Jump to content

Sammy

Medlem+
 • Posts

  428
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by Sammy

 1. Ser riktigt spännande ut Jag är otroligt nyfiken på hur din plan ser ut! Ska du bygga helt nytt och med vilka komponenter har du tänkt att bygga den med?
 2. Vore trevligt ta en tur förbi någon dag!
 3. Har du gått över till Entreq från Shunyata?
 4. Min erfarenhet av olika Furutech kontakter är ju dyrare model ju renare spelar det, du kanske undrar vad jag menar renare! På ström och RCA kontakter jag köpt så har jag upplevt förutom att det spelar ut bättre både i bas, mellanregister och diskant. Är egentligen att ju dyrare model av Furutech kontakt man har, upplever jag att man får mindre distorsion!
 5. Jag bytte ut min IEC-chassikontakt i min strömlist till Furutech FI-09 NCF (R) kan säga att det var lätt att uppfatta skillnaden!
 6. Det gör du klokt i att göra! Första veckan är en berg och dalbana. Jag har haft FI-50 som har en mer mustig karaktär, skulle säga att den har en varmbas även i mellanregistret och svärta. Medans FI-51 NCF levererar lite stramare bas med mer släp och upplösning känns som det andas bättre och bidrar med minde distorsion. Så har man en kabel som är väldigt ljus i karaktären eller en anläggning så kan FI-50 vara en riktigt bra match. Men som sagt det är ju helt beroende på anläggning och matchning!
 7. Utsikten går det ju inte klaga på varken över anläggningen eller havsutsikten utanför!
 8. Har du testat stylus och tycker du att den låter bättre än att skippa helt att köra Roon?
 9. Väldigt intressant att följa din tråd om ditt bygge! Såg att Jcat även har en ATX power supply på gång! https://jcat.eu/optimo_atx-truly-linear-atx-power-supply-sneak-peak/ Tänkte fråga om du läst om det finns moderkort där man kan koppla in separat klocka till processor och moderkort?
 10. Det finns en förklaring varför dom ser ut som glada gubbar jag får återkomma till det lite senare!
 11. Sedan så kunde jag inte låta bli att köpa bättre kablage till min Ferrum vore ju nästan ett generalfel att inte ha samma märke på kablage som övrigt i anläggningen! Den har nu fått spela in sig några dygn och visst kunde jag uppleva en förbättring till det positiva! Mer släpp, djup och tydligare separation utan att det tilltar åt det ljusa hårda hållet! Jag är verkligen glad att jag har hamnat var jag är med Purist idag efter att haft mycket annat i kabelmärken! Skulle gissa på att det är väll som med ett bra vin att när man är helt ny på området, så uppfattar/uppskattar man inte nyanserna och noterna och med tiden så mognar man, lär sig känna av olika nyanser av noter av smaker, dofter och aromer.
 12. Har även passat på att skriva ut lite kabellyftare.
 13. Sedan så har printern fått gå varm den här sommaren! Ska tacka @Peo för STL filen så slapp jag rita en egen från början, enda jag gjort är lite egna modifieringar.
 14. Är tänkt att dom hamnar i min strömlist!
 15. Håller på med lite sommarbestyr med anläggningen!
 16. Jag var förbi igår och lyssna en kort stund och det lät väldigt trevligt. Eitan kör med Roon och som Zood nämnde så kör han mest Qobuz! Han har testat Innuos egna system men tycker att den är lite buggig samt så tycker han inte höra någon större ljudskillnad mellan Innuos egna och Roon. Jag ska förbi någon dag och vi ska göra jämförelser, ska försöka även ha med mig en NUC som vi kör Roon på och låta Innuos agera som bara uppspelare för att se om man får snäppet bättre ljud via den uppställningen.
 17. Jag sakna att man har delat upp och hade en sektion för företags annonser och en för privat som man hade på hifimagasinet! Sedan så tyckte jag om funktionen att man kunde se hur många som tittat på annonsen!
 18. Själva förpackningen påminner väldigt mycket om Devialet´s snygga emballage! Bara bomullsvantarna som saknas.. men å andra sidan så är ju inte enheten i chrome!
 19. Tackar! Jag ska se ifall jag har kvar minna gamla mätningar och ska försöka få tummen ur att göra nya mätningar!
 20. Kul med nya medlemmar blir ju roligare att titta in på forumet och läsa om nya medlemmars hifi resa och tankar som berikar vårt forum
 21. Vist blev det en Ferrum! Jag hade ju en till låns och efter testande så blev det ett köp så det är en egen enhet jag fick! Första jag kan säga är att byggkvalitén imponerar med en otroligt välbyggd kabinett som till och med är bättre byggd än vissa hifi enheter jag haft. Enheten väger ca 3 kg vilket inger en känsla av kvalité, dess största styrka är att det är flexibelt att ställa in spänningen mellan 5 ~ 30V DC och har en effekt på 6A/80W vilket gör den framtidssäker ifall jag skulle byta ut någon enhet som har en annan strömspänning. Sedan att den har intuitiv skärm med menyer med ett väldigt välgjord UI där man kan välja redan färdiga inställningar till olika enheter och märken för att göra det mer användarvänligt gör ju inte saken sämre. Här tycker jag att vissa hifi märken har en del att ta lärdom! När det gäller ljudet så har jag endast jämför den mot min Teddy Pardo PSU skulle jag beskriva skillnaden så känns det som Ferrumen går djupare i basen med en silkeslen mellanregister och diskant. Det är inget som sticker direkt ut vilket gör att man först inte upplever haksläpp, men som min vän som låna min för att testa beskrev det att när han koppla den till sin NUC att det blev att han ville bara fortsätta lyssna mer på musik då det kändes mer avslappnat! Själv så har jag inte haft tid att göra några mer ingående tester, men mest skillnad tycker jag att den gjort är när jag har testat att kopplat den till switch och router jämfört när jag koppla den till NUC! Finns det något jag hade önskat att den hade skulle vara att den skulle haft en strömutmatning till för ännu mer flexibilitet. Men sedan vet jag inte hur det påverkar kvalitén med att ha två rails utmatningar!
 22. Det kom ett paket från huvudstaden!
 23. Kan bara hålla fullt med. Det viktigaste jag kommit fram till är just strömmen i anläggningen är ett av det viktigaste komponenterna speciellt när det gäller streaming! Men som sagt så är det inte billigt
 24. Det färdiga resultatet med alla 5 paneler uppe i taket, nu har jag bara kvar att dra elsladd och montera vardagsbords lampan på plats!
×
×
 • Create New...