Jump to content

HQ-Sound

Branschmedlem
  • Posts

    105
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by HQ-Sound

  1. DNG (Digital Negative), Adobe DNG Converter | Adobe Photoshop är den officiella sidan och där du kan ladda ner. Om du är osäker på konverteringen gör först en kopia på bildfilen och jobba sedan med kopian så har du originalet i säkert förvar.
  2. Jo, antal kombinationer och valmöjligheter är i det närmaste oändligt. Är en integrerad ett måste? Separata från Electrocompaniet skulle kanske vara nära ditt ljudideal och leverera den kraft du behöver, de finns ju för provlyssning i Sthlm.
  3. Är nyfiken på om du lyssnat på några italienska förstärkarealternativ. Riviera hos Marcus, eller Audia Flight eller Audio Analogue.
  4. Rätta mig om jag har fel , Tom Möller brukar bygga sina Gryphon förstärkare med bipolära transistorer. Är de nya transistorerna i 333:an fortfarande bipolära eller av annan typ? Jag vet att implementeringen är viktigare än komponenterna men många komponenter har en "inbyggd" karaktär som brukar höras även om implementeringen ändras. Nyfiken i en strut
  5. Hörde nämnas något om en kylfläkt i den nya 333:an. Hoppas att det inte stämmer. Hittills har jag aldrig hört en förstärkare med inbyggd kylfläkt som jag inte kunnat höra som störande ljud. Om man satsar pengar på vibrationskontroll, kablar, säkringar etc. för att få "nattsvart" bakgrund faller det ju hela rätt platt om man hör en surrande fläkt...
  6. Kom att tänka på dig när jag såg detta utskicket från LESS-LOSS idag: "Since installing the BlackGround 10x Power Base I have experienced an irresistible desire to sit down and listen to more music, as well as more types of music. ...consistently sucks me into each performance. Kudos to Louis and his team." – Joshua Wright, customer "Now, the piano sounds real!" – Felix Fechner, customer
  7. Du har väl stoppat i säkringen på rätt håll? Riktningsberoende enl. tillverkaren. Lycka till med testandet.
  8. Lånade en sådan Oelbach och fann att den inte fungerade på alla apparater. Kommer tyvärr inte ihåg några detaljer om vilka den inte fungerade på.
  9. Kanske något för R2R fans?

     

  10. Ibland hör man ju vissa skillnader när man går från A till B och andra skillnader när man går tillbaka från B till A, speciellt när man har haft möjlighet att höra B under en längre tid.
  11. Det ska bli spännande att höra dig beskriva de ljudmässiga skillnaderna mellan Absolaren och Riviera. Konstruktionsmässigt finns ju några likheter.
  12. Jo tack jag har tittat runt en del på hifiSentralen. Jag hade hoppats på lite kommentarer från svenska ägare/användare som står utanför den inre norska lärjungskretsen.
  13. Nu vet ju många av oss att det inte finns någon HiFi-produkt som är ”bäst”. När man kommit upp i en viss prestanda så är det upp till mycket tycke och smak vad som ligger en närmast hjärtat. Tills för några veckor sedan var jag ovetandes om det lilla norska företaget Musical Innovation som drivs av Roar Malmin. Det är tydligt att han har en skara hängivna norska beundrare och kunder som hyllar hans arbete i inlägg på HiFi-Sentralen. När även den gamla norska HiFi-räven Knut Vadseth är lyrisk i sina ordalag om Musical Innovation 23.5A förförstärkare kan jag inte låta bli att bli riktigt nyfiken, även om jag lärt mig att inte lägga så stor vikt vid superlativen i recensioner. Fidelity har testet Musical Innovation 23.5A forforsterker | Hifisentralen https://www.hifisentralen.no/forumet/threads/fidelity-har-testet-musical-innovation-23-5a-forforsterker.105004/?fbclid=IwAR3mZ8T0ApDizgtdE6W-QXP2sTmyhgUG14HnwyQagcYuliEPD_Nlf4JZEVI Samma förförstärkare blev även recenserad i norska Stereo+ (sid 36-40) Stereo+ Stereopluss 2/2020 (joomag.com) https://viewer.joomag.com/stereopluss-utgave-nr-2-2020/0157809001584207184?short När jag tittar runt lite på Internet verkar det som om Jan Ardstål på Tonkraft står som CEO för Musical Innovation AB, hur detta är relaterat till Roar Malmin vet jag inte. Ardstål demade tydligen Musical Innovation produkter på mässa 2015. Det skulle vara kul att lära sig mera om Musical Innovation om någon här på forumet vet mer. Mest av allt är jag dock nyfiken på att få höra om någon har egna erfarenheter av Musical Innovation 23.5A förförstärkare med den stora nätdelen. Är detta enbart ett norskt fenomen eller har vi några hängivna anhängare även på denna sidan landsgränsen?
  14. Jag brukar säga att någon skulle stå och sälja Revaxör på HiFi mässorna. Billigaste ljudförbättringen.
  15. Jo, tyvärr är det väl betydligt vanligare att man faller för några imponerande parametrar som inte håller i längden. Det är inte lätt att sålla fram det som håller måttet i längden. Det som försvårar processen ytterligare är det rörliga målet. Med ökad erfarenhet och ålder så tenderar ljudidealet att skifta. Mitt ljudideal idag är definitivt inte samma som för 10 år sedan. Känns som man går igenom en musik och ljudmässig mognad efter hand. Så det finns inget slut på sökandet och hobbyn. Det hjälper inte hur mycket pengar man öser på. "Resan är målet".
  16. LampizatOr gör välljudande DACar av det jag hört i system som har sådana, men Steve Huff är en karismatisk recensent som man får ta med en nypa salt. "This is with me for life" är ett uttryck som han ofta förstärker med, men 3 månader senare är det en ny produkt som han aldrig kommer att skiljas från. Det som Steve vurmar för nu på DAC sidan är Denafrips och WEISS 501. Men visst känns det bra när andra gillar och bekräftar sina egna val.
  17. Låter som om det kan vara golvet som svänger med och färgar ljudet. I ditt fall så låter det som om du fördrar "extra sväng". Har du betong eller trä under parketten? Själv har jag inte så bra erfarenhet av spikes och trägolv. Absorberande fötter har fungerat bättre på svängiga trägolv när jag provat.
  18. Så klart det inte spelar någon roll. Jag är mest nyfiken på Purifi. Bruno Putzeys och Lars Risbo är båda skickliga och innovativa konstruktörer. På papperet har de tekniskt sett lyckats väldigt bra, kanske har de en affärsmodell som gör att OEM inte växer så snabbt. Jag har ingen aning, bara lite nyfiken en söndag eftermiddag.
  19. Det har vi ju en, men tydligen en specialutgåva begränsad till 50 par.
  20. Utav ren nyfikenhet undrar jag om du såg någon annan kommersiell högtalartillverkare som implementerat Purifi element? Vad jag sett har de än så länge mestadels setts i DIY. Jag lägger ingen negativ värdering i detta, är det väl säkrast att flagga.
  21. Jag har inget emot Kroma. Dem sköter sitt företag efter eget huvud. Och det är ju trevligt och härligt för dig och dem när ni har samma syn. En alternativ syn behöver väl inte vara negativ? Forumet är väl öppet för lite olika infallsvinklar? Det hade ju inte funnits så många aktörer och stort utbud inom HiFi om alla tyckte lika. Ha en bra söndag och njut av dina Kroma.
  22. Vi väljer ju alla hur vi tolkar information. Ibland olika, men den ena inte mera rätt än den andra...
  23. Element av olika typ från Scan Speak, Purifi, Hiquphone, Mundorf etc. ger mig ett intryck av att man inte hittat hem till en enhetlig designfilosofi
  24. Intressant, ytterligare några små bitar att lägga till det stora HiFi pusslet. Mitt lyssningstips för dagen är en CD, som till för ett par år sedan var okänd för mig, men som nu tillhör en av mina favoriter. William Bells "This is where I live" från 2016 på bolaget STAX. Att William var 77 år gammal när han sjöng in den går inte att höra på hans röst.
×
×
  • Create New...