Jump to content

HQ-Sound

Branschmedlem
 • Posts

  92
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by HQ-Sound

 1. Jag brukar säga att någon skulle stå och sälja Revaxör på HiFi mässorna. Billigaste ljudförbättringen.
 2. Jo, tyvärr är det väl betydligt vanligare att man faller för några imponerande parametrar som inte håller i längden. Det är inte lätt att sålla fram det som håller måttet i längden. Det som försvårar processen ytterligare är det rörliga målet. Med ökad erfarenhet och ålder så tenderar ljudidealet att skifta. Mitt ljudideal idag är definitivt inte samma som för 10 år sedan. Känns som man går igenom en musik och ljudmässig mognad efter hand. Så det finns inget slut på sökandet och hobbyn. Det hjälper inte hur mycket pengar man öser på. "Resan är målet".
 3. LampizatOr gör välljudande DACar av det jag hört i system som har sådana, men Steve Huff är en karismatisk recensent som man får ta med en nypa salt. "This is with me for life" är ett uttryck som han ofta förstärker med, men 3 månader senare är det en ny produkt som han aldrig kommer att skiljas från. Det som Steve vurmar för nu på DAC sidan är Denafrips och WEISS 501. Men visst känns det bra när andra gillar och bekräftar sina egna val.
 4. Låter som om det kan vara golvet som svänger med och färgar ljudet. I ditt fall så låter det som om du fördrar "extra sväng". Har du betong eller trä under parketten? Själv har jag inte så bra erfarenhet av spikes och trägolv. Absorberande fötter har fungerat bättre på svängiga trägolv när jag provat.
 5. Så klart det inte spelar någon roll. Jag är mest nyfiken på Purifi. Bruno Putzeys och Lars Risbo är båda skickliga och innovativa konstruktörer. På papperet har de tekniskt sett lyckats väldigt bra, kanske har de en affärsmodell som gör att OEM inte växer så snabbt. Jag har ingen aning, bara lite nyfiken en söndag eftermiddag.
 6. Det har vi ju en, men tydligen en specialutgåva begränsad till 50 par.
 7. Utav ren nyfikenhet undrar jag om du såg någon annan kommersiell högtalartillverkare som implementerat Purifi element? Vad jag sett har de än så länge mestadels setts i DIY. Jag lägger ingen negativ värdering i detta, är det väl säkrast att flagga.
 8. Jag har inget emot Kroma. Dem sköter sitt företag efter eget huvud. Och det är ju trevligt och härligt för dig och dem när ni har samma syn. En alternativ syn behöver väl inte vara negativ? Forumet är väl öppet för lite olika infallsvinklar? Det hade ju inte funnits så många aktörer och stort utbud inom HiFi om alla tyckte lika. Ha en bra söndag och njut av dina Kroma.
 9. Vi väljer ju alla hur vi tolkar information. Ibland olika, men den ena inte mera rätt än den andra...
 10. Element av olika typ från Scan Speak, Purifi, Hiquphone, Mundorf etc. ger mig ett intryck av att man inte hittat hem till en enhetlig designfilosofi
 11. Intressant, ytterligare några små bitar att lägga till det stora HiFi pusslet. Mitt lyssningstips för dagen är en CD, som till för ett par år sedan var okänd för mig, men som nu tillhör en av mina favoriter. William Bells "This is where I live" från 2016 på bolaget STAX. Att William var 77 år gammal när han sjöng in den går inte att höra på hans röst.
 12. Intressant! Om det finns någon hörbar skillnad med och utan DC offset så har det alltså inget att göra med ändring av läckström. Tack för mätningen, väntar med spänning på fortsättningen.
 13. Ökar även transformatorns läckström med DC offset?
 14. Ett centrerat motiv kan även hjälpa till att skapa ett starkare mittfokus i ljudbilden. Både hjärnans synintryck och ljudintryck samverkar till att förstärka ett starkare mittfokus.
 15. Har dem stoppat i ett högtalarelement från Purifi i bas/mellan?
 16. Aldrig för sent... När kommer subbarna
 17. Du behöver inte riva. Bygg förhöjning ovanpå med lite fina "ribbrunnar" infällda i golvet. Värmen cirkulerar upp och basen ned. Ett litet fint trappsteg till anliggande rum och du är hemma.
 18. Nu kan du passa på att bygga en integrerad basfälla i golvkonstruktionen för akustikoptimering. Lycka till!
 19. Jag har ställt samma fråga till Andrew Jones (konstruktören) ett par ggr. men än så länge inte fått något svar.
 20. Jag uppfattar TAD CE-1 som en av de mest "rumsvänliga" highendhögtalarna. Det finns många högtalare som kan låta superbt om de får precis rätt förutsättningar men som inte levererar i närheten om inte förutsättningarna är helt rätt. Jag har hört TAD CE-1 i många olika rum och de har, i mitt tycke, aldrig låtit dåligt, de är mera förlåtande med akustiken och placering än de flesta av sina rivaler.
 21. Var det det året som Jörgen hade systemet i ett väldigt litet rum? Jag var också där och tyckte att det var ett av mässans bästa ljud trots utmaningen med det lilla rummet.
 22. Tack för ett utförligt svar. Jag tycker det är intressant och givande att få ta del av resonemanget bakom.
 23. Förstår att du är upptagen med mycket huspyssel nu men jag är nyfiken på din senaste TAD uppgradering. Vad tycker du blev bättre med bytet till DA1000-TX? Att du är en stor TAD fantast råder ingen tvekan om men är du inte nyfiken på vad ett annat fabrikat kan tillföra? Visst kan man få synergieffekter om man håller sig till samma fabrikat men jag tror man kan lyckas väl så bra eller bättre, kanske till en lägre kostnad, om man provar alternativ. Vill man vara märkestrogen och gå "all in" har ju TAD även kablar.
 24. Ingen skulle bygga exakt lika. Om de får samma komponenter och samma låda och följer samma konstruktion och kopplingsschema. Så skulle layout av kretskort, placering av komponenter på kretskort och i låda säkerligen bli lite olika och därmed öppna dörren för att det skulle kunna bli små hörbara skillnader. Även om de fick två exakt lika färdigbyggda lådor och "bara" skulle programmera FPGA kretsen med exakt samma algorithmer så kan det bli ljudskillnader. PS Audio i USA hävdar tex. att när man kompilerar exakt samma kod flera gånger så blir slutresultatet olika. PS Audio kör flera kompileringar på exakt samma kod och väljer sedan den som de tycker låter bäst. Ljudreproduktion verkar till viss grad kunna påverkas av det mesta. Kosmisk strålning, jordmagnetiska fält etc. Det är bara att inse att det finns inget slut. Det är inte lätt att inse hur bra ljud vi faktiskt redan har och njuta av musiken.
×
×
 • Create New...