Jump to content

Kapten Tråkig

Medlem
 • Content Count

  42
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Kapten Tråkig last won the day on September 4

Kapten Tråkig had the most liked content!

Recent Profile Visitors

164 profile views
 1. Ensam hemma, så det blev Carl Nielsens 5:e symfoni på rejält hög volym Med nya subben så är det rejält tryck i bastrumman i första satsen! Jag måste ha gjort fel i kalibreringen, det låter ungefär som när jag var liten och vi hade abonnemang på Konserthuset, första raden, rakt över slagverkarna. BOOM-BOOM. Perfekt plats för barn, det händer mycket och man ser noterna och klaviaturen om det är pianokonsert. Men en smula obalanserat... Det dags att köra GLM-kalibrering igen :-)
 2. Det är sprillans nytt, hoppas att få se det live nån gång! I en kopia för hemmabruk skulle jag vilja nog även vilja inkludera en bardisk ;-)
 3. Man måste börja med bra akustik. Jag skulle börja med att bygga en replika av JS Bach Concert Hall i Manchester: Zaha Hadid Architects - Bach Chamber Music Hall Då skulle det räcka med ett par aktiva Genelec 1236A för att fylla rummet med skön musik. Kanske en/ett par extra 7382A om det behövs mer effekt i basen. Sen skulle jag ha demonstrativt enkel streaming till högtalarna, typ en Raspberry Pi.
 4. Hade nästan varit värt 6 timmar enkel resa i bilen ;-) Lycka till!! Och ta det lugnt med volymratten!
 5. På webben. Gårdagens inspelning från Kungliga Filharmonikerna: Bo Lindes violinkonsert med Claudia Bonfiglioli som solist. Alldeles underbart....
 6. ...lite low-fi på datorhögtalarna (JBL 305). En tekniskt sketen inspelning på Youtube: Smetanas pianotrio i G-moll, Leonidas Kavakos på fiol, Gautier Capucon på cello och vid pianot Daniil Trifonov, Verbier-festivalen 2016. Jäklar så dom spelar!!! Jag blir helt tårögd. Helt obegripligt att videon bara har 422 visningar...
 7. Jag känner igen mig i att flera stora musikupplevelser i livet kommit igenom (den allt annat än optimala) bilstereon. Om man sedan ska komma närmare den "optimala" återgivningsupplevelsen kan det braka fullständigt åt fanders, både tids- och kostnadsmässigt. Jag har lyckats bromsa totalkostnaden för min anläggning under 100k (genom att acceptera en hel del kompromisser) medan jag ser att många på forumet har satsat det tiodubbla eller mer. Den jakten har egentligen inget slut, den senaste lilla pytteförbättringen, verklig eller inbillad, kan kosta oerhörda belopp. Jag känner också
 8. Men hallå! Hur skulle ett par Lohengrin kunna trösta när själen längtar efter ett par Monsalvat??? 7-8 mille som verkligen släpper fram *musiken*. Då skulle livet bli komplett, all tandilning, alla jobbiga arbetskamrater, all frustration, all ångest, alla dåliga beslut och livsval genom åren skulle som genom ett trollslag bara försvinna.
 9. Sitter o lyssnar i dom nu. Trevlig och bekväm lur! Låter fin-fint!!!
 10. Jo, jag har sneglat på 8361A. Även på de gigantiska "main monitors" dom har, skulle det segla förbi ett par begagnade 1234A skulle jag bli sugen. 73 kilo styck. 1236A med sina 172 kg skulle kräva ett annat hus (och ett annat liv). Sannolikast är nog att jag behåller 8341 länge men avlastar basen med en 7360-sub. Då blir det lite tryck i orgelmusiken ;-)
 11. :-) Tack, enkelhet är underskattat! Möjligen skulle RMEns menyer kunna vara lite enklare: Idag, när jag lyssnar jag på Kay Johanssens fina tolkning av Bachs orgelsonater så huset dånar står det -50dB på volymratten. För ett tag sedan gick jag vilse i menyerna och råkade ställa RMEn på "digital through" dvs -0dB, full kräm. Då var det inte så listigt att slå på strömmen samtidigt som Anders Eliassons fagottkonsert från 1982 låg kvar i CD-spelaren!
 12. BC1! Jag har kvar mina Spendor SP1 (som ju är en vidareutveckling av BC1) på avbytarbänken, uppe på en hylla i elektronikrummet. Dom får en ömsint klapp då och då...
 13. Audio Research och Harbeth, sickna doningar! Tack för jättekul reportage! :-)
 14. Precis, så tror jag också. Hjärnan är otrolig på att sortera och reda ut reflexer.
×
×
 • Create New...