Jump to content

Simon76

Medlem
 • Content Count

  135
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Simon76 last won the day on October 21

Simon76 had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Skåne

Recent Profile Visitors

290 profile views
 1. Off topic kan vara både trevligt och farligt. Kan man kanske förbjuda politiska diskussioner?
 2. Du kanske kan låna hem ett försteg och testa? Man vet ju aldrig, blir ljudet mycket bättre så kanske du hittar motivationen trots allt..
 3. Min fru är inte så prismedveten ännu, det kostade mig bara ett löpband som hon ville ha i källaren att kunna köpa nya högtalare denna gången.. Fast det jag fick betala för var inte att jag spenderade pengar på högtalare utan jag blev straffad för att hon tyckte de förra var snyggare..
 4. Kanske, Anette Askvik låter riktigt bra både på vinyl och på Tidal, men just den vinylen är i väldigt bra kvalitét. 180g dubbelplatta, 45 varv. X1 låter toppen, men spelar jag en vinyl med bra inspelning så är det helt klart ett kliv upp, markant mer levande upplevelse.
 5. Nu är jag inte alls på din nivå @byZan men jag tycker faktiskt att det börjar låta riktigt bra här i stugan. Jag är så himla nöjd! Att lyssna på vinylskivor med bra kvalitet blir helt magiskt. Körde en liten demo för frugan idag. Spelade Anette Askvik på vinyl (riktigt bra kvalitet) och bytte sen till samma låt på Tidal, utan att förklara vad jag gjorde, varpå frugan utbrister: Vad hände? Ljudet blev helt platt!
 6. Jag håller med, men det var för långt ifrån. Jag förklarade situation för James på Whest och han svarade att Whest är ganska neutrala i sin karaktär och även efter inspelning så kommer det inte att bli lika varmt som Audionet(som är mer rörlikt i sin karaktär). Whest lät jättebra men jag tyckte att det lät för likt min Lumin X1. Jag vill ha en annan upplevelse på vinylen.
 7. Lösningen fanns faktiskt närmare än vad jag insåg. Som en tillfällig lösning när det första kortet från D'Agostino inte höll måttet så fick jag ju låna Kilgores 10 år gamla Audionet PAM V2 med tillhörande strömförsörjning (EPS), bara så att jag inte skulle stå helt utan riaa när jag precis hade köpt ny skivspelare. Det visade sig att detta gamla steg totalt utklassade både D'Agostino-kortet och Whest nya three discret. Det var ju inte mycket annat att göra än att fixa plats till det i Tv-bänken och köpa loss det av Kilgore. Komplett med hans begagnade Ansuz mainz A1 och Nordost Frey XLR fick
 8. Aldrig ska det vara helt enkelt.. Båda riaa-korten jag har fått skickade till mig från D'Agostino är nu tillbakaskickade till staterna, det spåret leder tyvärr inte längre. Efter det äventyret så gick jag vidare och beställde det helt nya WhestTHREE Discrete (olyssnat). Det listar £4000 och jag beställde det direkt ifrån tillverkaren i UK. Discrete är en ny "SE-modell" på THREE Signature och ska enligt James på Whest vara minst lika bra som deras 40 RDT, till och med bättre om man uppgraderar strömförsörjningen. Visst lät det bra. Ljudet presenterades väldigt detaljerat
 9. Mycket spännande nyhet! Jag använder inte volymkontrollen på min Lumin, men om man kommer kunna byta låt mm som på en cd-spelare så vore det toppen.
 10. Även Audiovector använder jord till vissa modeller. https://audiovector.com/freedom-grounding-cable/
 11. Jag tänker också likadant. Man testar, upplever och delar snabbt med sig av upplevelsen. Efter ett par dagar så kommer man kanske fram till en helt annan slutsats och ångrar då lite att man var så snabb med att uttrycka sig. Verkar som att det är så det går till för många, och det är faktiskt ganska kul att läsa om någons väg till ett beslut.
×
×
 • Create New...