Jump to content

PKS

Medlem
 • Posts

  110
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Carlssonhögtalare använder dämpull vid porten (och precis bakom elementen i andra) i flera av sina modeller för att justera avstämningen för basreflexporten. Finns att läsa om på carlssonkult för den som är intresserad http://www.carlssonkult.se/OA12.aspx Jag hade velat få det åtgärdat även om det kanske inte är hörbart.
 2. De har länkar till instruktioner men de verkar inte finnas tillgängligt längre på den filserver de har använt. Men de verkar vara väldigt välsorterade!
 3. Byta kodningar känns som ett trevligt projekt jag inte skulle ha något emot att göra själv Lite DIY är bara bra för att få en lite personligare relation till sin hifi Själva kalibreringen och justeringen av spelaren lämnar jag dock gärna över till ett proffs! @Apexorca du har PM
 4. Tack för alla tips Att hitta rätt spelare i rätt skick verkar inte vara det lättaste men jag har börjat spana! Det mekaniska skicket är väldigt viktigt, och en maskin som är servad i närtid är ett krav från min sida. Jag tror inte man ska börja med rullband om man vill komma billigt undan, men med det sagt så gäller det att hitta en rimlig nivå, och köper man en billig maskin så finns det risk att blir det dyr service. Lite som att köpa bil
 5. Jag har sneglat på en Revox A77 och den verkar kunna spela upp både NAB och IEC men inte spela in IEC (vilket inte spelar mig någon roll). Mycket att sätta sig in i! Kör alla 1/4" band?
 6. Tackar för alla svar! @calle_jr kassettbandspelare brukar man ju säga, och i den andan känns det rimligt att det skulle vara rullbandspelare En av anledningarna att börja med R2R är att det är ett kul format, och kul är det oavsett om man väljer 4-spår eller 2-spårs maskiner. Men det låter som att det är 2-spårsvarianten som jag borde satsa på för att verkligen få ut en ljudkvalitet som motsvarar prislappen. Om man ska köpa nya färdiginspelade rullband, är det bra tillgång för spelare med NAB-filtrering eller ska man försöka hitta en spelare med IEC/CCIR (vilket verkar vara ovanligt?)?
 7. Intressant, jag känner lite så generellt när det gäller hörlurar, men det kanske blir mer påtagligt med just rullband. @Apexorca skulle du avråda från att köpa gamla band eller bara vara medveten om att några inte kommer gå att spela/låta sämre än önskat?
 8. Jag tänkte skaffa mig en hörlursrigg till jobbet och har länge varit sugen på en rullbandspelare. Så varför inte slå två flugor i en smäll och köpa en rullbandspelare med hörlursuttag? Men jag skulle gärna ta emot lite tips kring vilken typ av spelare som man bör skaffa. Det står mellan 4 spårs 7 1/2 IPS eller 2 spårs 15 IPS. Vad är för och nackdelarna? Vad kör ni för något? Fördelarna med 4 spårs verkar vara att det finns mycket (om än äldre) material utgivet. Men vågar man köpa gamla band? Funkar de normalt ok efter alla dessa år? Eller ska man satsa en 2 spårs för att få bättre kvalitet och kunna köpa nya masterband?
 9. Hej Neve Även jag har en UMIK-1 och använder REW. Är nöjd med den kombon
 10. Snyggt bygge! Lacken blev toppen Är det en Alps-volympot man ser på bilden?
 11. Jag tycker att denna video var väldigt intressant. Den är lite lång (ca 1 timme) men det är ingenjör från Audio Precision (de gör ljudanalysatorer, tex den Amir på ASR använder) som pratar om vad som egentligen är mätbart
 12. Kul! Jättebra med alternativ till Roon då det är ett ganska dyrt program. Ser snyggt ut!
 13. Tack för tipset. De har ett fint utbud. Genalex Gold Lion har jag läst en del bra om (ca 3000kr paret) och de är en stark kandidat.
 14. Såhär i coronatider blir det mycket hemarbete. En av de stora fördelarna med det är tillgången till sin egen stereo En av nackdelarna med att ha tillgång till sin stereo hela tiden är att den står på hela dagarna och timmarna tickar på iväg på rören. Jag har en Audion Silver Night II med 300B- och 6922-rör. 6922 är jag inte så oroad över eftersom småsignalsrör normalt håller längre (och jag har ett extra par Siemens som ligger i lådan), men mina 300B är orginalrören som kom med förstärkaren (enligt tidigare ägare som använde den sparsamt). Jag har länge funderat på att uppgradera för att det vore spännande att prova, men nu börjar jag känna att det börjar bli en nödvändighet. Inga problem än, men så att jag slipper stå utan den dag de bestämmer sig för att ge upp. ....så, har ni tips och erfarenheter av 300B-rör? De nya WE300B-rören ligger utanför budget tyvärr.... Bild på förstärkaren eftersom tråden ändå ligger under bildforumdelen
×
×
 • Create New...