KSM

Medlem
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. KSM

  Mickes Musikrum

  Gå in på MyStations i Radiofunktionen och lägg till URL. Går dock inte att få den som favvo
 2. KSM

  Mickes Musikrum

  Apropå Radio Paradise FLAC, Lightning DS identifierar strömmen som OGG, fast det funkar...
 3. KSM

  Mickes Musikrum

  Hmm, intressant med jorden till Aries... provade tidigare en Olympis Ten kopplad till diverse delar i anläggningen med blandat resultat. Det som stack ut var att koppla den till DAC, det gav definitivt ett lyft... dock inte i nivå med investeringen tyckte jag då. Aries testade jag aldrig, hade ingen kabel som passade. Kanske dags att ge Entreq en ny chans... Jag stack ju ut hakan i din tråd för nån månad sedan och påstod att AES/EBU var bättre än USB hos mig. Har sedan dess gjort om min utvärdering igen med en långtest under senaste månaden och kommit fram till motsatt resultat ... USB vinner faktiskt!!! Den tidigare utvärderingen gjordes på samma utrustning och samma kablar för ca ett år sedan... den enda skillnaden är egentligen bara firmware i Aries som ju uppdaterats ett antal ggr sedan dess. Självaste mrWang rekommenderade också AES/EBU för bästa ljud i mina tidigare (flera år sedan) mail-växlingar med honom. Numera ser jag dock bara rekommendationer till stöd för USB som bästa förmedlare, så något har hänt. - Jag kan inte dra några andra slutsatser än att mjukvarans utveckling uppenbarligen spelar en avgörande roll för USB-formatets välljud... Ibland får man lov att ändra sig
 4. KSM

  Mickes Musikrum

  Ja jag påstår inte att jag sitter på facit ang USB på något vis, bara mina upplevelser. Har heller inte några särskilt avancerade tekniska lösningar... kör fn Aries femto kopplat till en Mytek Brooklyn Dac (har väl just XMOS förresten) men har upplevt samma karaktär på dacar från tex AVM, Mcintosh, Primare, Mytek Liberty... ganska enkla dacar för all del. Källan har ofta varit just Aries så den kan mycket väl spela roll men även datorer (Mac) och tex BlueSound Node2 ger mig lite av samma känsla. Sen ska man vara klar över att USB-kabeln kan vara en spelare och att jag inte hittat rätt där... ganska stora skillnader mellan tex Chords Silver Plus och AQs Carbon, där Chord är mer robust och samlad medan AQ är väldigt spretig. Kan ju inte påstå att jag letat kabel heller för den delen men det pekar på att hela lösningen ofta är rätt känslig och lättpåverkad eller labil om man så vill. Jag kan inte uppnå så stora skillnader via coax eller AES/EBU med olika kablar, allt från enkla Supra, QED via VdH till Transparent och Jorma ger visserligen lite skillnader men det är mer linjärt och förutsägbart. Det jag hakar upp mig på via USB är inte detaljeringsgraden eller förmågan att låta förträffligt utan oförmågan att låta så naturligt som det gör via AES/EBU, instrument och röster känns verkligare i mina öron. Fast jag har sannolikt inte hittat rätt prylar för att överbevisa mig...
 5. KSM

  Mickes Musikrum

  Apropå den generella frågan om USB eller inte så har jag helt klart föredragit AES/EBU i alla konstellationer jag provat... USB blir även via tex Aries likt din beskrivning, ”grusigare och lite otydlig i hur den beskriver inspelningsrummet, med lite lägre kontrast” tycker jag. AES/EBU ger alltid bättre höjd på ljudbild, tydligare placeringar av instrument och dessutom en naturlighet som inte går att uppnå via USB. USB blir lite ”konstgjort” i sin karaktär. Kanske om man ger sig in i tweak-träsket kring USB med diverse jitterslukare el dyl skulle kunna uppnå ett likvärdigt resultat men det känns ointressant, åtminstone för mig. USB är inte ett alternativ i min bok.
 6. KSM

  Mickes Musikrum

  Tack för utförligt svar. Har tvekat ett tag om jag öht ”behöver” byta. Jag ska nog testa lite olika varianter tror jag, Lumin eller PS Audio skulle ev kunna vara alternativ också även om jag gillar Auralics lösning och app.
 7. KSM

  Mickes Musikrum

  AlfaGTV, nu när du har både G1 och gamla Aries... är förbättringen tillräckligt stor för att byta till G1 om man har en vanlig Aries? Skulle du själv byta om så vore?
 8. Är det kontraproduktivt att använda PFC i Gordian menar du? Även om schemat antyder att THD mäts på inkommande så har jag sett kommentarer av Lab12 någonstans, som jag just nu inte hittar, att värdena mäts på utgående. THD ändras tex till det bättre när man slår på PFC (ex THD”ström” går från 66% till 31%, THD”spänning” ligger dock på 0,75% oavsett). Men det kanske blir så även även vid mätning uppströms? EMI input som däremot mäts på ingången påverkas aldrig av olika filterinställningar.
 9. Inga problem Calle_jr, har haft mitt slutsteg på service så jag har ändå inte haft möjlighet att seriöst gräva ner mig i ärendet ännu. Har dock fastnat för 2 skivor (tot 57kg) och använder 8st SD-kuddar (12-28kg/4st) tillsvidare. Stort tack för beräkningen, nu återstår att få tag på Sylomer...
 10. Tänkte att även om PF Correction är OFF så är väl i så fall EMI-filtrering och FILTER EFFECT/TOPOLOGY (som bara går att sätta på LOW i kombination med CMF för minsta effekt) aktiverade? Nåväl, ingen aning om hur det påverkar din mätning egentligen... det är kanske försumbart.
 11. Snackar vi THD på spänningen då eller...?
 12. Vad gäller tex EMI så mäts ju den vid input men hur är det med övriga värden... om man tex slår på PF Correction så ändras värdena för THD, PF samt DC har jag märkt vilket ju tyder på att mätningen snarare sker på utgången... vet inte om det på något vis ”slätar ut” betydelsen av din mätning, om Gordian är där och petar innan avläsning? Eller tänker jag galet nu...?
 13. Calle_jr, skulle det innebära att jag har en massa inkommande skräp om jag idag har THD:68% på strömmen? THD på för V är bara 0,8%. Vi för en långvarig dialog med Gävle Energi och Vattenfall avseende störningar från Sandviks Elektrostålugn så det är kanske där jag ser problemet... 68% är dessutom en bra dag utan blinkande lampor här hemma. Väldigt varierande störningsnivåer mao. Ursäkta att jag lägger in mina egna problem i din tråd Calm.
 14. Hmm, har också en sådan apparat... dock haft svårt att sätta mig in i de olika värdenas faktiska betydelse samt förstå ev påverkan på ljudet. Fn kör jag digitala produkter, tex DAC/Streamer, och ev switchade nätagg via Gordian för att isolera dessa från analogt (direkt i väggen) men jag vet inte om approachen är korrekt... Upplever nog i alla fall att digitala källorna blir lite ”lugnare” på det sättet. Ska bli intressant att se vad du kan lista ut Calm.