Jump to content

KSM

Medlem
 • Content Count

  70
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by KSM

 1. Skulle vilja tipsa om den rätt billiga Vovox Vocalis IC som jag tycker låter naturligare med både mer kropp och mer "rätt format" på instrument/röster än både tex AQ Carbon och Tarfala USB. I mitt fall har jag den kopplad mellan en Aries femto och Mytek Brooklyn...
 2. https://www.euphonia-audioforum.se/forums/index.php?/profile/10496-alfagtv/ Såg att du hade fler "needle-drops", bla med Benz Wood som jag tyvärr aldrig haft tillfälle att lyssna på... trots att den ligger med i min lista över tänkbara inköp framöver. - Kan du tänka dig att dela med dig av en kort inspelning med Benz Wood så att jag äntligen kan stilla min nyfikenhet?
 3. Najs, grattis till ännu en förbättring av en redan fin anläggning! Delos hänger kvar ser jag...
 4. Efter att ha jobbat med datorer i olika positioner från komponent-nivån till övergripande ansvar i nästan 40 år så känns det extremt skönt att totalt skita i alla förkortningar och framförallt fimpa alla windows-datorer för all framtid... vägrar ta i något mer datorlikt än min iPad Pro numera.
 5. Personligen tyckte jag att det var rätt enkelt att sätta verk och pickup, svårare med RIAA då jag inte hört någon av dom. Har själv en AMG Giro och det är tydligt att det finns ett AMG-familjeljud trots att jag skiljer ut mig med AMG:s tonarmskabel och Teatro pickup samt PSAudio Stellar Phono. Självklart föredrar jag ljudet från Viella framför Technics även om den senare inte gör bort sig alls. Lyra och Ortofon var också rätt enkelt att skilja åt. Skillnaden mellan Tom Evans och Röcklinger var också tydlig men jag blandade ihop korten och gissade fel... får skylla på att jag aldrig hört dem oc
 6. Oh, ska bli intressant att höra hur du upplever skillnaden mot dina Jorma no2
 7. Äh, jag förstår valet att inte lagra bilder även om jag inte förstår 250-gränsen. Problemet ligger hos mig som vid det här laget utvecklat allvarlig Windows-allergi under många irriterade år Som arbetsskadad gammal säkerhets-chef så har dessutom vissa nättjänster hamnat i samma soptunna. Det finns ett visst inbyggt motstånd kan man säga, vi får se om jag tinar över tid.
 8. ... ok, men vad hände med: 1. 250-inläggsgränsen? 2. Behövs inte en extern och allmänt tillgänglig lagringstjänst att länka till längre?
 9. Lite av ett problemområde det här.Tänkte att jag skulle gjort en presentation med bilder när jag gick med i gruppen... har visserligen jobbat med datorer i nästan 40 år men har precis pensionerat mig från det oket så jag känner mig inte alls mottaglig för att börja med nya tjänster parallellt med forumet bara för att få in bilder, så det sket sig. Får se om jag orkar framöver...
 10. Hehe, jag tyckte jag för ett ögonblick såg en genväg vid montering av en dylik pickup. ... funderat lite åt Cadenza-hållet av och till.
 11. Kul. Intressant att höra dina intryck när du fått lyssna in dig lite. Ser det bara så ut på bilden eller följer pickupen precis formen/kanten på pickup-"skalet"?
 12. vad jag vet så är det endast Gefle Dagblad som funkar
 13. Ja så är det, man får sina favoriter som man går igenom... även om tuning med tidningspapper kanske är lite mer sällsynt Börjat undra om det skulle vara värt att testa fötter på mina SF Guarneri Evo... fast det blir högt på redan höga talare plus att granitplattan på stativet kanske minimerar behovet. De är ju dessutom tunga och besvärliga att hantera med sina 55kg stycket. Har hittills duckat för frågeställningen så här långt men tråden väckte funderingar... För övrigt att riktigt tjusigt system Moul!
 14. Ang fötter så är det sannolikt inte bara underlagets och fötternas uppbyggnad samt den specifika högtalarens respons utan även miljö/akustik som spelar in... tester anbefalles för varje unik setup skulle jag vilja påstå. Har alltid kommit fram till olika resultat med olika högtalare/setup. Balansen är dessutom extremt känslig, minns att jag vid ett tillfälle för länge sedan fann att Superspikes passade bäst i en viss setup och att jag fick bäst balans med ett lager dagstidnings-papper, varken mer eller mindre, mellan blanka metallen och parketten (flytande på platta). Småpetig /Stefan
 15. Ja kontaktytan torde på något sätt spela roll men vilken och hur stor... I mitt specifika fall så blev utfallet för icke inbrända och nymonterade WBT-spadar (koppar med guldplätering, ja de har små "kullar") på mina Jorma no2 inte så bra kan man säga. Jormas kablar (även signal i viss mån) tycks exceptionella med avseende på detta även i inbränt tillstånd då jag alltid måste bränna in dem igen under en cykel på ca 3 dygn varje gång de varit lösa. Ljudet under den här tiden är i princip olyssningsbart för mig med tinnitus med ett påträngande och distat övre mellanregister, men även besö
 16. Intressant att du upplever skillnader mellan bananer och spadar... inget jag reflekterat över själv tidigare. Å andra sidan har jag inte gjort någon jämförelse då alla mina högtalarkablar varit terminerade. Första gången jag provat att byta.
 17. Ja koppar har varit mitt huvudval historiskt, de nya WBT-spadarna är just av koppar... problemet är kanske guldpläteringen för att undvika oxidering. Har blivit varse på senare tid att guld kan ge ett ljud som jag inte riktigt kommer överens med. För min del gäller det inte bara signal- och högtalarkontakter utan även el-dito som kan ge en riktigt gnällig färgning. Blir nog till att hålla mig till rodium i fortsättningen om det ska vara pläterat...
 18. Uppdatering: Tröttnade (efter 3 veckor) på att vänta in inspelningen av de nya WBT-kontakterna och bytte till Furutech-spadar (rodium). Redan efter nån dag så är det en behaglig ton, inget som skär sig med min tinnitus. Lite ljusare bara, som det brukar vara vid inspelning. WBT-kontakterna får snällt ligga kvar å skämmas i lådan... Är det bara jag som är så här känslig?
 19. skönt att jag inte är ensam... Nä tillvänjning tror jag inte på eftersom det oftast är samma kabel som jag sätter tillbaka. Innan jag fattade galoppen kunde det till och med hända att jag började placera om högtalarna för att kompensera gnället och att den tonala balansen rubbats... för att sen behöva flytta tillbaka igen.
 20. Har under många år kämpat med tinnitus och att få anläggningen att hålla sig på en god kvalitativ nivå och med en tonalitet som passar mina öron. Inte helt lätt ska jag säga, man vill ju inte ha något som låter helt avrullat och odynamiskt. Mina problem ligger ffa i området kring övergången mellan övre mellanregister och diskant, typ 2-3kHz. Nu till min spaning... jag upplever sedan länge att det lätt tippar över gränsen till irritation när jag nyligen kopplat in en kabel (oavsett vilken utrustning/kabel). En ny-monterad kabel låter skrikigare än en som suttit några dagar även om den var
 21. Tack för recensionen, det var intressant och lite annorlunda än vad jag trodde om Röcklinger faktiskt. Undrar om de nyare modellerna (PHA2, Auria) har samma stuk...? TEAD tycks det vara ont om i Svea Rike... ingen ÅF här?
 22. Lite nyfiken på Röcklinger... hur upplever du den, tex brusnivå, karaktär och ljudbild? Har du tid med en kort-recension?
 23. Mäh, från Lasses eller... där hann man inte med inte
 24. Ja i slutänden är det ju verkligheten och öronen som ändå måste fälla avgörandet.
×
×
 • Create New...