Jump to content

dlundh

Medlem
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by dlundh

 1. Om man förbeställt kan man ladda ner albumet redan nu.
 2. Jag har (handen på hjärtat) inte haft några problem med iSCSI men jag skulle också kunna leva med NFS-montering från en ESX-server. Kör det på jobb och har inga problem med det (fast då mot SAN).
 3. Jag har bara kört Synology, jag har en DS1812+ med 8 diskplatser. Har aldrig haft problem med den men använder den bara som diskdelning och exponerar den definitivt inte mot internet. Alla funktioner jag vill ha bygger jag helt enkelt utanför NAS:en och har den som lagring i bakgrunden. Jag kör Plex, Roon och har virtuella maskiner via iSCSI på den utan problem. Nu när diskstorlekar gått upp som dem gjort är jag på väg att köpa något med 4 diskplatser och mindre fläktljud (förhoppningsvis). Mina krav är: SMB/CIFS NFS Minst 2 trunkbara 1GbE
 4. Jag använder EAC, förmodligen för att det var första googleresultatet, och rippar på min Windows 10-maskin. Enda gången jag blir tveksam är när skivorna tar timmar på sig att rippas (väldigt sällsynt). Jag är glad att resultatet alltid blir lika enligt ovan.
 5. Fick mail om att Autcher kommer släppa nytt album, SIGN, den 16:e oktober. Man kan förbeställa som MP3, FLAC, WAV, CD eller dubbel-LP (man får WAV-filer vid köp av CD/LP) om man så föredrar. https://autechre.warp.net/release/202875-autechre-sign Jag har inte riktigt tagit mig igenom deras förra mastodontsläpp så jag är tacksam att det bara är en CD den här gången.
 6. Jag har varit i mailväxling med Svalander och fått hem en ny DIN-till-RCA-adapter från dem till min SONAB-skivspelare. Den jag hade sen innan gjorde att det brummade fruktansvärt och bara hördes ljud (svagt) i en kanal. Svalanders adapter fixade brummet och ljudet är i vad jag kallar normal nivå. Men fortfarande hörs bara ljud i högra kanalen. Det tycks inte vara glapp då jag kan veva runt kabeln ganska kraftigt utan några hörbara ströningar i kanalen som fungerar. Jag ville ju testa med en adapter innan jag lade mer pengar på den och nu när jag bara får ljud i ena kanale
 7. Jag kan tänka mig att stega upp till en sån här plus deras nya CAN. Om jag greppat saken rätt kan jag då få balanserat ljud till mina Hifimans (med lite nya kablar). Spännande.
 8. Nu kom min sista chi-fi-grej. Nu tänker jag spendera en hel del tid med att lyssna på musik med alltihop.
 9. Jag fortsätter på temat nybörjare. Jag brukar kolla på A british audiophiles videos och hans senaste är, även efter hans förklaring, lite av ett mysterium för mig. Om det han säger stämmer är den enkla sanningen alltså att alla världens tillverkare av hifi-produkter skickar med undermåliga strömadaptrar med sina produkter? Det känns som om jag missar något outtalat här? Ska jag betrakta det här mer som en del av de sista 10 meterna från slutet när man uppgraderat allt annat, lite som kablar (i min värld)?
 10. Fick hem hörlursställ idag. Nu börjar det arta sig!
 11. Den ska kopplas in i mitt "stora" system, Yamaha RX-A2030. Det är där jag har alla fysiska format inkopplade.
 12. Pickupen är en Ortofon FF 15 O, jag antar att det är original. Är puppa detsamma som pickup? När jag pratade om att byta nål menade jag pickupen, jag visste inte att man också kan byta bara nålen. En ny pickup kan jag utan tvekan kosta på den. Jag kan ju kolla med Svalander efter utbytesgrejor.
 13. Jag får kolla ikväll.
 14. Fick hem den här. Väldigt nöjd över att ha ett exemplar att klämma på.
 15. Jag fyller på här med nya frågor. Jag fick en skivspelare igår av en kollega, en Sonab 55S. Den är inte använd på många, många år så innan jag bara kopplar in den, är det något jag behöver kolla? Mitt huvudsystem har phono-ingång och jag har skaffat en adapter från DIN-kontakten på Sonab:en till två RCA+jord. Jag märkte att Sonab:en inte har jord på strömsladden in, ska jag eller ska jag inte koppla in jorden på adaptern? Iom att skivspelare är populära igen antar jag att det finns nya stift att köpa. Om stiftet behöver bytas, vad köper man då? Det blev många frågo
 16. Hifimannen har anlänt. Jag får väl ändra mig från mitt originalinlägg: det här är en wow-upplevelse!
 17. Jag läste igenom den igår och känner att den väl tål en eller två genomläsningar till så det sjunker in.
 18. Brummet hördes i lurarna. Det är en DAC/Hörlursförstärkare. Brummet intensifierades när jag rörde volymkontrollen men verkade inte öka med volymhöjning. Jag lämnade som sagt tillbaka enheten, för mig är det mest obegripligt (jag har förvisso läst lite el i gymnasiet men aldrig jobbat med det så man är ju inte direkt hemma på det).
 19. Då har jag lite att läsa, härligt! Brummandet är orelaterat och en annan fråga helt enkelt.
 20. Jag är ju ny på det här området och tills för helt nyligen hade jag inte ens sett en XLR-anslutning IRL. Det är inte alls klart för mig vad skillnaden är mellan balanserad och obalanserad. Någon som har en bra guide eller kan förklara skillnaden? Jag hade hemma en DAC/Hörlursförstärkare från ett av dom bättre märkena och den ville inte sluta brumma, den brummade också högre när man rörde volymkontrollen. Jag pratade med leverantören och följde deras råd kring hur den skulle kopplas in men ljudet från den hade, oavsett var jag kopplade in den i lägenheten ett rejält brumma
 21. Jag har läst på en hel del om dem och sitter och tvistar om jag skulle gilla Classic eller Neo bäst. Det påstås i dem recensioner jag läst där dem jämförs att Neo har mer bas och jag vet att jag gillar ljud med mer bas. Jag har ett par Hifiman HE400i på ingång men sen tittar jag allvarligt på ett par Meze. Tack för tipset.
 22. Jag löste det med en sån här: https://www.sony.se/electronics/blu-ray-disc-spelare/bdp-s3700 Digital koax ut, billig, liten, tillgänglig typ överallt.
 23. Sett någon mätning på HiFiBerrys DAC2 HD förresten? Jag lyckas inte hitta någon och den finns ju redan att köpa nu (+ stöds av Ropieee).
 24. Kommer ju se lite punksteam ut om inte annat. Jag har DAC:en kopplad via USB till min RPi 4 dock så det ska vara lugnt. Och inte för att man springer och stänger av pajen i tid och otid men en fysisk på/av-knapp istället för att rycka strömmen tycker jag är välkommet.
 25. Just nu ligger Kickstarter nere därför kan jag inte länka men när den kommer upp igen så har alltså Cooler Master en crowdfunding med en ny låda i aluminium med passiv kylning för Raspberry Pi 4. Jag beställde en iaf, den plastlådan jag har till min RPi4 idag är minst sagt flimsy. Cooler Master har ett bra track record när det gäller produkter för kylning och kickstartern har redan passerat sitt mål rejält. Jag tror på den.
×
×
 • Create New...