Jump to content

lelleturbo

Medlem
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

lelleturbo last won the day on April 14 2020

lelleturbo had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Du milde skapare! Jag har tragglat mig igenom den här tråden och förstår nästan ingenting, rena rymdforskningen för mig. Men det är väldigt roligt att det finns så otroligt mycket kompetens i forumet. Det enda jag kan säga är att min linjesignal har blivit klart bättre under rådande viruspandemi och social distansering, antagligen för att förstärkaren går dygnet runt. Så det finns alltid något gott med det onda. Ha det så gott alla, och hoppas helvetet på jorden må sluta någon gång!
 2. På tal om Hifi-stället och förstärkare så lyckades jag nyligen med stor ansträngning pressa in mastodont-kartongen därifrån med nya McIntosh MC462 i bakluckan på bilen. Jag tycker att den lever upp till väldigt mycket som skrivs i den här tråden som ren, öppen, distinkt och dynamisk återgivning och behaglig värme.
 3. Man vet ju aldrig vad det är för ålder på alla skrivande i forumet och då kan det faktiskt vara så att distorsionen inte alltid beror på systemet? Jag upptäckte själv att musik och sång i falsett på hög volym kan låta som något tekniskt gått sönder, tills jag förstod att hörseln inte hängde med, men jag är ju pensionär
 4. Precis mitt i prick ? Konstigt bara att det skulle vara ett par högtalare byggda för 45 år sedan som öppnad upp mitt lyssnande. Förresten så uppgraderade jag min anläggningen idag med ny förstärkare (McIntosh MC462) och det mådde mina Dahlquist:are och öron väldigt bra av. Är otroligt nöjd med tanke på att dessa har kostat mig 3000:- med renoveringen inräknad. Kan säga att jag var rätt skeptisk när köpte dem, men efter allt jag läst så vågade jag slå till, och de va ju tur ??
 5. Hej, du skriver "inköpt" menar du nerladdad eller vinyl....men du kör roon? Väldigt skön musik i vilket fall som helst
 6. Jätteskön musik som jag hade glömt. Tackar: )
 7. Ja, vad ska man säga som nybörjare? Jag kan inte så mycket beskrivande termer inom HiFi och ljud, men jag sålde mina nya Dynaudio Contour 30 när jag hade hört Dahlquist dq-10. Att jag sedan hittade ett par dq-20i hos Rehifi var en ren slump. Dq-20 är väldigt mycket en blandning av dq-10 och dagens moderna högtalare, öppen med bra kontroll på basen och väldigt behagligt mellanregister som går att lyssna på i timmar utan att bli trött i öronen. Vad jag har läst är nyckeln till Dahlquist framgång det mycket fasrena ljudet som man antagligen har fått fram genom att bara lyssna och inte mäta. DQ-10 har "open baffel" men 20i spelar inte mycket ljud bakåt.
 8. Jag lyckades också köpa ett par Dahlquist DQ 20i bara några månader senare. Har väldigt svårt att bestämma mig för vilken uppsättning som skall få spela min musik. Har burit högtalarna fram och tillbaka tills jag fick ryggskott.
 9. Hejsan säger jag som ny i forumet...och det var jag som köpte DQ-10:orn på HiFi-stället :)
×
×
 • Create New...