Jump to content

Kapten Tråkig

Medlem
 • Content Count

  58
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Kapten Tråkig last won the day on September 4 2020

Kapten Tråkig had the most liked content!

Recent Profile Visitors

225 profile views
 1. Själv störd av tinnitus, kommer o går. Svårare att bortse från när man är trött... Skit. Sen hör jag inget ovanför 12500Hz men där ska väl inte en snart 60-åring vänta sig nåt bättre. Liten dip runt 9000Hz på vänster. Man skulle ha vårdat öronen lite bättre genom åren. Lumpen i flygvapnet var nog ingen höjdare för dom...
 2. Enligt den breda definitionen skulle även en sådan som jag vara audiofil. Men det känns fel - jag gillar att lyssna på musik med *tillräckligt* bra utrustning, letar inte efter det "bästa". För mig är skillnaderna i tolkning och inspelningskvalitet mycket viktigare än ev. nyanser mellan olika DAC:ar (ska jag vara ärlig kan jag inte ens höra dom). Jag tror personligen att D/A-omvandling och signalförstärkning under 20kHz nuförtiden är ingenjörsmässigt lösta problem och inget hörbart finns att hämta om man har tillräckligt bra mainstream-teknik, sådan man t ex har i en inspelningsstudio.
 3. Men jäklar vad hon spelar!!! Stort tack för tipset, nu blir det lyssna av...
 4. Jag gillar tolkningen! Var lite tveksam efter de första takterna men tolkningen växte på mig. Fin musik..
 5. Undrar om hon var så radikal när hon spelade in för Decca 2012. Hon är en händig, tekniskt skicklig pianist men ingen musiker. Jag är ingen expert men jag tycker hon betonar det virtuosa på bekostnad av musiken. Hennes Rachmaninov-tolkningar solo missar de små polyfona finesserna som "gör" musiken, jämför t ex med den extremt nedtonade och känslige Freddy Kempff. I konserterna på Decca funkar inte hennes samspel med orkestern.
 6. "W22 will be produced 6 times a year and will be sold to the most discerning individuals only. There is no official price tag for the W22. Price will be individually determined in close contact with each potential customer." Låter dyrt...
 7. Andras tester kanske inte är så spännande men utan att jämföra spelar det ju ingen roll vad man köper. Personligen är jag sjukt nyfiken vad en erfaren "tonmeister" som jobbar med att spela in klassisk musik i hög kvalitet skulle välja för återgivningssystem hemma. Kanske inte samma som på jobbet. Men jag gissar att vederbörande inte skulle satsa så mycket på kablarna. Och jo, jag är ytterligt tråkig
 8. Behövs inga lampsladdar med Genelec, och ingen Benchmark-elektronik heller Bara en digital källa med AES-utgång och några snyggt blåa Mogami-kablar för några hundringar. Men visst är man nyfiken hur ett test skulle utfalla. Jag skulle inte bara låta "audiofiler" lyssna utan även inkludera några musiker och några erfarna inspelningstekniker.
 9. Jag tror inte alla skeptiker är likadana. Jag är skeptiker men väldigt nyfiken på t ex häftiga högtalarkonstruktioner, nya högtalarelement med superlåg distorsion etc etc.
 10. Precis, jag tror att anledningen att Hifi drar till sig till sig lycksökare är att bedrägeri och onda avsikter är svåra att bevisa. "Vi *tycker* att vår strömsladd för 126.400 låter bättre än den för 29,90." Och t ex en kabellyftare är lätt att svarva till. Jag är säker på att vissa luras medvetet, är speciellt misstänksam mot Shunyata. Deras missvisande och luriga videos innehåller så pass mycket teknik att dom uppenbart själva förstår att de luras. Nåt liknande med AudioQuest. Kan man producera en fungerande DAC kan man tillräckligt mycket teknik för att veta att resonemangen ba
 11. Jag tror det är lite olika. Gubben med sin trälåda och den småskaliga fixaren av supekablar tror nog på vad dom gör och blir definitivt inte rika. Inte heller detaljhandlaren som jobbar i en supertuff bransch särskilt rik, man jobbar där av intresse. Men stora fabrikanter som Nordost, Ansuz, Shunyata, AudioQuest m fl är jag rätt övertygad om är medvetna, cyniska bedragare. Och där blir någon enstaka individ antagligen rätt förmögen.
 12. Japp, helbra bolag. Gillar också Chandos!
 13. Barry Wordsworth med Royal Philharmonic Orchestra har gjort en fin Elgar-skiva. Jättebra tolkning av Enigma-variationerna och alla fem (avslutade) Pomp&Circumtaces finns med. Vet ej om den finns på Tidal. Surnat på Tidal för gott... Kan rekommendera Idagio för klassiskt. Bra indexerat, oftast tillräcklig bredd i urvalet tolkningar och möjlighet att välja 16 bitar, 44.1 kHz FLAC. EDIT: Ska väl erkänna att jag inte tycker mig uppleva någon förbättring ovanför "CD-kvalitet" vid de få lyssningstest jag gjort. Dom med bättre öron kanske gör andra prioriteringar.
×
×
 • Create New...