Jump to content

Sammy

Medlem+
 • Posts

  691
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by Sammy

 1. Jag kan ju börja med att avslöja blindtestet att den första Dacen ( a certain Dac) som spela var MSB och den andra Dacen ( a certain other DAC) var Playback Design. Lite kul med blindtester man fick lästa lite i kommentator fältet för att hitta svaret på dacarna..
 2. En recension som är lite mer ingående och även tar upp varför man valt konvertera till DSD! https://darko.audio/2018/07/playback-designs-mpd-8-dream-dac-review/
 3. Blir ju det inte direkt mindre intressant när jag läste att Andreas varit med att ta fram Nagra dacen som är en välljudande dac hos Eitan. The Nagra converter comes from a joint-venture with Andreas Koch, AKDesign, pioneer engineer in the DSD (Direct Stream Digital) format, used in professional music studios.
 4. Det här testet gjorde att jag blev mer sugen på testa PlayBack och skicka mail till @Perfect sense och vipps så landa det ett paket hos mig från storstan.. Jag vet att det är en YouTube klipp med vad den nu innebär för ljudet men jag valde Playback Design dacen i blindtestet..
 5. Det som fick mig nyfiken på Playback Design dacen var OCD HI-FI Guy´s recension. Fast det var en MPD-8 som han gick igenom och som verkligen verkar vara ett otroligt bygge se bara i videon hur dom har byggt den analoga delen med två separata kort för vänster och höger utgång.
 6. Jag har ju varit hos @ishoot och är själv riktigt sugen att testa på HQPlayern men jag vet inte om jag får fullt ut av det då Devialen för tillfället bara hanterar DSD64. Nu undrar säkert några varför i hela världen väljer man att köra Statment som NAA och enkla svaret är att det är för det låter otroligt bra med Statment. @ishoot har tetat lite olika enheter allt från en paj till andra enheter och vi kom fram till att dessa enheter når inte upp i samma ljudkvalité som Statmenten levererar. Jag skulle faktist våga mig på att påstå att jag gillar faktiskt mer att lyssna på @ishoots digitala, det är något som verkligen är förföriskt med ljudet som även tilltalar mig till och med lite mer än vinylen och ändå så har @ishoot ingen dålig vinylrigg. Sedan är det nog som många har diskuterat att det kan bero på inspelningar och mastringar. Det är klart att rullband låter lite bättre men för första gången tyckte jag faktist skillnaden inte var så stor som jag hört innan.. Men som sagt HQPlayern kräver en hel del processor kraft och kylning och vad jag vet så finns det nog inte någon färdig streamer, som är kraftfull nog att konvertera till DSD512 på egenhand utan hjälp av en extern dator som man har till att beräkna om ljudtet till DSD512. Sedan så är jag säker på att @ishoot inte är riktigt färdig med sitt digitala och det finns verkligen potential att lyfta ljudet till ännu högre nivåer. Det digitala får man faktiskt jämföra lite som med vinyl, man slänger inte på en arm och nål utan att ställa in allt efter största noggrannhet för bästa välljud det samma skulle jag säga om det digitala. Här spelar kablar mm. en stor roll!
 7. Imponerande skarpt att se detta.. Vilken model tror du det handlar om?
 8. Tänkte återkomma med vad jag har testat! Någon som vågar gissa vad det kan vara för en apparat!
 9. Bra fråga inte riktigt det jag hade tänkt mig till... Väldigt fint bygge men i kombination med det jag testa den med så blev det inte riktigt som jag hade tänkt mig!
 10. Chord Electronics - Ultima 6
 11. Lite annat jag hunnit testa!
 12. När det gäller Lampizatorn så var det ett riktigt trevligt bekantskap och hamnar högt upp på min lista på komponenter jag funderar på! Aldrig varit med om en sådan otrolig återgivning av röster..
 13. Jag väntar även med spänning på paket från England tydligen så ska det komma en leverans förhoppningsvis nästa vecka!
 14. Väldigt intressant har själv också funderingar och beställt en jord pryttel men tyvärr så är det lång leveranstid på dessa. Efter varit hos Björn Wiman så var det en hörbar förbättring med Shunyata jordningen. Du nämnde just Puritan och dom har verkligen intressanta produkter och det verkar som Shunyata och Puritan har lite av samma tankar se länk nedan: http://www.puritanaudiolabs.com/wp-content/uploads/2022/04/RouteMaster-Usage-Notes.pdf
 15. Sedan så har jag testat lite annat för ett tag sedan som jag inte har hunnit direkt att skriva om!
 16. Då har jag fått tillbaks min Statment men nu heter den Statment Next-Gen PSU.
 17. Tack :-) Jag är nöjd med utseendet även om allt inte är riktigt 100 akustiskt men det gäller att jobba på i småsteg. Jag har faktist inte testat Devalets egna gränssnitt! Vet inte ens om den finns kvar men jag har kört med Roon på en NUC och Roopie på en 4b Rasbery enhet. Skulle säga att Roon lösningen låter mer slankare men skulle inte vilja påstå att det låter dåligt heller, när jag hade min Statment på uppgradering så har jag kört med NUC lösningen under tiden och jag fick flytta ihop högtalarna lite för att få till mellanbasen. Men sedan så kan man förbättra ROON med HQ player och då börjar vi prata om ljudförändringar beroende på DAC.. Håller med dig att det vore estetiskt mer finare att ha den i skåpet men den blir krångligare att använda, att lyssna på musik ska ju vara enkelt och trevligt utan att det blir för krångligt att spontan lyssna. Har faktiskt funderingar att nedgradera till en Technics SL 1200 G och sälja Avid spelaren då jag har en hel del äldre skivor från tiden jag var DJ, med Technicsen är det enkelt att byta ut pickupskal och ha en med fin nål och en med en ful nål då ja känner att jag inte vill förstöra fin nålen med mina gamla DJ skivor som varit med om en hel del. Jag har märkt att jag spelar inte så mycket vinyl på senare tid och har jag spelat så har jag använt en av mina äldre Technics SL 1210 MKII till att spela mina gamla skivor då det är mycket roligare musik att lyssna på dessa än på fin vinylen. En Technics SL 1200 G skulle även passa in mer estetiskt på bänken och är mycket trevligare och enklare att handha när jag vill lyssna på några vinyl skivor. Men Aviden är ju en fenomenal skivspelare och det känns lite synd att jag inte använder den mer vad jag gör.
 18. Det är en riktigt trevlig högtalare du har anskaffat och du kommer att ha en massa treliga ljudupplevelser med dessa vackra skapelser! Kan känna att jag ibland saknar mina Ktema vackrare högtalare får man leta efter och det ska mycket till för att få en bättre högtalare som ljudförmedlare med känsla.. Vore riktigt trevligt att någon dag lyssna på kombinationen du har med Ktema och MacIntosh.
 19. Såg att du har Puritan PSM156 är riktigt nyfiken på den, men tyvärr så är det en rätt lång väntetid på dom då dom verkar ha fullt upp att hinna med att tillverka dom då det verkar vara riktigt stor efterfråga på enheterna! Har du kopplat in Devialen i den och hur upplever du den har läst att den inte ska påverka dynamiken som många andra filter gör. Jag kör faktiskt med Puritans strömkablar Ultimate till Devialen, som fungerar otroligt bra och även deras billigare Classic som jag kör till min Innuos! Men ska nog beställa en Ultimate till Innuosen, har haft andra mycket dyrare kablar men i min setupp så låter Puritan helt klart riktigt trevligt. Självklart det är bara att höra av sig om du har frågor..
 20. Såg tråden och tänkte faktiskt att Devialet är en bra match till dina högtalare, sålde mina 440 när jag köpte mina 1000 till en som hade BowersWilkins 802D4 och han körde tidigare med Hegel 590 och det var ingen snack om att det är en riktigt bra kombo med 440 som får ordning på basen i BowersWilkins. Men med 1000 blir det ju en resa bättre än med 440.. Grattis till ett fint system :-)
 21. Ja du vet ju redan postgången ;-) Du gissade alldeles rätt var lite omständigheter som gjorde att jag blev tvungen att skicka iväg den lite tidigare än jag tänkt!
 22. Nu är det lite nytt på gång!
 23. Blir spännande att följa vad du kommer till för slutsats.
×
×
 • Create New...