KSM

Medlem
 • Content Count

  66
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

KSM last won the day on February 5

KSM had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. KSM

  Mickes Musikrum

  Efter att ha jobbat med datorer i olika positioner från komponent-nivån till övergripande ansvar i nästan 40 år så känns det extremt skönt att totalt skita i alla förkortningar och framförallt fimpa alla windows-datorer för all framtid... vägrar ta i något mer datorlikt än min iPad Pro numera.
 2. KSM

  Mickes Musikrum

  Personligen tyckte jag att det var rätt enkelt att sätta verk och pickup, svårare med RIAA då jag inte hört någon av dom. Har själv en AMG Giro och det är tydligt att det finns ett AMG-familjeljud trots att jag skiljer ut mig med AMG:s tonarmskabel och Teatro pickup samt PSAudio Stellar Phono. Självklart föredrar jag ljudet från Viella framför Technics även om den senare inte gör bort sig alls. Lyra och Ortofon var också rätt enkelt att skilja åt. Skillnaden mellan Tom Evans och Röcklinger var också tydlig men jag blandade ihop korten och gissade fel... får skylla på att jag aldrig hört dem och att jag lyssnade på min iPad med Apples standard in-ear. Är dock inte säker på att jag skulle välja samma RIAA till båda pickuperna, det fanns en tendens att det lät bäst med olika. Nu återstår att flytta över filerna till hårddisken på min Aries och lyssna på riktigt i huvudanläggningen... återkommer.
 3. KSM

  Mickes Musikrum

  Oh, ska bli intressant att höra hur du upplever skillnaden mot dina Jorma no2
 4. Äh, jag förstår valet att inte lagra bilder även om jag inte förstår 250-gränsen. Problemet ligger hos mig som vid det här laget utvecklat allvarlig Windows-allergi under många irriterade år Som arbetsskadad gammal säkerhets-chef så har dessutom vissa nättjänster hamnat i samma soptunna. Det finns ett visst inbyggt motstånd kan man säga, vi får se om jag tinar över tid.
 5. ... ok, men vad hände med: 1. 250-inläggsgränsen? 2. Behövs inte en extern och allmänt tillgänglig lagringstjänst att länka till längre?
 6. Lite av ett problemområde det här.Tänkte att jag skulle gjort en presentation med bilder när jag gick med i gruppen... har visserligen jobbat med datorer i nästan 40 år men har precis pensionerat mig från det oket så jag känner mig inte alls mottaglig för att börja med nya tjänster parallellt med forumet bara för att få in bilder, så det sket sig. Får se om jag orkar framöver...
 7. KSM

  Mickes Musikrum

  Hehe, jag tyckte jag för ett ögonblick såg en genväg vid montering av en dylik pickup. ... funderat lite åt Cadenza-hållet av och till.
 8. KSM

  Mickes Musikrum

  Kul. Intressant att höra dina intryck när du fått lyssna in dig lite. Ser det bara så ut på bilden eller följer pickupen precis formen/kanten på pickup-"skalet"?
 9. KSM

  Hemma hos Alfons kompis.

  vad jag vet så är det endast Gefle Dagblad som funkar
 10. KSM

  Hemma hos Alfons kompis.

  Ja så är det, man får sina favoriter som man går igenom... även om tuning med tidningspapper kanske är lite mer sällsynt Börjat undra om det skulle vara värt att testa fötter på mina SF Guarneri Evo... fast det blir högt på redan höga talare plus att granitplattan på stativet kanske minimerar behovet. De är ju dessutom tunga och besvärliga att hantera med sina 55kg stycket. Har hittills duckat för frågeställningen så här långt men tråden väckte funderingar... För övrigt att riktigt tjusigt system Moul!
 11. KSM

  Hemma hos Alfons kompis.

  Ang fötter så är det sannolikt inte bara underlagets och fötternas uppbyggnad samt den specifika högtalarens respons utan även miljö/akustik som spelar in... tester anbefalles för varje unik setup skulle jag vilja påstå. Har alltid kommit fram till olika resultat med olika högtalare/setup. Balansen är dessutom extremt känslig, minns att jag vid ett tillfälle för länge sedan fann att Superspikes passade bäst i en viss setup och att jag fick bäst balans med ett lager dagstidnings-papper, varken mer eller mindre, mellan blanka metallen och parketten (flytande på platta). Småpetig /Stefan
 12. Ja kontaktytan torde på något sätt spela roll men vilken och hur stor... I mitt specifika fall så blev utfallet för icke inbrända och nymonterade WBT-spadar (koppar med guldplätering, ja de har små "kullar") på mina Jorma no2 inte så bra kan man säga. Jormas kablar (även signal i viss mån) tycks exceptionella med avseende på detta även i inbränt tillstånd då jag alltid måste bränna in dem igen under en cykel på ca 3 dygn varje gång de varit lösa. Ljudet under den här tiden är i princip olyssningsbart för mig med tinnitus med ett påträngande och distat övre mellanregister, men även besökare har upplevt det som obehagligt. I fallet med den helt nya kontakten så snackar vi dessutom inte 3 dygn utan 3 veckor innan jag gav upp. En lite förbättring hade börjat skönjas men... Eftersom effekten inte alls blev densamma med Furutechs spadar (koppar med rodiumplätering) så får det mig att fundera om inte WBT (standard på Jorma) har något med "Jorma-problemet" att göra generellt...? Att balansen tippar över åt det ljusare hållet vid all nymontering av kablar har jag uppmärksammat tidigare men Jorma är nog speciellt drabbade. Frågan är varför, kan det vara någon typ av "skin effect" innan någon given signalväg är etablerad mellan de nya ytorna el dyl?
 13. Intressant att du upplever skillnader mellan bananer och spadar... inget jag reflekterat över själv tidigare. Å andra sidan har jag inte gjort någon jämförelse då alla mina högtalarkablar varit terminerade. Första gången jag provat att byta.
 14. Ja koppar har varit mitt huvudval historiskt, de nya WBT-spadarna är just av koppar... problemet är kanske guldpläteringen för att undvika oxidering. Har blivit varse på senare tid att guld kan ge ett ljud som jag inte riktigt kommer överens med. För min del gäller det inte bara signal- och högtalarkontakter utan även el-dito som kan ge en riktigt gnällig färgning. Blir nog till att hålla mig till rodium i fortsättningen om det ska vara pläterat...
 15. Uppdatering: Tröttnade (efter 3 veckor) på att vänta in inspelningen av de nya WBT-kontakterna och bytte till Furutech-spadar (rodium). Redan efter nån dag så är det en behaglig ton, inget som skär sig med min tinnitus. Lite ljusare bara, som det brukar vara vid inspelning. WBT-kontakterna får snällt ligga kvar å skämmas i lådan... Är det bara jag som är så här känslig?