tipo901C

Medlem
 • Content Count

  71
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

tipo901C last won the day on June 22

tipo901C had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. tipo901C

  En hifinörds bekännelse

  om du har en driver med alnico, ganska massiv och stark som t.ex. Altec 288-16G och du slänger en järnspik på den, spiken trillar ner.
 2. tipo901C

  En hifinörds bekännelse

  Det går en legend bland gubbarna att det bästa magnet läcker inte utanför gapet och de diggar religiöst alnico. Sant eller falskt?
 3. tipo901C

  Apexorca på HIGH END München 2019

  #204 hej apex, jag kan inte svara på din fråga, jag kan gissa att en del kan inte läsa eller de struntar i att läsa, en del tycker att det ska vara vackrare än korrekt. vilken dag var du och lyssnade på tune audio? #206 ja, detta system menar jag. Det är lite annorlunda idag som jag vet. Tyvärr jag vet inte hur man laddar upp bilder på eufonia, skulle vara skoj att titta på kablarna och speciell anslutningar med krokodil klämmor. en & annan hajend kille skulle svimma av spektakel.
 4. tipo901C

  Apexorca på HIGH END München 2019

  #192 hej bebop, javisst, Aries låter i princip bra, men de är inte riktiga horn, (igen min envishet), inte JR:s heller trots att de också låter mycket bra. Och javisst, pianot kan låta mycket starkt och okomprimerat i ett riktigt full size hornsystem, det är inte onaturligt bara att folk med vanliga högtalare lyssnar bara komprimerat! Det fanns en gång i tiden en artikel på den gamla faktiskt se om ett besök hos en som hade ett sådant system, nån som tyckte att pianot lät överrepresenterat, då värden satte sig i sin flygel och spelade, det man kunde höra att det var inte stort skillnad verklighet och reproduktion. Ni minns väl Anders Edenholm, han förespråkade att den riktiga musikofilen köper 10 pu:er för 10.000:- istället 1 pu för 10.000. #193 hej calle menar du ett horn låter honky eller ett hornsystem låter honky? Många horn låter så och en del hornsystem låter också så, vad min spion sade ang. Munchen. Det har att göra med typ av hornet och ändamålet, olika egenskaper för olika applikationer. Sen har vi de som inte kan konstruera korrekta horn och hornsystem. ....och som teknokrater vi är, vi spekulerar inte, vi går efter fakta! hej apex självklart, man kan tycka vad man vill, vi tycker också att violin är ett utmärkt instrument för att avgöra många egenskaper av systemet, här jag kan bara skriva av mina och gängets/musikernas omdömet, riktiga horn är de enda reproducers som kan återge violin korekt, både mikro och makrodetaljer. Avaton hade jag hört i Aten under prototyp stadium (i princip färdig) och violin lät exakt som violin! Visst, vi ses kanske i Skåne nästa gången.
 5. tipo901C

  Apexorca på HIGH END München 2019

  #184 hej apex spionen är en proffs pianist, oerhört kompetent för att utvärdera det minsta avvikelse från originalet! Hen har inga känslomässiga preferenser hur musiken ska återges men hens skarpa öron och fenomenalt musik minne fastställer att allt är i sin ordning eller inte, ett levande mätinstrument vi skulle kalla hen. Det finns inga "hornljud" i nån av tune audios horn högtalare, inte i nån av Skånska gängets horn högtalare heller. Iaf vad samtliga som har lyssnat tyckte och bland dem finns barock musiker, klassiskt musik utövare, tonsättare, musik producenter, hård rock & death metall musiker samt elektronika artister. En del av dem du känner till är jag säkert på! Menar du nåt annat med "horn ljud"? Här är en annan pianist som har nånting att säga om avaton, saxat från stereophile 16 Maj 2018 och skriven av Herb Reichert. I was listening with David Chesky, to a recording made by David Chesky, of a piano played by David Chesky; and we were both looking at each other, shaking our heads. When it was over, we both agreed, this was closest any loudspeaker ever got to reproducing the density and presence of a real piano. I left the room in tears from the experience. För Historian, min spion tyckte att Silbaton lät magiskt, de flesta av de nytillkomna horn just bedrövligt och de standard högtalare som alltid har gjort. Nästa år, jag och JR flyger lågt över autobahn till Munchen med min Alfasud, häng med. Mvh Spiros
 6. tipo901C

  Apexorca på HIGH END München 2019

  #171 hej apex du har missat mässans bästa ljud på riktig. Det är vad mina spioner säger! Mvh Spiros
 7. tipo901C

  Apexorca på HIGH END München 2019

  hej apex jag ser att du har missat avaton eller det var inte värt att rapportera? för mycket hornfärg?
 8. tipo901C

  Tar resan slut.....

  vilka? Det kan man bara få en allmänt uppfattning i en mässa, det är annorlunda i hemma miljö. Om man bortse av avantgarde, jag kan inte tänka mig att det finns nåt av de andra här i Sverige.
 9. tipo901C

  Tar resan slut.....

  som en gammal Grek filosof sagt, Τα πάντα ρει και ουδέν μένει, i FRI översättning, allting förändras och ingenting förblir samma. Vad var för hornsystem du lyssnade? Det finns alltid nånt som är bättre, det återstår upptäcken av detta!(inte specifik om ditt system, allmänt tanke)
 10. tipo901C

  Tar resan slut.....

  #234=====>>>>> låt bandet rullar calle och fråga inga detaljer, 97% av experter kan inte ha fel............. #232 jag är nyfiken vad var för system, har du nån bild av det? Ett hornsystem är inherent dynamiskt, kan återge både små och stora signaler i rätt proportion, är man lite mer petigt man hör också rör-elektronikens förvrängningar. Som sagt, ritningar finns om du inte vill köpa färdigt system och jag såg att du hade en fin källaren under lyssningsrummet, det perfekta sub-horn hem.
 11. tipo901C

  Tar resan slut.....

  hej apex jag skulle vilja stämma till 100% med vad du skriver om bandspelare-aha upplevelse, kanske vi kan slänga in i aha:n upplevelsen en bra kassetbandare också! PS: Behövs inte 400 HP till, jag personligen nöjer mig med 41HP mer. Från 63 till 104
 12. Det finns en poäng Calle med den sista frasen, musiken speglar Historian och händelser i omgivningen, traditionen förstås, den långa tillbaka i tiden och den kortvariga. Och de forna Öststater kan uppvisa mycket dramatik! Min kompis George i Aten, opera allvetare och stor beundrare till Maria Callas berättade för mig att hennes bästa uppträdanden var när det var ruskigt väder med regn och blåst utanför teatern, det speglade hennes inre! Angående igen de forna Öststater, de tvingades i denna situationen, 82:an verkar att han gör det frivilligt! Mvh Spiros
 13. tipo901C

  Svart kubism skakar om.

  jag håller med 100% att standard bio elller musiksubar låter som traktordäck(!) men jag skiftade med min analogi på verkningsgrad mellan de 2 teknologier. Verkningsgraden är en av de många parametrar som spelar roll om man använder mer en ett element i en högtalare. Jag har lyssnat några gånger på nånting som var Amerikansk och paneler, med subar integrerade bakom, som jag inte minns just nu vad var för märket men det var tydligt att de levde sitt eget liv. Inte någon integration alls. Men min sedvanlig bilanalogi, skillnad mellan en modern diesel motor och en lådcykel. PS: Eftersom du refererade att avantgarderna har samma snabbhet som en bashorn, jag kommer på en fråga, har du nån gång lyssnat på äkta subhorn och isf vilken.
 14. tipo901C

  Svart kubism skakar om.

  är det verkligen bashorn? Verkar ganska kort hals för att producera nån nämnvärd bas. Jag har lyssnat den lilla modelen tillsammans med stora avantgarde horn och jag var inte så imponerat, men det var ett mycket stort rum de spelade i. Annars horn och paneler är 2 åtskilliga principer och det är mycket som inte stämmer sinsemellan dem. Min älskade bilanalogi, en super stark diesel motor(bashorn) i en Trabant(paneler) Mvh Spiros
 15. tipo901C

  Apexorca på HIGH END München 2019

  hej apex de Tyska högtalare du refererat är bedrövliga, iaf de jag har lyssnat de 2 gånger jag har besökt Mynchen, hur han har lyckat att spola i vasken de fina och dyra TAD element han använder är en gåta för många. samma sak med en konstig Fransk horn konstruktion och en amerikansk för 600.000€ Jag såg inga horn* högtalare sist när jag var hos JR, men han sade att han drömmer om nån specifik som han hörde upprepande gånger och han tyckte mycket om. Hos honom jag kunde inte höra ens antydan till trattljud, inte heller de andra gubbar, Uffe inkluderat! Är det inte så att du är van med ett visst ljud från dina vardagliga lyssningar? De andra standard högtalare du nämner vi i gänget lämnar dem åt sidan på diverse hög! Det fanns en gång i tiden på den gamla faktiskt.se en reportage om ett besök hos ett sådant system, värt att läsa den, men jag kan inte hitta den längre. Jag rekommenderar inga horn, det är brara att läta dem som har och med stor sannolighet du kommer att ändra åsikt. Ett hornsystem ska ha makro-mikrodynamik i rätt proportion, ska ha rätt tonalitet och lågt distortion, bara att nämna en del av det goda. Det med violiner låter konstig för oss, låt mig tvivla en gång till att du har lyssnat på horn! *horn högtalare är en typ av högtalare som består av 2-3 eller 4 vägs system och samtliga dels-horn belastar sina respektiv element på hornprincip. Man kan tillverka själv, nåja, man kan beställa hos en snickare men den du får hem är en statisk produkt utan funktion, det som omvandlar detta snickerarbete till en väljudade källa är just intrimningen av de olka delar, elektriskt och fysiskt. Detta kräver elementära kunskaper i Fysik, elektronik och lite till ..................och mycket tid och mödan!. Här på ΕΥΦΩΝΙΑ** finns en del duktiga och sökande ingenjörer som kunde fördjupa sig i ämnet. Resultatet blir garanterat bra. **harmonisk och klart samband mellan de olika beståndsdelar i tal eller musik.