KSM

Medlem
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Är det kontraproduktivt att använda PFC i Gordian menar du? Även om schemat antyder att THD mäts på inkommande så har jag sett kommentarer av Lab12 någonstans, som jag just nu inte hittar, att värdena mäts på utgående. THD ändras tex till det bättre när man slår på PFC (ex THD”ström” går från 66% till 31%, THD”spänning” ligger dock på 0,75% oavsett). Men det kanske blir så även även vid mätning uppströms? EMI input som däremot mäts på ingången påverkas aldrig av olika filterinställningar.
 2. Sylodyn naturligtvis
 3. Inga problem Calle_jr, har haft mitt slutsteg på service så jag har ändå inte haft möjlighet att seriöst gräva ner mig i ärendet ännu. Har dock fastnat för 2 skivor (tot 57kg) och använder 8st SD-kuddar (12-28kg/4st) tillsvidare. Stort tack för beräkningen, nu återstår att få tag på Sylomer...
 4. Tänkte att även om PF Correction är OFF så är väl i så fall EMI-filtrering och FILTER EFFECT/TOPOLOGY (som bara går att sätta på LOW i kombination med CMF för minsta effekt) aktiverade? Nåväl, ingen aning om hur det påverkar din mätning egentligen... det är kanske försumbart.
 5. Snackar vi THD på spänningen då eller...?
 6. Vad gäller tex EMI så mäts ju den vid input men hur är det med övriga värden... om man tex slår på PF Correction så ändras värdena för THD, PF samt DC har jag märkt vilket ju tyder på att mätningen snarare sker på utgången... vet inte om det på något vis ”slätar ut” betydelsen av din mätning, om Gordian är där och petar innan avläsning? Eller tänker jag galet nu...?
 7. Calle_jr, skulle det innebära att jag har en massa inkommande skräp om jag idag har THD:68% på strömmen? THD på för V är bara 0,8%. Vi för en långvarig dialog med Gävle Energi och Vattenfall avseende störningar från Sandviks Elektrostålugn så det är kanske där jag ser problemet... 68% är dessutom en bra dag utan blinkande lampor här hemma. Väldigt varierande störningsnivåer mao. Ursäkta att jag lägger in mina egna problem i din tråd Calm.
 8. Hmm, har också en sådan apparat... dock haft svårt att sätta mig in i de olika värdenas faktiska betydelse samt förstå ev påverkan på ljudet. Fn kör jag digitala produkter, tex DAC/Streamer, och ev switchade nätagg via Gordian för att isolera dessa från analogt (direkt i väggen) men jag vet inte om approachen är korrekt... Upplever nog i alla fall att digitala källorna blir lite ”lugnare” på det sättet. Ska bli intressant att se vad du kan lista ut Calm.
 9. KSM

  Mickes Musikrum

  Aj då, ja heltals-skifte på betan kan vara lite knepigt... du får avvakta nån decimal till kanske.
 10. KSM

  Mickes Musikrum

  Måste erkänna att jag är helt okunnig om RAAT och hur det ser ut på Aries som klient. Vad jag däremot vet är att alla lokala ”applikationer” på Aries, typ Radio och Airplay buffras i vanlig buffertminne (SSD och FIFO vad jag förstår) innan det spelas upp men att lokalt lagrad musik och tex Tidal buffras i RAM om man använder Lightning DS, inte annars. Så nä jag kan inte korrigera dig med avseende på RAAT annat än att jag sett en kommentar nånstans (Wang) att den strömmen hanteras på samma vis som tex Radio och i så fall passerar lokal buffert i Aries. Men jag kan ha fel, definitivt.
 11. Ok, då förstår jag upplägget... verkar rimligt. Brinkmann och AMG är ju rätt närbesläktade, kanske skulle prova något liknande som ytterligare alternativ. (Använder också Nero Assoluto) Tack för info Apexorca.
 12. KSM

  Mickes Musikrum

  Hej AlfaGTV, du har rätt i att buffring sker i alla fall men inte till RAM utan till buffertminne. Jag har förstått det såhär: Vanliga bufferten ska ju användas av alla pågående processer och prioriteten kan inte styras. När man däremot använder system-minne så kan man styra prioriteringen och bestämma hur mycket resurser som läggs på just det jobbet vilket resulterar i bättre ljud. Finns ju fler tillverkare som kör liknande koncept tex borde PSAudios lösning vara åt det hållet. Har inte nagelfarit kommande firmware men det kan ju hända att Wang styr över mer buffring, tex Roon, till RAM.
 13. KSM

  Mickes Musikrum

  Ja med bla mer minne och snabbare processor så bör väl G1 slå sin föregångare. Till gamla Aries är det en skaplig extern linjär strömförsörjning men de har kanske bättrat på det hela även om man flyttat in den, färre burkar om inte annat. Som sagt så upplevde jag ganska stor förbättring (Tidal) när man introducerade sk memory playback på gamla Aries. Hade förresten själv en SB Touch innan Aries, trevlig burk som fortfarande lever i garage-systemet.
 14. KSM

  Mickes Musikrum

  Hej Ulf, Visst, memory playback funkar på gamla vanliga Aries också!
 15. KSM

  Mickes Musikrum

  Tack för responsen AlfaGTV, Ja det vill väl till att prova själv som nästa steg kanske. Huserar utanför Gävle, Lasse i Falun ger mig nog tillfälle att testa om jag frågar snällt. Jag har kört femto Aries i princip sen den kom och haft en hel del kontakt med mr Wang och team genom åren. Du använder Roon om jag förstått rätt? Har du jämfört med Lightning DS? Kör inte Roon själv men har en bekant som jämfört (femto Aries) och han anser att Auralics egen lösning låter bättre. Har därför tvekat lite med avseende på Roon för egen räkning. Kan ju ev vara annorlunda på G1 dock. Ljudet blev ju generellt bättre när fw började stödja nedladdning av hela låtar till system-minne istället för till buffertminne. Innan dess kunde man tex höra skillnad på streamat material (Tidal) jämfört med lokalt lagrad... inte så längre. Misstänker att detta faktum kan spela in när man kör Roon eftersom memory playback inte fungerar då.