Jump to content

Simon76

Medlem
 • Content Count

  149
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Simon76 last won the day on October 21 2020

Simon76 had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Skåne

Recent Profile Visitors

389 profile views
 1. Bra formulerat! Det är just det här som jag just nu är inne i och som Engelholm Audio tålmodigt har fått gå igenom med mig så att jag börjar förstå hur de akustiska delarna hänger ihop.
 2. Här går det sakta framåt. I mellandagarna fick jag besök av Pär på Engelholm Audio som mätte upp mitt rum. Nu har resultaten analyserats och räknats på och vi försöker hitta en väg framåt. Förslag har diskuterats mellan mig och Pär, som i sin tur har bollat med Matts på SMT, för att sen presenteras för hon som bestämmer. Hon tycker som vanligt när det gäller mina projekt att jag är helt från vettet och har väldigt svårt att förstå varför detta är nödvändigt. Ungefär så här ser "problemen" ut i lyssningsposition: Basförstärkning 40 Hz. Utsläckning 70-100 Hz Takrefl
 3. Kan det verkligen stämma?? Svanås V6 är bara drygt en meter men sägs vara väldigt effektiv långt under 50 Hz. Kan det ha med volym att göra kanske? Edit: Eller är det skillnad när man pratar om absorption och inte diffusion?
 4. Du gav alltså frun en ny phonokabel i julklapp? Som dessutom visade sig inte fungera ihop med din tonarm? Jag är förvånad över att nästa inköp inte har med ditt nya boende att göra..
 5. Jag hade nog valt Jura över Siemens. Känns som det finns fler serviceställen som servar Jura också, men det kanske ser annorlunda ut runt Stockholm? En helautomatisk maskin kan absolut göra gott kaffe, men är du duktig med en manuell maskin så tycker jag helt klart att det blir bättre. Framför allt mjölken brukar bli sämre på en automat, om man nu dricker sitt kaffe med mjölk..
 6. Det där såg krångligt ut, speciellt med tanke på mitt valv in till nästa rum som garanterat är helt avgörande att få med. Kanske att nån vänlig själ här inne kan göra det betydligt snabbare än jag? Här är en väldigt grov skiss på rummet 5,1x4,3x2,4 meter. 4 st träbjälkar i taket som går från långsida till långsida, om det har nån inverkan. 3 meter öppning i valvet till nästa rum. Dörrhål(utan dörr) på andra sidan mot köket. Från fronten på högtalarna är det ca 80cm till bakväggen och ca 135cm till sidoväggarna. Ca 2,4 m cc mellan högtalarna och ca 3,
 7. Vad brukar det kosta att ta hem en akustiker? Freddan på Ninjasound tar runt 5000 för ett besök med sin utrustning. Han har dessutom väldigt bra smak på högtalare.. Vi har redan pratat om att han ska komma hem till mig efter nyår, men inget är bokat ännu. OM MIG | Ninja Sound
 8. Ok, så då måste jag mäta rummet först alltså? Jag upplever inga problem alls, tänkte bara att det alltid finns utrymme för förbättringar..
 9. Jag funderar lite på om man ska sätta upp några absorbenter på väggar och eventuellt nån i taket. Rummet är öppet på båda kortsidor ut i andra rum, med ett 3-meters valv på ena kortsidan och ett dörrhål ut till köket på den andra kortsidan, och jag tänker att det främst är i de övre frekvenserna jag ska satsa. Vad tror ni om det? Vilka Hz ska man fokusera på och har ni tips på bra/prisvärda produkter?
 10. Oj, gick bara på utseendet.. Nä, nog bara 16 på en husvagn va..
 11. Standard 1-fas husvagnskontakt 3-fas kontakter har 5 stift.
 12. Har man inget skydd om man använder PayPal när man köper från en privatperson?
 13. Ni som köper och säljer begagnat till när och fjärran, vad tar ni till för säkerhetsåtgärder för att inte bli blåsta på pengarna? Själv så har jag hittills bara vågat handla från mindre handlare som använder PayPal, tex på ebay, men jag vet att det finns många här inne som även köper av privatpersoner utanför Sverige. Vad ska man tänka på?
 14. Off topic kan vara både trevligt och farligt. Kan man kanske förbjuda politiska diskussioner?
×
×
 • Create New...