string

Medlem
 • Content Count

  118
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

string last won the day on October 12 2018

string had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Musikrevyn i P2 är en guldgruva, om man vill hitta lysningsvärd musik.. Oftast är det ju nya inspelningar som presenteras och nagelfars, i jämförelse med äldre utgåvor. Förutom att utvalda stycken spelas, brukar den duktiga panelen frikostigt dela med sig av sin kunskap runt komposition och kompositör. Idag gick reprisen på Musikrevyn (från i söndags) och först ut var Schubert & Berwald: Chamber Music, med Anima Eterna Brugge, Jos van Immerseel. Panelen gav den en "total-femma" och själv kunde jag inte annat än att hålla med, en helt fantastisk platta. Och givetvis kunde man hitta den som nedladdningsbar fil: https://www.prestomusic.com/classical/products/8607207--schubert-berwald-chamber-music Rekommenderas vart, om man gillar kammarmusik!
 2. string

  Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Var på Discogs och ropade hem lite CDs från det anrika bolaget Sheffield Lab:
 3. string

  Kompression och Remasters

  Analzern i JRiver hade jag missat – ett välkommet tips! Vad gäller ”Dynamic Range DB”, så är denna ju väldigt effektiv när man är ute efter ett speciellt album och vill veta vilken utgåva som har bäst dynamik. I sanningens namn ska man ju nu inte bara stirra sig blind på dynamiken, mycket annat spelar in för att göra en bra produktion. Men det ger ändå en fingervisning om dess kvalitet. Själv gick jag på pumpen när jag köpte en remaster av ”Chicago 17”. Den var gjord av ”Mobile Fidelity Sound Lab” och jag trodde att åtminstone producenterna anställda där visste vad de gjorde. Önskar att jag hade checkat i DR-databasen innan köpet. Utgåvan lät nämligen förskräckligt, mycket sämre än min gamla europeiska utgåva. Detta bekräftades också, när man jämförde utgåvorna, listade i DR databasen:
 4. string

  Kompression och Remasters

  På tal om att analysera kompression på en speciell utgåva så finns ju den s.k. ”Dynamic Range DB” att tillgå. Länk: http://dr.loudness-war.info Det är en imponerande databas, med över 130.000 album, men precis som Discogs bygger den ju på att användarna bidrar med input, för att den ska växa. Nåväl, i denna databas hittade jag en lista med en mängd utgivningar av Oasis. Varje album i listan är dessutom en klickbar länk med underliggande info. Kanske nåt för dig att spana in @AlfaGTV
 5. string

  Kompression och Remasters

  För vad det nu är värt så hittar du här länken till Discogs, med alla 27 utgåvor: https://www.discogs.com/Oasis-Dont-Look-Back-In-Anger/master/52267 Med lite letande borde du kunna hitta SID eller SPARS-kod.
 6. Sedan i början på januari har Johan Helmich Roman klingat ur högtalarna. Sambon är med i oratoriekören VOX, och den 20 januari var det så äntligen dags att framföra ”Then Svenska Messan”, i en fullsatt Nacka kyrka. Jag blev lite nyfiken på Roman, denne ”Svenska musiken fader”, och letade runt lite bland nedladdningsbara alster. Otvivelaktigt så är ju hans ”Drottningholmsmusiken, Music for a Royal Wedding” det mest kända verket och det finns en otrolig mängd inspelningar. Att kunna provlyssna och jämföra är ju därför ett måste. Vilket många siter som säljer nedladdningsbar musik ger möjlighet till. Smaken är som bekant individuell, men jag fastnade för nedanstående utgåva. Friskt och luftigt spelat, man spelar engagerat och tar ut ”svängarna”. Man blir glad av att höra denna inspelning – till skillnad från vissa andra, som låter mest ”träliga”. Länk: https://www.prestomusic.com/classical/products/7988321--roman-drottningholmsmusiken-music-for-a-royal-wedding-beri-2
 7. Fullregisterhögtalare skapad av innovatören och geniet Åke Blom. En av hans sista och finaste skapelser. Transientsnabba, faslinjära och med en korrekt vågform, är dessa högtalare helt i en klass för sig. De är i mycket fint skick, helt felfria och finns tillgängliga för provlyssning och avhämtning i Stockholm. Prisidé: 17.000 SEK
 8. string

  Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Lite nya pärlor från Discogs damp ner i brevlådan: Alla genrer och stilar täckta i denna batch - här ska ingen känna sig diskriminerad
 9. string

  Ditt senaste skivinköp...., del 2.

  Ropade hem nedanstående gamla godingar från Discogs. Ganska blandad kompott, men alla dessa fanns på min "wantlist" och de är ju, var och en är i sig, mästerverk. Det var nån snubbe, bosatt långt inne i Sibirien, som hade dessa till försäljning, så det var bara att slå till. Framför allt gamla "Mobile Fidelity" är ju annars svåra att få tag på, man är hänvisad till Discogs och oftast finns skivorna på lite avlägsna och "obskyra" platser.
 10. string

  JRiver startar Panel

  Jag ska definitivt testa "Panel", verkar lovande. Kör idag med "Gizmo" och efter sista uppdateringen fungerar den helt problemfritt.
 11. Kände mig deppig, såhär i vintermörkret. Lite nya nedladdningar rådde bot på det. Allt hämtat från: www.hyperion-records.co.uk/
 12. string

  The Windmills of Your Mind

  Så har Michel Legrand gått ur tiden. Han blev 86 år. R.I.P.
 13. string

  The Windmills of Your Mind

  Tack för era svar: Mina funderingar var väl mest hypotetiska - jag inser också att analogt borde räcka för streamad radio. Det enda som stör mig är att man ju har en digital källa, i form av PCn och som därefter måste göras om analogt och därefter digitalt igen. Dvs: PC ---USB--> OPPO--analogt--> Tascam--> digital fil. Tycker det borde finnas ett enklare sätt, utan så många omvandlingssteg. Angående en extern highend ADC att koppla in på Tascams AES-ingång, så skulle det vara kul att testa med de olika formaten (PCM och DSD), för att jämföra med den inbyggda. DACen i Tascam är ju däremot inte av större intresse, eftersom man ändå flyttar de inspelade filerna. Vet inte om ni blir ännu mer förvirrade av detta svar eller om ni förstår mina tankegångar.
 14. string

  The Windmills of Your Mind

  Eftersom DA-3000 har en digital-in (AES/EBU), varför behöver man bry sig om de inbyggda DACarnas tillkortakommande? Kan man inte använda en extern DAC och bara använda DA-3000 som själva inspelningsmediet? Känner att jag missat något - förklara gärna!
 15. string

  The Windmills of Your Mind

  Precis, jag gör på samma sätt - flyttar över filerna till PCn och kör JRiver. Att jag funderande på digital överföring gällde egentligen bara inspelningar av livekonserter från P2, över internet, och slippa ta steget via analogt.