Jump to content

Simon76

Medlem+
 • Posts

  200
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Simon76 last won the day on March 28

Simon76 had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Skåne

Recent Profile Visitors

618 profile views
 1. Har du ingen kopparlina så du kan köra adsl?
 2. Jag tycker att en kombination kan vara rimlig. Om man har ett i grunden ok rum med måttlig akustikbehandling som har rättat till de största problemen, så känns det lockande att göra de sista tweaksen med en dsp. I alla fall när vi nu pratar bas.
 3. Efter mina ganska många tester och kombinationer med fiber hemma hos mig så fann jag inga fördelar alls med att använda fiber någonstans i kedjan(mellan routern och stereon). Jag har Lumin X1 med fiberingång och även en etherregen. Använde även en andra switch med fiberingång i mina tester för att få fler kombinationer. Använde både dual och single-fiber. kommer inte ihåg nu vilken, men den ena av dem tyckte jag nog var ganska likvärdig vanlig kopparlina, den andra lät klart sämre. Men det var som sagt hemma hos mig i min anläggning. Kan säkerligen variera.. Det slutade med att octavia fick sätta ihop en kopparkabel till mig, det blev bäst tyckte jag.
 4. Om dom gillar att bli utskällda.. 😉😅
 5. Välkommen till Euphonia Fredrik!
 6. Vi får se vad som händer framöver @octavia rs, men det är nog inte alls omöjligt. Jag hör av mig i så fall, du är välkommen.
 7. Vi var lite tidsbegränsade men fick i alla fall till det tillräckligt för att se och bestämma en väg framåt.
 8. Ja, och lärorik. Den nya högtalaren från EA är överraskande bra och det är nog svårt att hitta en mer prisvärd ht från de mer etablerade(eller större) tillverkarna.
 9. Idag har jag haft finbesök av Pär @Engelholm Audio och @Kilgore Nya högtalare är under utveckling hos Engelholm Audio, dessa skulle nu testas med olika filterinställningar och vi provade även att köra den aktiva basenheten ihop med TAD. Det gäller att ha tungan rätt i mun när det ska kopplas filter.
 10. Spontant så tänker jag att en sub som är musikalisk är framtagen för att förmedla musik/instrument, alltså för att reproducera tyngden, snabbheten och precisionen i tex en bas eller trumma. I kontrast till det står en sub som är framtagen för att passa i ett hembiosystem, den ska då istället vara bra på att förmedla ljud och vibrationer som jordbävningar, jetmotorer mm. Kanske inte lika precisa som en musiksub men istället djupare och kraftigare.
 11. @Bebop, fråga i din lokala radioaffär, de säljer ju Naim och lär med största säkerhet hålla med mig då det var de som lärde mig detta när jag hade Naim.
 12. Jag vet av erfarenhet att även Naim tar oerhört långt tid på sig för att låta bra efter att ha varit avstängt. På de flesta av deras enheter finns inte ens någon lättillgänglig strömbrytare, gissningsvis av just den anledningen. De tar 1-2 dagar minst innan de låter bra. Min Danne-förstärkare däremot behöver bara 30 minuter med lite volym.
 13. Testa betalningen genom PayPal. Jag har läst om fler som haft problem med kortbetalning.
 14. Vet inte om du redan har upptäckt det, men det kostar bara 259:-/månad om du betalar genom en app, tex Apple. Betalar du direkt till Qobuz på deras egen hemsida så kostar det 200:-/månad eller 1800:-/år. edit: såg i ett senare inlägg att du upptäckt det.
×
×
 • Create New...