Jump to content

Simon76

Medlem
 • Content Count

  184
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Simon76 last won the day on March 28

Simon76 had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Skåne

Recent Profile Visitors

519 profile views
 1. Nu vet jag inte var du bor men jag tror att Ljudupplevelser har C-2150 hemma som demo. Den går säkert att låna. @Kilgore brukar ha koll.
 2. Jag är också lite skeptiskt till sub, i alla fall i traditionellt format, men jag tänker att en sub som är byggd för att passa i mitt rum och ihop med mina CE-1 och som har en dsp som gör att man kan göra alla nödvändiga justeringar, kanske ändå kan bli bra. Kanske..
 3. Det kanske blir annorlunda och mer begripligt på japanska?
 4. Bra skrivet @Apexorca och jag är rädd att du har helt rätt. Jag har tyvärr inte ekonomi till dubbelt så dyra högtalare.. Kanske att ett par väl valda (läs specialbyggda för mig) aktiva basar med dsp kan vara en genväg? Jag vet inte, men det kanske är värt att fundera vidare på..
 5. Det fanns en högtalare som hette E1 förr, golvare med samma element som CE-1 men med en extra bas. Fast olle säger att de inte var bättre än CE-1. Beteckningarna är lite förvirrande, eftersom de heter E1tx så är det lätt att tro att de är ovanför CE-1. Tekniskt sett så är de väl ovanför, men de har de nya mindre, billigare elementen, precis som den minsta högtalaren i serien. Jättekonstigt egentligen
 6. Nej, de har ju samma element som ME-1, som är de minsta högtalarna hos TAD. CR1tx vore skoj
 7. @octavia rs Det kan vara så, once you go TAD you never go back. Ruined for life.. Jag har inte provat E1-tx men folk jag litar på säger att de är markant sämre än CE-1 och att de inte har samma magi i mellanregistret. Annars står det ett par begagnade hos Olle som jag säkert kan byta nästan jämt med mina. Men nej tack, tänker inte byta ner mig till en lägre serie!
 8. Aha, det missade jag. Så den ska alltså känna av var man har förstärkningar och angripa dessa? Låter ju smart om det funkar.
 9. Vad jag kan se så går den inte att stämma av, den tar allt under 150Hz. Det kan väl ändå inte vara optimalt, eller?
 10. Det är nog ganska osannolikt, men alltid kul at testa..
 11. Det är jag som ska tacka Marcus, och jag vill tipsa alla som hänger här inne om servicenivån hos dig på @Perfect sense, den är nära på oslagbar! Åter igen, hade jag inte redan ägt mina TAD så vet jag inte med säkerhet om jag skulle välja likadant. Verity är väldigt trevliga ht som jag varmt kan rekommendera alla att testa.
 12. Ok, nu har jag haft Verity Parsifal Anniversary hemma i drygt en vecka och det är dags att försöka beskriva hur jag upplever dem i förhållande till mina TAD CE-1. Observera att Verity här är nästan nya och således inte helt inspelade när jag beskriver mina upplevelser. Verity är fantastiska högtalare som dessutom är oerhört välbyggda med ett utseende som verkligen tilltalar mig. Basplattan de står på är stabil med fyra rejäla fötter som är väldigt enkla att justera. Varje detalj hos högtalaren utstrålar kvalitet. Ljudet får man beskriva som lite åt den varmare sida
 13. Nu har jag läst igenom hela tråden och även om det är mycket specar och filterskisser som jag inte riktigt förstår så tycker jag det är mycket intressant läsning. Även jag går i funderingar angående vad en specialanpassad baslådelösning med dsp kan göra. Följer tråden med intresse.
 14. Där tänker vi likadant och det är ungefär inom denna radie som jag också tycker är rimligt att laborera.
 15. Jag inser att baslådan kan fungera som en pytteliten helmholtz men hur mycket kan det verkligen påverka?
×
×
 • Create New...