jpa2

Medlem
 • Content Count

  43
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dok om miles skrev de om i dn och hyllade
 2. jpa2

  Vad lyssnar du på just nu?

  läste musiktrådar vi minns och påmindes om denna platta. Så bra alltså !
 3. jpa2

  Vad lyssnar du på just nu?

  tänk om man skulle ordna ett GTG i samband med konserten? Nu är snart konsertsommarne över ur smålänska mått mätt, men när tillfälle ges lovar jag att ordna med ett GTG i Kalmar, i min enkla boning och lyssningsrum
 4. jpa2

  Vad lyssnar du på just nu?

  Hennes röst påminner mkt om sångaren i London grammar
 5. jpa2

  Vad lyssnar du på just nu?

  "The Dream Thief" av Shai Maestro man märker dock att man blivit kritisk i sitt lyssnande när man sitter med ett par lurar och tänker att man lika gärna kan sluta lyssna för att lurarna man har lånat är så dåliga. tråkigt och illa då det var en present jag köpte till min fru, men kul för att man har utvecklat sitt lyssnande. detta kommer att utvecklas till en dyr hobby
 6. jpa2

  uppgradering! Tips

  Oj, det var värst vad det blev drag i tråden. jag skulle gärna vilja låna hem grejer, det vore ju toppen. Problemet är att jag har en handlare i stan som är den ende på marknaden kan man säga. Han är inte så pigg på att låna ut grejer, och än mindre att beställa hem grejer/märken som han inte har hemma. Vilket jag kan förstå. I högtalarväg så är det främst audiovector och Dynaudio som han har. På elektroniksidan så är det Moon, Naim, Hegel som han har mest av. Lite nuprime också. Jag tror att detta kommer att bli en utdragen grej och jag kommer att åka runt en del och lyssna. Får se vart det tar vägen, men beträffande högtalare så är det nog fortsatt Focal stativare som är aktuella. Ska ta en rejäl lyssning på dem, elektroniken... God knows
 7. jpa2

  johans set up

  ska kolla upp det, tack
 8. jpa2

  johans set up

  funderade på att ha högtalarna på ett par plattor också, men jag var lite rädd för ev fukt på golvet.
 9. jpa2

  uppgradering! Tips

  Nej jag gör ju inte det, eller rättare sagt jag har hittat högtalare jag gillar bättre. Men de är dyra så jag kollar på högtalare ned samma signatur ungefär.
 10. jpa2

  uppgradering! Tips

  Tja, jag noterade ganska snabbt efter det att jag hade köpt den att mitt audiointresse växte fort. När jag fick ett systemförslag från min handlare så tyckte jag att det lät bra och gjorde väl då ingen ursklijning mellan systemen. Men efter sedan ha varit på GTG och kunskapen växte om hur även sk neutrala högtalare har olika signaturer så vill jag nu börja om från början så att säga. Om det blir exakt procentfördeling som ni anger ovan vet jag inte, men åt det hållet blir det nog. Om jag inte får massor av pengar och satsar på ett par Focal stativare. Men varför tänker du att man ska köpa en begagnad stärkare, för att få loss pengar till mer väsentliga saker, antar jag.
 11. jpa2

  johans set up

  här kommer min set up, Jag tyckte inte om bordet så jag tog benen till den och satte den på spikes, kablarna kunde jag gömma under den. Tanken är att den ska upp lite till med ett par högre spikes, men det får bli projekt i veckan.
 12. jpa2

  uppgradering! Tips

  Jeff Rowland, jo tack! Det blir i så fall instegsmodellen. Nackdelen med att bo i en avkrok, det finns få lyssningsmöjligheter.
 13. jpa2

  uppgradering! Tips

  Vilken elektronik tror du skulle passa till de högtalarna? som märke alltså.
 14. jpa2

  uppgradering! Tips

  Har nu varit på lite audioresa till Stockholm. Förutom konserten på Fasching så besökte jag bl a Ljudmakarn. Jag har tänkt fram och tillbaka många ggr i denna resa och nu kommit fram till ett koncept som jag tror kan vara möjligt. jag tror att mitt rum gör sig en sluten högtalare bäst, då kan jag om jag förstått det, ha dem nära bakvägg utan problem. Men det kräver mer av förstärkaren ? 1. byta in min naim mot ATOLL dac 100 signature, för - och slutsteg, PR100SE & AM100SE 5600+ 8000kr & 6000kr eller dessa;: DAC 100, PR200se med Streamingkort (för hustrun) och AM200SE (6000kr+7600 (10000)+12000) 2. senare byta mina QR3, för det verkar inte vara ngn som vill köpa dem, till TRIANGLE magellan duetto. Vad tror ni om detta upplägg?
 15. Det var ju typiskt. Men kanske ett besök till vår huvudstad i oktober också. Alltid trevligt