Rolfen

Medlem
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Rolfen last won the day on February 11

Rolfen had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Rolfen

  Rolfens ljudprylar

  Nu har denna presentation nått slutet. Högtalarna är från Meadowlark Audio och allt kablage från Supra. Meadowlark Audio Kestrel2 är amerikanska högtalare av transmission line typ. Som ni kanske förstått av mina inlägg så jag rätt nöjd med nuvarande setupen, har faktisk inga planer på uppgraderingar. Men det är ju svårt att sia om framtiden, visst skulle det vara kul att prova ett rejält Class A slutsteg eller kanske ett rörförsteg Den som lever få se, den här hobbyn kan ju ta en del udda och oväntade svängar ibland.
 2. Rolfen

  Rolfens ljudprylar

  Nu är vi framme vid hjärtat i systemet - Musical Fidelity M6I. Har enda sedan jag hade en Musical Fidelity Elektra E10 hyst en kärlek till MF och deras förstärkare, honnörsorden är kraft och neutralitet. Enda som stör mig lite är att den är svart.
 3. Supra borde ju kunna vara något bra med ditt resonemanget, certifierad och med lite bättre kontakter. http://www.jenving.se/products/view/usb-2.0-a-b-1001908381 Jag har en två metare att sälja eller låna ut om du är sugen på att testa.
 4. Rolfen

  Rolfens ljudprylar

  Toklyssnar inte på hörlurar men då jag bor i lägenhet så är dom visa tider på dygnet ett måste. Hörlurarna är ett par anspråkslösa Sennheiser HD 598 men jag måste säga att trots dom är lågbudget så gör dom ett riktigt bra jobb ihop förstärkarriggen. Helt klart kan en bra hörlursförstärkare lyfta ett par enklare lurar. Musical Fidelity X-PSU V8 nätdel och Musical Fidelity X-CAN V8 hörlursförstärkare.
 5. Rolfen

  Rolfens ljudprylar

  Det är inte ofta man ser en radiodel i folks anläggningar nuförtiden men jag har en Creek Evolution tuner. En anledning till det är att jag inte är en "early adopter", har aldrig lyssnat på en podcast och har aldrig streamat en låt. Tycker radio funkar fint som bakgrund när man dammsuger eller gör något annat tråkigt. Creek Evolution tuner.
 6. Rolfen

  Rolfens ljudprylar

  CD-spelaren är en Audiolab 8200CD och den används även som DAC Den står på en gammal Audio Magic Production vibrationsdämpande hylla. Jag undrar lite var alla dessa antivibrations prylar tagit vägen, när det begav sig hade jag ett helt gäng från Base Technology och jag fick för mig att både dom och dessa från Audio Magic Production sålde rätt bra men det är jäkligt sällsynt att dom dyker upp på begagnatmarknaden. Kvalitén på dessa prylar var ju rätt rejäl så dom borde överlevt, kanske ligger dom på diverse vindar och källare. Lite synd kan jag tycka för det är vackra prylar som dessutom fyller en funktion.
 7. Rolfen

  Rolfens ljudprylar

  Något som jag lärt mig under alla år som hifi nörd är att RIAA har löjligt mycket inverkan på slutljudet. Skall du köpa RIAA så ta i så det gör ont. Jag kör med ett batteridrivet Trigon Advance RIAA.
 8. Rolfen

  Rolfens ljudprylar

  Nu är det slut på gamla prylar som förtjänar att nämnas här så nu går jag över till nuvarande setupen. Den är dock inte purfärsk den heller för när det gäller 2-kanal så köper jag helst begagnat. Börjar med det viktigaste först. Skivspelaren är en Hanss Acoustics T-10 Special Edition. Även om den ser anspråkslös och gammaldags ut så är den bitvis rätt high tech, lageraxeln är keramisk och i stället för lagerkula är det ett magnetfält. Spelaren står på en vägghylla från Standesign. Är lite förvånade över hur sällan man ser skivspelare på väggen nuförtiden, det är ju trots allt ett bra sätt att få dom att jobba hyfsat störfritt. Pickup av MC modell från Ortofon - Quintet Blue
 9. Rolfen

  Niclas vardagsrum

  Ruskigt imponerande med enbart DIY!
 10. Rolfen

  Rolfens ljudprylar

  Naturligtvis har det även passerat en del skivspelare mestadels diverse Ariston men även Rega, Kenwood och Pro-Ject har tittat förbi. Jag skrev tidigare att jag saknade mitt Classé försteg och mitt McIntosh slutsteg men denna känsla gäller även min Ariston RD-40 skivspelare med SME 3009 tonarm. Den var ett riktigt smycke.
 11. Rolfen

  Rolfens ljudprylar

  Radiolyssning är inget jag har ägnat mig seriös åt utan radion använts mest för bakgrundsskval. Trots detta har jag alltid velat ha en Magnum Dynalab tuner på grund av deras osannolika coolhet och skyhöga kvalitet. Tyvärr har det aldrig blivit någon. Det är ju dock inte försent ännu, nu är dessutom tuners lika döda som CD spelare så priserna på begagnade har sakta börjat ta sig neråt. Så jag drömmer vidare ... Den roligaste tunern jag ägt är en Cairn Midi och det beror inte på kvaliteten (även om den inte gjorde bort sig) utan på det grymma utseendet. Helt klart ruskigt läcker men jag vill minnas att handhavandet var knasigt besvärligt.
 12. Rolfen

  Rolfens ljudprylar

  Som tur är blev det aldrig några hemmobioprylar i highend klassen. Det kom ju nya format och anslutningar hela tiden så jag är riktigt glad att jag inte gick all in där. Höll allt på en okay nivå och la pengarna på mjukvaran istället http://www.filmsamling.se/
 13. Rolfen

  Rolfens ljudprylar

  Förutom min Alchemist Axiom som nämndes tidigare har det passerat en del andra förstärkare men mest har jag haft bioreceivrar eftersom jag under många år var rätt insnöad på hemmabio, dom förtjänar dock inte att nämnas här. Något som dock passar riktigt bra här och dessutom är dom två sakerna jag saknar allra mest är dessa: Classé CP-35 försteg (som jag tyvärr inte verkar ha någon riktig bild på) här under en udda men trevlig hörlursförstärkare - Perreaux Silhouette SXH2 McIntosh MC7100 slutsteg Som sagt så saknar jag helt klart detta försteg och slutsteg, av någon konstig anledning har jag aldrig ångrat ett köp men däremot saker jag sålt. Hade jag varit rik så skulle inget någonsin fått lämna utan allt skulle sparas.
 14. Rolfen

  Rolfens ljudprylar

  Mk II var nyare och hade bla en annan DAC och blå display istället för grön. Jag upplevde min som lite "beslöjad" och närmast "grumlig" i ljudet. Men visst kan man tycka olika eller för att ta det på göteborgska: Smaken är som rôven ... klôven!
 15. Rolfen

  Rolfens ljudprylar

  Jag fastnade tidigt för Compact Disc och min första spelare blev en Philips CD 160 som helt klart hade mediokra ljudkvaliteter, dock segrade smidigheten så efter det köpet blev det inga nyköpta LP på många år. Min Philips CD 160 som jag tror fortfarande ligger på vinden och skräpar. Men det har även passerat några betydligt trevligare spelare genom mitt hem. EAD DSP-1000 DAC och EAD T-1000 CD-transport McCormack Digital Drive SST-1 CD-transport med tillhörande McCormack DAC-1 Deluxe Edition Även kinesisk Original 2008 hittade hit, inte allra bästa ljudet men en extremt rejäl maskin som skulle duga bra som pallbock vid däckbyte på bilen. Här under en Alchemist Axiom förstärkare.