Jump to content

tipo901C

Medlem
 • Posts

  103
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by tipo901C

 1. jag tackar för mig också, radera mig så fort Ni kan.
 2. hej bebop jag är övertygad att dina VTL har mer färg än denna Pioneer, det som du uppfattar "bättre" Ett vanligt fel på de gamla förstärkare är att högtalarereläet oxiderar och de kan orsaka distorsion, om du rengör den du får minst 10 gånger mindre distorsion, i alla fall i din undersamvetet Hälsningar spiros
 3. kanske jag kan fråga om jag kan ordna en eller flera till dig, då gäller en 9 elements. Med en riktig antenn och en riktig tuner du får en annan dimension i ljudet. Märker man inte stor skillnad mellan 192Kb och en FM sändning då jag skulle vara spekulant för en uppgradering av högtalarna (personlig åsikt som stödjer sig unisont av gänget) Hälsningar Spiros
 4. hej Alex Radio Moskva (AM, 1MHz) hördes i Aten nattetid i varenda telefon när man lyfte luren. Tiden var runt slutet av 60talet. Problemet är inte Ryssen men din apparat, om jag minns rätt från samma problematik i begynnelsen av GSM det fanns samma problem med störningar från GSM telefoner inne i sjukhuset med känsliga apparater, om mitt minne inte sviker mig de har t.o.m förbjudit att folk kom inne med GSM apparater. Det var sjukhus apparater som åtgärdades och inte tvärtom. Är det CE märkt din apparat ska klara såna störningar annars kontakta tillverkaren hur han löser problemet.
 5. hej Calle jr Hoppas att jag inte kapar din tråd men: "Ja, och då behöver man inte ha förutfattade meningar." och "Man kan fokusera på vad som är bra i stället för vad som är dåligt" båda de argumenten går emot Karl Poppers läran och vi i gänget är sååååååååå fanatiker efter denna Karl! "Om jag skulle sortera bort allt som betraktas som anakronistiskt i mitt liv så hade livet ingen vidare mening" Gammal är inte lika med anakronistiskt, Archimides princip är gammal men inte anakronistisk, elektronrör är anakronistiska dock! Vi byggde med J74:or redan på 80talet men diggar hornteori från 20talet och jag kör en bil designat på 60talet, gjort av tommatodlare bokstavligen! javisst, vi ska lyssna en del som sagt, Clean path är inte lovande, det är redan en referens som man kan jämföra allt annat med!
 6. hej Calle Njä, vi i gänget sätter inte tidsgränser för att utvärdera en apparat. Det är resultat som gäller. Våran slutsteg (märket PK, modell Clean Path) är från betydlig senare årgång och vi dessutom dissar anakronistiska elektronrör helt och hållet. Att rada upp komponenterna prydligt har ingen praktisk betydelse. Om du skulle se en skräckexempel hos en herre med ett fullsize hornsystem du skulle få hjärtstopp direkt! Gänget har en & annan åsikt om hajend, ja det stämmer väl som du märkte hos Uffe.
 7. @sprudel (försvann nummer på svaren?) de 4st lödningar åt vänster är gjord maskinellt, de 2 åt höger nån har gjort en extra gång, varför? Min gissning, 1-är att de har misslyckas maskinell eller 2-nån tyckte att det var så! Det har inte ens flussmedlet rensat efteråt. Den andra gången omlödningen är gjort med blyad tenn, de original är med blyfritt. Men för att verifiera det måste jag kolla på plats med lupp. Om det var min och hade betallt mycket pengar för det, jag skulle kräva en förklaring. Min älskade bilanalogi>>>>> köper jag en ferrari och 2 skruvar som håller gångjärnet till dörren har 2st skadade skruvar efter att en sliten skruvmejseel har används eller en tommatodlare ist av en kompetent bilarbetare skruvat!
 8. hej apex bättre än originalet existerar inte. Annorlunda kanske, inte ens. Om motorer på B67 har slitage inom spec då kommer den inte att mäta annorlunda innan/efter, samma gäller kondingar. Kablar???? Om man vill förlänga frekvensgången uppåt och speciel neråt gäller andra puckar där, mycket dyra och kunskapskrävande dessutom. Inte vardagsmat precis, man måste till Paravicinis nivå. Jacob Purches på "base 2 Music" har en Tim modifierat B77 som kan spela in 16Hz utan nåt färg på tonen, det är omöjligt för de flesta bandspelare med standart tonhuvud oavsett vad du gör i övrigt med den. Samma gäller frekvens uppåt. Men om jag förstår rätt du vill fixa det æsthetiska mest. Det är en annan historia. Om jag var på samma tankar, jag skulle behålla den som är i bästa original skick och jämföra sen både mätmässigt och akustiskmässigt med en renoverat. Då man har en mer konkret mål att se framåt, blev det bättre, sämre, annorlunda eller är samma som innan? Och förstås min älskade bilanalogi, jag längtar efter den gamla motor på 63HP och original avgassystem från 70talet ist av den med 105 och ANSA sportavgassyetm som jag har nu. Och jag har en bekant med en Lancia från 1923 som är helt orenoverat och i så fin skick som han kan tävla på MM.
 9. hej apex ni ska väl göra några mätningar innan/efter för att se om ni ska åstakomma nånting bättre? Många gånger behövs inga stora ingrepp för att göra en B67 i bra mekanisk/elektrisk skick och inom spec. Och för att göra min favorit bilanalogi, man byter inte motorn på 168.900 km bara för att man råkade ha en fabriksny liggades i källaren.
 10. hej alla comrades #5669, kul att du tar fram bröderna Wright, som gammal mekaniker på Hellenic Air Force (F-104 & Mirage F1) gillar jag flygplan & teknik runt dessa. Bröderna och för all del många andra engineer's den tiden, försökte att överföra konkreta teorier från fysik, matematik, aerodynamik etc till praktiska tillämpningar genom experiment och alla dessa ingenjörer hade kommit ganska lång vad det gäller en flygande struktur, problemet var dock motor som hade lågt effekt vs vikt. Så lång inga konstigheter, det är bevisat varje dag att man kan flyga, miljoner kan flyga varje dag, nåja, förutom en & annan konstiga typer som vill segla över oceaner! Alltså, här Karl Popper skulle vara supernöjd, uppfyller hans krav för repetition. Om man försätter med denna pryl som ni tycker att det gör skillnad, man måste presentera konkret lite mer vetenskapliga fakta först och sen resultat av repetition att prylen fungerar exakt & konkret som på försäljnings broschyr. Tänka er bara att Pratt & Whitney gjorde en ny motor och "några tyckte" att det var en bra motor som gör skillnad, skulle Boeing eller Airbus använda den motorn utan vidare dokumentation? För de som undrar vad min kompis sagt, han är ingen tekniker eller hajend kille, han sysslar med språk på Lunds universitet, han läste texten och granskade den rent språkligt, hur meningarna är byggda, om de är strikta med konkreta fakta eller konkreta bevis och vad vill man uppnå med den. För att göra hans svar enkelt, han betraktar texten som " a piece of crap", typiskt exempel är när Kejsaren av Japan i sitt radiotal till nationen förklarade att Japan hade besegrats av Amerikaner, ingen som fattade nånting! Mvh Spiros PS: apex, helt korrekt om vetenskapen, exakt vad Karl Popper säger dessutom, dagens evangelium inom vetenskap! Läs vetenskapens "dekalogen" och hitta en punkt som uppfylls av prylen. Sen vad man tycker rent subjektiv är just subjektiv och har ingenting att göra med vetenskap.
 11. Tack för tipset apex men jag drar mina egna slutsatser efter jag och en kompis Amerikan som sysslar med forskning av perception av språket har läst förklaringen av vad prylen gör (eller inte gör enl. honom!)
 12. hhmmmm & åter hhhhmmmmmmm Alltså, om jag fattar rätt, prylen dämpar alla spolar & MF-filter i min tuner, så jag kan inte lyssna på radio???????????????????? Är den prylen immun från sina egna resonanser? Det har väl en nätdel och egna kretsar inuti? Har du slaktat den så vi kan se bilder inne i prylen? Mvh Spiros
 13. hej plind förstås, "stackars JR" var ett uttryck och jag vet att han har en fin maskinpark och jag vet inifrån parken att han vill läsa om sina fina maskiner och inte en massa dravel om nåt annat. T.o.m. jag tyckte att det var den tråkigare läsning än att läsa Plato på original språk(gamla Grekiska) när jag var i skolan. mvh Spiros
 14. efter en del filosofiska förklaringar och bortförklaringar för olika begrepp som har ingenting att göra om stackars JR och hans system jag meddelar att jag ska besöka honom innan Julhelgen och ni ska få en rapport om hans system. Och detta för att återgå på nåt sätt till hans kapade tråd.
 15. hej apex hoppas att konserten var bra, har lyssnat deras sound check för att antal år på Slagthuset i Malmö och det var en massa dravel, men, jag erkänner att jag inte gillar populär musik, Själva pappan har jag svårt att förstå i hans populär delen, men jag gillar skarpt hans contemporary delen. För att dra min älskade parallell med bilar, jag tycker, nåja, många många till, att min bil har en perfekt väghållning, gokart liknade styrning och jag har upplevd alla dessa fina egenskaper ett antal gånger på Alperna, men.............................jag har inte provat samma väg med en Koenigsegg.
 16. självklart Alfista, men det var en ½skämt av mig för ett sätt att spara på el genom att vira, med bonus att få bättre kontakt! Det är möjligt genom att tillverka själv enkla apparater i källaren med komponenter från skrotlådan, som också var ett ½skämt, trots att man kan göra själv enkla apparater med enkla medel som är minst lika bra som dyra från exklusiva märken eller tom bättre! De prylar som gänget har byggt slå i fingrarna samtliga fabriks vi känner till.
 17. hej Alfista Självklart, mjuk lödning möjliggör att 4 generationer lyssnare på ett billigt sätt kan njuta musiken och mycket mycket mer. Det var bara en akademisk fråga som apex undrade om tekniken att vira trådar.
 18. hej Apex Jag vet minst en som gör det så det är mer än ingen. Som Einstein sade: Det har inte betydelse hur många håller med mig, det krävs bara EN att motbevisa mig! Har du hört talas om 97% syndrom nånting? Egentligen viringen kom från flygindustrin och den är en mycket robust och pålitlig förbindelse. Mjuk lödning, 99,97% på alla konsument apparater är det sämsta alternativ du kan ha, Tänk bara att den undermålig teknik har gett till 4 generationer radiotekniker mat på bordet. 97% på alla elektroniska fel jag har sett är beroende direkt eller indirekt på mjuk lödning.
 19. hej på Er Angående miljö etc, jag har läst nånstans på internet att USAs arme använder på några veckor samma mängd bränsle som Sverigelandet använder totalt på 1 år. Det verkar ganska rimligt men någon kanske kan verifiera det. Annars, för den miljömedveten lösningen är att bygga själv sina högtalare/apparater med befintliga delar från skrotlådan och självklart ska man inte använda elektrisk lödpennan, anslutningstrådarna ska viras då erhålles det bästa elektrisk kontakt i atomnivå. Hälsningar spiros
 20. hej Bebop Jag fick mig friheten att använda ordet, substantiv, slägga som ett verb! Det finns väl inte på Svenska men verbet "googla" fanns inte för ett antal år sedan heller. Att slägga musik (egen designat infinitiv form) som plötslig kom i min tanke var efter att jag har sett de gigantiska och fula lådor. Metaforisk, enl. min fortfarande Grekisk sätt att tänka, att slå med en hammare på musiken! Att slå nånting är en negativ företeelse enl. min mening.
 21. hej på Er Är det någon som har tittat på en utgångs relä i en transistor förstärkare? Ja, den som klickar efter några sekunder efter man har tryckt Till. Kontakt ytan uppskattar jag som max 1mm i area. Det är vanligt att den slits fort, speciell om man spelar högt plus oxid och smuts. Nån i gänget har sagt att kontaktpress är inte konstant eftersom strömmen genom spolen varierar även om den mattas med DC, brukar vara icke stabiliserat spänning. Men min poäng är just kontakt ytan, den borde vara många gånger mindre än en banan ytan eller spaders. Är det inte den svagaste länken i just denna relä? Mvh Spiros
 22. hej Peo jag kan ingenting om de prylar, min kompis fixade själva styrningen under en kväll minus kraft delen som är 2st effekt OP från Ti. Det som hans styrning kan göra är att ändra frekvens i små steg och det finns 2st sinus kurvor med 90 graders skillnad, avsedd att styra en 4polig synkron motor i en Gates skivspelare. Han gjorde det som behövdes för att systemet skulle fungera och ingenting annat. styrningen trimmas en gång för en specifik motor och sen ändras inte mer. Mvh Spiros
 23. hej Calle och grattis till dina transistorer, äntligen i rätt väg och med rätta transistorer! Det är "status" att ha Toshiba signal transistorer, undrar bara var nånstans tillverkaren hittade dem. De inte tillverkas sen 80talet? Gängets s.k. "clean path" förstärkare har också ett förstärkarsteg med 2SJ74 .......... och den enda! Mvh Spiros
 24. hej apex redan på 30talet en snille upptäckte motkopplingen och förstärkarna kunde prestera high fidelity, begränsade element var utgångstransformator. På 40 och 50 talet utgångstransformatorerna och de andra komponenter var så bra att hela akustiska området kunde återges i full format och minimal distorsion. Sen dess, miljoner elektronik ingenjörer har utexamineras och många av dem kom på korrekta tillämpningar av den teorin som de har studerat på högskolan. Det finns ingen monopol i kunskaper. Att det finns Krell och Levinson och Agostin-er är därför att de startade en kommersiell verksamhet. Bygg inte legender av dem. Det betyder inte att det inte finns bättre förstärkare än dem. Jag har för resten en förstärkare designat av en sådan (riktig) snille. Det är en genialisk enkel lösning som trots TOTALT avsaknaden av motkoppling, har en mycket bredd frekvens omfång( några 100tals KHz) och minimal distorsion. Det ger 25W(transistor) För oss i gänget, tack vare korrekta högtalare räcker den för att återge symfonik orkester i full format. Kostar några hundringar att fixa en, men då på en bit playwood utan tjocka aluminium-titanium-koppar-guld-platina. Den är den bästa förstärkaren som jag har hört. Hälsningar Spiros
×
×
 • Create New...