Jump to content

Rolfen

Medlem
 • Posts

  35
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Rolfen

 1. Okay jag förstår att ni har en vänstervinkling på eran censur som dom flesta av nätets tillhåll. Jag får helt enkelt försöka hålla den högerinriktade delen av min skivsamling borta från detta forum. Har samtliga skivor släppta av Ultima Thule men även alla LP släppta av Motvind så jag får väl försöka se till att bara dessa syns i bild.
 2. Intressant att ett ett hifi forum kan vara så tokvinklat. Jag lyssnar på all sorts musik, svänger det så är det bra. Personligen så skiter jag i artisternas åsikter så länge dom levererar bra musik. Jag lyssnar både på högerrock och progg med samma njutning.
 3. Den ser inte ut att vara en bra hifi-mus, ser mer sugen ut på att äta kablar än vibrationer.
 4. Söt! Som jag förstått saken så är släkten rätt stor och spridd över hela världen.
 5. Jag har skaffat ett litet husdjur som är billig i drift då han äter vibrationer och inte behöver han rastas heller. Med både Entreq Vibbeater och Audio Magic plattform så borde detta vara en av jordens vibrationsfriaste CD-spelare
 6. GT och Stax verkar vara en härlig kombo
 7. Tyvärr är ju detta med piratskit ett gissel! Jag gillar armbandsur och när det gäller dom är det rätt hopplöst, alla kopior är inte så usla som exemplet i denna tråd, vissa klockkopior måste öppnas och undersökas noga för att avslöjas. Jag gissar att det samma gäller kablar, att en del är så bra gjorda på utsidan att det är svårt att skilja en kopia från ett original. Man behöver inte surfa runt på nätet speciellt länge innan man hittar kopior på kablar från tex Cardas, Nordost, PS Audio, Transparent och Furutech så jag gissar att alla tillverkare av dyrkablar är drabbade. Detta är ju inget problem så länge man bara köper nya kablar från svenska handlare men begagnatmarknaden blir ju rätt osäker. Jävligt trist men tyvärr är detta verkligheten och det gäller ju inte bara dessa två branscher utan allt som som säljs för långt över materialkostnaden (vilket gäller det mesta) och är hyfsat lätt att tillverka (vilket också gäller det mesta).
 8. Samma medicin idag men en annan batch Bad Manners ‎– The Height Of Bad Manners .
 9. Hemma med feber och försöker pigga upp mig med lite positiv Ska musik. Funkar sådär ... Dock inte Busters fel, brukar alltid bli på bra humör av hans svängiga och småtokiga musik. Bad Manners ‎– Forging Ahead För er som inte vet vem Buster är så kan ni se hans sköna anlete här https://youtu.be/E7lCi-F69PA
 10. Är svag för gamla rock/blues brudar som Louise Hoffsten, Beth Hart och Sanne Salomonsen. Missade att Sanne släppte en LP 2017 men eftersom den bara verkar släppt i Danmark så är det inte så konstigt. Men nu är ordningen återställd som tur är, inte hennes bästa skiva men några pärlor finns det. Sanne Salomonsen - Baby Blue
 11. I slutet av 80-talet var jag basnarkoman och denna skiva var den ultimata demodiscen. När jag upptäckte att den finns nyutgiven på LP så blev jag tvungen att köpa. Härliga minnen och basen är fortfarande tung. Tone Loc ‎– Loc'ed After Dark
 12. Heller helt med om dina iakttagelser angående Krell. Baksidan av deras slutsteg för dessutom mest tankarna till PA grejor.
 13. The Specials andra album, inte riktigt lika mästerlig som deras första men fortfarande riktigt bra.
 14. Du behöver inte alls skämmas för att du inte känner till Meadowlark Audio då dom hade sin storhetstid i början av 2000 talet. Då gjorde dom enbart transmission line högtalare och dom hörde till det lite högre segmentet. Alla deras modeller kunde fås i ett gäng olika ädla träslag (bafflar i massivt trä), dom använde element från Vifa och Peerless, högkvalitativa filterkomponenter och internkablage från Tara Labs. Dessutom byggdes dom för hand. Dom försökte dessutom slå sig in på världsmarknaden, vad jag vet såldes dom dock aldrig i Sverige men dom fanns i Danmark. Tyvärr så växte dom för fort och hade för liten vinst per såld högtalare så 2005 var konkursen ett faktum. Dom har dock återuppstått men säljer numera bara högtalare med inbyggda förstärkare http://www.meadowlarksings.com Får jag någon gång in den där efterlängtade lottovinsten så skall jag åka till USA och leta reda på ett par Blue Heron 2 som var deras toppmodell och mina drömhögtalare.
 15. Nu har denna presentation nått slutet. Högtalarna är från Meadowlark Audio och allt kablage från Supra. Meadowlark Audio Kestrel2 är amerikanska högtalare av transmission line typ. Som ni kanske förstått av mina inlägg så jag rätt nöjd med nuvarande setupen, har faktisk inga planer på uppgraderingar. Men det är ju svårt att sia om framtiden, visst skulle det vara kul att prova ett rejält Class A slutsteg eller kanske ett rörförsteg Den som lever få se, den här hobbyn kan ju ta en del udda och oväntade svängar ibland.
 16. Nu är vi framme vid hjärtat i systemet - Musical Fidelity M6I. Har enda sedan jag hade en Musical Fidelity Elektra E10 hyst en kärlek till MF och deras förstärkare, honnörsorden är kraft och neutralitet. Enda som stör mig lite är att den är svart.
 17. Supra borde ju kunna vara något bra med ditt resonemanget, certifierad och med lite bättre kontakter. http://www.jenving.se/products/view/usb-2.0-a-b-1001908381 Jag har en två metare att sälja eller låna ut om du är sugen på att testa.
 18. Toklyssnar inte på hörlurar men då jag bor i lägenhet så är dom visa tider på dygnet ett måste. Hörlurarna är ett par anspråkslösa Sennheiser HD 598 men jag måste säga att trots dom är lågbudget så gör dom ett riktigt bra jobb ihop förstärkarriggen. Helt klart kan en bra hörlursförstärkare lyfta ett par enklare lurar. Musical Fidelity X-PSU V8 nätdel och Musical Fidelity X-CAN V8 hörlursförstärkare.
 19. Det är inte ofta man ser en radiodel i folks anläggningar nuförtiden men jag har en Creek Evolution tuner. En anledning till det är att jag inte är en "early adopter", har aldrig lyssnat på en podcast och har aldrig streamat en låt. Tycker radio funkar fint som bakgrund när man dammsuger eller gör något annat tråkigt. Creek Evolution tuner.
 20. CD-spelaren är en Audiolab 8200CD och den används även som DAC Den står på en gammal Audio Magic Production vibrationsdämpande hylla. Jag undrar lite var alla dessa antivibrations prylar tagit vägen, när det begav sig hade jag ett helt gäng från Base Technology och jag fick för mig att både dom och dessa från Audio Magic Production sålde rätt bra men det är jäkligt sällsynt att dom dyker upp på begagnatmarknaden. Kvalitén på dessa prylar var ju rätt rejäl så dom borde överlevt, kanske ligger dom på diverse vindar och källare. Lite synd kan jag tycka för det är vackra prylar som dessutom fyller en funktion.
 21. Något som jag lärt mig under alla år som hifi nörd är att RIAA har löjligt mycket inverkan på slutljudet. Skall du köpa RIAA så ta i så det gör ont. Jag kör med ett batteridrivet Trigon Advance RIAA.
 22. Nu är det slut på gamla prylar som förtjänar att nämnas här så nu går jag över till nuvarande setupen. Den är dock inte purfärsk den heller för när det gäller 2-kanal så köper jag helst begagnat. Börjar med det viktigaste först. Skivspelaren är en Hanss Acoustics T-10 Special Edition. Även om den ser anspråkslös och gammaldags ut så är den bitvis rätt high tech, lageraxeln är keramisk och i stället för lagerkula är det ett magnetfält. Spelaren står på en vägghylla från Standesign. Är lite förvånade över hur sällan man ser skivspelare på väggen nuförtiden, det är ju trots allt ett bra sätt att få dom att jobba hyfsat störfritt. Pickup av MC modell från Ortofon - Quintet Blue
 23. Ruskigt imponerande med enbart DIY!
 24. Naturligtvis har det även passerat en del skivspelare mestadels diverse Ariston men även Rega, Kenwood och Pro-Ject har tittat förbi. Jag skrev tidigare att jag saknade mitt Classé försteg och mitt McIntosh slutsteg men denna känsla gäller även min Ariston RD-40 skivspelare med SME 3009 tonarm. Den var ett riktigt smycke.
×
×
 • Create New...