string

Medlem
 • Content Count

  141
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

string last won the day on October 12 2018

string had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. string

  Äntligen en ny "burk" till stereon

  I tråden "Vad vore livet utan USB….", som jag postade 6 sep, 2018, så berättade jag om en firma som bygger USB-kablar med egentillverkade kontakter som är låsningsbara. Detta är kanske ett alternativ om man måste använda USB. Se länken: http://www.l-com.com/usb-usb-cable-assembly-latching-a-standard-b-10m
 2. string

  Ingång till Vinylvärden

  Precis som @Bebop säger så är kombinationen av olika komponenter avgörande för hur slutresultatet blir. Det kan vara en utmaning att hitta en affär / säljare med djupa kunskaper i ämnet och som är villig till hemlån. Eftersom du befinner dig i Stockholmstrakten så är det väl värt med ett besök hos "Veteranhifi", också. Där finns ju också en begagnatmarknad, där Mirre har gått igenom och justerat objekten, som finns till försäljning. Kan tänka mig att man får väldigt mycket skivspelare för pengarna och att de riktigt fina toppmodellerna, även med några år på nacken, är väl så bra som nya spelare. Bara några små tips på vägen........
 3. Själv använder jag PC (med 1 TB SSD) tillsammans med JRiver för streaming och köpta högupplösta musikfiler. Kör både PCM 24/192 och DSD256 utan problem. Givetvis måste korrekt USB-mjukvara användas OCH accepteras av Windows 10. Så var inte fallet tidigare, men med senaste Windows-uppdateringen fungerar drivrutinerna till DACen perfekt. Högkvalitativ USB-kabel går därefter direkt till min blue-ray OPPO UDP-205 (som även har ett separat DAC-chip för de digitala ingångarna). Men nu ljög jag lite; USB-kabeln går inte direkt, på dess väg finns en IFI IGALVANIC3.0. Denna galvaniska isolator (se nedan) förhindrar allt "skräp" som ens PC genererar och jag tycker att ljudet har blivit mycket "lugnare" och mindre "skrikigt".
 4. string

  God Jul

  I år hoppas jag att Tomten bor i Täby och kommer med ett par pi60s.
 5. string

  Den nya skivtvätten har kommit!

  Skämtade bara . Kunde inte låta bli när du nämnde USA.....
 6. string

  Den nya skivtvätten har kommit!

  Kan det ha varit felaktig Volt/Hz.....? Men det kollade du väl.....hehe.....
 7. string

  Den nya skivtvätten har kommit!

  Helt sant! Med betoning på vettig! Vet inte hur jag tänkte när jag köpte min manuella tvätt; alltså - den hade bara uppsugningsdelen i sig, snurra tallriken fick man göra själv. Lät som ett reaplan och ont i handen fick man av allt snurrande. Var väl snåljåpen som slog till i mig. Men den tiden är förbi nu!
 8. string

  Den nya skivtvätten har kommit!

  Definitivt mycket tystare än min gamla "Nitty-Gritty". Kommer nog ändå att fortsätta använda hörselskydd, oberoende av om det är skivtvättning eller annat högljutt arbete. Kan man skydda öronen (det finaste instrumentet som vi audiofiler har), så ska man!
 9. Har tidigare haft en skivtvätt från engelska "Nitty-Gritty". Jättetjusigt träkabinett och utsökt handgjord enhet. Men helt hopplös med att tvätta skivor. Nu är denna enhet emellertid såld, till en entusiast som tittade mer på vem tillverkaren var, än om de gjorde ändamålsenliga produkter. Pro-Ject brukar däremot göra funktionella och praktiska prylar. De brukar lära av konkurrenternas misstag samt adderar lite nytänk, när de tar fram en ny produktserie. Detta gäller inte minst deras nya skivtvättar. Det finns två modeller av dessa: VC-E och VC-S2 ALU. Det verkar som efterfrågan av dessa nya tvättat överstiger den kvot som är tilldelad Sverige, men jag lyckades, efter en månads väntan, få ett ex, från "HiFi-Punkten" i Skövde. VC-S2 ALU är en best på 10,5 kg, med en enorm slasktank, som i princip aldrig kommer att behöva tömmas. Den är tänkt att pryda sin plats, tillsammans med övriga anläggningen, och som tillbehör kan man därför även införskaffa ett tjusigt dammlock. Den modellen jag fastnade för var dock dennes lillebror: VC-E. Kvalitet och sugförmåga är detsamma. Slasktanken är däremot mycket mindre och den väger endast 6 kg. Detta passar mig utmärkt, eftersom den kommer att stå undangömd i ett hörn och bara plockas fram vid behov. Så här ser den ut, i all sin enkelhet. Notera att det inte finns en skivtallrik utan en "skivklamp", för att undvika smuts på undersidan. En strömknapp och en rotationsomkopplare. Allt som behövs. Armen är i ett gediget stycke aluminium. Motorn är asymmetriskt placerad, för att hålla lådans dimensioner på ett minimum. Här ser vi undersidan av uppsugningsarmen. Notera att det följer med ett par extra "pads", att klistra på när de gamla är utslitna. Koncentrerad rengöring (blandas 1:10), graderad utspädningsburk samt appliceringsborste av gethår, ingår också. Pro-Ject VC-E in action!
 10. string

  Att återskapa ström

  Håller med. För mig är det är det en prioriteringsfråga, där ekonomin är största bromsklossen. Men nu, när de nya pi60s är pröjsade kommer nästa sparmål: strömrening. Anledningen till tråden var mer en fundering på om det fanns andra, lika effektiva burkar, än PS Audios, som bygger på samma princip. Tycker att PS Audios grejor är lite överprisade.
 11. string

  Att återskapa ström

  Jag funderar lite över hur jag ska tackla min smutsiga ström, som kommer ut ur väggen. Hela anläggningen är förvisso kopplad till en enskild propp, som inget annat sitter på. Men detta hjälper förvisso inte, jag hör tydliga skillnader i musikåtergivningen, beroende på när på dygnet jag spelar. Strömfilter och UPS i all ära, men jag tänkte nog sätta ribban lite högre och testa PS Audios Power Plants. Dessa bygger ju upp strömmen på nytt med olika tekniker.Är det någon här på forumet som har erfarenhet av deras PerfectWave resp. DirectStream Power Plants? Finns det andra fabrikat som hanterar strömrening på samma sätt? Min anläggning ligger på runt 600-700 Watt.
 12. Ja, jag kan tänka mig att pi60s kommer att bli ett lyft för min anläggning. I övrigt består den av lite udda, handplockade grejor: Effektsteg: Linnenberg Liszt (handbyggda, tyska). Försteg: MFA Baby Reference V2 (passivt TVC, engelskt). CD/DAC: OPPO UDP-205. Skivspelare: Simply Black Magic V2 (Mirres konstruktion, Veteran-HiFi), med en Clearaudio Stradivari V2-puppa. Effektsteg, försteg och skivspelare har jag skrivit om tidigare här på forumet, så det är bara att söka på resp. namn, så får du massor av information om dem. För de som är nyfikna på anläggningen så tänkte jag ha nån form av "Öppet Hus" i februari, i samband med HighEnd-mässan 2020 här i Stockholm (hoppas den blir av). Förutsatt att mina pi60s har blivit levererade (man vet aldrig med den där "ingenjören", när han får dem klara ).
 13. Japp, bänken blir kvar. Den inhyser hela anläggningen och är perfekt utformad med dörrar, för att hålla borta en liten nyfiken katt. Och med tanke på att det finns en glipa mot bakre väggen, är bänken dessutom försedd med "kompostgaller" - kapade i rätt längd, för att lille missen inte ska trilla ner eller slinka in och börja leka med sladdarna eller tugga på pickupen.
 14. På fredag kommer mina gamla högtalare att få ett nytt hem. Som ersättare blir det ett par pi60s och dessa bör dyka upp i oktober. När dessa sedan är väl inspelade så ska jag sätta igång med akustiken på allvar. Men högtalarbytet till trots, alla synpunkter på förbättringar av rummet mottages tacksamt och kommer, vad det lider, att utvärderas.
 15. Kolla in denna på "Fyndbörsen" för det facila priset 1990 SEK (ett fynd): XTZ Room Analyzer II Pro. Väl investerade pengar - för att fixa akustiken! För egen del är nya högtalare på ingång och därefter ska jag själv ta itu med rumskorrigeringen, med ovan nämnda analyzer.