j_bloom

Medlem
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

j_bloom last won the day on April 5

j_bloom had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. j_bloom

  Från linjesignal till musikalitet

  Jag lyssnade på dessa kablar för några veckor sedan i ett system bestående av Lampizator dac, Air tight och Threshold förstärkeri - högtalarna som spelades var Devore o/96 och Harbeth 30.2. Jag själv har få referenspunkter - har bara två Högtalarkablar som jag verkligen spelat mycket på: Chord reference samt Supra Sword. I mina öron och fantasi så var dessa Duelund väldigt musikaliska mer åt Chord hållet än Sword. Blir alltid förvånad när tunna kablar kan låta så mycket? Om man inte pratar ljud så är det i mitt tycke en snygg kabel som är väldigt nätt och lätt att hantera i ett delat vardagsrum. Ägaren till utrustningen var mycket mer erfaren och kunde rabbla upp åtskilliga dyra kablar han hade prövat som dessa Duelund utklassade i musikalitet, han finns säkert här på forumet och kan ge en kommentar.
 2. j_bloom

  Hjälp att åtgärda distortion

  En oväntad twist, det enda som egentligen skulle bort står ensamt kvar: Uppföljning kommer i en ny tråd på bildforum så småningom
 3. j_bloom

  Hjälp att åtgärda distortion

  Tack Anders! Det har jag längtat efter att höra så många nej-sägare men nu äntligen en yes-man !
 4. j_bloom

  Hjälp att åtgärda distortion

  Jag använder en skivspelarborste till det. Försöker hålla så rent som möjligt och håller locket stängt när spelaren är av, men det är alltid damm/ andra partiklar i rummet. Kan säkert bli bättre på både skiv- och nålrengöring.
 5. j_bloom

  Hjälp att åtgärda distortion

  Det är brädgolv under parketten - hur konstruktionen ser ut vet jag ej. Västkuststuga från 60-talet. Har tänkt på att lägga "trädgårdsplattor" under både högtalarstativ och bänk men aldrig prövat.
 6. j_bloom

  Hjälp att åtgärda distortion

  Pillade lite " Ovetenskapligt" igår. Kunde justera så att spelaren kom exakt i våg med hjälp av en extra möbeltass. Vred även pyttelite på puppan för det såg ut som att den inte var helt rätt på spåret. Försökte att skriva ut en mall men fick inte rätt på skalan tyvärr. Resultatet blev en förbättring iallafall. Både jag och sambon har försökt med hjälp av ögonmått att se om armen är ur vinkel - för oss bägge så är den inte det. Då betyder det att det är 50% chans att den är rätt Ser så klart fram emot calle_jr besök i framtiden! Skev bänk och vingt golv men spelaren är i lod iallafall:
 7. j_bloom

  Vad lyssnar du på just nu?

  Kurt Vile - b'lieve i'm goin down... LP Min generations Neil Young? hur som helst - jäkligt bra skiva
 8. j_bloom

  Hjälp att åtgärda distortion

  Jag har erfarenhet av Accuphase sedan tidigare och läst i många forum om att de är en bra matchning med Harbeth. Dessutom tycker damen här hemma att förstärkaren är vacker. Här är en fin review av Accuphase och Harbeth: http://highfidelity.pl/@main-553&lang=en Här är som lovat lite bilder på uppställning/ rum & hund:
 9. j_bloom

  Hjälp att åtgärda distortion

  Skivspelaren står på en marmorskiva - tar en bild senare och lägger upp. Den är i våg enl. inbyggt vattenpass men ska kontrollera med externt. Bild på nål( tagen med mobilkamera så kanske ej tillräckligt bra skärpa?) Ska pröva att ta bort biasvikten och se vad det gör.
 10. j_bloom

  Hjälp att åtgärda distortion

  Förändringen upptäcktes när jag bytte system - jag kan dock inte svära på att det inte fanns i mitt gamla system innan också - men att det då var maskerat av sämre komponenter. Jag upplevde inte att mitt förra system klarade svåra passager utan att låta för "skarpt/ vasst" i mina öron Det verker rimligt och mest logiskt att det är något med inställningen på tonarm/ puppa. Puppan köptes ny och installerades hos en erfaren handlare - jag har sedan möblerat om två gånger och kan inte svära på att jag inte lyckats fibbla med tonarmen - pu-huvudet. Ser att Lasses hifi har en uppgraderad Kuzma stabi S ute. Blir lite sugen men ska nog se till att alla parametrar är rätt här först.
 11. j_bloom

  Hjälp att åtgärda distortion

  Spelaren finns i Lunds kommun, Skåne - vinylguru är varmt välkommen, om här är någon i närheten som har möjlighet? Bara skicka ett PM isåfall. Ska prova skriva ut imorgon - har gjort det en gång innan men slutade med att jag lämnade in
 12. j_bloom

  Hjälp att åtgärda distortion

  Nåltrycket är 1.85 - mätt precis.
 13. j_bloom

  Hjälp att åtgärda distortion

  Nej dessvärre - har en extern phono jag kan pröva för att utesluta kortet. Det är inte så att det distar väldigt mycket men tillräckligt för att jag ska uppfatta det och störa mig på det. Tack för välkomnandet
 14. j_bloom

  Hjälp att åtgärda distortion

  Tack för tips - jag har kollat detta och den är inställd på MM. Har även testat att byta mellan bägge för att höra skillnaden. Puppan borde vara i fint skick då jag spelat i runda slängar 400-500tim på den. Hur kollar jag om den är utsliten? Förstoringsglas? Jag vet att vissa kan känna med fingret men mitt oerfarna finger säger mig inget - iallafall inget som jag förstår.
 15. j_bloom

  Hjälp att åtgärda distortion

  Hur kollar jag detta? Här är en länk med specifikationer på mitt phonokort - jag kan tyvärr inte göra några justeringar på det. AD50 https://imgur.com/gallery/yGrZmmC Är värdena "bra" ? Har ett Schiit-phono hemma som jag hade kunnat pröva för att se om phonon felar. Känns pinsamt att erkänna detta men kan inte justera in min vinylsvarv själv - kan väga in nålen men för allt annat så lännar jag in. Hade inne den sent i höstas för service/ set-up.