Jump to content

triomio

Medlem+
 • Posts

  1 441
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Everything posted by triomio

 1. Det ser vĂ€ldigt trevligt ut👍 Och grattis till dina fina Magico!
 2. Tackar! 😊 De uppger nĂ„gon form av glidande klass AB. Vad de menar med glidande har jag inget grepp om. Är det mĂ„hĂ€nda klass-A biasen som anpassas efter signalnivĂ„n eller vad? Den blir iallafall inte speciellt varm om kylflĂ€nsarna pĂ„ baksidan.
 3. En vy frÄn sidan. Och slutligen en bild pÄ hela stapeln. Jag tycker förstÀrkaren matchar fint till resten av elektroniken.
 4. Jag gillar designen pÄ rattarna. Det magiska ögat som ocksÄ tjÀnar som standbyknapp.
 5. Jag gör ett litet bildspam! De klassiska stapelbara fötterna "integra" som har följt chord's fullbredsprodukter genom Ären. Jag tycker att de Àr bÄde snygga och praktiska. Och visst ska det vara blÄgrönt sken frÄn insidan sÄ att man kan se elektroniken.
 6. Och den nya blev den relativt nylanserade integrerade förstÀrkaren frÄn Chord... Chord Ultima Integrated Det blev liksom en downsizing, dÄ tvÄ blev en. Men verkligen inte nÄgon downsizing rent ljudmÀssigt. Nu har jag inte haft den sÄ lÀnge, endast nÄgra fÄ dagar sÄ det kÀnns liksom för tidigt för att göra nÄgon mer detaljerad och rÀttvis beskrivning av ljudet. Men jag gör ÀndÄ ett försök... Det första som slÄr mig Àr hur rent och klart den lÄter och hur vÀl den framhÀver basen. Basen kÀnns verkligen som man alltid velat ha den, fin skÀrpa och fyllig pÄ samma gÄng och med rejÀl dynamik och attack. En baskagge lÄter verkligen som den ska och man kÀnner det hela vÀgen in i kroppen. Dock blir man mer orolig för att störa grannarna. Detaljer, djup och musikalitet finns det massor av. Man kan inte lÄta bli att dras in i musiken, den Àr sÄ levande och stampa takten faktorn Àr verkligen pÄ topp. Gissar att det kommer att hÀnda mer saker efter nÄgra hundra timmar. Det brukar det göra. Vad mer kan jag sÀga. Jag Àlskar den redan och man blir verkligen glad av att lyssna pÄ musiken den förmedlar. Det kÀnns som en nytÀndning i hobbyn vilket har lett till fler skivbestÀllningar. ByggkvalitetsmÀssigt Àr det top notch. Dock hade man kanske önskat sig lite mer av den dÀr fina inoljade kassaskÄpskÀnslan i rattarna pÄ fronten. Men Ä andra sidan fÄr man en riktigt bra och tung aluminiumfjÀrr med riktigt fin taktil kÀnsla i knapparna. SÄ vem orkar gÄ fram och ratta egentligen?
 7. Jag mÄste gratulera till ditt nya förvÀrv. Gillar verkligen vinylspelare med vacker trÀfinish som denna har. Nyfiken pÄ, men antar att du kommer till hur den lÄter i jÀmförelse med din Brinkmann förr eller senare.
 8. Jag har en som ser lite annorlunda ut med lite tyngre och bredare bas vilket gör att den stÄr nÄgot stabilare. Köpt frÄn Conrad. https://www.conrad.se/sv/p/tredje-hand-toolcraft-zd-10h-2269174.html
 9. DÄ fÄr jag lov att gratulera till nyförvÀrvet. Vilken vacker förstÀrkare och högtalarterminalerna ser otroligt greppvÀnliga och fina ut.
 10. NÀ precis, det blir alldeles för "spÀnnande" och utdraget.
 11. Är det en gissningslek? 112 Kg
 12. Vad ska det nu bli? Minst sagt spÀnnande
 13. Tusan, har inte var pÄ RC pÄ flera Är och ÀndÄ bor man relativt nÀra. Jag köpte min första "riktiga" anlÀggning dÀr pÄ RC. Minns att det var en H/K receiver och CD spelare med HDCD dekoder. Högtalarna var Dyanudio Audience 42 med begagnade stativ. Och kablarna frÄn Van den Hull. Signalkabeln anvÀnder jag fortfarande till streamern.
 14. Tack Björn för svaret och grattis till uppgraderingen.
 15. Trevligt reportage och helt underbara bilder som vanligt! Jag har sjÀlv blivit lite nyfiken pÄ Chords förstÀrkeri. Kanske nÄgot man bör övervÀga att uppgradera till? En stilla undran.. Vad Àr det för skivspelare han har i racket? Ser ut som en Thorens.
 16. Kan förstĂ„ att du inte har rĂ„d med större bilder nu efter senaste uppgraderingen 😄
 17. Snygga bilder! Accuphase har dĂ„ tĂ€nkt pĂ„ allt. Till och med konvolutbelysning pĂ„ förstĂ€rkaren😯
 18. Livet Ă€r hĂ„rt😱 Men du har iallafall lagt upp jĂ€ttefina bilder man kan fĂ„ njuta av sĂ„ lĂ€nge. Tack!
 19. En intressant inblick hos Chord. How did Chord Electronics start?
 20. Skulle inte förvÄna om det analoga blir en N...a. För övrigt, superfina bilder Apex!
 21. They Might Be Giants - Minimum Wage
×
×
 • Create New...