Jump to content

magnuskan

Medlem+
  • Posts

    373
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Reputation Activity

  1. Like
    magnuskan got a reaction from Ivery in Hos LPL - Sökandet fortsätter   
    Jag kör bra, bättre, bäst. Dvs att man lägger ner mer pengar och tanke ju närmare man kommer streamern/servern. Jag har även valt ett Network acoustic Muon pro före streamern. Frågade Sablon audio för några år sedan och som kabeltillverkare tyckte han så klart att man ska ha lika bra kabel från början. Jag testade detta ett tag men fann att på den första platsen i kedjan kan man ha en enklare kabel. Märkte ingen större ljudmässig skillnad. Om man prioriterar källan i musiken vid digital avspelning måste man se hela kedjan som en del i den. 
  2. Like
    magnuskan reacted to LPL in Hos LPL - Sökandet fortsätter   
    Såklart
     
    Det lär nog skilja från system till system hur stor skillnad det är, hur mkt vikt man lägger på det och inte mist vad som är en enklare kabel. En vanlig CAT6, 7, 8 skulle jag inte vilja ha i någon del som ingår i ljudkedjan.
     

  3. Like
    magnuskan got a reaction from LPL in Hos LPL - Sökandet fortsätter   
    Jag kör bra, bättre, bäst. Dvs att man lägger ner mer pengar och tanke ju närmare man kommer streamern/servern. Jag har även valt ett Network acoustic Muon pro före streamern. Frågade Sablon audio för några år sedan och som kabeltillverkare tyckte han så klart att man ska ha lika bra kabel från början. Jag testade detta ett tag men fann att på den första platsen i kedjan kan man ha en enklare kabel. Märkte ingen större ljudmässig skillnad. Om man prioriterar källan i musiken vid digital avspelning måste man se hela kedjan som en del i den. 
  4. Like
    magnuskan reacted to calm in Våren började i moll och kanske slutar i sprittande dur till hösten eller kanske en ny vår. Eller är jag redan i mål????.........   
    Innehållet i lådan var denna kabel. Den första USB-kabeln från Regal för test.
    På klassiskt manér förpackad i en enkel men funktionell förpackning utan onödigt prål och utanpåverk. I kartongen en kabel med gedigna kontakter som jag känner igen som samma tillverkare sannolikt som signalkablarna från tidigare serier.

  5. Like
    magnuskan reacted to byZan in Hos LPL - Sökandet fortsätter   
    Absolut bland det enklare arbetet, smidigheten för att komma in bakom elektroniken kan diskuteras (i mitt fall). Klart att det är roligt och givande och säkert finns det en anledning till att man vill testa varthän det kan bära, men ibland finns verken ork eller lust och då lyssnar jag bara på musik och ”sk**er” egentligen hur det låter (missförstå mig rätt nu).
    Har också testat med fler switchar och ”finkablar” tidigt i kedjan och om jag inte missminner mig så hörde jag ingen skillnad alls eller kanske en obetydlig skillnad? Inget jag ville gå vidare med där och då iaf.
     
    /byZan
  6. Like
    magnuskan got a reaction from byZan in Hos LPL - Sökandet fortsätter   
    Håller med om detta resonemang. Skit in blir annars skit ut. Matar man Dacen med en ren och bra signal "behöver" man inte en värsting Dac kanske just för att få bort digitalis som du säger Daniel.
  7. Thanks
    magnuskan got a reaction from Daniel in Hos LPL - Sökandet fortsätter   
    Håller med om detta resonemang. Skit in blir annars skit ut. Matar man Dacen med en ren och bra signal "behöver" man inte en värsting Dac kanske just för att få bort digitalis som du säger Daniel.
  8. Like
    magnuskan reacted to LPL in Hos LPL - Sökandet fortsätter   
    Instämmer, det finns mycket man kan göra för att förbättra streamingen med rätt små medel.
     
    Det ena utesluter inte det andra, men innan man bestämmer sig för att byta DAC gör man klokt i att lägga en del omsorg på nätverket.
     
    En bra switch som Phoenix NET eller liknande är en bra start, sedan går det säkert att åstadkomma liknande resultat genom att minska störningarna på annat sätt.
     
    Det är få saker som är lika smidigt att testa och jämföra som olika förändringar i nätverket, men man måste ju tycka att det är givande och roligt om det ska vara någon mening med det.
  9. Like
    magnuskan reacted to Daniel in Hos LPL - Sökandet fortsätter   
    Jag har fått bäst resultat med en bra switch och bäst kabel upstreams så att säga. En bra switch och ethernetkablar reducerar mycket digitalitis tycker jag, och är ibland viktigare för musiknjutningen än dacen. 
  10. Like
    magnuskan reacted to VoicesInMyHead in Möte...   
    på högtalarfronten allt lugnt... 
     
    men, helgens utflykt gav ju minst sagt perspektiv, det var en väldigt intressant upplevelse. jag har lyssnat på stora hornsystem tidigare där det spexiga Western Electric-Silbatone rummet i München förra året ligger närmst i åtanke och jämförelse, i övrigt så har jag väl aldrig varit så lockad eller intresserad av horn egentligen, men jag har framförallt aldrig lyssnat till högtalare av den här storleken i en hemmamiljö i ett relativt litet vardagsrum. det var speciellt på många sätt. på ett sätt är det nästan svårt att förstå hur så stora pjäser kan fungera i ett så litet rum, utan något speciellt akustikfix eller nånting, kanske faktiskt till och med ganska dåliga förutsättningar. det var väldigt imponerande. hornhögtalare är inte bara lättdrivna, de är tydligen även extremt lätta att placera i ett rum, men man vill inte flytta runt på dem när man väl ställt upp dem. 
     
    ljudmässigt fanns det ju ingenting alls att klaga på, det lät väldigt trevligt och på ett sätt som jag tror att många av oss innerst inne strävar efter i en form av närhet och "live känsla", precis som @byZan också skrev ovan, men det är ordet som jag vill beskriva det med. det var häftigt! med de stundande uppgraderingarna som väntar med nytt försteg så kommer det garanterat bli ännu bättre. tack för inbjudan till att ta del av detta, det var verkligen annorlunda och jag kommer minnas det länge.
  11. Like
    magnuskan reacted to Peder in Högtalarfötter – IsoAcoustics eller Stack Audio?   
    🔷 @P-pan Hej 🙂...
    Absolut inte,.specialisthandlare var jag på 90-talet,då hade jag inte tid att ta hand om mitt eget system vilket jag har nu 😃.
    Den lilla "rebusen" syftar på att en av dina kollegor här,som absolut inte känner mig,ifrågasatte mina "affärsmetoder" 😁 Oh My God 🙄...
    Konstigare än så var det inte,.ha en trevlig kväll.
  12. Like
    magnuskan got a reaction from P-pan in Högtalarfötter – IsoAcoustics eller Stack Audio?   
    Hej, jag har provat o jämfört med Iso Gaia. Jag äger nu Auva 50 och har också EQ apparat foten. 
  13. Like
    magnuskan got a reaction from Peder in Högtalarfötter – IsoAcoustics eller Stack Audio?   
    Hej, jag har provat o jämfört med Iso Gaia. Jag äger nu Auva 50 och har också EQ apparat foten. 
  14. Like
    magnuskan reacted to bigblue in Dags för nästa steg   
    Tja, det var väl allt jag hade att berätta om The Gryphon Diablo 333. 
    Eller jag kanske ska nämna något om ljudet också? 😁
     
    Så vad händer när ett innovativt hifi-företag som The Gryphon får 8 år på sig att förfina en produkt som Diablo 300? 
    Ja, i mitt huvud tänkte jag att Diablo 333 skulle komma att utgöra en 2.0-version av Diablo 300.  Men jag upplever att steget är betydligt större än så – det här är en helt ny skapelse. 
    300:an är en mycket bra integrerad förstärkare som under sin tid genererat en aldrig sinande ström av hyllningar i press och på forum. Sällan har man upplevt så mycket välljud ur en och samma ”låda”. 333:an skulle jag beskriva som en magisk musikförmedlare oavsett om man ställer den mot integrerade eller separata enheter.  
     
    Det första som slog mig när jag kopplade in 333:an var den enorma transientsnabbheten. 
    Om det beror på jätte-trafon eller en ny arkitektur vet jag inte. Men anslagen i musiken upplever jag nu som mycket kraftfullare vilket bidrar till ökad känsla av närvaro och äkthet. Jag skulle likna den med det man får när man lyssnar på musik via ett riktigt bra rullband. Det låter inte nödvändigtvis starkare volymmässigt, men tack vare en mycket snabbare attack blir det även en fysisk upplevelse.
     
    Sen så har vi den ökade storleken på ljudbilden. Detta är dock något som jag upplevt kommit med tiden under inspelningen. Från början var den samma som Diablo 300 men nu spelar den mycket stort, väl utanför högtalarna till höger och vänster. Dessutom med massor djup och luft. 
    Jag är en ”sucker” för rum & rymd vilket i min bok är när jag kan höra akustiken från platsen där musiken spelades in, knarr i golvet eller någon som flyttar sig i lokalen. Tack vare förmågan att återge dessa mikrodetaljer hör jag nu saker i musiken som är helt nya för mina öron. 
     
    Det finns knappast någon recensent av Diablo 300 (eller ägare) som inte kommenterat dess förmåga att spela med enorm pondus i de lägre registren. Det tycks inte finnas något slut på grävandet i de sista oktaverna. Men ibland kan det bli för mycket av goda (jag vet, det låter galet). Hos mig kunde de allra lägsta tonerna sätta igång icke önskade rumsresonanser när man spelade väldigt högt. Den nya ”djävulen” spelar lika djupt men med en klart bättre kontroll över högtalarna. Basen får ännu mer timbre och struktur, något som t ex visar sig i en ståbas-strängar som nu får ett tydligt vibrato hela vägen ner ”i källaren” utan att rummet lägger sig i. 
    Jag har testat men både akustisk och elektronisk musik men ännu inte lyckats ”mätta” rummet. Så det som jag från början trott var ett akustiskt problem kan också ha varit brist på kontroll av högtalarelementen… 

    Gryphon har över lag en tonalitet som ligger helt i linje med min smakprofil. Och Diablo 300 var inget undantag. Här fanns en organisk värme utan att det blev jolmigt. Men – när jag spelade på riktigt hög volym kunde jag uppleva att den blev något rå och opolerad. En hårdhet som kanske bäst skulle kunna beskrivas som en viss ”grovkornighet”. 
    Detta är en egenskap som inte följt med över till 333:an. Nu kan jag spela högt utan att det blir hårt på något sätt. Jag vill tro att denna ”finkornighet” också bidrar till 3D-känslan i presentationen där instrument och röster har sin egna, ännu tydligare plats i presentationen. 
     
    Summering:
    Diablo 300 var en brutal pjäs som levererade högoktaniga musikupplevelser. Det saknades aldrig kraft och när det skulle spelas bas pekade Diablo 300 med hela handen. 
    333:an är den vuxna versionen av samma skapelse. Grunderna finns kvar, väl inbäddade i generna. Men nu har kraften och viljan att leverera i alla lägen kombinerats med den typ av belevad pondus och självförtroende som kommer med åren. 
    Diablo 333 kan därför leverera delikata, akustiska musikstycken både varsamt och inkännande. Men när volymen åker upp och musikstilen blir tuffare så åker handskarna av och det är en helt annan ”djävul” som tar plats på arenan. 
     
  15. Like
    magnuskan reacted to bigblue in Dags för nästa steg   
    Visst är det en Gryphon Diablo 333 som kommit för att fylla tomrummet som 300:an lämnade efter sig. 🤩
    Då jag var väldigt förtjust i det som föregångaren presterade i mitt system kändes det som en naturlig fortsättning. 
    Samtidigt måste jag erkänna att det varit nervöst. 
    Att köpa något helt ohört på den här nivån är minst sagt... pirrigt. 
     
    Och att hantera en 67 kg låda är inte heller oproblematiskt - tur då att man bor granne med en @Apexorca 💪🏻
    Här nedan ser vi baksidan på "monstret". 
    Mycket är sig likt layoutmässigt, men den har fått två luckor på baksidan för installering av Phono och Dac-moduler. 
    En av många fina uppgraderingar av det yttre är skruvarna för att fästa högtalarkablarna. Helt magiskt trevliga att hantera. 
    Väldigt lika utseendemässigt som de samma som sitter på deras top of the line maskin Apex.
     
    Längst ner så sitter strömförsörjningen. Denna låg tidigare i linje med dagens XLR-kontakter, men har nu fått plats i källarvåningen och kontakten är en C20. 
     

     
    Kraftmässigt har den uppgraderats till att levera 333 W vid 8Ohm, 666 W vid 4 Ohm och 1100 W vid 2 Ohm. 
    Så jag har inga grubblerier om den ska klara av att driva mina Amati Futura, även om de kryper ner under 3 Ohm vid 60-120 Hz.
    Och vet allt för väl hur det kan låta om förstärkaren inte har styr på membranen när det ska spelas låga toner. 
     

     
    Som tur är har den nya Diablon nästan identiska mått som den gamla trotjänaren vilket gör att den passar som en smäck. 
    Men den har definitivt "lagt på sig". Hela 25 % för att vara precis och vågen passerar nu 50 kg. 
    Det gör det inte lättare att den försetts med 4 fasta spikes undertill.
    Men det har man på Gryphon tänkt på.
    Därför medföljer det två 50 cm långa och 5 cm breda "ull-tassar" som man kan ställa de bakre fötterna på och sedan slajda in ekipaget på plats.
    Mycket uppskattat. 
    Jag har dock valt att låta den vila på två Sortkones TC där bak och två BC där fram. 
    Har inte lyssnat på 333:an om det gör någon skillnad, men vet från tester på 300:an att det gav ett lyft med denna kombon av fötter. 
     
    Framsidan har fått ett rejält lyft och domineras nu av en riktigt fin tryckkänslig skärm där också menyerna fått sig en översyn och nu är riktigt användarvänliga.  
    Utseende mässigt matchar den perfekt Brinkmann Bardo med Hana Umami Red. 
     
  16. Like
    magnuskan reacted to Ivery in Ett hifi-rum i hemmabiokläder   
    @magnuskan hade en kabel för anslutning av REL och BK-subbar över som han inte behövde längre.

    Kabeln är från Luca sound and vision och ser mycket bättre ut än REL:s standardvariant. 

     
    Till två subbar behövs två kablar, så jag beställde en till likadan från Luca. De har en annan typ för om man kör stereo-subbar, men tänker att det funkar fint att sätta ihop röd och gul kabel som REL rekommenderar.
  17. Like
    magnuskan reacted to Ivery in Ett hifi-rum i hemmabiokläder   
    Japp. Hade en lång list liggande i garaget som passade bra att kapa för detta projekt.
     

    Vid utprovningen såg det ut såhär.
     
    Infästning mot subben med träplugg (6mm diameter).
     
    Ska, som så många andra, ut på en familjeresa idag så en längre beskrivning kommer senare, men:
    - två basar fyller ut rummet på
    ett helt annat sätt än en; kompletterar och kompenserar för varandras eventuella brister.
    - som @Apexorca skrev när han provade strömkablar till sin sub så påverkar förbättringar i basen även positivt högre upp i registren.
  18. Like
    magnuskan reacted to Ivery in Ett hifi-rum i hemmabiokläder   
    Symmetri på gång.

  19. Like
    magnuskan reacted to byZan in byZan - en tänkt pensionärsresa fr # 1275 och sedan blev det en blogg   
    Inspirerad av bl a @lindome, @calm, @Bebop m fl så funderade jag på att skriva om Queen och varför jag är ett stort fan av dem. Började skriva och för att att hitta fakta via Google, Wikipedia så insåg jag att det kan väl alla hitta och läsa själva, så det blir en kort version hur jag minns hur det startade och ”slutade”.
     
    Hade en kompis pappa som jobbade i England på slutet av 60-talet och början på 70-talet. Eftersom han var mycket musikintresserad så gick han ofta på klubbar och vid iaf ett tillfälle så lyssnade han på Smile innan de blev Queen och sedan på Queen när Freddie hade anslutit sig. När han kom hem så hade han en kassett eller skiva som han spelade för mig och hans son, berättade om upplevelsen han hade varit med om och hur ”nytt” och fräscht det låtit. Där och då blev jag ”frälst” och när deras debutskiva Queen kom -73 så var jag i stan och köpte den samma dag eller någon dag senare. Hem och spela upp den, jag blev så begeistrad så jag bjöd in flera av mina kompisar för en lyssning, den mottogs med både bu och bä, men jag hade hittat något som skulle visa sig bli mina husgudar.
    Köpte alla skivor som kom med jämna mellanrum och njöt som bara den, men var nog ganska ensam i min bekantskapskrets av avguda dem. Det var nog först när * A Night at the Opera med Bohemian Rhapsody kom som många fick upp ögonen för Queen, det är vad jag tror? Det blev några minnesvärda konserter och särskilt en på Råsunda fotbollsstadium där jag hade med mig två jobbarkompisar som sedermera blev hängivna Queen fans, kul! Finns det någon som kan få med ett helt folkhav på flera hundra tusen att vara med i uppträdandet? Jag tvivlar! Även om det finns flera som säkert gjort det, men i så många år som Queen och särskilt Freddie gjorde det är jag tveksam till?
    När de började med ”arenarock” så var det nog inte bara musiken i sig som gjorde de populära, jag tror att deras ljussättningar, nyskapande sound och att de var som gjorda för att uppträda var en anledning till deras populäritet (bara egna funderingar). Jag gillade ALLT!
     
    Åren gick, barn, radhus och sedan Live Aid galan på TV (-85), livet lekte! När Queen äntrade scenen (efter en turbulent tid med rykten om splittring m m) så satt jag faktiskt med tårar i ögonen av glädje, gåshud var bara förnamnet, jäkla vad bra de framförde sina låtar. När jag senare fick höra att Elton John med flera sa att de ägde scen och publik så undrar jag om jag inte fick tårar i ögonen då också.
     
    Jag fick höra att Wembley Stadium skulle rivas och en ny arena skulle byggas, tror att året var -90, även om det var byggstart planerat till långt senare. Queen hade önskemål att få uppträda en sista gång innan rivningen drog igång och innan Freddie blev alltför sjuk. Jag väntade otåligt på att deras önskan skulle slå in samt på biljettsläpp, av det blev det intet. Freddie gick bort nov -91 och världen blev en mega artist fattigare och jag själv blev otroligt ledsen. Men alla minnesprogram, intervjuer och Tribut konserter för att hylla Freddie läkte de värsta såren i mig. 
     
    Spelade Queen’s album flera ggr i veckan förr och numera ett eller några låtar i veckan eller iaf var fjortonde dag för att jag mår bra av det.
     
    Det blev en liten historia om mina största husgudar som nu blev förevigade via detta forum.
     
    R.I.P Freddie och tack för musiken Freddie, Brian, Roger och John
     
    /byZan
     
     
     
     
  20. Like
    magnuskan reacted to Sammy in Hemma hos Sammy   
    Ja Viborg är ett intressant märke. Trodde själv också att det var danskt märke men vad jag förstår så är det ett kinesiskt märke, det stämmer att man kan köpa dem från Audiophonics men jag köpte mina från en svensk leverantör.
     
    När det gäller kvalitén så är dom väldigt fina men Furutech har fortfarande liiiite bättre kvalitet på sina dyraste när det gäller detaljkvalité på hölje och goods medan Viborg har Smartare tänk och lösningar på sina kontakter. Själva kontakterna jag köpt har kontaktledarna helt i solid silver.
     
    Vi har testat olika modeller av Viborgs kontakter och det är rätt så förvånande med de stora ljudliga skillnaderna på vilken legering man väljer.
    Du kan höra av dig till mig på PM och du skulle vilja köpa något i Viborgs utbud och inte har lust att beställa från Audiophonics så kan jag kolla med min svenska kontakt.
  21. Thanks
    magnuskan reacted to Sammy in HiFi YouTube klipp om teknik, tester mm.   
    Hej alla! Jag stötte på den här intressanta YouTube-dokumentären om synth popens födelse. Jag fann den väldigt fascinerande och ville dela den med er. Ta gärna en titt om ni är intresserade av musikhistoria och utvecklingen av elektronisk musik! Jag tror också att @VoicesInMyHead kan finna den här intressant.
     
     
  22. Like
    magnuskan reacted to LPL in Hos LPL - Sökandet fortsätter   
    Förutom att testa DACar har jag under längre tid testat om det går att få ännu bättre ljud ur min streamingsetup genom optimeringar i nätverket. Jag har bland annat testat English Electric och iFi Audio’s LAN isolatorer, EE1 respektive iSilencer och vad dom tillför på olika ställen i mitt nätverk.
     
    På bilden syns testobjekten förutom en iSilencer som jag skickade till @octavia rs Även lite cable management som är nog så viktigt skymtar på bilden där signalkablarna vilar på sin egna hylla😊
     

     
    Sammanfattningsvis kan jag rekommendera att testa vad det kan ge, även om det lät riktigt bra innan så låter det ännu lite bättre nu.
    Vilka LAN isolatorer man väljer att testa och var i nätverket de gör mest nytta överlåter jag till var och en att avgöra.
    Jag har otvetydigt kommit fram till att denna konfiguration låter bäst i mina öron här hemma.
     

     
     
  23. Like
    magnuskan reacted to LPL in Ett hifi-rum i hemmabiokläder   
    Ja det är inte helt enkelt att veta vad som blir bäst i nätverket utan att lyssna och så lyssna ännu mer😊
  24. Like
    magnuskan got a reaction from Peder in Ett hifi-rum i hemmabiokläder   
    Jag hade en Asus router som behövde en sådan adapter. Jag har en sådan om du vill testa?

  25. Like
    magnuskan reacted to Classic Design in Fezz Audio + Lampizator = Equinox   
    Vi har precis fått leverans av de första dacarna från Polska Fezz Audio. Equinox är ett samarbete mellan Fezz och Lampizator, och självklart en rörbestyckad historia. De första tonerna har börjat spela i vårt demorum och det låter lovande. Snygg är den också! Teknisk info här: https://fezzaudio.com/en/produkt/gratia-mm-mc-kopia-2/
     

×
×
  • Create New...