Jump to content

Simon76

Medlem
 • Content Count

  196
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Everything posted by Simon76

 1. Vi får se vad som händer framöver @octavia rs, men det är nog inte alls omöjligt. Jag hör av mig i så fall, du är välkommen.
 2. Vi var lite tidsbegränsade men fick i alla fall till det tillräckligt för att se och bestämma en väg framåt.
 3. Ja, och lärorik. Den nya högtalaren från EA är överraskande bra och det är nog svårt att hitta en mer prisvärd ht från de mer etablerade(eller större) tillverkarna.
 4. Idag har jag haft finbesök av Pär @Engelholm Audio och @Kilgore Nya högtalare är under utveckling hos Engelholm Audio, dessa skulle nu testas med olika filterinställningar och vi provade även att köra den aktiva basenheten ihop med TAD. Det gäller att ha tungan rätt i mun när det ska kopplas filter.
 5. Spontant så tänker jag att en sub som är musikalisk är framtagen för att förmedla musik/instrument, alltså för att reproducera tyngden, snabbheten och precisionen i tex en bas eller trumma. I kontrast till det står en sub som är framtagen för att passa i ett hembiosystem, den ska då istället vara bra på att förmedla ljud och vibrationer som jordbävningar, jetmotorer mm. Kanske inte lika precisa som en musiksub men istället djupare och kraftigare.
 6. @Bebop, fråga i din lokala radioaffär, de säljer ju Naim och lär med största säkerhet hålla med mig då det var de som lärde mig detta när jag hade Naim.
 7. Jag vet av erfarenhet att även Naim tar oerhört långt tid på sig för att låta bra efter att ha varit avstängt. På de flesta av deras enheter finns inte ens någon lättillgänglig strömbrytare, gissningsvis av just den anledningen. De tar 1-2 dagar minst innan de låter bra. Min Danne-förstärkare däremot behöver bara 30 minuter med lite volym.
 8. Testa betalningen genom PayPal. Jag har läst om fler som haft problem med kortbetalning.
 9. Vet inte om du redan har upptäckt det, men det kostar bara 259:-/månad om du betalar genom en app, tex Apple. Betalar du direkt till Qobuz på deras egen hemsida så kostar det 200:-/månad eller 1800:-/år. edit: såg i ett senare inlägg att du upptäckt det.
 10. Det var ju ett evinnerligt upprepande om att det inte finns Accuphase att lyssna på i landet. Du har gång efter gång blivit upplyst om att de finns både att lyssna på i butik och troligen även för hemlån om man vill det, även de specifika modeller du efterfrågar. Sen kanske avstånden är lite långa, men sluta gärna påstå att de inte finns.
 11. Nu vet jag inte var du bor men jag tror att Ljudupplevelser har C-2150 hemma som demo. Den går säkert att låna. @Kilgore brukar ha koll.
 12. Jag är också lite skeptiskt till sub, i alla fall i traditionellt format, men jag tänker att en sub som är byggd för att passa i mitt rum och ihop med mina CE-1 och som har en dsp som gör att man kan göra alla nödvändiga justeringar, kanske ändå kan bli bra. Kanske..
 13. Det kanske blir annorlunda och mer begripligt på japanska?
 14. Bra skrivet @Apexorca och jag är rädd att du har helt rätt. Jag har tyvärr inte ekonomi till dubbelt så dyra högtalare.. Kanske att ett par väl valda (läs specialbyggda för mig) aktiva basar med dsp kan vara en genväg? Jag vet inte, men det kanske är värt att fundera vidare på..
 15. Det fanns en högtalare som hette E1 förr, golvare med samma element som CE-1 men med en extra bas. Fast olle säger att de inte var bättre än CE-1. Beteckningarna är lite förvirrande, eftersom de heter E1tx så är det lätt att tro att de är ovanför CE-1. Tekniskt sett så är de väl ovanför, men de har de nya mindre, billigare elementen, precis som den minsta högtalaren i serien. Jättekonstigt egentligen
 16. Nej, de har ju samma element som ME-1, som är de minsta högtalarna hos TAD. CR1tx vore skoj
 17. @octavia rs Det kan vara så, once you go TAD you never go back. Ruined for life.. Jag har inte provat E1-tx men folk jag litar på säger att de är markant sämre än CE-1 och att de inte har samma magi i mellanregistret. Annars står det ett par begagnade hos Olle som jag säkert kan byta nästan jämt med mina. Men nej tack, tänker inte byta ner mig till en lägre serie!
 18. Aha, det missade jag. Så den ska alltså känna av var man har förstärkningar och angripa dessa? Låter ju smart om det funkar.
 19. Vad jag kan se så går den inte att stämma av, den tar allt under 150Hz. Det kan väl ändå inte vara optimalt, eller?
 20. Det är nog ganska osannolikt, men alltid kul at testa..
 21. Det är jag som ska tacka Marcus, och jag vill tipsa alla som hänger här inne om servicenivån hos dig på @Perfect sense, den är nära på oslagbar! Åter igen, hade jag inte redan ägt mina TAD så vet jag inte med säkerhet om jag skulle välja likadant. Verity är väldigt trevliga ht som jag varmt kan rekommendera alla att testa.
 22. Ok, nu har jag haft Verity Parsifal Anniversary hemma i drygt en vecka och det är dags att försöka beskriva hur jag upplever dem i förhållande till mina TAD CE-1. Observera att Verity här är nästan nya och således inte helt inspelade när jag beskriver mina upplevelser. Verity är fantastiska högtalare som dessutom är oerhört välbyggda med ett utseende som verkligen tilltalar mig. Basplattan de står på är stabil med fyra rejäla fötter som är väldigt enkla att justera. Varje detalj hos högtalaren utstrålar kvalitet. Ljudet får man beskriva som lite åt den varmare sida
 23. Nu har jag läst igenom hela tråden och även om det är mycket specar och filterskisser som jag inte riktigt förstår så tycker jag det är mycket intressant läsning. Även jag går i funderingar angående vad en specialanpassad baslådelösning med dsp kan göra. Följer tråden med intresse.
×
×
 • Create New...