Jump to content

Simon76

Medlem
 • Content Count

  126
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by Simon76

 1. Mycket spännande nyhet! Jag använder inte volymkontrollen på min Lumin, men om man kommer kunna byta låt mm som på en cd-spelare så vore det toppen.
 2. Även Audiovector använder jord till vissa modeller. https://audiovector.com/freedom-grounding-cable/
 3. Jag tänker också likadant. Man testar, upplever och delar snabbt med sig av upplevelsen. Efter ett par dagar så kommer man kanske fram till en helt annan slutsats och ångrar då lite att man var så snabb med att uttrycka sig. Verkar som att det är så det går till för många, och det är faktiskt ganska kul att läsa om någons väg till ett beslut.
 4. Det är nog bara du som tycker det var otippat.. När kommer den nya Baltic 3?
 5. @plind http://kaffepasen.se/ kolla kvällsträffar. Det kanske är några år sedan som det var 2gg/år, men de hålls i alla fall ibland..
 6. @plind Brukar du inte gå på kaffekvällarna som anordnas vid Odinsplatsen nån gång per år? @byZan Det går att sätta nån typ av vattenbehållare bredvid maskinen och bara sticka ner slangen i, men det är kanske inte den snyggaste lösningen.. Men kan ju vara en tillfällig lösning tills rörmokaren kommer?
 7. Nu har jag läst igenom tråden och jag måste säga att jag är ganska imponerad! Det finns ju nästan lika mycket kunskap här inne om kaffe som om hifi. Speciellt du @plind måste ju nästan ha nån sorts koppling till ett rosteri eller till kaffebranschen med tanke på vilken kunskapsnivå du verkar ligga på?!
 8. Hmm, rullband säger du.. Nä, skoja bara, har inte plats till fler hifiprylar nu..
 9. Finns det nån sorts kvalitetsmärkning så man vet i viken kvalitet skivan är inspelad? Verkar ju jättekonstigt att man måste köpa grisen i säcken annars..
 10. Jag köpte mina första audiofilpressar i går, en från Stockfisch records(Vinyl collection vol. 2) och en från Opus3(Yamina, How deep..), det var det sjukaste jag har varit med om på länge! Vilket ljud alltså, jag är efter denna aha-upplevelse nu helt fast i vinylträsket..
 11. Nä, Simon är ingen "böna", men man kan väl kanske säga att jag har fingrarna med i en och annan bönblandning.. Jodå, jag känner Ronnie med personal hyfsat väl och det händer ibland att jag anlitar dem för diverse serviceuppdrag. De har ett av Sveriges största reservdelslager för espressomaskiner och är bra att ha att göra med.
 12. Nackdelen med ovanstående är att den behöver fast vattenanslutning. Det behöver nog de flesta på den här nivån, tyvärr.
 13. @byZan https://astoria.com/en/macchine-per-caffe/traditional-machines/greta/
 14. @byZan ECM är nog bland de bättre maskinerna man kan köpa för hemmabruk, de är nära besläktade med Rocket som också är trevliga. Nästa nivå är att gå upp till en enklare maskin för kommersiellt bruk, de har ofta programmerbara brygg-knappar så att man alltid får samma mängd kaffe(espresso?) i koppen. Det är en bra funktion men kanske inte lika charmigt som att använda den manuella E61-gruppen? Dessa maskiner är ofta lite robustare byggda och gjorda för att vara stabila även vid lite intensivare användning. En enkel tumregel är annars att har maskinen rotationspump så är den ofta br
 15. Vad skoj att se att det finns en tråd om kaffe och kaffemaskiner, jag trodde alla trådar här skulle vara hifi-relaterade?! Kaffe råkar vara mitt yrke så jag kanske kan hjälpa till med frågor i denna tråd..
 16. Väntar på leverans av följande vinylskivor: Katie Melua, Album No 8 Katie Melua, In Winter Brent Cobb, Keep 'em On They Toes Reb Fountain, Reb Fountain Kari Bremnes, Og Så Kom Resten Av Livet Gessle Per, Gammal kärlek rostar aldrig (Färgad) Anna Ternheim, The winter tapes (Yellow) Emiliana Torrini, Tookah Veronica Maggio, Satan i gatan (Neonlila vinyl)
 17. Undertiden så kan jag ju passa på att tacka @Kilgoreför att jag får låna hans Audionet riaa tills situationen är löst. En räddande ängel då det hade varit riktigt drygt att inte kunna spela på min nya Kuzma
 18. Ja exakt, att misstag sker ser inte jag som ett jätteproblem i sig, speciellt när det handlar om en nylanserad produkt tillverkad av ett lite mindre företag, det är hur företaget hanterar situationen som uppkommer som mer visar vad de går för. Egentligen så ville jag inte skriva om detta förrän allting var över, men när @thli72började ställa frågor så fick jag ju svara. Först lite försiktigt, men sen kom såklart följdfrågor från @LPLoch då valde jag att förklara situationen.
 19. Jag vet inte riktigt vad jag ska tro eller vad som är rimligt, men jag tänker mig lite olika scenarion framför mig. Det var "bara" ett produktionsfel som hade löst med ett nytt identiskt kort. Det nya kortet kommer ha så hög gain att det ger andra problem. Det var ett konstruktionsfel, det nya kortet löser problemet och det är detta nya kort som i fortsättningen kommer att säljas. Det var ett produktionsfel men tillverkaren vill inte riskera att jag blir missnöjd igen och bygger därför ett unikt kort till mig som egentligen skulle vara dyrare. Det är såklart det sista al
 20. Det hoppas jag verkligen inte att det är stärkaren. Efter lite felsökning och videofilmande som ingenjörerna på D'Agostino har analyserat så fick jag i alla fall besked i går kväll att det ska byggas ett nytt kort till mig. Det kommer inte att se ut som det gamla och kommer att ha högre gain. Jag misstänker nästan att jag är en av de första som köper deras riaa-kort och att jag nu har blivit deras betatestare..
 21. Det hade ju varit fantastiskt om kortet hade varit i klass med ett externt riaa för 60-100.000kr! Det är dock tveksamt, jag tror snarare att tillverkaren ser chansen att tjäna lite lätta cash här. Är kortet "bara" i klass med ett separat riaa i samma prisklass så sparar man ju fortfarande in kostnaden för både signal- och nätkabel. Det hade varit bra nog för mig. Plus att jag hade sluppit fler lådor, vilket nästan är värt ännu mer för min del..
 22. Ja, det tycker jag också. Sätter jag Audionet riaat på 58db gain så blir volymen högre och utan störningar, därav att jag misstänker fel på kortet..
×
×
 • Create New...