Jump to content

j_bloom

Medlem
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

j_bloom last won the day on September 26

j_bloom had the most liked content!

Recent Profile Visitors

189 profile views
 1. Denna vecka bjuds det på livestream från jazz-, folk- och rockmusiklinjerna på Skurups folkhögskola. Det brukar vanligtvis hålla en hög nivå, jag har varit och tittat live förut och hoppas att kvalitén på streamen är bra. Länk: https://fb.me/e/3Aa9AIca1
 2. Hehe du har rätt att det blev kanske lite extremt. Ett fint vin eller champange är en bättre beskrivning!
 3. Känner igen mig i tankebanorna och känslorna. Jag har flertalet gånger försökt slänga in handduken, att ge upp den dyra anläggningen. Har åkt och köpt ett antal fina bluetoothhögtalare genom åren till sambons stora förtjusning! men varje gång har utgången varit samma; Både jag och sambon har tyckt att musikupplevelsen från stereon har varit så pass mycket bättre att bluetoothhögtalarna har fått åka tillbaka igen. Jag kan också uppleva ett fysiskt obehag av dåliga anläggningar men värst av allt för mig är när fina anläggning underpresterar - särskilt min egen.
 4. Ur Ola Juléns diktsamling Orissa: Hösten är här. Äntligen! De ljusa timmarna på dygnet blir färre och ersätts med ljudet. Härliga tider för en stugsittande musikälskare!
 5. För två år sedan var jag och min sambo på konsert i Malmö, vi skulle se Lucy Dacus som precis på riktigt hade börjat slå genom: Photo by Shelley Hiam Hon skulle spela på den då nystartade klubben Plan B i Malmö. Vi var där i god tid, ovanligt god tid för att vara oss- jag tillhör gruppen hjärnsvaga individer som inte har ork att se både förband och huvudnummer. Men vilken tur det skulle visa sig att vi var tidiga just den här gången, då förbandet skulle bli den starkaste konsertupplevelsen jag haft hittills. Majken In på scen kommer den
 6. Jag är ganska oerfaren på vinyl och har nyligen förstått vikten av att köpa rätt utgåva av de album jag köper för att få en så bra musikupplevelse som möjligt. Jag har köpt min samling på lite olika ställen; Facebook marketplace, Blocket och när det gäller onlinebutiker så har det främst varit: CDON: https://cdon.se/musik/vinyl/ & Bengans :https://www.bengans.se/cgi-bin/ibutik/AIR_ibutik.fcgi jag fick tips om :https://naxosdirect.se/ från calle_jr vilket var en liten ögonöppnare för mig. Var köper ni era skivor ifrån ? Länktips mottages gä
 7. Du har helt rätt, här berättas en hel del skrönor om främst troll. Gäller att hålla sig på god sida med alla väsen i skogen
 8. Just denna heter Dalai Lama och är som du skriver ett vaktdjur som skyddar fåren och lammen - främst mot räv
 9. Tyvärr så är pengarna slut och renoveringar därför omöjliga i detta läge. Stereon placerades istället så att den spelar längs med långsidan av rummet. Och voilá: nu låter det i mina öron som en dröm:
 10. Efter att Carl lyssnat i 5 sekunder så visste jag att dommen skulle bli hård. - Dina högtalare underpresterar något så in i h*lvete i denna placering. Första tipset var att slå ner väggen ut till uterummet för att ge högtalarna utrymme.
 11. carl_jr fick rycka ut. Innan han kom passade jag på att läsa avsnittet om den dynamiska högtalaren och flyttade därefter ut högtalarna från väggen och ställde dem närmre varandra. Då gick ljudet tyvärr från OK till kass. ( ljudbilden punkterades helt)
 12. Verity Audio Parsifal Anniversary och Pass Labs Int30a. Det lät till en början väldigt bra men tyvärr gjorde inte det den hungrige mätt. Experthjälp fick kallas in.
 13. Nej ingen gissningslek denna gång - Här är dem:
 14. Pallen hade fått sig en törn och även kartongen var aningen tilltryckt. Men efter nogranna huvudberäkningar så kom jag fram till att det ändå var ok att ta emot paketet - kunde såklart ej bärga mig.
×
×
 • Create New...