Jump to content

RGB

Medlem
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by RGB

 1. Dubbelkommentar: MYCKET komplicerat mellan involverade aktörer ja. Sisterhood var nog först till kvarnen får först mala. Minns att Hussey önskade namnet, men Eldritch trumfade. Har/hade på känn att Andrew Eldritch mest gjorde plattan för att säkra sig bandnamnet. Är ingen kalenderbitare (längre) så detta är endast ut min minnesbild. Minns att vissa renläriga ogillade plattan när det begav sig. Men mitt exemplar, som inhandlades bums när det gavs ut, går absolut ingenstans. Även om vinylsvarven vilar nuförtiden. Fxn. Skulle vilja ha varit hemma i Svedala till detta. Denna riffigare version funkar ju oxå. Thais 4ever
 2. Ja och core-kontrollen i Euphony verkar som sagt trevlig. ROCK kan väl bara köras på certifierade NUC boards? Får se om jag vågar öppna din länk... Jag kommer dock inte att frilansa med Windows
 3. Svenne är ok om det faktiskt stänger ned en massa processer och är bra. Såg på tilläggsprogramvara för att "ordna till" Windows tidigare. Kändes inte optimalt den gången. Men som sagt, en verkligt minimalistisk Windows, via en "enkel" metod är intressant för mig.
 4. Jo så heter de. Ursäkta Voices att jag förträngt produktnamen i min förra post. Men denna "sport" är ju så störigt produkt/material-intensiv. När jag satte upp pro - contra mellan ProArt och Dark Hero fick jag flest + på ProArt, men inte på just ström. Till "G" CPUs är ProArt bra enligt mig. Men jag störs av att AMD backat i bandbredd med G-serien. Därmed blir det heller inte ProArt. Jag gillar att Euphony OS är enkelt (audio-låst i grunden) samt fokuserar på cores på användarsidan. Jag är dock en Windowsperson. Dyker det upp en detaljerad audio-nedbyggningsmall så vore det intressant. Jag kommer dock inte att frilansa med Windows.
 5. Asus 570(S) fortsättning: Två jag inte gillar. Ett fint/bra jag ursprungligen planerade att gå för (inte visa frugan den, sååå snygg är denna modell). Samt ett alldeles för extremt för mig. 5950X fortsättning: Vinner nog de allra allra flesta core-load-watt-tid ekvationer 2021. Vad som är mer anmärkningsvärt är att det faktiskt oftast verkar dra lite mindre energi per tidsenhet, utan att workload/tid-förbättringen ens tas med i beräkningen, jämfört med 12-core. Just DET imponerar mig. Droppar därför 5900X. Men CPUn är ju sjukt overkill till sådana som oss. Sorry. Nu tjatar jag om detta en tredje gång. Om du valt ett MB med lägre bandbredd och ström-soliditet än ex Dark Hero kanske 16-core blir obalanserat/dyrt. Se vad jag skrev om min begränsade audio-softwareförmåga i dag... Men på en direkt fråga svarar jag här minimalism-Windows eller EuphonyOS, så Roon på det.
 6. Audiofilprat. Så backa och se på hårdvarufakta. Gillar den gången i det hela. Enig, sälvfallet fanless MB. Apropå det. Asus första fanless 570 MB har ofta nämnts här. Vill bara minna er om att samma producent har lanserat nya 4 fanless 570 MBs under sommar/höst. Audiofildiskussioner nämner ofta värmeutvecklingen. Datavärlden ofta Watt. Visst kräver 16 kärnor sitt. Men sett per watt/core/task/tidsåtgång är denna Ryzen ganska otrolig. Självfallet är Ryzen 9 overkill. Tyvärr "gillar" jag (6 samt) 16 core version bäst bland Ryzen 5....X. Jag kommer till att börja med ha tillgång till endast 190 W till MB ink CPU. Borde boota, men inte optimal takhöjd. Roon. Ingen upsampling är tanken.
 7. Jag är grön i förhållande till bios/OS/software-jaget inom audio att det tror jag dessvärre inte alls...
 8. Jag har sett förbi specad TDP och tittat lite på watt per core, samt upp mot utförd task/workload. Då tecknar sig en helt annan karta än det vanliga pris-prestanda jaget. Väljer man dessa läsglasögon förstår hen varför i9 gen 11 inte ens kan boota med vissa LPS, och varför människor sätter upp multipla fläktar som blåser ned mot ett för svagt "passivt" system. Watt-värdena i nämnda gen 11 är horribla. Jag kommer personligen att låta detta tänk jag skissat upp styra mitt val av CPU. Jag kommer bara att "använda" Intel 12th gen till att influera AMDs X-prissättning. MEN nu har CPU-mining skapats, och det kommer kanske å andra sidan "influera" X i fel riktning Om du har 2,9GHz varianten har den faktiskt 70% av beräkningskraften till nämnda "G". Men det är väl bara en sida av myntet. Det är ju inte så att några av dessa CPUs är för svaga till att göra nästan ingenting. Om jag skulle valt ett lite enklare MB/chipset skulle jag som sagt också sett på PCIe/bandbredd innan val av CPU.
 9. För mig guidade som sagt lådval mig vidare bland alla valets kval. Något att tänka på kan vara matchning av bandbredd gällande vad MB/chipset samt CPU kan hantera. Så klart bara en av många variabler att titta på. Jag backade från audiofiltrådar och läste lite ren datainfo. Det övertygade mig om AMD. En liten kommentar angående här nämnda 5800X. Den är "dyr" energimässigt per core, för att vara AMD vill säga.
 10. Berlin är väl deras europeiska origo. Jag hoppade som sagt på väldigt tidigt och den går vad jag förstår direkt från produktion via tåg. Enig. Iaf nya med nya H5an. Det var fakriskt min gut feeling tidigt att detta blir bra. Går så långt att jag påstår jag valde att go big pga att jag haft tro på denna svarta låda.
 11. ..."nya HDPLEX lådan kommer inte förens tidigast strax innan jul om man beställer nu"... Så är det nog. Den går via tåg från Kina, så det tar låång tid. Jag förbokade den och den gick väl i väg för någon v sedan. Men är inte i närheten av framme än. Så gissar jag dessutom att intresset är stort så här i starten i tillägg. Har inte kollat om den är in stock nu.
 12. Ursäkta sent svar på frågan "Vad tänker du dig för grejer?" (Jag gör Portugal för tiden så lite dåligt audiofokus.) Tänkte jag skulle svara lite mer principiellt och inte rada upp enskilda prylar. Så kan jag komna tillbaka till konkreta val senare om det finns intresse för det. Med de cases som finns tillgängliga nu så skulle jag gått för en kompaktare och energisnålare komponentlista. Men med H5v3 så ändrar jag på i stort sett allt. Större och lite mer energikrävande produkter generellt. Mera robust och analytisk tillnärmning bland komponenter. Högre bandbredd och processorkraft i systemet. Annat moderkort. Annat chipset. Annan CPU. Annan TDP. Har hopp om att temperaturen ändå blir ca. densamma som med energisparalternativet, pga H5v3 lådan. Men det kanske bara är önsketenkande Den enda kabeln jag nu kunde tänka mig att bygga själv är den coolt korta crimpade "luftisolerade" ATX-kabeln ala sid 110 instruxen i Nenons DIY tråd. Om någon har tips om var jag bäst beställer Mundorf AuAg 15.5AWG, teflonhölje, Molex, ink pins i bäst kvalitet, så är jag intresserad. Kanske PM om det tar för mycket plats i denna tråd 🙂 Cumprimentos
 13. Hoho, Mr Voices både orkar och vågar väl ganska mycket inom digital Hifi, utifrån vad jag förstår i denna tråd 🙂😉 Kudos. Jag är för egen del knappt halvvägs i att beställa hem delar till min egen server. Jag satsar ganska högt, men just strömmen är det som i steg ett släpar efter lite. Men det går ju att råda bot på under resans gång 🙂. Måste fortsätta undersöka om V2-"compressed" variant någonsin kommer att kunna få plats i min H5 v3. Hursonhelst, lycka till med din nya SJ ULPS! Spänd på ditt resultat/symbios ned denna DC-lösning.
 14. Vild gissning: "V3" kanske, i en solid skärmad låda, eftersom det är så pass tungt... RGB
×
×
 • Create New...