tipo901C

Medlem
 • Content Count

  59
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

tipo901C last won the day on November 16 2018

tipo901C had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. tipo901C

  Svart kubism skakar om.

  jag håller med 100% att standard bio elller musiksubar låter som traktordäck(!) men jag skiftade med min analogi på verkningsgrad mellan de 2 teknologier. Verkningsgraden är en av de många parametrar som spelar roll om man använder mer en ett element i en högtalare. Jag har lyssnat några gånger på nånting som var Amerikansk och paneler, med subar integrerade bakom, som jag inte minns just nu vad var för märket men det var tydligt att de levde sitt eget liv. Inte någon integration alls. Men min sedvanlig bilanalogi, skillnad mellan en modern diesel motor och en lådcykel. PS: Eftersom du refererade att avantgarderna har samma snabbhet som en bashorn, jag kommer på en fråga, har du nån gång lyssnat på äkta subhorn och isf vilken.
 2. tipo901C

  Svart kubism skakar om.

  är det verkligen bashorn? Verkar ganska kort hals för att producera nån nämnvärd bas. Jag har lyssnat den lilla modelen tillsammans med stora avantgarde horn och jag var inte så imponerat, men det var ett mycket stort rum de spelade i. Annars horn och paneler är 2 åtskilliga principer och det är mycket som inte stämmer sinsemellan dem. Min älskade bilanalogi, en super stark diesel motor(bashorn) i en Trabant(paneler) Mvh Spiros
 3. tipo901C

  Apexorca på HIGH END München 2019

  hej apex de Tyska högtalare du refererat är bedrövliga, iaf de jag har lyssnat de 2 gånger jag har besökt Mynchen, hur han har lyckat att spola i vasken de fina och dyra TAD element han använder är en gåta för många. samma sak med en konstig Fransk horn konstruktion och en amerikansk för 600.000€ Jag såg inga horn* högtalare sist när jag var hos JR, men han sade att han drömmer om nån specifik som han hörde upprepande gånger och han tyckte mycket om. Hos honom jag kunde inte höra ens antydan till trattljud, inte heller de andra gubbar, Uffe inkluderat! Är det inte så att du är van med ett visst ljud från dina vardagliga lyssningar? De andra standard högtalare du nämner vi i gänget lämnar dem åt sidan på diverse hög! Det fanns en gång i tiden på den gamla faktiskt.se en reportage om ett besök hos ett sådant system, värt att läsa den, men jag kan inte hitta den längre. Jag rekommenderar inga horn, det är brara att läta dem som har och med stor sannolighet du kommer att ändra åsikt. Ett hornsystem ska ha makro-mikrodynamik i rätt proportion, ska ha rätt tonalitet och lågt distortion, bara att nämna en del av det goda. Det med violiner låter konstig för oss, låt mig tvivla en gång till att du har lyssnat på horn! *horn högtalare är en typ av högtalare som består av 2-3 eller 4 vägs system och samtliga dels-horn belastar sina respektiv element på hornprincip. Man kan tillverka själv, nåja, man kan beställa hos en snickare men den du får hem är en statisk produkt utan funktion, det som omvandlar detta snickerarbete till en väljudade källa är just intrimningen av de olka delar, elektriskt och fysiskt. Detta kräver elementära kunskaper i Fysik, elektronik och lite till ..................och mycket tid och mödan!. Här på ΕΥΦΩΝΙΑ** finns en del duktiga och sökande ingenjörer som kunde fördjupa sig i ämnet. Resultatet blir garanterat bra. **harmonisk och klart samband mellan de olika beståndsdelar i tal eller musik.
 4. tipo901C

  Apexorca på HIGH END München 2019

  tyvärr apex, de fina egenskaper som du gillar i horn kan inte finnas i en standard högtalare, det finns bara en väg till Rome. Horn låter inte tratt, om det gör det det är inte justerat som det ska eller är fel designat. Med stor sannolikhet du har aldrig lyssnat på horn. Koreanens cinema låter tratt eftersom det är enbart mellan register och en del andra kommersiella horn som jag har lyssnat låter minst sagt illa.
 5. tipo901C

  Apexorca på HIGH END München 2019

  hej igen apex Min kompis säger att det var fel justerat på alla dagar han har varit och lyssnat hos honom och som sagt jag litar blind på vad han och frugan säger som är pianist! Koreanen har rätt med spridning i hela rummet, kompressions drivers gör det, A&Ω i hornteori, nackdel är att uppåt i register det blir snävt directional men det kan tas som en fördel också. Som tur Koreanen spelade inte så högt till hörselskador nivå, annars kristian skulle vara döv idag, USA militär hade(har?) stora hornkanoner som skulle t.o.m. döda fienden från avstånd! WE/Altec var förstås inblandat. Jag personligen tyckte att t.o.m. 12a lät ociviliserat och med många fel som helhet, därför att du ska inte ta Koreanens primitiva cinema horn som representativa moderna konstruktioner, trots allt en viss utveckling har skett, eller rätt sagt bättre anpassningar mellan de olika horndelar och mycket mödan har lagts för att göra konstruktioner mer kompakta och för hemmabruk. Det finns ett och annat hem-hornsystem som låter hi-fi utan hi-fi's nackdelar. Ett sådant system du ska lyssna. Sen jag ber om förståelse om jag och gänget, om ni träffar dem i fläsk nån gång, använder flitig diminutiv form för de "andra" högtalare men det är vår "poor opinion"
 6. tipo901C

  Apexorca på HIGH END München 2019

  hej igen apex jag har inte hört just detta system, men jag var i Munchen när Koreanen demonstrerade de 12a, de bästa WE hittills. Jag påstår detta trots att jag har lyssnat bara 2 av hans system. Jag litar blind på min kompis slutsatser som har lyssnat på samtliga. Min kompis säger att just detta system du har på fotona lät problematiskt, man kunde tydlig höra att multicellerna var inte tajmat med resten av systemet. Pianot lät både uppifrån multicellerna och underifrån från basdelen. Att TAD-na och alla de andra standard högtalarna låter som I-pod högtalare du kan uppleva det även här i Skåne. Att Kristian inte fick hörselskador betyder att ljudnivån var inte tillräckligt för att få sådana! Kanske du menar att det spelades mycket högt utan distortion, välkommen till hornträsket! Och självklart ett riktigt hornsystem komprimerar INTE ljudet i den ljudnivån som en människa rent fysiskt tål. Kuriositet: Jag spelar här hemma på likadana subelement som du lyssnade, men mina använder ett helt rum som sublåda.
 7. tipo901C

  Apexorca på HIGH END München 2019

  hej apex har du lyssnat på de WE högtalare? Eller har du lyssnat på andra nya horn högtalare? Isf vilka? Varför ska de vara bättre än de nya? (jag menar väl nya horn högtalare) Mvh Spiros
 8. tyvärr det är så, medan du röstar fram nästa generationens politisk parti för att rädda barnbarnen från analfabetismen, du skickar dina barn till privat skolan i Alplandet. ("du" menar jag förstås inte dig!)
 9. att programmera en Arduino är en strikt och konkret procedur som t.o.m. en 8åring kan uppföra, till skillnad från de svamlade s.k. professorer som kan inte ens själva kan svara på sina egna flummiga frågor.
 10. 8åringen ska endast göra programmeringen till Arduino, resten fixar hans pappa på mellandagar! Synd om mig jag hade missat peos utmärkta jobb, kanske en Group Buy Arduinos från peo? För oss i gänget gäller enstaka watt, så det är en kvälls arbete! Nu tycker vi i gänget att det är overkill det där med strömstörningar, däremot det är viktigt med 50Hz stabilitet/renhet vad det gäller AC motorer. Mycket låga impedancer i interna nätdelar bäddar för en störningsfri likspänning till preampar, dacar, activa crossovers etc, som tyvärr saknas även på en del dyra apparater!
 11. #211 Hej Calle "grön" elenergi är varken grönt eller billigt, men det är en annan historia! Ett sätt att göra ren sinus och galvanisk isolerat är att konstruera/tillverka den själv! Det är inte svårare än att anlita en 8klassare att fixa det för en "hundring" + materiel, max några tusenlappar. det som begränsar är hur mycket effekt ens apparater kräver. 1) arduino från Kina för US$ 2 2) 8klassarens programmering, max några timmar. 3) en eller flera sådana OP-ar http://www.ti.com/lit/ds/symlink/opa549.pdf 4) lämplig step-up transformator. Mvh Spiros
 12. tipo901C

  letar ny förstäkare

  behringer nx3000d en F1 vagn om man jämför med t.ex. Luxman. PS: det fina "live" jazz ljudet som nämns i ett annan sammanhang här på eufonia kom med stor sannolikhet från en sådan försträrkare och "fy vad hemskt" PA plast högtalare. Annars från rör-träsket en riktig potentiell förstärkare är The Fisher SA-1000 Mvh Spiros
 13. tipo901C

  letar ny förstäkare

  hej Calle Självklart man kan lära sig mycket genom att läsa på internet, forum eller inte. Innan gick man till biblioteket och läste tidningar & böcker. Problemet är att sålla genom om det som sägs och skrivs är sant, inte sant eller smygande reklam, egna, kanske felaktiga upplevelser, eller det vanligast, "jag har hört talas om apparaten xxxxx att är det bästa/sämsta i världen" Jag håller med dig att de tekniska artiklar på euphonia håller internationellt mycket hög klass och t.o.m. sist hos dig jag föreslagit att skrivas även på Engelska! Ang. jazz, jag springer mentalt iväg när det spelas jazz i ett rum! Men som tur, vi äro olika. PS: 97%, jag känner igen denna siffra.
 14. tipo901C

  letar ny förstäkare

  hej Calle jag kan inte tänka mig att det hjälper med att fråga i nån butik, man kan gissa varför! Jag kan ha fel förstås och självklart jag känner inte alla proffsen. Jag har läst en del på olika forum och jag försvarar till min sista blodsdroppen uttrycket "skvaller på olika forum" till 99.99% iaf. Det finns proffs som aldrig hört en Stradivari i fläsk eller en stor kyrkorgel.
 15. tipo901C

  letar ny förstäkare

  hej hbgot Att en förstärkare "låter" bra med en specifik högtalare har ingenting att göra med märket, pris, eller skvaller på olika forum. Det är en del elektriska parametrar som måste sammanfaller. Det viktigast, dämpfaktor, om inte passar man uppfattar mest felet på basregionen. Förenklat, om du har en förstärkare med dämpfaktor 600 och du kopplar slutna lådor i den du får ingen bas ut, däremot samma förstärkare kan låta bra i en basreflex högtalare. Sen har vi eländet med rörförstärkarna som färgar ljudet mer eller mindre. Jag skulle fråga Larsen vad är det för förstärkare som han rekommenderar till sina högtalare, inte nån specifik märke men om de elektriska egenskaper som måste uppfyllas. Mvh Spiros