string

Medlem
 • Content Count

  149
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

string last won the day on March 18

string had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag dristar mig till att bli lite filosofisk, såhär en lördag förmiddag. Kom att tänka på : och den fina texten, som slutar med: To live without my musicWould be impossible to do'Cause in this world of troublesMy music pulls me through Krya på dig!
 2. Härligt med valmöjligheter!
 3. Haha, du har nog rätt. Kör just nu själv utan SMB och hör ingen skillnad. Kommer att slå på det igen, mest av bekvämlighet, om jag behöver in och "ratta" mina filer.
 4. Av de UPnP-appar jag testat så är faktiskt Bubble den absolut bästa. Det är ju också denna som är rekommenderad av Melco. Screenshot enligt nedan (kolla i Play-butiken för mer info: En helt annan grej: Fick tips från något Melco-forum att slå av "SMB File Sharing". Tydligen gör det stor skillnad. Ska testa lite.....
 5. Ska kanske tillägga att Melcon, till sin fördel, är otroligt intuitiv. Stoppar man in ett USB-minne (för att t.ex. lägga över musik) behöver man inte leta rätt på detta minne i krångliga menyer. Melcon fattar direkt och på displayen syns "Jaha, du har stoppat in en USB, vad vill du göra med det? Inport? Export?".
 6. Nej, den har spelat ut sin roll. Så jag kommer att sälja min "IFI Galvanic" eller byta den mot en "DragonFly" dac. Tanken med DragonFly är att koppla min Android-tablet till anläggningen, för att därmed komma åt internet-radio och SR-poddarna. Med tanke på att jag bara slölyssnar på dessa och att dessutom ljudkvalitet är lagom bra över internet, så räcker en DragonFly gott och väl. Och i den händelse jag faktiskt skulle vilja spela in från nätet och lägga över till Melcons hårddisk så finns det mjukvara som klarar detta. Själv använder jag då programmet "Audacity". Detta kan ju köras på valfri laptop (inte alls kopplad till anläggningen) och sedan via mellanlagring på USB-minne slutligen landa i Melcon. Melcos svart/vita OLED-skärm är något av det mest trista man kan se. Det ända som syns är ett menysystem, som man rattar via fyra knappar till höger om skärmen. Detta är istället upp till respektive app som man använder mot Melcon, att visa flådiga GUI.
 7. Skakar liv i den här tråden för att berätta lite om mina senaste förvärv. Känner mig som den siste entusiasten här på forumet, vad gäller att använda PC som streamer-enhet. Men allting har ett slut och nu kommer min trogna laptop att få andra arbetsuppgifter framöver. Förvisso har det varit smutt med PC som koncept: internetradio och SR-poddar har varit en barnlek att hitta. JRiver som GUI har också varit enkelt och överskådligt. Och med min ”IFI IGALVANIC3.0” inkopplad i länken till DACen, försvann ju också mycket av den slöja som tidigare fanns på ljudet (läs: jitter). Men alla dessa ständiga uppdateringar (av Windows och JRiver) gjorde tyvärr miljön rätt instabil. Och i sanningens namn så hade jag, sedan en tid tillbaka, varit på gång att leta efter en bättre streaming-källa, inspirerad av alla trådar här på forumet, om USB-kablar och streaming-burkar. Och så, för nån månad sedan, efter senaste uppdateringen, så lackade både PCn och jag ur, när ingenting fungerade som det skulle längre. Så nu har alltså även jag gått över till en renodlad audiofil-streamer. Den jag fastnade för var MELCO N100. Mycket därför att den har en inbyggd 2T-disk, så jag därmed slipper en massa nätverks-strul (koppla upp sig mos NAS, osv.). Dessutom klarar den, för mig, alla nödvändiga format (dvs, ända upp till upp till DSD512). Sedan kostar den heller inte ”skjortan”, icke så oväsentligt när man är pensionär. Denna streamer kör med externt PSU (trevligt att slippa massa högspännings-prylar i streamern). Här har tyvärr Melco snålat, så jag beställde lite kraftigare doningar från UK: Regulated Linear Power Supply for Melco N100 Finns det då inga nackdelar? Jodå – men inte värre än att jag kan leva med dem. Den är t.ex. inte ROON-ready (ännu). Detta jobbas det på och kommer i en snar uppdatering. App att styra det hela med finns bara för IOS, så Android-människa som jag är, så får jag nöja mig med en 3:e parts-pgm, typ: MediaMonkey (vilket funkar bra). Internet-radio finns också bara i IOS-appen, så det får jag lösa på annat sätt. Och SR-poddarna kan man ju bara glömma, suck! Men all nedladdad musik fungerar klockrent och låter underbart. Och det är ju huvudsaken.
 8. I tråden "Vad vore livet utan USB….", som jag postade 6 sep, 2018, så berättade jag om en firma som bygger USB-kablar med egentillverkade kontakter som är låsningsbara. Detta är kanske ett alternativ om man måste använda USB. Se länken: http://www.l-com.com/usb-usb-cable-assembly-latching-a-standard-b-10m
 9. string

  Ingång till Vinylvärden

  Precis som @Bebop säger så är kombinationen av olika komponenter avgörande för hur slutresultatet blir. Det kan vara en utmaning att hitta en affär / säljare med djupa kunskaper i ämnet och som är villig till hemlån. Eftersom du befinner dig i Stockholmstrakten så är det väl värt med ett besök hos "Veteranhifi", också. Där finns ju också en begagnatmarknad, där Mirre har gått igenom och justerat objekten, som finns till försäljning. Kan tänka mig att man får väldigt mycket skivspelare för pengarna och att de riktigt fina toppmodellerna, även med några år på nacken, är väl så bra som nya spelare. Bara några små tips på vägen........
 10. Själv använder jag PC (med 1 TB SSD) tillsammans med JRiver för streaming och köpta högupplösta musikfiler. Kör både PCM 24/192 och DSD256 utan problem. Givetvis måste korrekt USB-mjukvara användas OCH accepteras av Windows 10. Så var inte fallet tidigare, men med senaste Windows-uppdateringen fungerar drivrutinerna till DACen perfekt. Högkvalitativ USB-kabel går därefter direkt till min blue-ray OPPO UDP-205 (som även har ett separat DAC-chip för de digitala ingångarna). Men nu ljög jag lite; USB-kabeln går inte direkt, på dess väg finns en IFI IGALVANIC3.0. Denna galvaniska isolator (se nedan) förhindrar allt "skräp" som ens PC genererar och jag tycker att ljudet har blivit mycket "lugnare" och mindre "skrikigt".
 11. string

  God Jul

  I år hoppas jag att Tomten bor i Täby och kommer med ett par pi60s.
 12. string

  Den nya skivtvätten har kommit!

  Skämtade bara . Kunde inte låta bli när du nämnde USA.....
 13. string

  Den nya skivtvätten har kommit!

  Kan det ha varit felaktig Volt/Hz.....? Men det kollade du väl.....hehe.....
 14. string

  Den nya skivtvätten har kommit!

  Helt sant! Med betoning på vettig! Vet inte hur jag tänkte när jag köpte min manuella tvätt; alltså - den hade bara uppsugningsdelen i sig, snurra tallriken fick man göra själv. Lät som ett reaplan och ont i handen fick man av allt snurrande. Var väl snåljåpen som slog till i mig. Men den tiden är förbi nu!