Jump to content

HQ-Sound

Branschmedlem
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by HQ-Sound

 1. För er med ett öppet sinne kan finna spännande teorier här om effekter som påstås påverka variation i ljudkvalitet dag från dag och en produkt som motverkar. https://www.lessloss.com/page.html?id=90&s=1 https://www.lessloss.com/blackbody-p-200.html https://6moons.com/audioreview_articles/lessloss14/ Något för en pensionär som redan har allt?
 2. Ppan visar bilder på de nya förstärkarna från Krell och nu pratas det om DAgostino. Då blir jag nyfiken och undrar om det finns några likheter ljudmässigt idag på nya Krell och DAgostino, någon som har en uppfattning?
 3. Återkomsten av en "legend", åtminstone till namnet. Var den inkopplad eller torrdemo? Skulle vara intressant att läsa om någon fick lyssningsintryck.
 4. Gärna! Uppskattar att få en liten glimt av eventet.
 5. DCS komponenternas pris i MOONRIVER uppkoppling är väl lite oproportionerliga höga för ett realistiskt sammansatt system.
 6. Tack för bilder och svaren. Det låter som jag bör boka en demo hos Gurkan, för att stilla min nyfikenhet.
 7. "Gurkan"? Är det Gunnar på Audioconcept?
 8. Kombinationen Valvet - MBL verkar ju inte uppenbar då Valvet inte har så många Watt under huven och MBL har låg känslighet. Jag antar att det var MBL högtalare och Velvet förstärkare. Fick du intryck av att det spelade utan ansträngning eller känsla av att mera effekt skulle gjort nytta? Ingen som har bilder från det rummet?
 9. Någon som hört om prisbild i Sverige? 08 / 12 / 19 Gryphon Essence Preamplifier& Stereo / Mono Amplifiers The year 2020 celebrates Gryphon Audio Designs' 35 years of exploration and innovation in audio components. Without a doubt they have single-handed been the leader in Scandinavia design and engineering within high-end audio. Gryphon's Essence line of amplification possesses great power and control, with an eye on signal purity and ease of use. Gryphon Audio Designs' Essence Preamplifier (€12,800) and Stereo / Mono Amplifier (€16,800) are the result of decades in r
 10. Hej,

   

  Tyckte om din ”En ovanligt balanserad tråd” som jag skrivit till dig om tidigare. Kom över den här pdf:en från klass-D mästaren Bruno som jag tänkte att du kunde vara intresserad av.

   

  Med vänlig hälsning

  1926d1460406090-bruno-putzeys-micropre-g-word.pdf

  1. calle_jr

   calle_jr

   Tack!

   Jätteintressant!

   Ska läsa den.

    

   Ps. Det är bättre om du skickar PM genom att klicka på kuvertet uppe till höger.

   Annars är det stor risk att man missar meddelandet. Jag såg ditt meddelande av en tillfällighet och vet faktiskt inte ens vilken funktion som används.

    

   image.png

 11. Är det inte så att en Transmission line går en halv oktav lägre än motsvarande "traditionella" basreflex?
 12. "Man använder ingen metall i kabinetten då man anser att detta har en negativ påverkan på klangen. Istället så är skruvarna till elementen exempelvis av termoplast" Har man tagit bort all metall i högtalarelementen? Där torde ju vara betydligt mera metall än i några små skruvar.
 13. Hur många hundra vinylspelare fanns egentligen på plats? Hittade den här 70 min långa videon som vandrar igenom stora delar av mässan. Ni som har anlag för åksjuka får ta det försiktigt. Blir förvånad av att se hur mycket produkter som endast är på torrdisplay. Antalet lyssningsrum ser ut att vara mindre och färre än vad jag förställt mig. Videon ger ju en liten annorlunda inblick men Apexorca rapportering ger mig mer. Tack än en gång!
 14. Hej, Från bilderna i detta reportaget och andra från München-mässan ser det ut som om CH Precision verkligen hårdsatsat i år. Deras elektronik syns i många av rummen.
 15. Hej Leif, Det hade varit intressant att få höra lite om dina tankar kring Oscar-serien. Prismässigt ligger ju Oscar Trio när Django. Heritage Miles 5 ligger ju även den i närheten. Hur skiljer sig ljudkaraktärerna sig åt? Vad har dina främsta designmål varit med Oscar? Mvh Instämmer med övriga och tackar Apexorca för ett utmärkt reportage.
 16. Jag var där också. Rummet var verkligen litet, mindre än man kan tro av bilderna. Jörgen satt inklämd på vänstersidan. Håller med om att det var bra ljud efter de akustiska förhållandena. En av pusselbitarna till att det till slut blev CE-1 för min del.
 17. Intressant, jag ser att på de två översta hyllplanen till höger står en komplett rig med AudioAlchemy. Det var ju ett sammarbete med AJ efter han lämnat TAD. AudioAlchemy blev ju sedan uppköpta av ELAC och AJ. Den enda högtalaren i TADs sortiment som man kan ha kört med AA på mässan är ju rimligtvis CE-1. Den kombon skulle varit intressant att höra. Prisnivån är ju dramatiskt lägre.
 18. Om inte jag kommer ihåg fel så är effektspecen den samma för båda, 500 W i 4 ohm. Har man sparat in på mindre nätdel och enklare chassikonstruktion?
 19. Eftersom jag själv har TAD CE-1 hemma sedan ett par år känner jag dem rätt väl, jag har även hört dem på lite olika mässor och i olika butiker. TAD R1 har jag hört på lite olika mässor och i butik. TAD ME-1 har jag hört i butik parallellt med CE-1. Däremot har jag aldrig hört TAD CR1. Min uppfattning är att CE-1 är de som skiljer sig lite från de övriga. Lite mera musikalitet. Inte lika monitorlika som tex. ME-1. Lite mera avslappnade, inte så precisa och utskurna i stereobilden som ME-1. Lite mindre HiFi och mera realistisk musik, inte fullt så analytiska. Smått fantastiska basresurser f
 20. Visst är det så men Andrew har ju liknande filosofi på de olika modellerna Hittar inga kurvor för just R1 och CE-1, men tror inte de avviker alltför mycket från ovanstående modeller.
 21. "kanske gör att Absolaren vill ha ett par mer lättdrivna högtalare som säkert de mindre TAD.arna utgör." På papperet är det ju tvärt om. TAD CE-1 är på 85 dB känslighet medan R1 är på 90 dB. R1 borde vara avsevärt lättare att driva.
 22. Om byZan vill räkna sig till kategorierna "begränsad budget" hur många miljoner ska man lagt på sin hifi för att räknas till "hög budget"? Några numeriska riktlinjer bör hjälpa för att svaren ska bli mera tolkningsbara. -"One man's floor is another man's ceiling"
 23. Har du möjligtvis hört Gryphon Diablo 300 och kan kommentera på upplevd skillnad mot RI-101?
 24. Kan det ha varit Vitus Audio nya integrerade RI-101? Nyfiken på hur den låter, ska enligt uppgift vara mera dynamisk och pigg än gamla RI-100.
 25. Tack för ytterligare ett mycket läsvärt och informativt inlägg som ökar kunskapen.

   

×
×
 • Create New...