Jump to content

Sammy

Medlem+
 • Posts

  539
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by Sammy

 1. Eitan köpte uppgraderings kablar som ersätter original jumper kablarna mellan PSU och streamern, har för mig att dom är från Chord! @Bjorn W är bättre insatt i detta!
 2. Man skulle tro att du är från Göteborg
 3. Vore intressant om Eitan låna sina strömjumpers till dig @Apexorca medans du har båda apparaterna hemma så du kan jämföra sida vid sida! Eitan nämnde att han fick lite mer upplösning med jumpern!
 4. Väldigt intressant reflektion om hur viktigt det är att matcha kablar rätt elkablar! Bara för det låter bra hos någon så är det inte säkert att det låte bra hos dig... Detta då man kan ha andra faktorer som påverkar i sin närmiljö.
 5. Riktigt bra sagt håller till fullo med om! Det märker man ibland när man har lånat hem något och testar, man upplever en skillnad och kanske tycker att det låter bättre tack vare att det låter annorlunda! För att sedan upptäcka när man har kopplar tillbaks det man har att det nya man testade inte var bättre!
 6. Tycker du har börjat i rätt ända! Oftast förbiser man betydelsen av akustiken för att få väljud även med anläggningar till vettiga pengar.
 7. Ja så är det nog med allt inom våran hobby... alltid något nytt som är revolutionerande enligt tillverkarna som t.ex. viss legering i lagren till tonarmen, nytt material och tänk med den nya kabeln som man höjt priset för mm. Så det gäller inte bara musikservers endast.
 8. En annan parameter är sinnesstämning alternativt dagsform, bara en sådan sak att allt låter dåligt och ansträngt för mig just nu pga att jag har tandvärk!
 9. Du är inte ensam har nog med att man har förväntningar att det är skillnad, för att sedan få reda på att det vara samma kabel eller inställning . Skulle man kunna kalla detta placebo effekt liknande när vissa har fått socker piller och i tron att de har fått medicin blivit friska!
 10. Har testat blidtest med intressant resultat med både att man kunnat urskilja skillnaden och även fall där man inte kunnat skilja ut vilken är vilken! Men vad jag tror vi alla är ute efter att hitta en balans i anläggningen med hjälp av kablar! Skulle säga att det inte betyder alltid att dyrast kabel är bäst utan att det just är frågan om att hitta balansen för sitt idealljud i sin anläggning. Har ju ratat en del kablar rätt så ofta som varit dyrare än dom jag har, då balansen för mitt ljudideal inte har stämt med dessa kablar! Skulle nog säga att det är svårare att hitta biliga kablar som låter bra även jag är övertygad att dessa finns där ute! Största problemet är nog var hittar man dessa utan en massa krångel.. Oftast så är det lättare att hitta en kabel som låter bra men är kostsam, detta har nog med att göra att man har en marknadsavdelning och kanaler ut till handlarna där vi hittar dessa kablar lättare.
 11. Hmm ja ska man sätta upp en Roon server så börjar man ju få in lite parametrar igen, själv upptäckte jag att det var ljud skillnader mellan macmini, nuc generation 8 och nuc generation 7! Då är man plötsligt där igen med att testa, exprimentera, tweaka hur man får bättre ljud ur sin Roon server, som slutar med att man bygger en värsting server som @VoicesInMyHead med psuer, klockor, nätverkort, processorer, mm.
 12. Jag har varit inne på att skaffa Respons ett antal gånger, men nu blev det Röd Pölse den här gången.
 13. Det här med akustik är ju inte lätt och som du nämner @Apexorca så är nog det rätt beroende vilken högtalare man har, jag skulle inte ha en Martin Logan i ett dämpat rum t.ex. då den behöver lite hjälp av bakväggen.
 14. Det stämmer att jag gillar dom skarpt skulle nog inte kunna vara utan dom i mitt rum! Men man får jobba med dem att hitta rätt placering. Om jag ska föröka mig på en kort beskrivning vad de gör hos mig är att de tar bort en hel del av hårdhet energi i ljudet, det känns som rummet andas eller kanske jag skulle kalla det för rums ambience om det låter vettigt. Något annat jag märker av är en känsla av att högtalarna försvinner lättare i ljudbilden.
 15. Skulle gissa att det är Devialet som gör skillnaden jag har ju fått tweaka en del för att få till ett ljud jag trivs med som sluta i att jag använder mig av Purist Audio kablage rakt igenom efter digert testande av olika märken. Speciellt när jag gick från Devialet 440 till 1000 kombon, 440 spelade väldigt varmt och trevligt medans 1000 kombon var mer på med fler lager större ljudbild och dynamik. Men jag skulle kunna leva med vilket av dessa högtalare vilken dag som helst och skulle jag behövt köpa dessa nya och sett till pris så hade jag valt Ktêman då kostnaden mellan dessa högtalare är rätt så stor i nypris. Men som sagt så fungerar Peaken bättre i mitt rum, Ktêman hade mått bra av några kvm till får att få spela ut. När det gäller Black-boxen så tar den bort lite av bas i mitt rum, det jag upplever att den gör mest hos mig är att centerljudbilden blir renare och djupare. Men det är viktigt att testa den innan köp, då jag faktiskt varit med om att den inte gjort någon större skillnad hos en vän som redan har bra akustik. Så det är nog rätt rumsberoende hur stor skillnad man får.
 16. Vi får absolut försöka få till det framöver när det här med Coronan lugnar ned sig lite.
 17. Det stämmer jag har lyssnat på olika konstellationer av rum där båda typerna har låtit bra i mina öron. Rum där man använt sig av absorption kan ju upplevas i början lite udda då det känns nästan man får lock för öronen, dom rum jag besökt har haft hela taket täckt av absorption samt väggar och även en viss mån golv samt så har man använt sig av basfällor v4 och v6! Det som jag upplevt är att absorption tar inte så mycket plats i anspråk då det oftast bygger på en 5 cm i tjocklek. Det som har spelats i dessa rum har varit Respons högtalare och kan inte annat än säga att det låtit makalöst bra och levande, där man har rätt kropp och storlek i instrument och med en otrolig släpp och scennärvaro i ljudbilden. När det gäller rum med difusion så har man haft hela bakvägen bakom högtalarna fullt med diffusorer samt hela taket och sidoväggar men dessa bygger ju på en hel del i djup ca 10-30 cm. I ett av dessa rum så lyssna jag på Dynaudio Evidence där jag kände att jag fördes in i en klubbspelning med en otrolig närvaro! Jag har inte haft någon expert till hjälp vilket kunde vara nog en god ide men jag har gått lite på känn genom testa och lyssna, tycker jag har fått till en bra balans med både diffusion och dämpning. Nu är jag ingen expert men jag har en känsla när man har väggar, golv och tak i betong med mått på rummet som är 4.30 cm x 4.50 cm så är det nog bra med en viss del dämpning. Sedan så får man ju även utgå lite vad man har för högtalare! Men jag har gjort en avvägning där det visuella haft en stor prio. Ja det är nästan man inte vågar skriva eller prata om dessa då folk tror att man inte är riktigt normal! Men när jag testat och hört att de gjort skillnad till det bättre hemma så har de fått stanna! Men jag håller med om att hur kan en lite plupp som HTF kunna göra någon skillnad överhuvudtaget och det går över mitt förstånd hur dom fungerar!
 18. Vet inte var jag ska börja! Min utgångspunkt har varit att det fortfarande ska kännas som ett vardagsrum, drömmen hade ju varit ett helt eget hifi-rum där man kan göra större akustiska ingrepp med basfällor mm. utan att behöva ta hänsyn till att rummet även ska fungera som vardagsrum! Som rummet är nu så är den ju inte helt perfekt men ett stort steg i rätt riktning från vad den var när jag börja! Bakväggen är en blandning av diffusion de gråa ojämnheterna som du ser på bilden i mitten, medan uppe och nere så har jag en ramverk som är täckt med textil med en spalt mot väggen där jag har dämpmaterial! I taket så har jag 5 enheter av akustiskpanel liknande detta https://www.bauhaus.se/akustikpanel-fibrotech-basic-ljus-ek-22x605x2440mm boxen du ser på golvet är en blackbox som tar hand om basproblem i rummet har även en till bakom soffan, dom är inte lika effektiva som v4 men tar betydligt mindre plats du kan läsa mer här https://www.synergisticresearch.com/acoustics/blackbox/ jag använder även 17 st HFT enheter https://www.synergisticresearch.com/acoustics/passive/hft/ samt egen 3-D printade HFT enheter ca 16 st! På golvet har jag typ av nilfiltsmatta samt så har jag använt mig av Ikeas runda akustik dämpare till att göra enheter som jag har i hörnen av taket för ta en del av flutter eko. Hitta även en gardin som är tjock då den har två lager av textil som dämpning fungerar riktigt bra! Har även gjort ett överdrag till tv’n som dämpar reflektioner ett tipps man kan testa är att ha dörrarna på glänt på stereobänken då jag upptäck att det har en positiv påverkan på ljudet! Har även lagt dämpmaterial under sofforna.
 19. Svårt att säga har själv inte haft sådana problem med mina cd spelare eller cd på Mac, har för mig att det är en teac enhet! Tänkte bara på hur bra det har fungerat med cd inkast hos pioneers dj cd spelare där man matar nog in och ut cd skivor över 100 gånger under en kväll, det enda som man brukade behöva byta ut på dessa spelare var play och cue knappen men har inte hört problem med cd inkasten! Men jag ska inte säga det händer aldrig och behöva äta upp detta! Men att byta ut en data cd drive är ju som tur väldigt enkelt gjort!
 20. Har länge undrat om inte han höll på med att ta fram ett! Ska bli väldigt intressant men billig kommer den att inte bli
 21. Var ju lite tråkigt att det inte ville sig riktigt men det löser sig säkert ska du se med software uppdateringen! När det väl är igång så är min upplevelse hittills med Innuos och andra lösningar jag haft, att det bara rullar på utan att jag behövt tänka på det! Skulle likna det lite som med skivspelare när man väl har gjort inställning för tonarm och pu, så tänker man inte så mycket mer på det mer!
 22. Så är det analoga och digitala källor är storheter i sig. Det jag kan uppleva med det digitala är att råkar man para den med fel kabel så kan det låta lite digitalt jämfört om man matchar rätt som erbjuder ett analogt ljud! Hur nu det kan vara möjligt kan ju vara att den digitala signal är renare vilket gör att den lättare låter vasst med fel kabel och en analog signal har ett visst brus som kanske mjukar upp signalen lite mer.
 23. Jag har laddat popcornen för morgondagen ska bli spännande ta del av testet ni kommer att genomföra! Om Eitan följer med så be honom ta med sig sin USB i reserv ut ifall det skulle strula så slipper man dra ut på spänningen för oss som följer testet, samtidigt kan ni ju jämföra kablarna! Vet ju att Eitans USB är ett av dom bättre USB kablage jag hört hittills.
 24. Ja man ska inte underskatta effekten av hyacinten😉 Jag var inne på samma spår med inverkan från kteman och tog ut dom från rummet, tänkte att kanske dom sög upp bas i rummet men kunde inte höra större skillnader. Dock har jag kortslutit terminalerna till kteman utifall. Men det är klart så ändras ju kubik volymen i rummet och vilken verkan det kan ha vet jag inte.
 25. Det får vi ordna! Kanske även en lyssning med kteman som jämförelse om vi gör det i närtid!
×
×
 • Create New...