Jump to content

magnuskan

Medlem+
 • Posts

  208
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by magnuskan

 1. 21 minutes ago, AlfaGTV said:

  Jag har praktiserat som snickare den här veckan. Resultatet är ett trädäck/trapp till gästrum/verkstad/uthuset vid stugan!

   

  Det ser absolut mycket trevligare ut iaf!

  D4DE5B7B-B6EA-46F4-9C9C-B2519CFC7DD0.jpeg

  Jag är lite nyfiken på varför däcken är olika höga😀

 2. 56 minutes ago, AlfaGTV said:

   

  Varför tror du/ni att det blir så bra när man blandar in rör i något så samtida som digitalomvandling?

  En bra fråga!

   

  Om man ser röret som en naturlig del i en krets men som tillför lite egna egenskaper och olika distortion. Verkar vara som att vi människor tycker om det som är naturligt, åtminstone gör jag det.:smile: Ex smör är godare än margarin. Ull är varmare än polyester osv osv. 

  I musikersammanhang där man har en klassisk rörförstärkare till elgitarren så tillför röret en dynamik och attack som är naturlig. Och krankar man upp volymen och överstyr förstärkaren bara lite grand så får man den där härliga overdrive tonen som vi alla gillar. Jag har försökt att använda mjukvara för att simulera overdrive eller förstärkarljudet men det är ändå något som saknas. 

   

 3. Det enklaste och bästa är ju så klart att behålla Absolaren när den sedan är åtgärdad. Det är förstås omöjligt att bilda sig en uppfattning

  hur de andra förstärkarna låter i jämförelse. Din anläggning har ju inte sett likadan ut genom åren precis:think:

   

   

 4. 4 hours ago, VoicesInMyHead said:

  När man var yngre och bodde hemma förstod man inte vad ens föräldrar gjorde uppe så tidigt varje morgon, varför sov de inte till åtminstone kl 11 som normala människor? Numera tycker jag det är ganska skönt att gå upp tidigt, ha några timmar för sig själv varje morgon, även om jag inte riktigt kan lyssna på musik så kan jag i lugn och ro sitta och kolla lite vad som händer runt om i världen eller på hifi forum osv. Ofta ligger sjön spegelblank och det råder ett otroligt lugn och en skön tystnad.

   

  Jag tänkte kanske från början egentligen inte så värst känslomässigt på Levanten utan var mest glad över möjligheten att ha en förstärkare och kunna lyssna på musik, men nu när den ändå står här kan jag inte låta bli att tycka att det är väldigt roligt att faktiskt "testa något nytt" och lära känna den. Det känns ganska lyxigt att under relativt kort tid ändå haft möjlighet att lyssna och njuta till Ypsilon Phaethon, Absolare Integrated och nu Riviera Levante här på hemmaplan. Alla tre riktigt trevliga integrerade förstärkare på ganska hög nivå. Jag gillar integrerat, man kan alltid dividera om hur man vill separera olika komponenter, jag har testat olika upplägg och för mig känns det bäst här och nu med integrerad förstärkare, separat DAC och separat streamer.

   

  Igår kväll tyckte jag dioderna lös lite väl starkt på Levanten, men se där, det fanns ju en "Night" knapp för att minska ner lite på intensiteten. Det ironiska med att trycka in den var ju bara att då började en diod till att lysa! Här ville jag ha mindre ljus och fick istället mer. Nåväl, det är verkligen en minimal bagatell i sammanhanget. Måste annars säga att jag gillar utseendet och själva "handhavandet" med den väldigt mycket. Rejält stor och trevlig volymkontroll, gedigna kontroller, on/off (standby) knapp på framsidan vilket jag saknar lite på Absolaren. Jag tycker den gör sig riktigt fint på bänken och jag blev glad när jag såg den i morse.

   

  När Silvio Delfino från Riviera Audio Labs demonstrerade Levante på Take 5 i höstas så tog det tydligen inte många minuter innan han bytte ut rören i den. Min vän som kör Levante var på mig hela kvällen igår om att jag MÅSTE byta rören, han kunde inte förstå hur en butik ens kunde låta potentiella kunder lyssna på den med dessa i. Han verkade nästan helt besatt, det kom det ena mailet efter det andra med länkar på alla alternativ, vad han kör själv och vad jag borde skaffa. Jag försökte flera gånger lugna honom med att "jag har bara lånat den", "jag förstår att det finns förbättringspotential" men ingenting verkade bita. Så nu har jag iaf kikat in i den och verifierat att det (tyvärr) såklart sitter JJ rör i den.

   

  Jag tycker egentligen inte det är så konstigt, tillverkare kan inte skicka med NOS rör till sina förstärkare, de behöver hitta något som de kan vara konsekventa med och då är det bara större partier av nyproduktion som funkar, och butiker måste ju demonstrera den som den kommer vid köp. Sen kanske man i vissa fall kan begära något mer exotiskt vid beställning, men man kan ju också lika gärna skaffa andra rör på egen hand om man nu vill byta dem. Ypsilonen var på det viset lite "tråkig" för rören som satt i den finns inte i så många olika varianter, om man som tillverkare däremot använder ECC81/82/83 så är det snarare en invit till att ägaren kan utforska möjligheter på egen hand.

   

  Man undrar ju hur länge resten av hushållet ska sova idag egentligen, nu vill man ju börja lyssna på musik snart... :winking:

  Håller med om att tidiga morgnar är skönt. Har man inte allt för lättdrivna högtalare så kan man lyssna iallafall på lägsta volym. Ska bli kul att se vad du får för uppfattning om Levante. 

 5. 4 minutes ago, AlfaGTV said:

  Är det några anslutningskablar med? Jag vill också prova 19V mot min Asus router, och det är en jädra ämlig kontakt till denna.

  Ser att 5V har "DC barrel jacks" också, finns nån USB-kontakt där?

  Micke, skulle du ha afterdark PSU n också? Fick ett svar på blocke från en Micke nämligen.

   

  Jag har också använt den till en Asus router (ATL alltstå) och fick en special gjord tip till den. Kan vara samma!? Den skickar jag med iså fall.

 6. Har för många som inte används längre. Fick heller inte plats med dom i racken så de måste gå.:smile:

   

  Alla är i mycket bra skick och passar för olika ändamål. 

   

  Kan skickas och frakt ingår i priserna.

   

  Sean Jacobs DC-2     12 volt       Pris 1800.-

  ATL Audio L-50           12 volt       Pris 1000.-

  ATL Audio L-50           19 volt       Pris 1000.-

  Afterdark                       5 volt       Pris 900.-

   

  52195532796_42c5764d99_c_d.jpg

  52196023740_00da0c1361_c_d.jpg

 7. He he, om jag känner dig rätt så har du förmodligen någon ny pryl i systemet dagarna innan vi kommer:smile:

  Men det är så det är, allt kan hända. Jag hade ju strömavbrott före ni kom....

   

  Vad är det du fått idag förresten? Konerna kanske?

 8. 1 hour ago, VoicesInMyHead said:

  .. allting hänger liksom ihop!

   

  Grattis till en finfin anläggning som jag under senaste 1.5 år fått äran att följa ganska nära. Att bolla med varandra utveckling, teknik tror jag är jätteviktigt. Sedan sporrar det ju också att bli bättre eller kanske får det att låta bättre. Jag har dock ännu inte fått lyssna på den men som sagt det hoppas

  jag få göra i augusti. Samtidigt så vet du hur mycket min anläggning förändrats sedan du o din fru var här förra sommaren. Det mesta är utbytt och nu börjar även jag känna mig väldigt nöjd. Visst finns det saker o förbättra men för mig så tror jag källan är den enskilda del som påverkat mest. 

  Tack kompis!!:smile: :thumbsup:

 9. On 2022-05-26 at 20:05, byZan said:

  Nu skulle jag spela en låt med TOTO och kan inte komma på vad den heter och blir frustrerad så det räcker och blir över. De har ju gjort några skivor och det skulle bli som att leta efter en nål i en höstack för mig.

  Ledtråd;

  Låten har lite skön saxofon i sig? Detta är inget långskott utan det är en fråga om vem av er som tar ledtråden och får mina stående ovationer:winking:

   

  /byZan

  Vilken Toto låt var det? Med den där härliga saxen! För övrigt grattis till dina 100 sidor. Kul att ha som typ dagbok o se var man varit i sin musikaliska utveckling.

   

 10. 2 hours ago, calle_jr said:

  Ska man behöva ha en app från varje fraktfirma när man ofta inte ens vet vilken firma avsändaren använder?

  Problemet är att överföringen från andra fraktfirmor i Europa inte fungerar. Där jag köper skivor får man sällan välja fraktbolag, och även om man har spårning så tar det stopp när Postnord tar över.

  Jag har nyligen börjat använda appen "Mina Paket", som hanterar alla fraktfirmor. Får se hur det funkar.

   

  Använder också parceltracker och 17track. Dessa hanterar de flesta. Om man vill jaga bästa pris till sin destination kan man använda 

  paket.se. Det skiljer ibland mer än man tror. Kul o kolla o jämföra.

   

   

 11. 13 minutes ago, VoicesInMyHead said:

   

  hm, den där bilden ljuger ju faktiskt lite också, jag håller med om att det ser verkligen ut som den går rakt ner men faktum är att det är 4 cm från Bocchino kontakten till väggen och kabeln är böjd lite åt höger så det ser ut som att den försvinner in bakom. Jag försökte vara försiktig med vinklarna när jag fotade för baksidan av det här skåpet med alla kabeldragningar är inte det snyggaste direkt så man vill inte visa för mycket.... :winking:

  Aha, annars hade det varit en intressant lösning kan jag tycka:think:

×
×
 • Create New...