Jump to content

Dala66

Medlem
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Dala66 last won the day on March 21 2020

Dala66 had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Toppen att den fungerade! 😉 Erfarenheten jag har är att Esprit behöver inspelningstid, under en mellan period har mina varit relativt detaljerade men sedan har allt fallit på plats. Hoppas du blir lika nöjd som jag! 😊
  2. Blir nostalgisk när jag hör det här, var på fiskesemester i Norge slutet åttiotalet, ingen lax infångades men det jag minns är Temple of Love dånandes i bilen, att jag inte blev hörselskadad!
  3. Ser fram mot den aftonen, låter som ett perfekt event att kicka igång intresset för Kroma hos fler audiofiler! När @Perfect sensefår in fler modeller för visning måste intresset öka, annars ger jag upp hoppet om Sveriges hifi vänner, hehe!
  4. Är så nyfiken hur nya Xtreme serien låter, längtar tills de dyker upp i Bromma! Har haft mina Mimi ca 2½ år och är galet nöjd, de har vuxit i takt med att elektronik/kablar bytts ut. Vi som är Kroma frälsta får sammanstråla hos Marcus när Xtreme dyker upp!
  5. Ett finstämt album som jag återkommer till med jämna mellanrum, passar fint när man varvar ner efter en hektisk jobb vecka!
  6. Lyssnar på Christian Kjellvanders nya About love and loving again, härligt höra en svensk artist som går sin egen väg, stämniningsfullt så här i vinter tider!
  7. Håller med, det här var en galet bra röst, gav verkligen ståpäls!!
  8. Intressant läsa om din utvärdering av switchar, införskaffade en EE för drygt en vecka sedan. Var mer en slump att den hamnade här, hade hemma ett knippe kablar för utvärdering men de föll ej i smaken. Vid tillbaka lämnadet diskuterade vi om EE, läst en del positiva omdömen på nätet. Köpte den på vinst eller förlust med en Chord Shawline kabel, fick ett bra pris och tänkte är jag inte nöjd så får någon annan bli ägare! Hade inga större förväntningar, kopplade in den till min Lumin T2 och lyssnade igenom några favoriter och det som slog var att det var ett annat lugn och bättre tajming, inga dramatiska skillnader men till det bättre i mina öron! Jämför jag effekten av de testade kablarna och EE så hade den en större inverkan och till ett betydligt rimligare pris! EE blir kvar, kul med saker man inte har några förväntningar på och de visar sig vara riktigt trevliga! Att jag inte kan förstå hur en switch kan göra skillnad är en helt annan sak...
  9. Ja, jag ska inte heller klaga egentligen, vet vad jag gav mig in på beträffande stativ högtalare då jag slagit ner en i unga år, därav min nojighet! Men de här Mimi har gett mig en sådan glädje lyssna på musik så de här träkonerna är en piss i Mississippi! Tidigare var det mer söka små effekter, ett pling där en symbal där... Det är svårt sätta ord hur de spelar men det är avslappnat, naturligt och fritt från hårdhet så tänker inte det är högtalare man lyssnar till, ja du vet ju själv efter förra sommarens utvärdering Det enda som gnager är att de är värda en bättre förstärkare...tror nog jag kan få hjälp på den punkten av den eminente försäljaren av Kroma! Beträffande bas fick jag göra smärre justeringar igår kväll, hade blivit lite för mycket av det goda i mitt lilla rum nu när de är ordentligt inspelade. Kan tycka Mimi trotsar fysikaliska lagar beträffande bas så kan bara ana med vilken pondus Thais kan spela!! Mycket fina högtalare och hoppas inte det blivit allt för mycket märken i golvet, vore synd om bytet påskyndas pga det!!
  10. Kan tänka mig Thais lämpar sig bättre för konerna, golvare har inte benägenhet att välta! Kan vara något lurt på gång när frugan säger så! Har faktiskt glömt bort de här klisterlapparna, ska lyssna med Marcus om han hört något.
  11. Håller med om de här träkonerna, är det något att vara kritisk till så är det just dessa! Mina Mimi stativ står på en tjock mdf skiva med kuddar mot parketten vilket funkar relativt bra. Måste hitta något som jag blir nöjd med! Har försökt i omgångar använda konerna men det slutar alltid med att de plockas bort, det blir alldeles för svajigt och ser synen framför mig att någon stöter till högtalaren som följdaktligen åker i golvet... Tycker de ser riktigt fina ut, passar bra i övriga miljön! Hoppas övriga i huset pallrat sig upp så du kan få en härlig musik lördag, varför vara ute i solen när man kan utvärdera Thais!!
  12. Fina högtalare!! Är personligen ute efter en ny förstärkare och är lite nyfiken på Int30a, vad är dina intryck så här långt?
  13. Slår ett slag för våra Norska vänner även om de ej vill besöka oss i sommar... Lyssnar på Tomas Dybdahl senaste Fever, On my way to California är en njutning att lyssna på!
  14. Intressant ämne det här med “avslöjande" ljud. Golfen höll mig borta från mitt Hifi intresse under många år, på gott och ont med facit i hand, inga större utgifter på Hifi men orolig själ pga bedrövlig golf bitvis... Numera spelar jag för att det ska vara roligt, inget jagande beträffande hcp sänkningar och det var då Hifi intresset vaknade till liv igen efter drygt 10års frånvaro... Kom till insikt det var dags att uppgradera, det som slog mig var hur mer “korrekt/analytiskt" det mesta lät när jag lyssnade runt. Passade ej in mina högst personliga ljudideal, var det så att jag höll på att bli gammal gubbe som tyckte det var bättre förr... Skämt åsido, man kan alltid diskutera vad som är rätt/fel men med åren har jag kommit till insikt vad som ger mig glädje med musik, den måste BERÖRA mig framför allt! Tidigare var det mer en jakt på detaljer, kunde man höra ett litet extra knäpp där en liten viskning där, det hela slutade med jag gick miste om helheten! Faktiskt finns det paralleller med min golf, när jag slutade med svingtankar och annat tekniskt så kom glädjen tillbaka, lite så har mitt musik lyssnade utvecklats också! Slutat med att gå efter top recensioner då jag inte vet vad artikel författaren har för preferenser hur det ska låta och watt/db/frekvens/impedans har fått mindre betydelse, det är mina öron som får bestämma trots de börjar vika i de övre registren... Önskar er fin helg!
×
×
  • Create New...