Jump to content

lemanfan

Medlem
 • Posts

  29
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tack för den här tråden - mycket intressant.
 2. Det var inte meningen att tas fullt så seriöst. Jag som hade delar av min musikaliska uppväxt i en liten inspelningsstudio på sent 80-tal blir tokigt nostalgisk av tvåtumsband.
 3. Ingen som vill köra fler kanaler än två? https://vend.se/426992-mci-24ch-rullbandspelare Fullt fungerande 2" MCI bandspelare.Sitter 16ch tonhuvud på. Går att byta till medföljande 24ch. Här får jag hålla i köp-fingret...
 4. Själv har jag ännu en gång råkat ut för att en platta jag gillade försvann från Tidal senast igår, liksom filmer försvinner från Netflix efter ett tag. Sådan är streamingens natur, så man kan ju inte sluta köpa riktiga filer eller skivor som man äger även om man prenumererar på såna tjänster. Däremot är det ju skoj att ha enkel tillgång till en massa saker - men det ersätter inte de egna FLAC-filerna eller vad man nu har.
 5. Musiken i ungdomen ska inte förringas. Den kan vara en räddning när man blir gammal och dement: https://www.npr.org/2012/04/18/150891711/for-elders-with-dementia-music-sparks-great-awakenings
 6. Jag vet inte riktigt var på forumet detta egentligen hör hemma, om det alls gör det, men jag stötte nyss på en podcast där två killar analyerar Apples köp av Beats från ett mer entreprenöriellt perspektiv. Ganska långt från de diskussioner som normalt förs här, och programledarna säger själva att det inte handlar om audiofili. Jag tyckte det var intressant både hur Beats hörlurar tagits fram och marknadsförts, och analyserna av olika strömningstjänster som görs i programmet - ska Spotify kämpa mot Apple, Amazon eller båda? http://www.acquired.fm/episodes/2017/12/11/episode-50-apple-beats En dryg timme långt, men de sista tio minutrarna eller så handlar om annat.
 7. En slö söndagmorgon behöver man ibland en lugn start på dagen. Då är ett tips skivan Alina med musik av Arvo Pärt: https://www.allmusic.com/album/arvo-pärt-alina-mw0001941058 Finns på både Spotify och Tidal, och har rekommenderats här förr. Men rekommendationen håller än. Minimalism och lugn i musikalisk form.
 8. Det var först ikväll som jag fattade att titelraden i Bei Mir Bist Du Schön inte är tyska med amerikanskt uttal utan utan en felstavad Jiddisch... Bei Mir Bistu Sheyn... här i en rykande het version från Brooklyns underjord: Enjoy. Att hitta originalet helt på Jiddisch lämnas som övning åt läsaren.
 9. Fast denna diskussion med dubbla frekvensen etc förutsätter väl i grunden att man pratar om sampling som något PCM-liknande, dvs att man vid varje given tidpunkt sätter ett närmast "analogt" värde (om än uttryckt i en digital skala). Här blir det ju väldigt naturligt att tidsavståndet mellan sampelpunkterna blir avgörande för vilka frekvenser man kan återvinna, och vilka fel som uppstår när man passerar dessa gränser. DSD i sin ursprungsform är ju ett annat djur, där skalan bara har två lägen, ett och noll, och frekvensen därför måste vara mycket högre. (Jag skrev nästan pulsbreddsmodulation, men det är väl inte rätt översättning av "Pulse-Density Modulation".) Nyqvists teorem är väl inte tillämpningsbart där? Eller har jag missat något?
 10. Tuner och antenn finns, liksom störningar. Har provat allt som är rimligt inom lägenhetens väggar, och vill inte börja dra upp saker på hustaket när det inte är mitt hus.
 11. Tack. Ger ju en tydlig bild av att många gillar FM, men som sagt... i hyreslägenhet och med innerstadens elektrosmog är det ett svårt alternativ för mig.
 12. Ibland tipsas här och annorstädes om bra radioprogram i t.ex. P2. Skoj skoj. Men hur lyssnar ni? Analogt via luften, gamla hederliga FM? Digitalt via luften via gårdagens framtidsstandard DAB? Eller digitalt via cyberspace, via nätet? Jag har aldrig bott störningsfritt nog för att få in P2 via FM utan brus, och DAB finns inte där jag bor, så nätsändningarna är det självklara för mig. Hur är det för er andra?
 13. Tack för ett otroligt intressant reportage, med fina bilder. Mina egna erfarenheter av studiojobb är gamla och på en mycket enklare nivå, men de stämmer 100%-igt med vad du säger - att försöka jämföra med "vad som hörs i kontrollrummet i studion" är en falsk bild, åtminstone för den allra mesta av musiken som ges ut på skiva och fil.
×
×
 • Create New...