Jump to content

j_bloom

Medlem+
 • Posts

  374
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

j_bloom last won the day on August 25 2021

j_bloom had the most liked content!

Recent Profile Visitors

1 122 profile views
 1. Kul att följa dina skapelser! Just en Thorens TD125 mk2 var min förste skivspelare, så den ligger såklart en extra varmt om hjärtat. Hur har det gått med högtalarebygget?
 2. Det hade jag gärna haft tillgång till! Antar att det är en Roon-grej? Har Quboz men kan inte hitta en sådan funktion.
 3. Tack för tipset, kör nu med MConnect och det spelar nu högupplöst, wihoo! dessvärre funkar inte volymkontrollen i den appen så det är lite rörigt för tillfället. Satte på någon skitlåt för att testa och volymen var väldigt hög, fick lite panik när allt började dista och damen skrek från arbetsrummet och frågade vadfan jag höll på med. Ljudet är klarare och det upplevs som där är mer seperation mellan instrument och röster. Om det är positivt eller ej kan jag inte svara på. Får återkomma när jag haft prylarna någon månad.
 4. Skämtosido... Jag hade tänkt kalla på dig @VoicesInMyHead men kände på mig att det räckte att lägga upp något om en streamer för att du skulle få nos på det och komma självmant Jag har tyvärr stött på patrull. Enheten funkar fint med Tidal och Spotify men inte med Quboz. Och jag vill ju bara använda den med Quboz. Tydligen så är de inte helt kompatibla med varandra ännu. Utan i Quboz kan jag bara välja streamern via Airplay vilket inte blir lika hög kvalité. Går det att komma runt detta med någon UPnP app?
 5. Ja. med Chromecasten var det bara 96khz... nu är det 420 hela tiden:
 6. Så har tiden kommit och gått för min käre följeslagare Google Chromecast. Sedan någon månad tillbaka så har det inte gått att spela mer än en låt i taget från min Iphone och när telefonen gått i skärmlås så har den ofta helt slutat streama. Inte så smidigt alls alltså...Enligt några forum så har det berott på en uppdatering av en mjukvara från Apples sida. Jag hade väntat mig att de skulle fixat detta relativt fort men det verkar inte vara med på någon prioriteringslista överhuvud taget. Vidare till en ny häst i stallet alltså: Det lutade länge åt en Bluesound Node då de har en pålitlig mjukvara och ett helt ok ljud för en överkomlig summa. Men... så var det det här med att läsa på forum. Och där bland forumsrävarna och reviewgrodorna så var det många som sa att en fick mer väljud för pengarna i en iFi Stream+DAC. Så det fick det bli för mig. Lättpåverkad som jag är.
 7. Varför ingen Switch i din drömanläggning? Det var ett ”måste” sist? Kul att Sablon verkar lyckats med att ta fram en så pass bra kabel. Tittar man rent estetiskt på den så ser det ut som ett hopplock från Biltema 😅 Roligt att din tråd engagerar 😊
 8. Så spännande! Kommer ni att testa den mot Bluesound och vinylriggen?
 9. Intressant läsning @Anders65 tack för det! @24U Har du presenterat din anläggningen här på forumet? Skulle vara intressant att få ta del av.
 10. Bra beskrivning, det har hänt flera gånger här hemma också när vi haft gäster. Har vinylen varit igång först så är det svårt att gå över och spela streamad musik - ”magin” försvinner och det uppstår lyssningströtthet. Då är det bäst att låta bli att spela vinyl alls och bara köra streamat så blir det ingen jobbig övergång. Jag har nog kanske den sämsta streaminglösningen av alla här på forumet med min chromecast, har jämfört med andra lite dyrare lösningar som alla upplevt som ”kallare”. Även om det hänt och händer otroligt mycket på streamingsidan så verkar det som om en måste upp rejält i nivå för att nå välljudsmagi medans en inte behöver klättra särskilt högt i vinylstegen för att nå dit, eller iallafall få en smak av det goda. Det är såklart min subjektiva ”välljudsuppfattning” jag pratar om men den tycks delas av alla som kommer hit.
 11. Grattis till en fin spelare! Som vanligt så är dina bilder fantastiska - hoppas på fler bilder på hela uppställningen nu efter finjustering 😊
 12. Håller helt med! Det är även otroligt att de är så unga när detta spelas in. Det har aldrig slagit mig att George bara var 26, och de andra under 30 när The Beatles splittrades. Att det var på så relativt kort tid de hann med så mycket.
 13. En helt fantastisk dokumentär i tre delar finns nu tillgänglig på Disney+. Ett måste att se för alla musikälskare. På första parkett får vi följa The Beatles genom inspelningen av deras livealbum Let it be och vad som kommer att bli deras sista livekonsert på taket ovan inspelningsstudion på Abbeyroad. Det är som att bevittna magi när många av världens största hits tycks jammas fram från intet. För min del så var det nästan lite världsomvälvande att se och jag klassar dokumentären som den högsta punkten på mitt musikår 2021. Bon voyage!
×
×
 • Create New...