Simon76

Medlem
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Simon76 last won the day on July 27

Simon76 had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Skåne

Recent Profile Visitors

70 profile views
 1. Haha, vad blygsamt. Jag tror nog inte att det råder någon direkt brist på välljud hemma hos dig heller va?
 2. Jag förstår precis vad du pratar om byZan! Normalt så har det digitala ljudet en viss hårdhet och i vissa fall till och med vasshet. Allt det är borta nu, ljudet är silkeslent och varmt samtidigt som skärpan är kvar. Ljudet upplevs nästan flytande. Det känns som det bästa av två världar. Jag vet inte om alla håller med om den beskrivningen eller om den bara passar väldigt bra ihop med D'Agostino..
 3. Nja, jag gav nog aldrig T2 en riktig chans. Lyssnade lite de första dagarna medans X1 stod och spelades in, men inte tillräckligt för att vilja uttala mig. Spelade mest med Naim och Bartok först eftersom jag ville att även T2 skulle bli ordentligt varm. När jag efter 3 dagar inte kunde hålla mig längre utan kopplade in X1 och började jämföra med Bartoken så tyckte jag inte det var intressant att fortsätta med T2.
 4. D'Agostino + Sf + Lumin = A match made in heaven Lumin X1 står som vinnare! På pappret så är nog Bartoken snäppet bättre. Den har bättre upplösning, separation mm, och den vann dessutom varenda A/B jämförelse jag gjorde. Men när jag struntade i att jämföra och bara satte mig ner och lyssnade på X1 så hände nånting, plötsligt så föll allting på plats, musiken kom flytande ur högtalarna och den där upplyftande känslan av välbehag infann sig. Jag förstod att jag hade hittat min nya spelare. Kombinationen med Lumin X1, D'Agostino Progression och Sonus faber Serafino visade sig vara väldigt lyckad, ljudet är silkeslent och jag kan inte heller låta bli att undra hur bra det kommer att låta om några veckor när den är ordentligt inspelad..
 5. Var försiktig med att erbjuda öppet hus byZan. Med din nya elektronik borde du ha ett av Sveriges bästa, och snyggaste, system. Vem skulle inte vilja lyssna på det??
 6. Även Naim tar minst 3 dagar på sig för att bli varma, de låter väldigt tråkigt de första dagarna. Har inte du haft Naim förr? Minst två veckor säger du, det blir segt.. Båda Lumin-spelarna uppdaterade sig själva det första de gjorde när jag startade dem.
 7. Ja, T2 & X1. Bartoken står nu i ett annat rum, med nätkabel i och påslagen för att hålla sig varm.. Vet inte varför den tog sån tid på sig att lossna, den var inte helt ny och borde vara inspelad. Fast det är visserligen mer än en person som har sagt till mig att Bartoken tar 3-4 dagar för att bli varm om den har stått utan ström. Det var även först efter 4 dagar som jag ökade signalen till 6 volt, det tyckte jag gjorde en stor skillnad i mitt system. X1 däremot är helt ny och står nu igång dygnet runt och spelar album på repeat för sig själv.. Hur många dagar får man räkna med innan den låter som den ska? Under tiden kommer jag att köra T2 parallellt inkopplad med Naim. Sen efter helgen så kopplar jag in X1 och Bartok igen.. Hoppas på en veckas regn nu.
 8. Spännande det här! Bartoken och jag har blivit bättre och bättre kompisar under veckan som har gått, den har gonat in sig i mitt system(och i mina öron) och spelar nu riktigt bra! Därför tänker jag försöka hålla mig från att skriva några fler kommentarer här tills alla spelare har fått minst en veckas speltid var..
 9. Så här mycket kan jag ändå säga angående mina öron. Förra året så bytte jag ut mina Audiovector Si3 Signature mot Sonus faber Serafino och där var det inga problem att motivera kostnaden när man såg till vilket lyft det blev i ljudet. Det var inget som var tveksamt eller svårt att uppskatta med det bytet och även om jag faktiskt gillade min AV väldigt mycket så är mina SF på en helt annan nivå. Prisskillnaden var ungefär densamma som här. När jag sen för några veckor sedan bytte förstärkare från Naim till D'Agostino så var känslan ungefär lika upplyftande, det tog inte många minuter med den nya förstärkaren, kall och oinspelad direkt ur kartongen, för att förstå att jag nu hamnat på en helt ny nivå av välljud. Där var ändå prisförhållandet mer blygsamt, mindre än dubbelt upp. Man vill ju gärna få den där känslan av välbehag varje gång man gör en större uppgradering, annars är det ju inte lönt.
 10. Älskar den fjärren!
 11. Det är mycket möjligt, kanske till och med troligt, att det bara är mina öron det är fel på, att de inte är tillräckligt tränade för att höra skillnader på den här nivån. Man utvecklas och lär sig hela tiden i den här hobbyn, men i slutändan så är det ändå mina öron som får avgöra vad jag lägger pengarna på..
 12. För ordningens skull så vill jag skriva några rader om mina fortsatta upplevelser efter en helgs lyssnande och jämförande mellan Naim nd5 xs2 och dCS Bartok. Denna gången är Bartoken helt uppvärmd efter att ha stått igång sedan i onsdags. Inledningsvis och med Bartok inställd på 2 volt utsignal så fick jag verkligen anstränga mig för att höra någon skillnad alls mellan de två, vilket ändå får anses anmärkningsvärt med tanke på prisskillnaden. Nu efter ett antal fler timmar i sweet spot och lite labbande med inställningarna så börjar skillnaderna bli tydligare. Som jag upplever det så gillar min förstärkare en starkare signal, jag tycker att det låter bättre när jag kör på 6 volt. Jag vet att man lätt blir lurad av volymen men efter att ha testat fram och tillbaka i flera dagar så är det vad jag har kommit fram till. Nu känner jag en större närvaro samtidigt som ljudet är både renare i mellanregistret och mjukare toppen, vilket gör att det blir behagligare att sitta och lyssna i längre sessioner. Jag kan dock inte påstå att jag upplever skillnaderna som stora, och för min egen del och min egen plånbok så är det tveksamt om det räcker för att motivera kostnaden. Den får stå kvar här hemma en vecka till eller två, så får vi väl se hur det känns när den måste lämnas tillbaka. Under tiden tänker jag utforska lite fler alternativ..
 13. Jag vill nog prova både T2 & X1, och kanske även nån fristående DAC, tex APL DSD-AR.
 14. I onsdags lånade jag hem en dCS Bartok, den kopplades in direkt och har varit igång sedan dess. Jag har även låtit min Naim nd5 xs2 förbli inkopplad för att enkelt bara kunna byta ingång på min progression och jämföra ljudet live med samma låt. Min Naim står alltid på standby och sätts bara på direkt innan jag ska lyssna, så även under denna jämförelse(vet inte ens om det går att stänga av autostandby) Som tidigare nämnts så strömmar jag uteslutande från Tidal och har inte testat något annat här. Bartok är inkopplad på DAC-ingången med Ansuz p2 XLR, Naimen på AUX med Ansuz a2 RCA. Båda sitter i en Ansuz a2 nätlist, Bartok med en a2 & Naim med en p1(pom). Bartok har fått en digitalz d2 internetkabel medans Naimen får nöja sig med en billig Chord Shawline. Jag har ställt Bartok på 2 volt vilket exakt matchar Naim i volym. Ni kommer säkert att ifrågasätta mig nu, men jag kan inte för mitt liv höra någon skillnad på de två spelarna, de låter exakt likadant!! Labbar jag med de olika filterinställningarna i Bartok så känns det som att filter 4 tex mjukar upp diskanten lite, men that's it. Jag vet inte om jag har gjort något fel med inställningarna men jag vet inte vad det skulle vara i så fall, jag har även kollat i manualen om jag missat något.
 15. Anledningen till att jag frågar är att jag nu har lånat hem en Bartok och mina inledande lyssningsintryck är aningen överraskande. Jag återkommer lite senare..