Jump to content

Dala66

Medlem
 • Posts

  21
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Dala66

 1. Toppen att den fungerade! 😉 Erfarenheten jag har är att Esprit behöver inspelningstid, under en mellan period har mina varit relativt detaljerade men sedan har allt fallit på plats. Hoppas du blir lika nöjd som jag! 😊
 2. Blir nostalgisk när jag hör det här, var på fiskesemester i Norge slutet åttiotalet, ingen lax infångades men det jag minns är Temple of Love dånandes i bilen, att jag inte blev hörselskadad!
 3. Ser fram mot den aftonen, låter som ett perfekt event att kicka igång intresset för Kroma hos fler audiofiler! När @Perfect sensefår in fler modeller för visning måste intresset öka, annars ger jag upp hoppet om Sveriges hifi vänner, hehe!
 4. Är så nyfiken hur nya Xtreme serien låter, längtar tills de dyker upp i Bromma! Har haft mina Mimi ca 2½ år och är galet nöjd, de har vuxit i takt med att elektronik/kablar bytts ut. Vi som är Kroma frälsta får sammanstråla hos Marcus när Xtreme dyker upp!
 5. Ett finstämt album som jag återkommer till med jämna mellanrum, passar fint när man varvar ner efter en hektisk jobb vecka!
 6. Lyssnar på Christian Kjellvanders nya About love and loving again, härligt höra en svensk artist som går sin egen väg, stämniningsfullt så här i vinter tider!
 7. Håller med, det här var en galet bra röst, gav verkligen ståpäls!!
 8. Intressant läsa om din utvärdering av switchar, införskaffade en EE för drygt en vecka sedan. Var mer en slump att den hamnade här, hade hemma ett knippe kablar för utvärdering men de föll ej i smaken. Vid tillbaka lämnadet diskuterade vi om EE, läst en del positiva omdömen på nätet. Köpte den på vinst eller förlust med en Chord Shawline kabel, fick ett bra pris och tänkte är jag inte nöjd så får någon annan bli ägare! Hade inga större förväntningar, kopplade in den till min Lumin T2 och lyssnade igenom några favoriter och det som slog var att det var ett annat lugn och bättre tajming, inga dramatiska skillnader men till det bättre i mina öron! Jämför jag effekten av de testade kablarna och EE så hade den en större inverkan och till ett betydligt rimligare pris! EE blir kvar, kul med saker man inte har några förväntningar på och de visar sig vara riktigt trevliga! Att jag inte kan förstå hur en switch kan göra skillnad är en helt annan sak...
 9. Ja, jag ska inte heller klaga egentligen, vet vad jag gav mig in på beträffande stativ högtalare då jag slagit ner en i unga år, därav min nojighet! Men de här Mimi har gett mig en sådan glädje lyssna på musik så de här träkonerna är en piss i Mississippi! Tidigare var det mer söka små effekter, ett pling där en symbal där... Det är svårt sätta ord hur de spelar men det är avslappnat, naturligt och fritt från hårdhet så tänker inte det är högtalare man lyssnar till, ja du vet ju själv efter förra sommarens utvärdering Det enda som gnager är att de är värda en bättre förstärkare...tror nog jag kan få hjälp på den punkten av den eminente försäljaren av Kroma! Beträffande bas fick jag göra smärre justeringar igår kväll, hade blivit lite för mycket av det goda i mitt lilla rum nu när de är ordentligt inspelade. Kan tycka Mimi trotsar fysikaliska lagar beträffande bas så kan bara ana med vilken pondus Thais kan spela!! Mycket fina högtalare och hoppas inte det blivit allt för mycket märken i golvet, vore synd om bytet påskyndas pga det!!
 10. Kan tänka mig Thais lämpar sig bättre för konerna, golvare har inte benägenhet att välta! Kan vara något lurt på gång när frugan säger så! Har faktiskt glömt bort de här klisterlapparna, ska lyssna med Marcus om han hört något.
 11. Håller med om de här träkonerna, är det något att vara kritisk till så är det just dessa! Mina Mimi stativ står på en tjock mdf skiva med kuddar mot parketten vilket funkar relativt bra. Måste hitta något som jag blir nöjd med! Har försökt i omgångar använda konerna men det slutar alltid med att de plockas bort, det blir alldeles för svajigt och ser synen framför mig att någon stöter till högtalaren som följdaktligen åker i golvet... Tycker de ser riktigt fina ut, passar bra i övriga miljön! Hoppas övriga i huset pallrat sig upp så du kan få en härlig musik lördag, varför vara ute i solen när man kan utvärdera Thais!!
 12. Fina högtalare!! Är personligen ute efter en ny förstärkare och är lite nyfiken på Int30a, vad är dina intryck så här långt?
 13. Slår ett slag för våra Norska vänner även om de ej vill besöka oss i sommar... Lyssnar på Tomas Dybdahl senaste Fever, On my way to California är en njutning att lyssna på!
 14. Intressant ämne det här med “avslöjande" ljud. Golfen höll mig borta från mitt Hifi intresse under många år, på gott och ont med facit i hand, inga större utgifter på Hifi men orolig själ pga bedrövlig golf bitvis... Numera spelar jag för att det ska vara roligt, inget jagande beträffande hcp sänkningar och det var då Hifi intresset vaknade till liv igen efter drygt 10års frånvaro... Kom till insikt det var dags att uppgradera, det som slog mig var hur mer “korrekt/analytiskt" det mesta lät när jag lyssnade runt. Passade ej in mina högst personliga ljudideal, var det så att jag höll på att bli gammal gubbe som tyckte det var bättre förr... Skämt åsido, man kan alltid diskutera vad som är rätt/fel men med åren har jag kommit till insikt vad som ger mig glädje med musik, den måste BERÖRA mig framför allt! Tidigare var det mer en jakt på detaljer, kunde man höra ett litet extra knäpp där en liten viskning där, det hela slutade med jag gick miste om helheten! Faktiskt finns det paralleller med min golf, när jag slutade med svingtankar och annat tekniskt så kom glädjen tillbaka, lite så har mitt musik lyssnade utvecklats också! Slutat med att gå efter top recensioner då jag inte vet vad artikel författaren har för preferenser hur det ska låta och watt/db/frekvens/impedans har fått mindre betydelse, det är mina öron som får bestämma trots de börjar vika i de övre registren... Önskar er fin helg!
 15. Är inte så ofta aktiv på forumet men tyckte tråden var intressant, vill först önska byZan en fin tid som pensionär framöver! Är en medel HIFI nisse i övre medelåldern med ett ökat intresse!! HIFI vilade i många år pga av golf men insåg det här ger mer för själen! Inser vi pratar om en helt annan nivå än vad jag är van vid men vill ändå delge mina små erfarenheter... Levde med ett par Focal Utopia under många år innan jag insåg att de var för stora för mitt rum på ca 25m², sagt och gjort gav jag mig ut på jakt efter stativare och var mestadels besviken innan jag kom i kontakt med Marcus (Perfect Sense) som föreslog Kroma Mimi. Var såld från första provlyssningen, sådan naturlighet/närvaro hade ingen stativare mäktat med innan! Numera är de i mitt hem och saknar inte det minst en golvare, de spelar så underbart Kroma är väl värda en provlyssning och de har garanterat fina golvare också! Lyssnade på YG carmel härom veckan iom ett test av olika kablar, hade aldrig hört om märket tidigare. Fick intrycket av de är kliniskt korrekta men inte den följsamheten/musikupplevelsen som jag eftersträvar, inte min cup of tea alls men smaken är ju olika! En annan anekdot, sålde en rörförstärkare till en äldre mycket kunnig man inom allt vad som innefattar rör. Hans anläggning spretade åt alla håll med flera högtalare av olika kvalitet inkopplade med kablage som man normalt inte är van vid... Tilläggas ska sägas att han är en gammal musiker och jag måste medge att det lät förträffligt bra...fick en känsla av live spelning och det gav helt klart en kick!! Hade många funderingar efter besöket, hur mycket man ska spendera på det perfekta ljudet när en man med stor kunskap och med enkla medel kunde få det låta så förbaskat bra!! Önskar fin helg!!
 16. Blir norskt ikväll, de kan mer än åka åka skidor...
 17. Hej Rikard! Väntan har varit var lång...ca 10 veckor och har nu lyssnat i 2 underhållande veckor! ? Kan bara konstatera att det var värt denna långa väntan, de har verkligen lyst upp höstmörkret nu när de äntligen spelar!! Var en fröjd packa upp, välembalerade i trälådor och märkte att mellanregister/bas element uppdaterats sen jag provlyssnade hos Marcus. Direkt ur låda lät de bra, långt ifrån inspelade så bådade gott! Har varit lite fundersam om jag skulle sakna nedre registret då jag haft resliga golvare tidigare, i början märktes en viss skillnad men övriga register var fina! Nu efter en tids inspelning har de börjat mogna, förbättringar har märkts successivt och nu saknas inte botten från de stora focal högtalarna mer!! Rummet är ca 23m² och de här småttingarna fyller ut helt fantastiskt!! ?, svårt tro att det är stativare man lyssnar på! Musiken bara flödar så naturligt, följsamt och organiskt! Roat mig med att koppla in min lilla 300B rörförstärkare och sitter nu med ett stort flin på läpparna! ? Sällan hört en sån närvaro i live inspelningar och högtalarna bara försvinner i ljudbilden! Har man ett mindre rum så vill jag påstå att en potent liten stativare är det bästa om man inte är ute efter basdunk som får magen att vibrera, man får lite låda för pengarna men ett kalas ljud! ? Vill passa på att tacka Marcus för tipset om dessa underbara högtalare! Har du bestämt dig för att byta högtalare och vad blev det isf? Kroma för livsnjutare! ?
 18. Ska försöka med uppgiften!!! Tror iofs att du får argument nog när du får möjlighet att lyssna på Thais, Marcus har de säkert på gång framöver! Tänker inte så mycket på utseende men är i den sitsen att jag ej behöver kompromissa med någon om sådana saker! Vad är snyggt egentligen... trender kommer och går, det som är "inne" nu är passe' om några år men bra ljud består! Ja, Mimi är väl inte de snyggaste högtalare jag sett men tycker ändå de har sin charm, lite annorlunda och sticker ut från normalen!! Ljudmässigt var de dock magnifika enligt mig, man hör inte med ögonen!! ?
 19. Tackar, fint forum ni har! Varit musik intresserad sen unga år, började med Carlsson OA52 högtalare som var lite udda... vänner undrade vad det var för skapelser! Efter många års bytande av elektronik/högtalare så kändes det som jag var i hamn! Lovade mig dyrt och heligt att inte fastna i det här träsket igen, haha!! ? Men är väl inte sämre än att man kan ändra sig... Började få en gnagande känsla det var dags för mindre högtalare, de är lite väl stora för mitt vardags rum. Inte under påverkan av någon sambo då jag rår mig själv så utseende är fritt fram! ? Var runt men inget intresserade mig, tyckte mycket lät tråkigt, inget som engagerade! Istället sneglades på ny förstärkare, besökte Akkelis där allt från rör, transistor, dyra och mindre dyra lyssnades igenom. Valet föll på en liten fransos, Lavardin isx reference! Var lite samma sak som Kroma mimi, föll för den direkt. Den engagerde som ingen annan, musiken har ett härligt flyt och om man kan tala om själ så har den det precis som Mimi! ? Ingen kraftkarl men spelar med förvånansvärt bra pondus men är i mellan/övre registren den har sina speciella kvaliteter! Visade sig dessutom att matchningen var perfekt med Mimi då den är lätt att driva! Vilken förstärkare kör du på? Ja vi verkar ha samma smak? och upplevelse, mina första stativare åkte nämligen i backen så förstår din oro!! Var jag själv som städade och lyckades slå ner ena högtalaren med slangen... ? Trasig och långa diskussioner med försäkringsbolaget som följd... Kommer vara ytterst försiktig när Mimi är på plats!!! Ja Marcus är mycket bra, inte den som tvingar på dig saker utan lyssnar på dina behov och försöker få dig välja rätt i djungeln av prylar!! Hoppas pusselbitarna faller på plats och du kan göra ditt val, Mimi var så långt jag kunde sträcka mig ekonomiskt så Thais var ej inom räckhåll! Kanske iof sig tur att jag inte hört dem för då hade jag börjat övertala mig hur värd jag är dessa, känner mig tyvärr lite för väl i sådana situationer... ? Lycka till med diskussionerna med din fru!! ?
 20. Sitter och väntar på mina Kroma Mimi... beställde härligheterna för några veckor sedan... ? För tillfället ägare till ett par potenta äldre golvhögtalare men har varit ute efter ett par stativare sedan en tid. Rummet är inte stort så sökt en stativare med någorlunda bra botten, behöver inte någon kiosk vältar bas! ? Lyssnade runt hos diverse handlare men inget föll mig i smaken,många var sådär korrekta och med en liten imponator effekt i övre registren som gör mig lyssnings trött med tiden... Hörde av mig till Marcus på Perfect Sense, han tipsade mig om Kroma mimi som kunde vara ett alternativ! Har alltid blivit trevligt bemött av Marcus och hans tidigare tips vid streamer byte till Lumin T2 var så bra att jag följde hans råd ännu en gång! ? Sagt och gjort, första lyssningen var i somras och föll för dem direkt...Inte den där imponator effekten som jag hört så ofta. Här var det musikalitet, följsamhet, naturlighet som rådde, har inte hört röster återges så fint tidigare!! Var nära bestämma mig direkt men lyckades behärska mig, haha! Vände hemåt med många tankar...beslutade om en ny provlyssning där jag tog med min förstärkare. Samma intryck som första rundan men nu var jag fast... ? Håller med dig Rikard, byta högtalare är speciellt och får ta sin tid! Ser fram mot en fin höst och då menar jag inte bara vädret förstås! Viva Espana! ?
×
×
 • Create New...