PKS

Medlem
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. PKS

  Niclas vardagsrum

  riktigt tjusiga byggen
 2. PKS

  HEM 2020

  Hornet var en lite speciell variant som är hornladdat framåt men har även ett membran bakåt, så till den månen är de rundstrålande. De skulle tydligen även vara (elektriskt)filterlösa. Intressant på många plan
 3. PKS

  HEM 2020

  Jag tyckte att detta system var en av mässans höjdpunkter. Kanske inte det som var mest hifi men det fanns något naturligt över systemet som jag tyckte att flera av de andra systemen saknade. Det lät avslappnat och med en skön klang. ...men kanske inte när de spelade kassettband Det var rejält många pinnar upp i hifistegen när de körde med bandaren Mina dipoler trivs ganska bra nära bakre vägg, men mina förra gjorde det inte alls. Jag har inte kommit fram till hur och varför än, men vissa dipoler kanske är mer känsliga för placering än andra? I vilket fall stod deras VREL i ett mycket litet rum och det fanns inte så mycket rörelsemån åt något håll. Fantastiskt tjusiga förstärkare var det också!
 4. PKS

  Från linjesignal till musikalitet

  Jag läste lite i tråden (men inte hela) och problemet verkar vara överkörning mellan ingång och utgång. Överhörningen är på ca -40 dB vilket är rätt kasst, men om du mäter impedans, är inte 40 dB motsvarande en skillnad på 1 respektive 10 000 Ohm? Då borde detta vara fullt tillräckligt? Om man sen gör det för att det är kul, ja, såklart man ska det Alltid kul att förbättra saker!
 5. PKS

  Från linjesignal till musikalitet

  Det är jättelätt att göra. Jag har själv byggt en rigg med ett ljudkort från Beringer, totalkostnad runt 300 kr. Men om du använder ljudkortet som utgångskälla borde du använda ett motstånd med högre ohm, ca 600-1000 ohm. Det finns en beskrivning av detta på REWs hemsida: https://www.roomeqwizard.com/help/help_en-GB/html/impedancemeasurement.html
 6. PKS

  Det här med streaming....

  Ja det är USB direkt från datorn. De flesta nyare DACar har detta alternativ, även i de lägre prisklasserna. Båda mina macar har också optisk ut via hörlursuttaget (som kan vara både digital och analog utgång) vilket jag har använt förut och det har också funkat bra.
 7. PKS

  Från linjesignal till musikalitet

  Hej! Kul projekt Kanske lite av en nybörjarfråga, men varför vill du ha en justerbar dämpfaktor? En högre dämpfaktor är väl alltid eftersträvansvärt och en nästan oändligt hög borde vara att föredra?
 8. PKS

  Det här med streaming....

  Jag kör direkt från min mac via USB till en DAC och tycker det funkar smidigt. Formatstödet blir på så vis inget problem och det är en för mig (eftersom jag hade en laptop liggandes) en väldigt billig och krångelfri lösning. Jag tror att det är klokt att undvika airplay och bluetooth. Inte bara pga sämre ljudkvalitet, men även (min upplevelse) att det ofta tappar kontakten, inte kopplar upp som det ska osv.
 9. Hej Mats Det har varit kul att följa din tråd! Hur är ANK-kiten att bygga? Är det enkelt för någon som är lite mer novis att få ihop dessa (utan modifieringar)? Jag är själv lite sugen på att testa deras DAC eftersom det verkar vara ett trevligt projekt och jag villhöver en ny DAC. Vänligen, Per