är min slutgiltiga ranking
    Plats
    Album
    År
    Stjärnor
    1
    Blood Sugar Sex Magik
    1991
    ******
    2
    By the Way
    2002
    ******
    3
    Californication
    1999
    *****
    4
    Stadium Arcadium Jupiter
    2006
    *****
    5
    Stadium Arcadium Mars
    2006
    *****
    6
    I'm with You
    2011
    ****
    7
    Mother's Milk
    1989
    ****
    8
    Unlimited Love
    2022
    ****
    9
    The Red Hot Chili Peppers
    1984
    ***
    10
    The Getaway
    2016
    ***
    11
    Return of the Dream Canteen
    2022
    ***
    12
    One Hot Minute
    1995
    ***
    13
    The Uplift Mofo Party Plan
    1987
    **
    14
    Freaky Styley
    1985
    **
     
    Nu är inte detta allt de gjort och som jag nämnt på annan plats finns min favoritlåt Soul to Squeeze endast som singel och på Greatest Hits-skivan. Deras live-album Live from Hyde park är också riktigt bra, där covern av Brandy står ut.
     
    Som jag skrivit är ovanstående 100 procent subjektiva åsikter och alla är fria att hålla med eller tycka helt annorlunda.
     

  19. Like
    Ivery got a reaction from calle_jr in Ett hifi-rum i hemmabiokläder   
    Unlimited Love 2022

    Ännu inte ett favoritalbum, men med låtar jag uppskattar. Väldigt bra ljudkvalité på vinyl som enligt Flea tagits fram genom en helt analog process.
     
    Favoritlåtar:
    Black Summer, Here Ever After, Poster Child, The Great Apes
     
    Betyg: 4- RHCP-stjärnor av 6
     
    Lyssnat på: Qobuz: 24/96 och på vinyl
  20. Like
    Ivery got a reaction from calle_jr in Ett hifi-rum i hemmabiokläder   
    I'm with You 2011

    Frusciante ute på vift igen så Josh Klinghoffer på gitarr (även på The Getaway). Ganska rejält annorlunda från tidigare, men jämnbra hela vägen. Musiken drivs av Fleas alltid fantastiska basspelande.
     
    Favoritlåtar:
    Monarchy of Roses, Look Around, Police Station, Meet Me at the Corner, Dance, Dance, Dance
     
    Betyg: 4+ RHCP-stjärnor av 6
     
    Lyssnat på: Qobuz: 24/96 och på vinyl
  21. Like
    Ivery got a reaction from calle_jr in Ett hifi-rum i hemmabiokläder   
    Californication 1999

    Frusciante tillbaka och vilket lyft! 90-talet avslutas med vad som för mig och många andra blev ett av soundtracken till millenieskiftet. Från Scar Tissue sommaren 1999, med vad jag upplever som optimistiska toner (oavsett texten), vidare till Californication och dess TV-spelsmusikvideo, över till djupare Otherside den grå hösten 2000. Skivan är så bra i början att det nästan tar musten ur mig och det är sällan jag orkar lyssna igenom hela. En väldigt konstig insikt.
    På senare tid har jag fastnat för svåruttalade Quixoticelixer (Bonus Track), även om jag inte riktigt tycker att det är en Californication-låt utan snarare ett kärleksbarn mellan kommande By the Way och Stadium Arcadium.
     
    Favoritlåtar:
    Scar Tissue, Otherside, Californication, This Velvet Glove, Quixoticelixer (Bonus Track)
     
    Betyg: 5 RHCP-stjärnor av 6
     
    Lyssnat på: Qobuz: 24/96 remaster och 16/44,1 (Deluxe Edition) samt vinyl
  22. Like
    Ivery reacted to parsifal in Ett hifi-rum i hemmabiokläder   
    Jaha så det är därifrån Crazy Towns monsterhit ”Butterfly” är samplad ifrån. Det visste jag inte!
     
    Visste faktiskt inte heller att det var Frusicantes som spelade på de flesta låtarna, hade fått för mig att det var Hillel eftersom han är på albumomslaget. 
     
     
  23. Like
    Ivery reacted to Terminator in Roon 2.0   
    Jag läste också om den, låter som att den har tillräcklig kapacitet för de flesta. Lite kul i tråden på Roons egna forum att väldigt många efterfrågar vilken processor det är men Roon själva verkar mest intresserade av att kommunicera kapacitet i form av album och låtar. Olika perspektiv, och jag förstår båda, men personligen så är jag här inte så intresserad av rena hårdvaruspecar utan mer vad det faktiskt innebär för ”min” musiksamling. 
  24. Like
    Ivery reacted to musicus in Musicus stereo...   
    Inspälning på G...power å riaa...
     


     
    Säger det igen "kvalitet före kvantitet"  störst  er ikke alltid bäst 
     
    mvh
     
     
  25. Like
    Ivery reacted to AlfaGTV in Roon 2.0   
    Roon släpper en ny, rimligt prissatt Nucleus:
    https://roon.app/en/nucleus/one
     
    https://community.roonlabs.com/t/introducing-nucleus-one-the-most-affordable-roon-server-ever-made/268349
    Nucleus One, i US kommer den kosta under $500, vilket får konsekvensen att de flesta med rimliga bibliotek kanske inte väljer att bygga eget, eller experimentera med DIY-lösningar.
    Den bygger på en energisnål process, och HAR en fläkt även om den sägs vara ohörbar!
     
    Vill man ha the real thing, så finns ju Nucleus Titan snart på marknaden, till en kostnad, såklart:
    https://roon.app/en/nucleus/titan
     
    Båda kan antas bygga på NUC-liknande plattformar, vilket torde tillfredsställa de flesta behov, men inte för de med större bibliotek eller av andra skäl mera krävande förutsättningar.
×
×
  • Create New...