Jump to content

dlundh

Medlem
 • Posts

  61
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by dlundh

 1. Skaffade nyligen iFis hip dac. Med hög gain och deras basförstärkande XBass kan jag gå omkring med mina Hifiman HE400i på huvudet och lyssna från telefonen. Inget jag gör varje dag direkt men jag kan om jag vill. Det är min första iFi-produkt och jag är hittills ganska nöjd med den. Batteritiden är lång och ljudet är bra med dom olika hörlurarna jag provat (både IEM och over-ear). Jag har beställt kabel för att kunna koppla in Hifiman-lurarna balanserat och väntar spänt på det.
 2. Apple pressar hårdare för rumsligt ljud (Dolby Atmos) och verkar mest köra lossless som en fotnot i all PR som pumpas ut nu. Och ser man implementation av Apple Musik på Mac så kan man förstå varför, man måste ändra i inställningarna för macOS när man ska bya upplösning på ljuduppspelningen i Apple Musik. Har man däremot en Atmosanläggning hemma och en Apple TV av senare modell så är Atmosupplevelsen riktigt imponerande, Lyssna t.ex. på Kraftwerks 3D The Catalogue. Magiskt! All musk låter inte bättre i Atmos naturligtvis men när det lyfter gör det det rejält.
 3. Ja, det är ju kul att kunna dra fram lite olika format och jämföra.
 4. Kan det ha med priset att göra? Blir väl mer licenspengar som ska betalas om man avkodar flera format och kanske en extra avgift för att avkoda mer än internt? Det är min killgissning.
 5. Jag har läst något om det där men inte riktigt engagerat mig. För dom fä /jag har 2 eller kanske 3 HDCD) kan det vara charmigt att hålla på med ritualen med hantering av fysisk media. Plus att frugan inte protesterar så mycket pga använder nya prylen.
 6. Jag kör ROCK på en NUC5i7RYH. Musiken monteras från min Synology NAS som har traditionell spinnande disk. Jag har den i ett litet skåp i hallen vid inkommande kommunikation och hör den sällan. Vid vanlig drift måste jag öppna skåpet för att höra den men väl där hörs den svagt. När jag lägger till ny musik varvar den upp rejält medan den importerar och hörs väl utanför skåpet. Den är rengjord med tryckluft då och då och är ganska ren.
 7. Ja, HDCD är ju obskyrt idag. Jag vet att OPPO-spelarna (som ju inte heller tillverkas längre) stödjer formatet. Annars får man helt enkelt leta eller som du, vara nöjd ändå. Jag är bara glad att jag fick tag på en. Det enda formatet jag egentligen "saknar" nu är DAT men där kom väl aldrig en flodvåg med färdiginspelat så jag tror jag passar.
 8. Nej, jag märker ju ingen skillnad men det är ju kul att spela upp dom i rätt format.
 9. Solar Fakes senaste singel: Får riktiga Soft Cell-vibbar av den. Mysigt.
 10. Eftersom jag har en DVD Audio- och 3 HDCD-skivor har jag länge spanat efter en spelare och plötsligt hittade jag en som såg värdig ut; Thule Audio DVA100. Det är sannolikt den mest bastanta DVD-spelaren jag träffat på. Så nu kan jag spela dom sista formaten i samlingen som legat och väntat. Bilder på skönheten: https://imgur.com/a/jjEzx57
 11. Trodde jag hade problem med nya Roon. Sen märkte jag att felkällan är Homepod mini, den uppför sig konstigt lite oavsett hur jag försöker streama musik till den. Får hoppas Apple släpper uppdateringar till den, den är ett problembarn. Annars ser det ju som konstaterat snyggare ut än innan och mina uppgarderingar hade jag inga problem med.
 12. Uppskattas verkligen. Nu får man lusläsa då.
 13. Idag smäller det alltså!
 14. Ser onekligen snyggt ut! När landar dom i Sverige?
 15. Jag har gått igenom olika stadier som radats upp. Jag växlar mycket mellan casual lyssnande (Homepod mini när man sitter i hemmakontoret, Sonos One i köket när jag pysslar där) och detaljstuderande med hörlurar som efter bara några minuter brukar övergå i att bara njuta. Brukar växla vildsint mellan genrer när jag lyssnar. En annan skillnad är att jag oftast kör streaming på dom trådlösa högtalarna men övervägande Roon när jag kör hörlurar. Det som jag kallar för casual lyssnande har blivit successivt viktigare för mig med tiden. Jag är ingen radiomänniska men vill gärna ha musik på i bakgrunden och då själv bestämma vad jag ska lyssna på. Har förgäves försökt lyssna in mig på rör-soundet men hittar ingen skillnad med den utrustningen jag har så jag är tydligen ingen uppskattare av högupplöst? En stor del av min musikupplevelse är också teknikintresse. Jag gillar att koppla in och ur saker och lyssna efter skillnader.
 16. Upplever samma. Ropieee-skaparen får 50 spänn i månaden via Patreon från mig, programmet har gjort det så mycket enklare för mig att köra Roon.
 17. Och tillgängligt direkt! Lite svängigare tongångar än SIGN.
 18. Om man förbeställt kan man ladda ner albumet redan nu.
 19. Jag har (handen på hjärtat) inte haft några problem med iSCSI men jag skulle också kunna leva med NFS-montering från en ESX-server. Kör det på jobb och har inga problem med det (fast då mot SAN).
 20. Jag har bara kört Synology, jag har en DS1812+ med 8 diskplatser. Har aldrig haft problem med den men använder den bara som diskdelning och exponerar den definitivt inte mot internet. Alla funktioner jag vill ha bygger jag helt enkelt utanför NAS:en och har den som lagring i bakgrunden. Jag kör Plex, Roon och har virtuella maskiner via iSCSI på den utan problem. Nu när diskstorlekar gått upp som dem gjort är jag på väg att köpa något med 4 diskplatser och mindre fläktljud (förhoppningsvis). Mina krav är: SMB/CIFS NFS Minst 2 trunkbara 1GbE Och på bra att ha listan: iSCSI 10GbE Märket spelar inte så stor roll, inte heller extra funktioner (jag krypterar t.ex. inte) eftersom jag ändå inte använder dem.
 21. Jag använder EAC, förmodligen för att det var första googleresultatet, och rippar på min Windows 10-maskin. Enda gången jag blir tveksam är när skivorna tar timmar på sig att rippas (väldigt sällsynt). Jag är glad att resultatet alltid blir lika enligt ovan.
 22. Fick mail om att Autcher kommer släppa nytt album, SIGN, den 16:e oktober. Man kan förbeställa som MP3, FLAC, WAV, CD eller dubbel-LP (man får WAV-filer vid köp av CD/LP) om man så föredrar. https://autechre.warp.net/release/202875-autechre-sign Jag har inte riktigt tagit mig igenom deras förra mastodontsläpp så jag är tacksam att det bara är en CD den här gången.
 23. Jag har varit i mailväxling med Svalander och fått hem en ny DIN-till-RCA-adapter från dem till min SONAB-skivspelare. Den jag hade sen innan gjorde att det brummade fruktansvärt och bara hördes ljud (svagt) i en kanal. Svalanders adapter fixade brummet och ljudet är i vad jag kallar normal nivå. Men fortfarande hörs bara ljud i högra kanalen. Det tycks inte vara glapp då jag kan veva runt kabeln ganska kraftigt utan några hörbara ströningar i kanalen som fungerar. Jag ville ju testa med en adapter innan jag lade mer pengar på den och nu när jag bara får ljud i ena kanalen är jag väl mer redo att bara ge upp. Någon som har några idéer eller är den helt enkelt slut som skivspelare?
 24. Jag kan tänka mig att stega upp till en sån här plus deras nya CAN. Om jag greppat saken rätt kan jag då få balanserat ljud till mina Hifimans (med lite nya kablar). Spännande.
 25. Nu kom min sista chi-fi-grej. Nu tänker jag spendera en hel del tid med att lyssna på musik med alltihop.
×
×
 • Create New...